Prehrana s malo ugljikohidrata i Ideal Slim update

Kao što sam i obećala, danas vam pišem o mojim zdravim obrocima. Na početku odmah moram reći da se ovdje ne radi o nikakvoj dijeti, velikim odricanjima ili ičemu sličnom. Odlučila sam iz prehrane izbaciti sve ono što mi nije odgovaralo, zapravo, ovdje se radi o izbacivanju ugljikohidrata! To je danas vrlo često i puno ljudi se tako hrani, a ja sam primijetila da se od njih strašno debljam! Čak ne toliko od recimo slatkiša jer ih stvarno nisam jela previše, ali recimo kruh, razna peciva i tjestenine me ubijaju jer ih obožavam!

cats
Zadnji puta kada sam ih izbacila iz prehrane smršavila sam 15tak kilograma u nešto više od mjesec dana. Sjećate se Dukan dijete? Eh, ako ste čitale taj moj članak, znate da ja puno toga ne volim jesti, a meso i gljive su među najomraženijim stvarima. Doduše, meso još nekako progutam tu i tamo, ali gljive ne volim ni nacrtane. Isto tako, nisam neki ljubitelj ni ribe (osim orade ili brancina s grila, ali to mi se ne da često jesti), morskih plodova, tunjevine, gambera i slično… Vidite li sada o čemu se radi? Izbor hrane koju ja jedem sveden je minimum svih minimuma, i kada se počnem pridržavati nekog režima on mi jednostavno zgadi pojedine vrste hrane, i onda mi se izbor još više smanji!

Sada sam odlučila da se neću ograničavati! Kada god mogu pazit ću jako što jedem, smanjiti kalorije gdje god mogu, ali isto tako, ako mi se jede šnita kruha uz nešto, kugla sladoleda ili komad čokolade- pojest ću ga! I neću se gristi zbog toga i neću prekidati „dijetu“ jer ju tako niti ne doživljavam! Jednostavno sam si kliknula taj neki prekidač u glavi i promijenila mišljenje! Sada ne želim smršaviti i nastaviti jesti kao ranije, jer je očito da se tada kilogrami vrate…Na sreću, nisam dobila više nego što sam imala ranije, ali sam definitivno shvatila da tako više ne ide.

Sjećate se i mog isprobavanja Dietpharm Ideal Slim kapsula za mršavljenje? Popila sam svoju turu i u tih mjesec dana sam smršavila jedan kilogram. To je moglo biti i od nečega drugog i stvarno nije vrijedno ni spomena. Mislim, nisam ni imala neke nade, ali opet, nisam ništa ni izgubila – DOSLOVNO NIŠTA :D.

??????????????????????

Moram se sada vratiti na početak opet, tamo negdje kod onog mog slabog izbora zdravih namirnica koje volim :). Priznajem da mi je ponekad teško smisliti neka zdrava jela i ona sada izgledaju totalno drugačije nego prije. Trenutno imam sreće što sam na moru, u svom restoranu pa mi je izbor namirnica neograničen i izborom i količinom, tako da sada stvarno uživam.

Obroke planiram minimalno dan unaprijed. Ako nemam smišljen meni za idući da ne mogu zaspati, i o tome onda razmišljam prije spavanja. Znam da zvuči jadno, ali sada zapravo puno više razmišljam o hrani i o tome što unosim u svoje tijelo. Mislim, nije mi problem, jednom kada sam u tom filmu to je to :D. Ideje pronalazim na Instagramu, manje više. Jamie Oliver mi je vječita inspiracija – obožavam tog lika! Doduše, nikada u potpunosti ne kopiram njegova jela jer uvijek ima nešto što ja ne bi jela, ali ono, slike su mu super :).

I da, kada unaprijed znam što ću jesti idući dan, manja je vjerojatnost da ću pregladnjeti ili da ću uzeti nešto što ne bi trebala samo na brzinu. Neki obroci se mogu pripremiti i unaprijed za par dana.

Uglavnom, da ne duljim više, želim vam prvo pokazati što ja jedem za doručak. Neke slike će biti s Instagrama jer su od prije pa ih nisam uslikala fotićem, ali mislim da će se dobro vidjeti sve. Sve namirnice koje sam koristila su svima pristupačne, prilično povoljne i što je najbitnije fineeee :).

