Balzami za usne iz ljekarni – da ili ne?

Zima je nekako vrijeme kada najviše vremena posvećujemo hidrataciji kože, pa čak i oni koji su poput mene lijeni za mazuckanje, popuste jer ne mogu izaći na kraj s neugodnostima koje suha koža donosi.

??????????????????????
Naravno da pri tome ne smijemo zaboraviti na usnice koji imaju još osjetljiviju kožu nego tijelo, i sklone su naglom isušivanju, pucanju i ranicama. Ništa od ovoga ne zvuči lijepo i vjerujem da većina ljudi uvijek uza sebe ima barem jedan balzam za usne i nanosi ga kada god se sjeti.


Meni osobno usnice jedino vjetar može isušiti (rijetko koji proizvod za usne ili nešto treće), pa svaki puta kada izlazim obavezno na njih nanesem debeli sloj balzama i uvijek ga imam u džepu. Doduše, to i nije baš dobra stvar jer ih stalno gubim! Mislim, ne za stvarno, nego samo nikada ne znam gdje su svi. To je razlog zašto ih imam 7-8 otvorenih :d. Znam da se čini nemoguće, ali u svakoj jakni i torbici koju često nosim imam po jedan. Isto tako, jedan mi mora biti na noćnom ormariću i jedan u dnevnoj sobi :).

Naime, danas vam pišem o dva koja nisu sasvim obični balzami po 15 kuna koje mi nije bed izgubiti, pa ih zbog toga stalno držim na istim mjestima. Kao što vidite na slici gore, radi se o Nuxe i Eucerin intenzivnim balzamima koje sam dobila na Šminkerica rođendanskom partiju.

Realno, sama vjerojatno nikada ne bih kupila ove balzame za usne jer unatoč svemu one nisu toliko zahtjevne i jednostavno si to ne bih mogla opravdati. Mislim da je sada glavno pitanje, djeluju li oni stvarno toliko bolje od „običnih“ balzama i vrijede li te novce, i na kraju, bih li ih sada nakon isprobavanja ipak kupila i sama? Odgovor saznajte u nastavku teksta.

??????????????????????
Prvo ću vam malo pisati o Eucerin balzamu. Njegova cijena je oko 65 kuna, dobijete 10 ml proizvoda u praktičnoj tubici koji treba potrošiti u roku 12 mjeseci.

Meke je teksture, a ako stoji na toplom postaje još mekši pa ga je puno lakše nanijeti na usne u tanjem sloju. Tako nanesen je dosta lagan na usnama i brže se upije. Dosta je mastan i sklizak na usnama.

??????????????????????
Treba paziti kako se istiskuje jer kada omekša lako je pretjerati s proizvodom i onda ga bude posvuda.

Ono što mi se nimalo ne sviđa je njegov miris. Na njemu piše da nema miris, ali ja osjetim onako neki kao užegli miris koji mi uopće nije ugodan i osjetim ga čak i na usnama, i onda kao da mi dođe i u usta (mada nema nikakav okus zapravo) i onako bljak nemam pojma. Nije jako intenzivan, ali ja ga osjetim i ne sviđa mi se. Nadam se da nije pokvaren :(.

Ovaj proizvod bi trebao:

o Obnoviti i štiti suhe i oštećene usne
o Djelovati protiv zategnutosti i napetosti
o Ublažiti crvenilo na području oko usana
o Može se koristiti kod neurodermitisa, peludnih hunjavica alergija i ekcema usana

Što se tiče same njege, ovo je balzam koji ekspresnom brzinom obnavlja usnice koje su u lošem stanju. Ove godine mi se to dogodilo samo dva puta, i oba puta sam ga stavila i kroz sat, dva moje usne su bile kao nove!
Da se razumijemo, to je jedini razlog zbog kojeg ga nisam bacila u smeće zbog mirisa.

Dakle, ne volim ga na dnevnoj bazi jer mi ne pričinjava zadovoljstvo korištenja, ali kada trebam brzo i učinkovito rješenje, uvijek ga se sjetim.

??????????????????????
Sastojke pogledajte na slici iznad.

??????????????????????
Bio Beauté by Nuxe balzam pak ima malo drugačiju priču. Za početak, cijena mu je oko 75 kuna, što je 10tak kuna više, ali dobijete i 5 ml proizvoda više nego kod prethodnog proizvoda, no treba ga potrošiti u roku od 6 mjeseci.

Ovaj proizvod dolazi u identičnoj ambalaži, no uvijek je jednako guste teksture (gušće nego Eucerin) pa nemam nekih incidenata s njime.

??????????????????????

Sadrži neka sitna zrnca koja se osjete na usnama, ali s vremenom nestanu, mislim da se otope od topline kože. Mada zvuči čudno, mislim da ona pomažu da se proizvod bolje rasprostrani po usnama, a i kao da naprave blagi piling. Ovaj balzam je gušći i bogatiji, ali uopće nije mastan i gotovo se uopće ne osjeti na usnama.
Ima predivan blagi miris i zbog toga ga obožavam nanijeti prije spavanja, nekako me opusti jer se dosta osjeti i na usnama. Čak ga i moj mužić voli :D.

