Paula’s choice Moisture Boost dnevna krema s SPF 30

Ne znam za vas, ali ja otkad sam počela s bloganjem volim na rezervi imati kremu za lice za koju 100% znam da mi neće iritirati lice i da je mogu koristiti ako mi se ta situacija dogodi. Neću lagati, moja osjetljiva koža ponekad burno reagira na neke proizvode, ali uz sve testove do sada nisam uspjela otkriti na što, odnosno koji sastojak, hranu ili nešto deseto.

??????????????????????
Znate da imam suhu kožu, tako da čak i kada mi se dogodi neka alergijska reakcija ne mogu izdržati bez neke kreme na licu. Do sada sam na zalihi uvijek imala barem jednu najobičniju plavu Niveu ili Becutan kremu (dobro, i još par krema iz ljekarne koje bi pomogle s rješavanjem situacije, ali njih smijem koristiti jednom dnevno, a to mi nije dovoljno).

Uglavnom, da skratim priču, Paula’s choice kreme su se ugurale tu negdje pored te Nivee, znate što to znači :D. O njihovoj Moisture boost hidratantnoj kremi sam već pisala ovdje, ali kako s vremena na vrijeme koristim BHA 2% Liquid Exfoliant, trebala mi je dnevna krema sa zaštitnim faktorom, a izbor je pao na kremu o kojoj vam danas tipkam!

??????????????????????

Ova krema može se naručiti s Paula’s choice web stranice i cijena joj je 237 kuna. Moram priznati da sama vjerojatno nikada ne bih dala toliki iznos za kremu koju nisam probala, ali nakon što sam se upoznala s njome malo bolje, definitivno ću je kupiti čim ju potrošim! Isprobala sam stvarno puno sličnih krema, a ovo je prva o kojoj vam tipkam, tako da i to nešto znači :).

AMBALAŽA
Kao što vidite ova krema dolazi u elegantnoj plastičnoj tubici, no bez obzira na to što izgleda prilično tanko, sadrži 60ml proizvoda što čak i nešto više no što smo naviknuli dobiti :D.
Došla je „zapečaćena“ i uvijek mi je drago kada vidim ovako nešto jer znam da nije ranije otvarana (u bilo kakve svrhe) i da je mogu koristiti dok ne istekne godinu dana otkada sam je otvorila!

??????????????????????
Ima i ovakav pričvršćeni čep, za koji znate da ga preferiram kod kremica. Također, tubica sama po sebi je prilično higijenski način za korištenje kreme i mislim da ne moram to posebno napominjati.

??????????????????????

SASTAV
Klinički je dokazano da ova krema ne iritira kožu, i ja to totalno potvrđujem. Koliko vidim iz sastava, niti ne sadrži neke tvari koje bi mogle uzrokovati alergije ili iritacije kože, ali ja nisam baš neki stručnjak pa mi je možda i promaklo nešto s čime nisam upoznata… Ne sadrži umjetne mirise niti boje, a kao i svi njihovi proizvodi, nije testirana na životinjama!
Za svaki slučaj, ovdje je popis sastojaka, pa ako vam je to važno ili ste alergični na nešto, zavirite i sami:

??????????????????????
MIRIS
Iako nema umjetnih mirisa, ova krema ipak ima nekakav miris, no za razliku od nekih prije isprobanih proizvoda, ovaj je stvarno ugodan i vrlo blag pa mi ne smeta.

NAMJENA
Ova krema namijenjena je normalnoj i suhoj koži. Moja je suha, i nekako mi se ne čini da ju ova krema baš dovoljno hidratizira, pa ponekad moram koristiti još neku kremu pored nje, pogotovo ako sam kod kuće i ne nosim šminku.
Ima SPF 30 i trebala bi obnoviti i hidratizirati kožu, zaštiti kožu i spriječiti prve znakove starenja kože. Navodno, uporaba kreme sa zaštitnim faktorom i antioksidansima na svakodnevnoj bazi može usporiti nastanak bora!

TEKSTURA
Tekstura ove kreme je na prvu gusta, stoji onako dosta čvrsto na ruci kada ju istiskam, ali jako čim je počnem razmazivati po licu pretvori se u super laganu vodenastu teksturu koja se lagano razmazuje po licu.

NANOŠENJE
Prilikom nanošenja ostavlja lagani bijeli trag na koži koji vrlo brzo nestaje, a koža na prvi dodir postaje vrlo „vlažna“, hidratizirana. Ovu krema treba nanijeti barem 20 minuta prije izlaganja suncu.

??????????????????????

UPIJANJE
Nakon nekoliko trenutaka (manje od minute) krema se upije do kraja i na koži ostaje predivan baršunasti osjećaj. Nema onog masnog sklizavog osjećaja, niti sjaja na koji sam navikla kod ovakvih krema za lice!

??????????????????????
HIDRATACIJA
Kao što sam već rekla na početku, ova krema mi za hidrataciju nije dovoljna, ali na sreću, postoji i verzija za vrlo suhu kožu :). Ako ne nosim make up, poslije ove kreme nanesem još neku, i to uglavnom bude ona njihova gore spomenuta. To mi čak toliko niti ne smeta zbog finisha koji ova krema ostavlja, zbog toga jer je odlična podloga za nanošenje makeupa i jer mi uopće ne iritira lice. Na kraju krajeva, za ljeto (kada sam u biti i počela koristiti ovu kremu) mi je čak i ta hidratacija bila sasvim dovoljna.

NUSPOJAVE
Kao što sam rekla, apsolutno nikakve :D. Nikakve reakcije, čak niti prištići koji me inače muče po ljetu (mada, nije da nam je ovo bilo nešto pretjerano vruće, ali hajde :D).
Što se tiče ovog dijela s borama, ne mogu ništa reći jer ju niti koristim toliko dugo da bi to znala, niti sam još u toj životnoj fazi, ali nadam se da će se jednom kada dođe vrijeme za to, učinak ovakvih obećanja i vidjeti :D.

ZAKLJUČAK
Ovo je jedna odlična svakodnevna krema sa solidnom SPF zaštitom, za koju ipak trebate izdvojiti nešto više novca, ali mislim da se to višestruko isplati. Imam nekoliko kremica koje sam platila po stotinjak kuna, ali niti jedna nije svojim osobinama slična ovoj…

Koju kremu s SPF zaštitom vi koristite? Koristite li uopće takve kreme na dnevnoj bazi?

*pr proizvod

8 comments

  1. Odlična recenzija! ja sam vječito u potrazi za nekom dobrom dnevnom kremom s spfom i nijedna mi do sada nije odgovarala… imam normalnu kožu i sve su mi premasne, moram probati ovu!

    Sviđa mi se

  2. Čini se super! malo je skupa, ali ako se dobije malo više proizvoda, dobro i kažeš! više se isplati malo više uložiti u neku kremu nego kupiti više jeftinih koje ne koristiš! ali imam vremena do ljeta 😀

    Sviđa mi se

Komentiraj