DORUČAK

ZOBENE PAHULJICE NA 1000 NAČINA

Tanya Burr recept
Kuham jabuku, cimet, med i malo vode. Kada jabuka omekša izblendam ju i u to stavim zobene pahuljice i još malo kuham. Omjer mi je jedna jabuka za jedno 5 velikih žlica pahuljica, ali ja to sve odokativno radim. Ovo možete pripremiti za nekoliko dana i držati u hladnjaku i ujutro samo malo u mikro, malo neko voća i to je to.

Moj recept 1.
Pahuljice kuhane s mlijekom, kakaom i malo meda. Kada su gotove, gore stavim bananu. Ovo mi je omiljeni način.

Moj recept 2.
Pahuljice unaprijed malo prepečem jer ne volim baš „sirove“ i to si ja tako i spremim onda da imam. Uglavnom, na njih onda stavim jogurt, med, bananu i naranču- PREDOBRO!

Moje pahuljice
Ovo isto pripremim na veliko. U veliko zdjelu stavim neki dobar cornflakes, pržene zobene pahuljice, pahuljice od integralne riže i prosa. Ubacim malo mrvljenog kikirikija, sjemenke lana, sezama, suncokreta i bundeve. Posipam kakaom i medom i sve dobro izmiješam i prebacim u neku posudu s poklopcem i imam za jedno tjedan dana. Ja ih zalijem s mlijekom i to je to. Kada imam stavim i jagode :).

MEĐUOBROCI
Najčešće neko miješano voće, ako sam baš gladna onda si ubacim i malo zobenih ili nešto :).

https://instagram.com/p/3JBGVgPLIt/?taken-by=airyfairymakeup

View this post on Instagram

Snack 🙂 #apples#cranberries#peanutbutter

A post shared by SUZANA EMES (@suzana_emes) on

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kruh s maslacem od kikirikija s bananom i jagodama :).

View this post on Instagram

Danasnji kasni dorucak 😀

A post shared by SUZANA EMES (@suzana_emes) on

Voćna salata

Razno voće + dresing od limuna,meda i mente.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

RUČAK I VEČERA
Pisat ću što je na slikama :).

Pileća salata s dresingom od jogurta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meksička salata (grah, kukuruz, luk, paprika, rajčica, krastavac, rotkvice + limun)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Punjene rajčice (s malo riže i sira, “iznutricom” od rajčice, paprikom i kukuruzom)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tostirani integralni krug i jaja pečena bez masti s krastavcima, paprikom i rajčicom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grašak, mrkva i kukuruz s kvinojom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERARajčica, feta sir, krastavci, paprika, luk, mrkva i kvinoja, bez dressinga.

Jedna takva, ali to go :D.

Smeđa riža koja je postala skoro bijela, bijelo meso u umaku od senfa i grčkog jogurta. Boja je od toga što zapečem meso na tavici i zalijem onda s jogurtom :).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Popečci od kuhanog krumpira i graška. Pečeni u pečnici i servirani na salati.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pileća salata bez dressinga. Piletina je s grilla bez masnoća.

View this post on Instagram

Volim ovo vise od pizze 🙂 #lunch#chicken#salad

A post shared by SUZANA EMES (@suzana_emes) on

Paprika, krastavci, feta sir i piletina s grilla.

Kuhana jaja, šunka i povrće.

Kotleti s roštilja i kuhano povrće (brokula, cvjetača i mrkva) s kvinojom.

Preprženi integralni štapići od kruha s povrćem i hummusom od graha. U hummus sam satvila jednu konzervu crvenog graha, malo crvene paprike (sviježe), luk i malo soli i papra i izblendala to.

Dressing od jogurta, malo limuna i izblendanih sjemenki lana, sezama, bundeve i suncokreta i malo začina.

Isti onaj hummus od graha i piletina s grilla sa salatom.

