Mojih top 10 domaćih beauty blogerica

Još tamo negdje prije skoro godinu, kada sam vam pisala o svojim omiljenim You Tubericama sam spomenula da bih željela napisati post o omiljenim domaćim beauty blogericama. Nekako nisam htjela izdvajati osobe koje su trenutno u virtualnom svijetu svuda oko mene i smatram ih ajmo reći kolegicama, barem što se tiče „posla“ koje sve radimo.

U zadnje vrijeme je niknulo toliko ovih postova da ne znam jesam li ih uopće stigla sve pročitati, ali u onima koje jesam, primijetila sam da se stalno spominju jedni te isti blogovi, odnosno, blogerice. Većinu ih i sama pratim, no ima i onih koje nitko nije spomenuo, a radi se o odličnim blogovima! Ja ću malo više o njima pisati :).

Ići ću abecednim redom , i to bez ikakvih rednih brojeva kako netko ne bi nešto pogrešno shvatio. Ovo nije nikakva moja rang lista, već samo popis blogerica na čiji link za novi post kliknem čak i ako negdje kasnim, samo da preletim po slikicama i vidim o čemu je danas pisala :D.

I da, kada kažem da pratim neki blog, ne mislim doslovno jer mislim da ne pratim niti jedan blog zapravo. Točan razlog je moja lijenost i želja za nezatrpanim inboxom email računa :D. Isto tako, ja nikada ne komentiram na tuđim blogovima. Nikada nisam i vjerojatno nikada niti neću – osim ako mi se nešto iznimno jako svidi i želim reći to osobi koja je to napravila, mada, i u tom slučaju – radije ću poslati privatnu poruku ili mail. Mišljenja su oko ovoga podijeljena, i ja ih poštujem, ali ja jednostavno nisam osoba koja ide od bloga do bloga i ostavlja komentar na svaki post. Uglavnom ih niti nemam, ili nemam vremena pisati jer ono što bih i rekla je prilično dugačko i možda dosadno. Cijenim sve komentare koje dobijem na svom blogu i drago mi je ako neka druga blogerica komentira nešto, no kao što rekoh,to nije moj fah i sumnjam da ću tu naviku promijeniti.

2

Anatomy of beauty

Blankin blog sam prvi počela pratiti od kada sam ju/njezin rad malo bolje upoznala na Šminkerici. Ima fantastične fotke, uvijek je kratka i jasna, ne boji se reći svoje mišljenje u vezi ničega i jednostavno je drugačija i posebna. Zapravo, najviše me uvijek očaraju njezini lookovi – od inovativnosti, preciznosti , urednosti do prekrasnog i nadam se realnog prikaza boja fotografijom!

1

Anaviglam

Ivanu sam počela pratiti prije kojih par mjeseci od kada malo aktivnije pratim stranicu CBB. Čini mi se kao vrlo zanimljiva i draga osoba s vrlo istančanim ukusom i predivnom make up kolekcijom! Volim njezine fotke, zanimljive teme i recenzije u kojima je stvarno detaljna i gotovo uvijek pokaže proizvode u akciji i to me kod nje „kupilo“.

Capture

Beauty and mess

U biti, pratila sam neko vrijeme Vesnu, no brzo nakon toga je udružila snage s Martinom i napravila jedan od najčitanijih blogova u zemlji! Vidi se da se obije jako trude i da vole ono što rade i zbog toga ne propuštam niti jedan njihov post! Imaju odlične fotke, zanimljive teme i pristup i pišu vrlo često –sve pohvale!

969

Bbbeautylicious

Blaženka je jedna od rijetkih blogerica s kojom sam uopće progovorila par riječi :D. Bila je draga i simpatična čak i dok nisam znala da i ona ima blog. Uvijek ima neke zanimljive ideje, lijepe lookove, a i općenito mi je jedna od najljepših blogerica!

3

Cateyemakeup

Mona je moja kolegica i ajmo reći susjeda, dobro, barem je bila prije nego li sam se udala i preselila u drugi grad. Preslatka je i prelijepa cura koja ima presladak blogić na kojem često piše o sličnim temama kao i ja. Obožavam njezine lookove, haul postove, ali i recenzije jer u njih uvijek unese dio sebe i uvijek budu jako simpatične!

5

Cydoniamakeup

Još jedna kolegica sa Šminkerice koju sam nastavila pratiti i kada se osamostalila :D. Od nje uvijek naučim ponešto o sastojcima u proizvodima, koliko god se pokušala oduprijeti tome! Uvijek je tu da pomogne u vezi bilo čega :). Ima odlične fotke i jedan poseban, pomalo kemičarki pristup recenzijama iz kojih,kao što rekoh, uvijek nešto novo naučim.

88

Dear skin

Sjećate se kada sam rekla u prošlom postu da znam osobu koju bih molila za pomoć da potrošim 1000 kuna na preparativnu kozmetiku? E pa ovo je ona! Jedna osoba koja ima toliko iskustva i znanja na ovom području da bi joj se svezanih očiju povjerila u ruke po tom pitanju! Dobro, ne samo s preparativnom, već i s dekorativnom – i to svih cjenovnih rangova! Bezbroj puta sam preporučila njezine članke kada sam dobivala upite vezane za kožu i preporuke krema/seruma i sličnih stvari!

