Najbolji tekući puderi iz drogerija (do 60kn)

Kao što sam obećala nekidan, danas vam donosim kratku usporedbu po mom mišljenju najboljih tekućih pudera iz drogerija koji su povoljniji od 60 kuna. Znam da ima i jeftinijih, ali niti jedan kojeg sam isprobala nije zadovoljio moje standarde, a neki od ovih ovdje se mogu bez problema poraziti i puno, puno skuplje pudere!

Ovi puderi nisu namijenjeni isključivo za suhu kožu, kakva je moja, ali o tome više u nastavku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Za ova dva Manhattan pudera sam već prije napisala detaljnije recenzije pa ću ih linkati dolje. Klik na roza/crvena slova će va odvesti do recenzije.

CATRICE NUDE ILLUSION

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
CIJENA/KOLIČINA : 30ml, rok trajanja 12mj,60kn

AMBALAŽA: Staklena, ima pumpicu, ne može se iskoristiti 100% sav proizvod

SASTAV:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
TIP KOŽE: Normalna do suha koža.

TEKSTURA: Srednje gusta, lagana, nije ni masna niti vodenasta već negdje u savršenoj sredini. Lako se nanosi i razmazuje.

TRAJNOST: Trajnost je na mom licu bez fiksiranja puderom u prahu je oko 6-7 sati. Nije najtrajniji puder na svijetu,ali za svaki dan mi je super.

PREKRIVANJE Ostavlja lagani dewy finish, čak i na mojoj suhoj koži. Treba mu dosta dugo da se fiksira na licu, a onda postaje mat s laganim dewy finishem. Ima srednje prekrivanje. Kroz duže vrijeme može naglasiti kožu koja se ljušti i koja je suha, pa je važno da je koža prije nanošenja tekućeg pudera dobro hidratizirana.

NIJANSE: 010 Nude Ivory, 020 Rose Vanilla, 025 Nude Sand, 030 Nude Beige i 040 Medium Beige
Nijansa koju ja imam(010) je malo roza za mene, ali ne oksidira dodatno, tako da je uz malo bronzera i rumenila mogu nositi bez problema.

CATRICE ALL MATT PLUS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
CIJENA/KOLIČINA: 30ml, rok trajanja 12mj, 55kn

AMBALAŽA: staklena, s pumpicom, teško je iskoristiti sav proizvod

SASTAV:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
TIP KOŽE: Mješovita,normalna

TEKSTURA: iako se na swatchu tako ne čini, ovaj puder dosta gust, ali ima pumpicu koja jako tanko izbacuje proizvod pa je tako ispalo :D. Čini se da je i malko masniji, mada on ne sadrži ulja u sebi. Lagane je i prozračne teksture

TRAJNOST: Odlična trajnost. Ja ga miješam s uljem i onda nanosim i traje mi bez problema 8+ sati.

PREKRIVANJE: Ima odlično prekrivanje, ne baš totalno full, ali jako, jako blizu. Čini mi se da se teško nadograđuje pa ako je potrebno taj dio riješim nekim korektorom. Kroz neko vrijeme isto pokaže suše dijelove lica, ali nisam primijetila da ga dodatno isušuje ili zateže, osobito kada ga koristim s kapljicom ulja. Ostavlja satin- matt finish na mojoj suhoj koži i nikada ne postane full mat. Lagano se nanosi i razmazuje.

NIJANSE: 010 Light Beige,015 Vanilla Beige,020 Nude Beige, 030 Warm Beige 040 Sun Beige
Nijansa 010 je savršena za moj ten, jako je svjetla i žuto/neutralnog podtona

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MANHATTAN ENDLESS STAY

CIJENA/KOLIČINA: 64 kn( iskoristite popuste :D),30ml, rok trajanja 18mj

AMBALAŽA: Plastična tubica, moguće iskoristiti gotovo sav proizvod.

SASTAV: kliknite na naziv pudera koji će vas odvesti na detaljniju recenziju gdje imate i sastav.

TIP KOŽE: Normalna, suha

TEKSTURA: Dosta gusta, mrvicu na masnijoj strani što meni odgovara. Ostavlja lagani dewy finish na licu. Malko se teže razmazuje nego prethodna dva pudera, ali ništa strašno.