Još jedno to go jelo 😀

https://instagram.com/p/3I8oi6vLEC/?taken-by=airyfairymakeup

Pečena mozzarella, paprika i krumpir :D.

https://instagram.com/p/3J_wHNvLL4/?taken-by=airyfairymakeup

Piletina s grilla i kupus salata (unaprijed začinjena) i jogurt.

https://instagram.com/p/3EP0SCPLIF/?taken-by=airyfairymakeup

To je sve za ovaj puta, nemam više slikica. Ako imate kakvih pitanja, pitajte u komentarima pa ću se potruditi odgovoriti na njih. Nemojte zamjeriti na pravopisnim greškama, ima tri tone slika i teksta i ispravila sam što sam primjetila, ali vjerojatno mi je nešto promaknulo :D.

Što vam se najviše sviđa? Što želite isprobati? Jeste li dobili inspiraciju za svoje obroke?

19 comments

  1. Vaaaauu, jel to sama kuhaš sve?! Pa sad znam gdje ću na more 🙂 Baš je primamljivo, divim ti se! I samo naprijed, drži se “skedžuela” 😀

    Sviđa mi se

  2. Wow sve super izgleda, svaka čast. Ja nemam vremena za kuhanje, dok dođem s posla bude već oko 18 h, tu je moja jednogodišnja curica, ispiti koje spremam i honorarni poslovi. Uff, budem sretna ako se sjetim nešto pojesti kroz dan ! Ali obožavam kuhati i peći kolače i s obzirom da sam non stop u pokretu iskreno jedem sve živo, pogotovo slatkiše. Možda mogu zahvaliti i genima , stvarno sam zahvalna kaj jedem sve što hoću i volim.

    Sviđa mi se

  3. Dukan ishrana je potpuno novi svijet i nije dijeta, nije nešto što potraje kratko dok se ne izgube kile pa onda hajmo sve ponovo. To je definitivno način života i treba baš onako čvrsto odlučiti posvetiti se samo tome. Dukan mi je pomogao pred apsolventsko veče, u prve dvije faze sam izgubila 5kg… I nisam mogla dalje. Svakodnevni stres me odveo opet u sranje i lošu ishranu a samim tim i tromost i debljinu. Ali, Dukan me naučio da namirnice koje nisu tipične u našim kuhinjama mogu biti ukusne, da slatkiši mogu biti zdravi i da se voda pije i kad nisi žedan. Isto tako, ZDRAVA HRANA NE ZNAČI HRANA ZA MRŠAVLJENJE, naprotiv, pa i heljda može da ubije kalorijama i snagom ako se pretjera. Posljednja tri mjeseca sama sebi krojim ishranu, nisam ni na kakvom režimu, jednostavno se trudim osjećati dobro. Ne jedem kruh/peciva jer me od toga jako boli želudac, izbacila sam punomasna mlijeka jer mi smetaju, smanjila slatkiše, izbacila sokove. Pokušavam slušati šta mi tijelo govori a to je da je pizza brza i ukusna ali da me od nje boli želudac narednih 16h a da nakon pojedene piletine/riže/salate se osjećam poletno. Rado bih izbacila i slatkiše ali toliko jaka nisam.. Da sam smanjila, jesam, da mogu skroz bez čokolade ili ono jednom sedmično- NE MOGU! Režimi/dijete su svi isti, JO JO efekt ali promjena načina života je ono što te čini da se osjećaš bolje…
    Inače, veliko hvala Dukanu i što sam ga otkrila, nisam znala koliko je jednostavno hraniti se zdravo i pametno, ne biti gladan a osjećati se dobro, definitivno prekretnica u mom životu!

    Sviđa mi se

  4. pre dobro i ja sam danas pocela s nekom djetom, jela sam pet vrsti zita danas i gladna sam ko nista 😀 jucer ssam kupila razeni kruh i sjemneke lana u dmu, gledala sam i tu kvinoju, ali n znam kako se priprema 🙂 jelju kuhas ili ovak sirovu? cula sam da su i chia sjemneke super kod mrsavljenja jer daju osjecaj sitoti, one su mi sljedece na meniju

    Sviđa mi se

    • Chia seeds sam si naručila iz bio&bio web shopa, sada čekam da stignu pa ću ih probati! Na sve strane samo fenomenalne stvari o njima sam čula, čak su dobre i za reguliranje šećera u krvi kod dijabetičara :).

