BIO BEAUTE by Nuxe BB krema – svjetla nijansa

Već dugo planiram recenziju ove BB kreme, no nikako nisam imala vremena slikati je na licu, do danas :D. Naravno, situacija nije mogla biti bolja obzirom na to da mi je lice eksplodiralo nakon par dana korištenja jedne kreme za lice sa SPFom, pa vam iz prve ruke mogu pokazati ono što me kod ove BB kreme najviše oduševilo.

??????????????????????
Ali, krenimo ispočetka, s onim malo manje bitnim informacijama :D.

Ova krema se može kupiti u ljekarnama po cijeni od oko 120 kuna, što je prilično povoljno za ovaj kozmetički rang, a bome i kvalitetu ove BB kreme.

Ambalaža
Je baš simpatična, i posebna po tome što ima ovaj produženi vrh koji omogućuje bolje doziranje i manje rasipanje proizvoda. Isto tako, lako je nanijeti kremu direktno iz ambalaže na lice. Sadrži 30ml proizvoda.

??????????????????????Trebala bu se potrošiti u roku od 6 mjeseci.

??????????????????????
Tekstura
Tekstura je prilično gusta, ali nije nešto pretjerano masna. Nešto se teže nanosi i razmazuje pa ja najčešće koristim kist za tekući puder i tako usput dobijem i najbolje prekrivanje.

??????????????????????

??????????????????????
Pogledajmo što Nuxe kaže o ovoj kremi.

??????????????????????

Korištenje
Ja sam ju koristila ujutro nakon uobičajene hidratantne kreme. Ona sadrži SPF 8, pa uz nju svakako treba koristiti još neku kremu sa zaštitnim faktorom, samo pazite na sastav kako se faktori ne bi međusobno poništili.

Nije mi uzrokovala nikakve probleme na licu, nije ga iritirala. Nisam primijetila da naglašava proširene pore.

????????????????????????????????????????????
Prekrivanje

Kao što sam već na početku rekla, ovo je najbolja stvar kod ove BB kreme i mnogi puderi bi se mogli sakriti pored ovakvog prekrivanja. S druge strane, uopće nije teška na licu, daje prilično mat izgled, pogotovo ako ispod nemam nikakvu kremu. Ako nosim kremu ispod, onda je lagano dewy. Na normalnoj ili masnoj koži pretpostavljam da bi uglavnom bila dewy, pa vodite računa i o tome. Može se i nadograditi još jednim slojem, mada meni u većini slučajeva to nije potrebno.

Slika dolje je brutalna i lice mi je u komi, i dopuštam da vidite ovo samo da bi vam pokaza koliko dobro ova krema prekriva :D.

cats

Nijansa
Ovo je svjetlija nijansa ove BB kreme, ali je i ona poprilično tamna i izrazito je žutog pod tona. Kada se izblenda lijepo se stopi s kožom tijela i meni sasvim dobro odgovara. Ne oksidira na licu tijekom dana.

Trajnost
Bez problema mi je trajala na licu cijeli dan. S dolaskom većih vrućina počela sam je malo fiksirati s transparentnim puderom u kamenu i ponovno je bila odlična.

??????????????????????
Kako se ponaša na licu
Na žalost, zimi mi je malo isticala suhe dijelove kože, ali taj problem sam imala sa svakim puderom tako da mi je to normalno i to sam rješavala na drugi način. Jako brzo se upije u kožu i na taj način djeluje i pruža hidrataciju, ali za moju suhu kožu ipak ne dovoljnu pa ju koristim u kombinaciji s dnevnom hidratantnom kremom. Preko ljeta ju koristim samostalno, i tek kroz nekoliko sati na suncu mi se lice počne sjajiti, više od znoja nego što mi se zapravo zamasti, ali svejedno.

Miris
Ova kremica ima predivan miris breskve za koji mi je čak i pomalo žao što se ne zadržava na koži nakon nanošenja :D.

