Mali Halloween update

Napokon je prošla cijela habuka oko Halloweena, no kako moj trud ne bi bio tako brzo zaboravljen, donosim vam kratki post o tome kako sam ja provela taj dan.

Kako do zadnjeg trenutka nisam znala hoću li ići van i da li će mi se dati maskirati, naravno da nisam pojma imala što uopće želim biti. Obećala sam bratovim prijateljima (njih petorica) i svojima dvjema prijateljicama da ću ih ja „srediti“, mada, iskreno, ranije niti sebe nisam posebno maskirala, a kamoli nekoga drugoga. No, pomislih, ako oni vjeruju da ću ja to dobro napraviti, moram i ja :D. Naravno da je na kraju sve super ispalo, čak i iznenađujuće dobro. Cijelu bratovu ekipu sam maskirala u zombije pa je to išlo kao po traci i bila sam gotova za sat vremena s njima. Zatim je došao red na moje prijateljice. Jedna je željela biti zombi, i to i nije bilo preteško jer je već imala nekakve bijele leće koje su već same po sebi bile strašne…

Druga je htjela biti Creepy doll i toga me već pomalo bilo strah. Kada sam krenula „raditi“ sve je nekako  išlo samo od sebe, čak sam joj i umjetne trepavice zalijepila od prve.

Kada sam njih sredila, došao je red na mene, a kako nisam imala više puno vremena, nisam mogla komplicirati. Sjetila sam se da sam nedavno u potrazi za inspiracijom vidjela jedan tutorial za Poison Ivy, no kako sam zaboravila ime djevojke koja ga je radila, nisam ga više mogla pronaći. Skoro sam odustala od te ideje, no onda me želja za izlaskom povukla  i sjetila sam se nekih glavnih karakteristika looka, a ostatak sam jednostavno improvizirala.

Uglavnom, što se tiče mog looka, evo što sam radila (ako vas zanima koji od ova druga dva, pitajte pa budem ukratko objasnila).  Koristila sam sve  nijanse zelene iz moje nove palete koju ću vam uskoro predstaviti i blendala ih oko očiju, stavila sam umjetne trepavice i malo ih „sakrila“ tušem. Lice sam konturirala crveno smeđim nijansama koje su usput služile i kao rumenilo, a to je trebalo davati i nekakav dojam prljavštine/zemlje po licu. Usne sam naglasila tamno crveno smeđim ružem i prozirnim sjajilom, a ljepilom za trepavice polijepila sam ove  cvjetiće po licu. Na kraju sam niz vrat nacrtala nekakve žile/grane  smeđom olovkom. Što se kostima/perike tiče, kao što sam rekla nisam bila pripremljena pa sam obukla crnu usku haljinu bez rukava i crne cipele s potpeticama. Od nakita sam stavila samo ogrlicu s lišćem kako bih upotpunila dojam.

I da, moram se pohvaliti kako nisam vidjela nikoga da je ima istu masku kao ja, dobro, osim Ivane sa Šminkerice, no interpretacije su nam tako i tako bile potpuno drugačije.

Nadam se da će te se ovih ideja sjetiti za idući Halloween, ili da će vam biti inspiracija i za nadolazeće maškare.

 Nismo mi pile pivo :)

Kako ste vi proveli Halloween? Jeste li išli na nekakav party ili ste ostali doma kao svaki običan dan? Što uopće mislite o preuzimanju tog Američkog blagdana?

3 comments

  1. Meni ovdje izgledaš kao nekakva vila! I baš ti lijepo pristaje takav look. 😀 I imam jedno pitanje. Zašto ne bi sve one postove sa Šminkerice prebacila na blog? Mislim tamo imaš zbilja puno materijala, pa bi bila šteta da to sve ne objaviš i ovdje..

    Sviđa mi se

    • hvala 🙂 pa iskreno htjela sam, dok nisam skontala da ima 100 postova tamo… mislim da ću prebaciti samo one neke bolje članke i recimo recenzije 🙂 samo, treba mi dosta vremena za to, pa ću te postove ubacivati nekako između ovih redovnih 🙂

      Sviđa mi se

Komentiraj