      Sviđa mi se

    • Mora se skuhati. Omjer je 1:2 , dakle jedna šalica (koje god hočeš veličine) kvinoje, na dvije šalice vode. Isto kao i riža. Malo se doda soli i kuha dok sva voda ne ishlapi, kasnije se može spremiti i čuvati u hladnjaku neko vrijeme. Ja sam kuhala recimo malu šalicu za espresso i imala sam to po tjedan dana i to mi je bilo za jedno 3 obroka :). Ona naraste kada se skuha pa je bude više.

      Sviđa mi se

  5. Sve mi izgleda preukusno i sve bih ovo jela 😀 Navijavam za ovakve postove i samo naprijed, baš kako si rekla, svatko ima pravo na svoje mišljenje, i meni je baš super što na tvom blogu ima i postova o hrani, odjeći, tutoriala, a ne samo recenzija kozmetičkih proizvoda. Ja bi čak voljela vidjeti još više ovakvih postova o zdravoj prehrani i recepata, kao i tvojih postova o odjeći jer je baš to ono što te razlikuje od većine sličnih blogova. Recenzije kozmetičkih proizvoda( često istih u isto vrijeme) ima na tone, a ovakvih postova baš i ne. Samo tako nastavi, svaka čast 🙂

    Liked by 1 person

  6. Toliko mi se sviđaju ova jela da tekst nisam ni čitala, samo slike listala. Da mi ovo neko servira svaki dan, bez problema bij jela, sve je njamiii i izgleda preukusno. 😀 Plus, imaš smisla za estetsko. 🙂 I ja mislim da je bitno otkriti šta nam prija, šta ne i tako se hraniti i rezultati neće izostati!
    Ja volim tjesteninu jakooo, ali jedem ju jednom u sedmici- dvije, dok su mi u ovo ljetno vrijeme sve vrste salate neizostavne, posebno ako ubacim malo kukuruza i slatkih papričica, njamii! 😀 Pošto živim u stanu, mama i ja smo počele na balkonu u saksijama, saditi razne začine, od ruzmarina, mente, pa do bosiljka i to mi je super, uvijek svježi začini i puno je tako zdravije. 🙂 A čaj od svježe mente i malo limuna mi je postao opsesija, obično samo njega navečer popijem jer ne večeram, to mi je gušt. 🙂
    Ono što mogu svima preporučiti je svako jutro čaša tople vode sa malo limuna, ja sam se preporodila od toga, od kože pa do imuniteta. 😉
    Raspisala sam se baš. 🙂 U svakom slučaju, voljela bih vidjeti još dosta recepata, posebno nekih brzih i jednostavnih, još se sjećam one piletine i umaka sa Šminkerice i koristim, posebno Tršćanksi umak. :))

    Sviđa mi se

  7. Super mi je ovaj post, i nemam baš ništa protiv da blogerice pišu o svojoj prehrani i tjelovježbi jer, osim što je to njihov blog i imaju pravo pisati što žele, to je tema koja je danas jako popularna i svih zanima. Mene osobno uvijek zanimaju novi recepti za zdrave obroke, tako da mi ovakvi postovi dobro dođu (osim što me onda glad hvata od svih ovih silnih slika 🙂
    Ono što mene zanima, koliko dugo se držiš prehrane bez ugljikohidrata i kakve promjene si primjetila?

    Sviđa mi se

  8. Divan clanak! Preporucila bih ti zobene pahuljice da sameljes u blenderu, dodas obicni jogurt da se stvori kompaktna masa, dvije kasikice meda i saku jednu suhih brusnica ili nekog drugog suhog voca. Ova kombinacija mi je omiljena, a gotova za manje od minute 😀 a rizini kolutici su mi savrseni sa nekim namazom npr.abc i preko par sjemenki bundeve. Eto 🙂 :*

    Sviđa mi se

  9. Bas sam sretna jer vidim da ima jos izbirljivih ko i ja 😀 Ja paštu obožavam i dizana tijesta i stalno bi to kuhala,pekla i jela, i jesam tako jedno vrijeme pa sam se lijepo zdebljala, sad se drzim prehrane isto ko i ti. Kad mi se nesto jede pojest cu ali uglavnom se pridrzavam zdrave hrane. Kod mene je problem jer ne jedem povrce ni salate (probala sam svakako ali ne mogu ih smislit), od povrća jedem samo mrkva,grašak,krumpir, paprika, tikvice, kukuruz i mislim da je to to 😀 Užas živi!

