*Mateja nakit*

Danas vam želim predstaviti još jednu djevojku koja izrađuje nakit. Nemojte odmah pobjeći jer ne pišem o make upu, bit će tu nešto i za vas :), pa pročitajte tekst do kraja i divite se slikicama :D. Radi se o Mateji iz Zagreba, a njene radove možete vidjeti na njezinoj Facebook stranici i na njezinom Facebook profilu.

IMG_20130307_170305

???????????????????????????????

Mateja Medvedovski je studentica  Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, a diplomirala je Računovodstvo i financije na Stručnom studiju te je obrazovanje nastavila dalje na Preddiplomskom sveučilišnom studiju poslovne ekonomije. Osim brojeva, velika strast joj je oduvijek bila i moda.

IMG_20130227_091717

???????????????????????????????

Ljubav prema kreativnom radu razvijala je od malih nogu, a nakit je počela izrađivati još u osnovnoj školi. U to vrijeme popularan materijal za izradu nakita bila je Fimo masa, od koje je radila perlice raznih oblika i veličina koje bi potom spajala u narukvice ili ogrlice. Zatim je uslijedila faza izrade pletenih narukvica (friendship bracelets) koje su se danas ponovno vratile u modu. Kasnije  se „primila“ igle i konca te počela izrađivati šarene cvijetiće-broševe, prstene, rajfove i ukosnice. U početku je nakit radila za sebe i prijateljice, ali malo po malo bilo je sve više zainteresiranih i tako je sve krenulo.

 IMG_20130216_140359

???????????????????????????????

Trenutno najviše radi naušnice – male, velike, srednje, svih boja i vrsta. 🙂 U planu su i velike statement ogrlice, no toga će biti više pred ljeto. Većina nakita koji napravi su unikati, no zna se dogoditi da ponovi i nešto slično, no nikada identično.

IMG_20130130_141010

???????????????????????????????

Mateja voli svoj hobby jer osim što kroz izradu nakita usmjerava svoju kreativnu energiju, to ju i opušta me i kada dobije inspiraciju, mogla bi satima raditi. Izrada nakita, pogotovo sa sitnim elementima i perlicama, zahtjeva potpunu smirenost i koncentraciju. Znalo joj se dogoditi da perlice počnu bježati na sve strane, no onda zna da je gotovo s radom za taj dan jer se malo toga može napraviti ako ruke nisu mirne.

???????????????????????????????

???????????????????????????????

Nikad nije „štopala“ koliko joj točno vremena treba za izradu jednog para naušnica jer skoro nikad ne radi samo jedan par, uvijek ih bude više u seriji. Ako su naušnice veće i kompliciranije (pogotovo ako imaju dosta perlica) izrada traje par sati i to u 2-3 faze (produži se kroz jedan do tri dana) ovisno o tome mora li lijepiti neke komponente, bojati ih i slično.  No, svatko tko se s tim bavi reći će vam da mu to nije ni najmanji problem, štoviše, da uživa u tome. 🙂  Najviše vremena joj je trebalo za izradu crvene ogrlice jer je  svaku i najmanju perlicu ručno šivala pa je izrada trajala tjedan dana, svaki dan po 2-3 sata. Radila ju je za sebe i bila je vrlo zadovoljna rezultatom tako da se  trud definitivno isplatio.

???????????????????????????????DSC07077

Eh, sada je na redu onaj najzabavniji dio, GIVEAWAY !!!

♥ OSVOJI NAUŠNICE SA SLIKE ♥

IMG_20130313_083414

Sudjelovati mogu samo natjecatelji iz Hrvatske, s jednim i pravim profilom, te s jednom prijavom (jednim komentarom na fotku)

Nagradna igra traje od danas, 17.2013. do kraja mjeseca , odnosno 31.3 .2013. (do ponoći), a pobjednicu/pobjednika izvlačimo prema broju komentara putem RANDOM.ORG. Pravila su jednostavna i ako želite osvojiti nagradu potrebno je:

  1. Ostaviti komentar na ovu fotografiju na Facebook objavi

  2. Lajk na stranice (ako već niste): Mateja Nakit & AiryFairyMakeup

3. Podijeliti fotku na svom profilu (klik na share odmah ispod fotke), a u naslovu označiti „❤ Giveaway by @Mateja Nakit & @AiryFairyMakeup“.

JEDAN, DVA, TRI, Kreeeniiii…

***SRETNO SVIMA***

6 comments

Komentiraj