NUXE Reve de Miel noćna krema

Prije par mjeseci sam dobila ovu kremu na testiranje i nakon svega što sam prošla s kožom na licu, odlučila sam vam napisati i ponešto o ovoj kremici jer sam je krenula koristiti prije nego ne dogodila situacija o kojoj ste čitali ovdje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovu kremu možete kupiti u ljekarnama, a cijena joj je oko 250kuna, ovisno o tome gdje kupujete. Jedna online ljekarna trenutno ima akciju, pa je možete pronaći po cijeni od 230 kuna (klik na roza slova).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
AMBALAŽA
Ambalaža je plastična, ali izgleda lijepo , mada, nekako više volim kreme za lice i općenito proizvode u tubicama – iz higijenskih razloga. Sadrži 50ml proizvoda koji treba potrošiti u roku od 6 mjeseci nakon otvaranja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
NAMJENA
Ova krema namijenjena je za suhu i osjetljivu kožu kakva je moja. Trebala bi djelovati umirujuće, nadomjestiti lipide, te obnoviti kožu. Derivati suncokretovog, ceramidi šafranike i biljna ulja nadomještaju lipide, ječam, arganovo ulje i shea maslac je umiruju, med obnavlja, a proteini boba jačaju zaštitni sloj.

TEKSTURA
Gusta, masna i bogata. Unatoč tome, lako se razmazuje po koži i nije problem nanijeti i tanji sloj iste, ako to želite. Malo duže treba da se upije u kožu, ali nekako sam naviknula na to kod noćnih krema. Jedan dio ostane na jastuku, a drugi se upije :D.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kada se dobro razmaže i upije ne ostavlja masni trag na koži.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
MOJE ISKUSTVO
Prvo što sam osjetila po otvaranju ove kreme je bio njezin miris- poprilično jak, dakako! Jako sam htjela isprobati ovu kremu, pa nisam htjela odustati samo zbog njega, i koristila sam je neko vrijeme. Moram reći da je bilo teško, borba u mojoj glavi zbog straha od tih intenzivnih mirisa na mojoj koži. Stalno sam mislila da će se nešto grozno dogoditi, ali nije. Moja koža je sasvim normalno podnijela ovu kremu što se tiče osjetljivosti. Ono što je moj nos morao trpjeti je već njegova stvar :D. Miris nije baš brzo nestajao s lica, ali takav je da me recimo nije iritirao da ne mogu zaspati zbog njega ili nešto slično.

Ja sam kremu nanosila uvečer, nakon detaljnog čišćenja lica i prije spavanja i to svaki dan, kroz jedno 2-3 tjedna. Koža bi ujutro izgleda lijepo i sjajno, no nekako mi je nedostajalo hidratacije u dubini kože, ali to vidim tek sada, jer ja očito dugo nisam znala kako hidratizirana koža izgleda :/. Ova krema mojoj uber suhoj koži nije pružila dovoljno hidratizacije, na žalost, mada je na prvu tako izgledalo.

Kada sam bila kod dermatologinje, donijela sam joj nekoliko krema koje sam trenutno imala na raspolaganju i jedna od njih je bila ova. Ova krema je bila prva koju je maknula u stranu i rekla da to nije krema za moju dob (navodno je za stariju kožu), moju kožu i u biti, da ju ne koristim više. Zapravo, nijedna krema od njih 10tak koliko sam donijela nije valjala (Bioderma, Vichy, Avene, Nivea…) . Znači, sve što sam do sada probala, kupila, recenzirala – NIŠTA NIJE VALJALO, po njoj. Ne znam koliko uopće to treba ozbiljno shvatiti s obzirom na to da je većina tih krema meni bila okej i nije mi radila nikakve probleme :(.

Istina, moja koža se puno bolje osjeća s Eucerin Ultrasensitive kremom nakon svega što se dogodilo, ali kada nije bila toliko osjetljiva i u lošem stanju, nije bila baš toliko zahtjevna. Sretna sam što sam pronašla nešto što mi 100% odgovara i kao što sam rekla, uvijek ću koristiti tu kremu, što god drugo bila isprobavala jer ne želim ponovno riskirati da mi se dogodi ono što mi se dogodilo.

SASTAV
Možete vidjeti na slici ispod.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
PREPORUKA
Ako imate normalnu kožu koja nije osjetljiva, a volite luksuzne i mirišljave kremice, onda je ovo proizvod za vas. Mislim da za masnu kožu nikako ne bi bila primjerena zbog svoje već masne i bogate teksture. Ako ste pak osjetljivi na mirise u kremama za lice, svakako preskočite.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ZAKLJUČAK
Iako meni ova krema nije bila grozna i nije mi ništa loše napravila, nije mi pružala dosta hidratacije- iako je namijenjena suhoj koži. Tu je još jedan paradoks, mučio me njezin preintenzivan miris kojega po meni uopće ne bi trebalo biti s obzirom da je ova krema namijenjena OSJETLJIVOJ KOŽI . Na kraju, na preporuku dermatologinje prestala sam je koristiti.

*PR proizvod

Jeste li možda isprobali ovu kremu? Imate li neki proizvod iz Reve de Miel linije koji obožavate?

4 comments

  1. Možda si napisala u nekom od prethodnih postova, ali koju kremu ti je na kraju dermatologica savjetovala? Eucerin? Pitam jer je meni moja rekla da Avene ima jedne od boljih krema…uz to La Roche Posay itd…

    Sviđa mi se

  2. Potpuno se slažem s tobom da kreme za osjetljivu kožu ne bi trebale sadržavati nikakve mirise.baš nikakve. Prije da će iziritirati kožu nego da će blagotvorno djelovati na nju.

    Sviđa mi se

  3. Ja od Nuxe koristim ulje koje je definitivno nesto najbolje sto sam probala i tijelo je nakon njega hidratizirano i mirisno ,a za lice Nuxellence Jeunese fluid i sve pohvale za taj fluid .

    Sviđa mi se

Komentiraj