Kokosovo ulje za tijelo i lice

Već neko vrijeme slušam o dobrobitima kokosova ulja, no sada sam ga napokon isprobala i pogodite? –imam samo riječi hvale! Jednostavno obožavam ovaj proizvod! U zadnje vrijeme sam odlučila da neću uopće niti pisati o proizvodima koje ne volim ili mi se nisu svidjeli ili mi ne odgovaraju, pa će vam se možda činiti da sve što recenziram volim – ali to je tako- proizvodi koji nisu vrijedni moje pažnje možda svi skupa dobiju jedan veliki post :D. Nadam se da se slažete s time… :).

??????????????????????
No krenimo :D. Dakle, ovaj proizvod možete kupiti na Click2chic web stranici po cijeni od oko 45 kuna za bočicu veličine 200ml. Bočica dolazi u papirnatoj kutiji, plastična je i ima špricu poput nekog spreja, no ulje ne izlazi u sitnim česticama nego više kao jedna cjelina – kao kroz običnu rupicu…Nemam pojma ima li smisla išta što sam sada rekla, no dobro… :D. Uglavnom, sviđa mi se što ima špricu, no ne sviđa mi se što ona ne funkcionira kako sam ja mislila da hoće- no opet, ako uzmemo u obzir da se radi o ulju, možda je to najbolje što može biti… Potrebno je dosta puta pritisnuti špricu kako bi izašla dovoljna količina ulja u dlan..Ako pak ulje pokušam nanijeti direktno na mjesto gdje ga želim, događa se da se vrh te šprice okrene sam od sebe ( sve je masno okolo, jel…) pa mi špricne u dlan ili po odjeći ili po nekim stvarima….- Nadam se da ste shvatili da aplikacijom ovog proizvoda nisam baš najzadovoljnija, no na svu sreću, to je jedina stvar koja mi se malo ne sviđa!

??????????????????????

Ovo ulje ima miris, pogađate, po kokosu, no on nije uopće intenzivan i morala sam se baš ono koncentrirati da bih ga osjetila. Na prvu mi to nije bilo baš super, no kako sam ga nastavila koristiti, shvatila sam da je i bolje da nema intenzivan miris, osobito jer sam ga s vremenom počela nanositi i na lice- a ondje stvarno ne volim stavljati proizvode koji imaju pretjerano jak miris.
Ovo je ulje prilično gusto i masno i treba ga stvarno dobro razmazati po tijelu. Ne upija se jako brzo, pa ga najčešće koristim navečer, poslije tuširanja i prije oblačenja pidžame za koju me boli briga ako se malo zamasti :D.

??????????????????????
Sve u svemu, kako mi preko zime koža cijelog tijela bude toliko suha da ne znam više što bih namazala na sebe, ovo ulje je stiglo u pravi trenutak!

Prvo sam ga počela koristiti na tijelu. Najviše ga volim nanijeti odmah nakon tuširanja, dok je koža još pomalo mokra jer imam osjećaj da se tako najbolje i najbrže upije i što je najbitnije- najbolje djeluje.

Sukladno time, volim ga malo staviti u kupku, no onda ga poslije ne nanosim na kožu jer je ona već dovoljno meka i hidratizirana. Pomoću ovog ulja riješila sam se pretjerano suhe kože na koljenima i laktovima i to u dva dana :D. Više nemam osjećaj zatezanja ili laganog svrbeža po koži i hidratacija traje minimalno 24h, odnosno do drugog nanošenja :D.

2013-12-27 22.51.33-1
Nakon tijela, počela sam ga stavljati na vrhove kose i moram priznati da radi isto što i puno skuplja ulja namijenjena isključivo za kosu.

Kada sam vidjela da dobro funkcionira svugdje dalje, usudila sam se staviti ga i na lice prije spavanja…Moram priznati da me malo bilo strah jer imam osjetljivu kožu, no zaspala sam i ujutro se probudila s divnom kožom lica kojoj nije trebala odmah neka krema… Ta me činjenica totalno iznenadila! Tek nakon čišćenja lica sam nanijela kremicu koju koristim svaki dan i koja mi je sama po sebi već počela biti nedovoljna za zimsku hidrataciju.