6

Le make up freak
Mislim da je Ivana jedina blogerica koja neće imati neku lošu prošlost iza sebe. Pri tome mislim na one početničke postove s lošijim fotkama i slično! Ona je od pravog posta krenula vrlo odlučno, s kvalitetnim fotografijama i tekstom i postavila letvicu kvalitete blogova prilično visoko, kako za nove blogerice, tako i za stare koje se sada sigurno moraju malo više truditi :D. Jednostavno se brzinom munje plasirala na mjesto moje omiljene beauty blogerice jer utjelovljuje apsolutno sve što od takve očekujem – odlične fotke, redovito pisanje, iskrenost, zanimljivost, raznolikost. Uz to je predivna i pristupačna i predviđam joj svjetlu budućnost u ovom svijetu :D.

8

Mikka’s make up box

I ovaj blog sam počela pratiti tek nedavno, no već sam zaljubljena. Osoba koja ga piše čini se dragom i pristupačnom. Vidi se da dosta vremena poklanja blogu, ima odlične teme i recenzije, ali i svakodnevne lookove u kojima nerijetko pronalazim inspiraciju. I da, ima odlične fotke, posebno lookova :D.

89999

Vodooblonde

Ovo je jedna malo drugačija blogerica s uvjerljivo najljepšim očima :D. Kod nje volim odlične fotke, volim što drži do svojih stavova i uvjerenje i nije jedna od folirantica koja voli zeke peke i kao izbjegava i mrzi firme koje testiraju na životinjama, a kada dođe doma jede pečeno pile :D. Ona živi svoja uvjerenja i iako ja do toga baš ne držim, cijenim to, jako! Osim toga, ima odlične fotke i lookove i baš je onako- posebna!

I to bi bilo to od tih 10, no ne bih ja bila ja da se mogu pridržavati SVOG naslova 😀 koji sam mogla nazvati i drugačije, recimo 15, ili 20 blogerica ehehhe. Uglavnom, budem vam stavila linkove još par blogova koje volim i svakodnevno pratim, a nisu stali u ovih 10 gore, ali ih MORATE chekirati :).

*P.S. Cure, nadam se da se ne ljutite što sam vam maznila logiće za potrebe posta :). Razmišljala sam da vas kontaktiram u vezi toga ili slika, ali onda bih vam morala reći za što mi treba :).

Koje beauty blogove vi pratite?

25 comments

  1. Bila sam na nekima od ovih blogova, super su mi, mogu pročitati vrlo dobre savjete o šminkanju i baš sam zadovoljna. I sama sam krenila u školu za vizažista i nadam se da će mi pomoći pri ostvarenju svog cilja u otvaranju vlasitog makeup salona.

    Sviđa mi se

  2. Uvijek kada želim pročitati i pronaci ili se vratiti starim blogovima uvijek čitam ovaj post!
    Puno ti hvala što si ga napravila, mislim da sam kliknula na ovaj post više od 20 puta hehe!

    Pogledajte blog, ako želite naravno: candymakeupgirl.blogspot.com

    Sviđa mi se

    • P.S. Ako bih izdvojila jednu od blogerica onda je to Mell’s Corner jer recenzira dosta proizvoda koji mi odgovaraju ili koje volim i koristim, te divnu Makeup Ninja, šteta što ne posta često ali ima krasne profi fotke, fin ukus i zgodna je do bola.

      Sviđa mi se

  3. Draga, počašćena sam što se nalazim na tvojoj top listi. Presretna sam što je moj blog tebi i tvojim čitatljicama bio koristan.
    Pratim te od početka,nažalost, ne stignem sve prokomentirati ali da znaš da uživam u svoj tvojoj ljepoti i mladosti :))

    Sviđa mi se

  4. Moj prvi beauty blog koji sam čitala je bila sminkerica gdije si naravno redovito i lijepo recenzirala i objavljivala. Sve navedene blogove i sama pratim i odnedavno komentiram! Zašto ? Zato sto mislim da trud pojedine blogerice treba pohvaliti kad je za pohvalu i to njih motivira za daljnje pisanje kao sto i sama znaš ! Meni osobno se sviđa interakcija blogerice i čitateljice , blogerice i blogerice, jedno virtualno prijateljstvo u pomanjkanju stvarnih prijateljica koje luđački vole kozmetiku kao i mi. To je razlog zašto ja komentiram i mislim da su pozitivni komentari samo poticaj na još bolji rad. Tužno je vidjeti blog bez komentara pogotovo ako je dobar. Veliki pozdrav

    Sviđa mi se

  5. Iskreno, ja sam malo iznenadena da se beautyandmess, anatomyofbeauty, babushka i voodoo b. rijetko spominju u ovih top 10 ostalih blogerica. Medutim, shvacam da to nije samo do blogova, vec i do povezanosti blogerica privatno. Sve navedene blogove pratim i volim, a da sama moram izdvojiti 10 blogova sumnjam da bih mogla 🙂

    Sviđa mi se

  6. Vecinu i ja pratim. Tvoj blog sam prvi pocela pratiti, iako nisam znala bas previse o kozmetici, a niti me toliko zanimala, privukla me je tvoja jednostavnost i ta neka pozitivna vibra.
    CatEye sam otkrila poslje tebe, od tada ne propustam niti jedan post o cemu god pisala.
    Voljela bih pratiti jos blogova raznog sadrzaja o zenskim temama, dakle da se ne zadrzavaju samo na kozmetici, ako znas koju draga Airy ili vi citateljice, vicitee… 😀

    Sviđa mi se

Komentiraj