    Sviđa mi se

  10. Ufff, ogladnila sam gledajući ove slike, baš fino izgleda 😀

    I potpisujem onaj dio oko izbirljivosti i gljiva (i ja ih zaobilazim u širokom luku), ali uz sve to što si nabrojala ubaci još i moju netolerantnost prema siru i bilo čemu mliječnome, pa eto ti “dobitne” kombinacije i sreće kod planiranja obroka… 😛 ali zato krumpir i jaja mogu jesti na 1001 način 😉

    Sviđa mi se

  11. Wow, šta ne želim isprobati :D. Super su ti svi recepti, a slike fantastične. Ako ti ikada zatrebaju ideje za recept imaš na fejsu grupu LCHF, pošto je ovaj tvoj način ishrane to samo možda strože pošto imaš dosta namirnica koje ne voliš da jedeš. 🙂

    Sviđa mi se

  12. Meni je samo žao što su se beauty blogovi počeli pretvarati u nutri,gastro i fitness blogove. Sve više blogerica čije članke o modi i šminki obožavam pišu o prehrani, zdravim obrocima, kilaži, vježbanju i sl. Što me jaaako živcira. Znam da ima cura koje zanima što i kako drugi žive i jedu i koje su nezadovoljne svojim tijelima i žele nešto promijeniti,ali meni je to tako naporno. Znam da mogu jednostavno zaobići takve članke,ali me nervira što ih je sve više pa mi na fb umjesto notifikacije o šminki iskaču novi postovi o zdravoj prehrani. Šteta.
    bez uvrede.

    Sviđa mi se

    • Svatko ima pravo na svoje mišljenje i ja ga poštujem, ali isto tako mislim da je sve to povezano! Ljepota dolazi iznutra, znači da je bitno i ono što unosimo u svoje tijelo. Nema smisla bacati novac na skupu dekorativnu i preparativnu kozmetiku ako nećeš prvo voditi brigu o svom tijelu, i koži općenito. Ljepota je širok pojam i mislim da obuhvaća sve ove teme koje si ti napisala.

      I ne brini, ne planiram često pisati ovakve postove, maksimalno jednom mjesečno i to ako vi budete htjeli. A što se outfita tiče, ja sam njih od prvog dana bloganja ubacivala, tako da ono, to sam ja i to je moj blog i on će uvijek biti odraz mene i onoga što ja trenutno proživljavam – bez obzira na to što mu stoji u imenu, opisu i bez obzira na ono gdje ga drugi svrstavaju.

      Liked by 1 person

      • Meni je tvoj blog zakon zbog MODE i ŠMINKE, pročitaj bolje moj komentar. Super su mi outfiti i makeup o kojem pišeš, osvježenje su mi videi koje stavljaš. Slažem se da ljepota dolazi iznutra, ali me živciraju ta masovna pisanja (dakle ne samo članak na tvojem blogu nego općenito među beauty i modnim blogericama) o prehrani, vježbanju i sl. Dovoljno smo time zatrpani na raznim web stranicama. Dakle, konkretno me smeta što sad svi imaju potrebi o tome pisati. Ali dobro, čitat ću one blogove i teme koje me interesiraju. Oprosti, nije mi bila namjera vrijeđati, samo iznijeti svoje mišljenje. Pozzzzzz

        Sviđa mi se

  13. Zdrava prehrana je najbolja “dijeta”. Sve bih to jela, zato što je sve prefino (bar tako izgleda). Uskoro se prebacujem baš na takvu prehranu, plus smoothie od voća i povrća. Uz redovne treninge (tenis, dance fitness) to će biti dobitna kombinacija. Samo nastavi i obavezno nam stavljaj slikice na instagram 🙂

    Sviđa mi se

Komentiraj