??????????????????????

Na lice nanesem jednu pumpicu ovog ulja, fino ga utrljam u kožu, a ostatak ostavim na njoj kako bi se upio do jutra (ili obrisao od jastuk 😀 – samo, nisam primijetila da mi je jastučnica masna ujutro…). Ujutro je koža jako mekana, glatka i elastična! Nisam primijetila nikakav osip, pojačanu pojavu mitesera, prištića ili nečega sličnoga od kada koristim ovaj proizvod…Baš naprotiv, kao da mi se lice još više očistilo…

Sve u svemu, jako sam zadovoljna cjelokupnim učinkom ovog ulja i definitivno ću ga kupiti kada potrošim ovu bočicu :).

Sastojke koje sadrži možete pročitati na slici ispod.

??????????????????????

Možete ga kupiti ovdje.

Ako imate još kakvih pitanja, slobodno pitajte :).

Jeste li vi isprobali kokosovo ulje? Za što ga najčešće koristite i pomaže li i vama?

7 comments

  1. Au, nemoj se ljutiti (znam da nećeš), ali žali bože novaca za ovo 🙂
    Ima nerafiniramo kokosovo ulje i ono ti je kruto i bijele tekućine na sobnoj temperaturi (zato se ne pakira u proizvode s pumpicom nego u staklenke). Ovo mu nije ni slično i puno parafina i koječega 🙂
    U bio trgovini za cca 35 kuna dobiš oko 200ml čistoga ulja koje ćeš imati jakoo dugo.

    Na licu nemoj koristiti jer začepljuje pore.

    Sviđa mi se

  2. I ja sam ti htjela savjetovati da probaš čisto ne rafinirano ulje (koje je obično kruto pa se naziva i mast a topi se čim ga staviš na kožu).
    Ja kokosovo ulje osim u kozmetičke svrhe…od skidanja šminke,njege kože i kose,kreme za sunčanje…koristim ga i za kuhanje….probaj i oduševit ćeš se jer je izrazito zdravo

    Sviđa mi se

  3. savjetujem ti da probas čisto kokosovo ulje (hladno tješeno, nerafinirano) ima ga u Bio&bio ducanima, teglica dođe oko 60 kuna, super je i za kosu i kožu ma svee :))

    Sviđa mi se

  4. Ufff kakva je ovo mjesavina 🙂
    Imas za kupiti 100% ulje kokosa koje ti je puuuno bolje. Ja ga koristim i mrak mi je… Probaj pa ces vidjeti razliku.
    Ali, ako ti je ovo ok nastavi ga koristiti 🙂 Zelim ti sretnu novu godinu!

    Sviđa mi se

  5. Pa da zasto bi pisala o onome sto nevolis 😉 ima smisla, pa onda kako si i sama rekla napravis jednu veliku za te proizvode 🙂
    Ja obozavam ulja i jos ako je kokos.. Mmm mrak 😉
    Inace za kosu koristim macadamiu i izvsrsni su im svi proizvodi ali ocito da cu probat sa ovim proizvodom pogotovo ako pokriva cijelo tijelo, a ne za svaki dio tijela drugi proizvod!
    Sve najbolje u 2014. Tebi i tvojoj obitelji 😉

    Sviđa mi se

  6. Ovo ti nije pravo ulje, prvi sastojak mu je tekući parafin koji se dobiva iz nafte. To je mješavina ulja koja između ostalog sadrži kokos i neven. 🙂

    Sviđa mi se

  7. Koristim kokosovo ulje, ali pravo. Ovo nije kokosovo ulje vec neka mjesavina, u kojoj ulje cak nije na prvom mjesu. Naravno, nemam nista protiv ovakvih proizvoda i drago mi je ako nekome odgovaraju, ali za mene jednostavno nisu opcija.
    Inace, kokos najcesce koristim za kosu, povremeno za tijelo, na lice ne stavljam jer je ima dosta velik komedogeni potencijal i uopce ne zelim isprobavati jel bi mi uzrokovalo nerede ili ne.

    Sviđa mi se

Komentiraj