Sastav

??????????????????????

Zaključak

Odlična BB krema dostupna kod nas i po pristojnoj cijeni. Ima odlično prekrivanje, matiranje i njegu, a jedini nedostatak je po meni nedovoljan njega za suhu kožu zimi i nizak SPF faktor. Ukoliko će vam nijansa odgovarati, svakako preporučujem da je isprobate ako ste u mogućnosti. Ovo je definitivno moja najdraža BB krema :).
*PR proizvod

Koja je vaša najdraža BB krema? Jeste li probali ovu?

20 comments

    • Dok nisam počela s bloganjem sam mislila da na svijetu nema “bljeđeg” čovjeka od mene, jer sam naspram svih svojih frendica bila kao duh… Sada sam sretna jer ispada da si ja ipak mogu pronaći odgovarajuće nijanse i da mi većina ovakvih stvari ipak odgovara 🙂

      Sviđa mi se

  1. Meni je ovu zimu Max Factorov puder napravio kaos po licu, izbijali su mi prištići po obrazima i bradi koji su mi inače masni. Nakon toga sam se odlučila za L’occitanovu bb kremu koja je nakon teškog pudera bila olakšanje na licu. Međutim, kod ove bb kreme nije mi se svidjelo što je bila previše tekuća, nisam ju mogla ujednačeno nanijeti, ostavljala mi je narančaste tragove iako sam koristila svjetliju nijansu. I još jedan nedostatak ove kreme je što bi mi često iscurilo kao nekakvo ulje pa bi promuckala pa bi izasla bb krema u boji, ne znam da li to tako treba ili ne, ali nije mi se svidjelo. Nakon toga sam kupila ovu Nuxe bb kremu i zaljubila se. Fantastično se stapa s mojom kožom, gušča je od L’occitanove i nanosi se ravnomjerno, ne ostavlja tragove i solidno prikriva mrljice od prištića i ujednačava ten. Kad stavim korektor i malo mat pudera u prahu i izdrži mi od jutra do navečer. Nisam dobila ni jedan pristić u mjesec dana korištenja. Miris je odličan. Ja joj dajem čistu peticu! 🙂

    Sviđa mi se

  2. Nisam probala ovu BB kremu, ali jesam puno običnih krema od Nuxe-a i mogu reći da definitivno neću uzimati ništa njihovo, naime krema kao krema ni jedna nije nešto posebno ali ono što me je izirtiralo je miris koji je toliko jak, intezivan, umjetan, gori od jakog parfema, doslovno sam morala umivati lice nakon pola sata jer me je počela glava boljeti od toliko jakih mirisa, ne sjećam se točno koji tipovi kremice su to bili znam da su bili za lice, i jedna za ruke (dobila sam uzorke, oko 5,6 vrsta) ali da, ne ide mi takav jak umjetan miris nikako sa politikom firme o prirodnim proizvodima … Jedino što mi se svidjelo je suho ulje, i ono ima podosta jak miris ali to mi zamijeni parfem iako je isto malo irintatan podnese se 🙂

    Sviđa mi se

    • Ista stvar je i sa mnom, osim suhog ulja, ništa drugo njihovo više ne koristim. S time da meni uistinu nije smetao miris, ali sam dobivala jake reakcije na sastojke. Koristila sam okoloočnu kremu za prevenciju prvih borica, i točno na mjestu gdje bi je nanijela, sutradan bi imala crvenu ispupčenu točku, kojoj bi trebalo i nekoliko tjedana da prođe. Nakon toga sam joj još par puta dala šansu u nadi da možda to nije do te kreme (pogotovo kad bi se sjetila koliko sam je platila), ali uvijek bi se desilo isto. Nakon toga sam odustala i dala kremicu sestri, njoj je pak bila odlična 🙂 valjda meni njihovi sastojci ne štimaju 🙂

      Sviđa mi se

Komentiraj