Bioderma Sensibio AR BB krema

Nedavno sam dobila dva nova Biodermina proizvoda na isprobavanje, a danas vam pišem o jednome od njih. Radi se naime o novim AR – anti redness proizvodima – točnije micelarnoj otopini i BB kremi.

Danas ću vam opisati svoje iskustvo s njihovom BB kremom, koja spada su sensibio proizvode- odnosno proizvode namijenjene osjetljivoj koži.

???????????????????????????????

Dakle, ova BB krema dolazi u bijeloj tubici, onako mat , koja vrlo lijepo izgleda, no nije baš praktična za ovakav proizvod. I to ne u smislu da nešto ne valja s njom, nego se jako brzo prlja, a teško čisti! Osim toga, unatoč maloj rupici, proizvod zna naglo izaći iz tubice u većoj količini, pa obratite pažnju na to. Inače, ambalaža sadrži 40ml proizvoda što je nešto više od prosjeka, a za ovu kremu trebat će te izdvojiti oko 200kn.

???????????????????????????????

Pročitajmo što kaže Bioderma za ovu BB kremu.

Djelovanje i aktivni sastojci

  • štiti od širenja i slabljenja krvnih žila te razvoja crvenila (Rosactiv®)
  • brzo i intenzivno umiruje nadražaj i crvenilo kod osjetljive kože (enoksolon, alantoin, ekstrakt uljane repice)
  • djeluje umirujuće, hidratantno, hranjivo i štiti od djelovanja agresivnih sastojaka iz okoline (fitosteroli iz avokada, hidroksiprolin, glicerin, natrijev pirolidonkarboksilat)
  • neutralizira štetno djelovanje slobodnih radikala (vitamin E)
  • učinkovito prekriva crvenilo i ujednačuje boju tena (prilagodljivi pigmenti)
  • kožu čini baršunasto mekom
  • štiti od štetnog djelovanja sunčevog zračenja (SPF 30)

Možete je kupiti u svim boljim ljekarnama. Moja nijansa je Clair Light (no čini mi se da je i jedina…), no nekako mi nije u skladu s imenom. Meni je za nijansu pre tamna, no ukoliko ju dobro izblendam po luci, lijepo se s topi s vratom i tijelom koji su mi i inače tamnije boje od lica.

???????????????????????????????

Tekstura ove BB kreme je pomalo suha(točnije MF facefinity) i više podsjeća na puder nego na BB kremu, no unatoč tome nisam primijetila da mi isušuje kožu, baš naprotiv. Osjećaj na koži je vrlo lagan i ugodan i imam osjećaj kao da mi koža diše.

Što se tiče prekrivanja, ono je solidno. Prekriva čak i jače crvenilo, no u borbi s prištićima će te ipak morati upotrijebiti korektor jer je na tom području dosta slaba. Doduše, postoji mogućnost nadogradnje, no kako mi je nešto tamnija ova nijansa i moram ju dobro razmazati po licu, to nije bila jedna od opcija :D.

???????????????????????????????

Trajnost ove BB kreme je iznenađujuće dobra i može se mjeriti i s malo boljim puderima. Preživjela je čak i cjelodnevni rad u kuhinji i pri tome mi nije uzrokovala nikakav nered na licu. Biodrma preporuča da se nanosi do dva puta dnevno, no ja za time nisam imala potrebe :).

Također, sadrži SPF 30 (UVA 17) što je najviše od svih BB krema koje sam do sada isprobala (a bilo ih je :D), i svakako nije naodmet sada kada je sunce podivljalo.

???????????????????????????????

Na slikama ispod  možete vidjeti djelotvornost ove BB kreme i to u najgorim danima u mjesecu :D. Čelo mi je prekriveno sitnim prištićima, no mislim da je na slici poslije dosta bolja situacija.

??????????????????????????????????????????????????????????????

Sve u svemu, ja sam jako zadovoljna ovom BB kremom, jedna je od boljih na našem tržištu, i ako pronađete nijansu za sebe, svakako preporučam da je kupite.

???????????????????????????????

Rok trajanja je 6 mjeseci.

Sastav možete pročitati na slici ispod.

???????????????????????????????

*PR proizvod

29 comments

  1. Heya! I understand this is kind of off-topic but I needed to
    ask. Does running a well-established blog like yours
    take a large amount of work? I’m brand new to blogging but I do write
    in my journal daily. I’d like to start a blog so I can easily share my personal experience and views online.
    Please let me know if you have any kind of suggestions or tips for new aspiring bloggers.
    Thankyou!

    Sviđa mi se

  2. Provala,kupila i odusevila se. Je malo skuplja, ali ionako ne volim svasta stavljat na kozu. Do sada sam koristila tekuci puder od clarinsa, ali mislim da ce ga ova bb krema zamjenit. Preporucam ga svima koji imaju problematicnu i osjetljivu koz

    Sviđa mi se

  3. Imam problema s crvenilom, koristim bioderma ar kremu i miceralnu (običnu rozu, ali nakon tvoje recenzije drugi puta budem uzela ar), a oko ove kreme se premišljam već neko vrijeme, skupa mi je i nikako nisam uspila nabaviti tester. Sada vidim da mi boja nikako nebi odgovarala. Hvala na recenziji, uštedila si mi 200 kn 😀

    Sviđa mi se

  4. Ja sam pri kraju s Garnierovom BB kremom i mislim da ću sada kupiti neku drugu jer sam primjetila da mi se lice dosta zasjaji kako su došli topliji dani. Imam Garnierovu za masniju kožu. Ovu bi rado probala jer mi neki Biodermini proizvodi savršeno odgovaraju. Šteta što su malo skuplji i baš zbog cijene ne mogu kupiti ovu BB kremu. 😦

    Sviđa mi se

Komentiraj