Frizura za doček Nove godine

Na Šminkerici će biti objavljene dvije jednostavnije frizure za doček, a ovdje vam donosim za početak jednu, mrvicu kompliciraniju :). Naravno da ovu frizuru možete iskoristiti i za neku drugu svečaniju priliku… Komplicirano je samo što vam kosa mora biti dosta dugačka za ovu frizuru, mada, ukoliko  veći rep povežete malo niže, to bi vam moglo olakšati posao ukoliko imate kraću kosu…

No da ne objašnjavam na suho, evo tutoriala :).

Za početak trebate povezati dva repa, jedan iznad drugoga. Ovaj prvi, gornji treba biti veći,  deblji i tako to sve, a ovaj drugi puno manji od njega. Također, najbolje koristite neke gumice za kosu koje se neće jako vidjeti.

??????????????????????

Sada rep prebacite prema gore, prema licu i počnite stavljati ukosnice , od prilike 3cm od gumice i to prema njoj, baš kao što vidite na slici. Upotrijebite što više ukosnica kako bi rep čvrsto stajao na tom mjestu, one se ionako neće vidjeti.

????????????????????????????????????????????

Kad ste to napravile, malkoc natapirajte dio ispod repa i našpricajte lakom za kosu, za sada taj dio ostavite na miru.

??????????????????????

Sada moramo napraviti mali poslić s malim repom. Njega podijelimo u dva jednaka dijela i pričvrstimo ukosnicama što bliže gumici za kosu u sredini. Na slici se sve jasno vidi, ako već ne objašnjavam dobro :/.

??????????????????????

E sada možete uzeti gornji, natapirani rep i povezati ga pri dnu, od prilike na mjestu gdje  je počinje donji repić. Ponovno upotrijebite neku slabo vidljivu gumicu da si olakšate posao.

??????????????????????????????????????????????????????????????????

Sada uzmite jedan dio manjeg repa, recimo lijevi i presavijte ga kao da pravite mašnicu. Učvrstite ga na suprotnoj strani.

??????????????????????

Isto to napravite i s pramenom na drugoj strani.

??????????????????????

I to bi bilo gotovo da mi nije ostalo viška kose. Dio od repa koji mi je ostao omotala sam oko prsta kako bi napravila krug, i pričvrstila sam ga ispod „mašnice“.

 ????????????????????????????????????????????

I gotovi smo 😀

??????????????????????

Ako vam se ova frizura ne sviđa, možete ju malo modificirati. Na primjer od manjeg repa napravite pletenicu, a veći rep umjesto da pustite da visi kao rep, presavijte prema unutra i napravite punđicu. Na kraju pletenicu omotajte okolo i gotovi ste :). Ili smislite nešto svoje :D.

????????????????????????????????????????????

Naravno, možete dodati bilo kakve ukrase u kosu kako bi frizura izgledala što više „festive“ i kako bi sakrili gumice ili ukosnice koje ne želite da se vide :D.

??????????????????????????????????????????????????????????????????

Kakvu ste si vi frizuru isplanirali za doček? Radite li je sami ili se prepuštate stručnim rukama?

11 comments

  1. ja sam isto dugu kosu ošišala do iznad ramena…. tako da ne mogu baš nešto s njom… oprat, isfenirat i voila.

    inače, pratila sam te na šminkerici i tek danas sam skužila da imaš blog :/

    Sviđa mi se

  2. Verzija s pletenicom mi je super ^^

    Ja ću samo ispreglati kosu jer sam bila glupa i svoju kosu do guzice odrezala do ispod brade (dobro, sad je već narasla do ramena) i nemrem baš niš previše s njom napraviti :/

    Sviđa mi se

Komentiraj