??????????????????????
Što se njege tiče, mislim da obavlja solidan posao jer kao što sam rekla, ove zime sam imala najmanje problema s usnama, a nanosim ga svaku večer u debljem sloju. Treba mu nešto duže da se upije u usne, ali kada se ujutro probudim one su u super stanju.

Sastav možete pogledati na slici ispod.

??????????????????????
Ovako izgledaju ova dva balzama izvan tubice.
??????????????????????
ZAKLJUČAK:
Eucerin balzam vjerojatno ne bi više kupila zbog njegova mirisa, a i stvarno sam ga minimalno potrošila pa mislim da će mi svejedno dugo trajati. Nuxeov pak mi je već pri kraju, ali isto tako ne vjerujem da ću si ga sama kupiti jer postoji još par povoljnijih balzama kojima mogu postići isti učinak!

Ovo ni u kojem slučaju nisu loši proizvodi, ali iskreno ne vidim baš da su 3-4 puta (koliko puta su skuplji) bolji od recimo onog Labello maslaca za usne koji obožavam!

Kakva su vaša iskustva? Kakve balzame vi koristite?

*oba proizvoda su PR proizvodi

** molim, zanemarite kuglice u pozadini, vidi se kada su proizvodi fotkani :D.

12 comments

  1. Meni su usne kroz cijelu godinu u krimi stanju, al mi je obrnuta situacija od tvoje.
    Eucerin mi je okusom/mirisom super, a miris Nuxea ovog ne mogu nikako podnijeti, baš me smeta, ne znam kako da ga opišem :/
    A s obzirom da on Nuxea imam onaj u teglici, onda sam ovaj dala mami i njoj je super, meni je Eucerin za po danu i nikad nisam imala problema s doziranjem, a preko noći sloj Nuxea i živa sto godina 😀

    Sviđa mi se

  2. meni je od apotekarskih dobar la roche posay, iako mu je okus malo bljak, ali meni ne smeta toliko 🙂
    nešto na tu foru ima i balea, zove se outdoor protect i u tubici je, dosad sam izbjegavala njihove balzame, ovaj mi se po sastavu činio da mi mogao biti ok, a i nije bio skup, 9,90 i ispao je baš dobar 😀 ali i dalje se držim la roche posay i labello lip buttera od makadmaije i vanilije koji mi je iznenađujuće dobar jer i labello isto izbjegavam uglavnom 😀

    ne znam dali si probala od eucerina balzam u sticku, košta kojih 20-tak kn, mislim si dali da si ga uzmem, bolji su mi ovi u sticku nego u tubi iz razloga što sam prije par godina imala operaciju čeljusti i ne osjetim donju usnu, tj. više nikad neću jer mi je oštećen živcani sustav pa su mi ovi u tubi malo nepraktični jer ne osjetim koliko istiskujem pa mi se zna dogoditi da pobjegne previše pa bude premasno 😀 tako da ih moram nanosit prstom, a to baš i ne volim

    Sviđa mi se

    • nisam probala taj od Balee, ali stavrno je povoljan pa ću ga uzeti kada naiđem :), a ovaj labello lip butter od makadamije i ja obožavam! najdraži balzam, ali trenutno sam out i imam hrpu drugih pa se suzdržavam od kupovine :D.

      nisam probala taj u sticku…

      Sviđa mi se

  3. Meni je toliko neprirodno sto nuxe ima ta zrnca, i ne svidja mi se okus, dok me kod eucerinovog nista ne smeta, ali iako mi instantno oporavi usne, dugorocno nema preveliki efekt, i dalje su kronicno suhe sa ljuskicama. Efekt koji radi na mojim usnama slican je carmexu, koji je ipak puno jeftiniji, tako da cu se nakon njega vjerovatno vratiti na jeftiniju varijantu.

    Sviđa mi se

  4. Ja koristim Biodermin balzam Atoderm Levres i mogu reci da je za mene milijun puta bolji od Labella, od kojeg su moje usne jos vise pucale. Moje usne su brutalno suhe (a lice totalna suprotnost) i nista im nije pomoglo da se obnove – zbog toga sam pocela isprobavati ‘ljekarnicke’ marke (probala sam i Vichy-jev balzam i Nuxe-ov koji mi takodjer ne odgovaraju). Ok, kosta oko 50ak kn, ali rezultat su lijepe i njegovane usne. 🙂
    I moj dragi obozava taj balzam – svaku vecer kad idemo spavati, uvijek priceka da si namazem usnice pa me tek onda poljubi za laku noc. 😀 hihihihihi

    Sviđa mi se

    • ja sam koristila obični melem u onoj maloj ambalažici i isto mi je bio okej, vidiš, kad čitam komentare uvijek se prisjetim neki odličnih proizvoda koje više ne koristim :(… Kad stalno nešto novo dolazi za isprobavanje 🙂

      Sviđa mi se

Komentiraj