TRAJNOST: trajnost od 8+ sati. Nakon toga se počne brisati s nosa i brade, ali svejedno je nosiv još neko vrijeme.

PREKRIVANJE: srednje prekrivanje, ali moguće ga je nadograditi do full. Ne naglašava suhe dijelove, čak ni kroz neko vrijeme.

NIJANSA: ivory 60, porcelain 62, rose beige 64, i beige 66
Porcelain je skroz neutralna, meni fantastična. Ne oksidira.

MANHATTAN EASY MATCH

CIJENA/KOLIČINA: ima spf 18, količinu od 27,5 ml ?! ahhaha i treba se potrošiti u roku 2 godine. Cijena mu je oko 80 kuna, ali uz često bude u onim DM knjižicama s popustima, a i možete ga uzeti kada je Bipi kada imaju 25% ili 30% popusta, ili u Kozmu :D. Ja ne bih dala više od 60tak kn za njega :D.

AMBALAŽA: Plastična s pumpicom i dnom koje se podiže prema gore, potpuna iskoristivost proizvoda

SASTAV: kliknite na naziv pudera koji će vas odvesti na detaljniju recenziju gdje imate i sastav .

TIP KOŽE: Normalna

TEKSTURA: dosta rijetka,na vodenoj bazi, lagana, dosta se lagano razmazuje i brzo se fiksira na licu. Jako je lagan, prozračan.

TRAJNOST: Trajnost ovog pudera je oko 5 sati.

PREKRIVANJE: Koža treba biti dobro hidratizirana jer inače naglašava malo suhe dijelove lica. Ima lagano prekrivanje koje se može nadograditi do srednjeg.

NIJANSE: 30-porcelain ,ivory- 32, soft beige-34, rose beige-36, golden honey-38.
Ova nijansa (32) je žutog podtona, dosta svijetla i ne oksidira.

Swatchevi:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAZAKLJUČAK U ODNOSU PREMA SUHOJ KOŽI:

Endless stay je definitivno najbolji za suhu kožu, a iza njega dolazi Nude Illusion kao dobra, ali ne baš idealna opcija. All Matt je uz dodatak ulja za lice sasvim solidan, fin tekući puder s odličnim prekrivanjem koji neće dodatno isušiti kožu, a na zadnjem mjestu mi je Easy Match jer nema neko prekrivanje, općenito je dosta suh i rijedak i tako, nije baš za suhu kožu.

 

Jeste li isprobali koji od ovih tekućih pudera? Imate li kakve preporuke za pudere za suhu kožu, a da ne ostavljaju baš onako jako sjajni ili masni finish na licu?

22 comments

  1. Molim te za savjet, budući da i ti koristiš tekući puder za suhu kožu, koji ti je najbolji jer ja ne mogu naći niti jedan koji bi mi odgovarao, a da bih prošla jeftinije, osim Dior nude. Od svih mi se koža peruta i dehidrirana je, a dok dior koristim sve je OK, ali stvarno je skup.
    Lp

    Sviđa mi se

  2. Prisiljena koristititi Easy Match zbog nijanse,iako kao sto kazes nije bas za suhu (prije konstantno dehidriranu) kozu.Nude Illusion skuplja prasinu na polici,em mi je taman,em mi izbijaju bubuljice od njega.Neki dan sam u CM-u i DM-u isprobala najvijetlije nijanse od svih pudera koji su u ponudi i zalosno je reci da od toliko marki meni odgovara samo jedan koji mi cak i NE odgovara! Ja ne znam sta ovi nasi uvoznici misle kad uvoze pudere,da smo na Balkanu svi iskvarcani ?Strava.Doslovno sam se uhvatila za glavu pred frendicom i rekla joj “Ja s jednim moram izaci odavde ili da prestanem koristiti puder”” a to sigurno ne mogu jer mi je lice lose (rado bi da mogu) i na kraju sam opet Easy Match uzela. :/

    Sviđa mi se

    • Hej, jesi li probala Revlon Colorstay? Znam da je gotovo duplo skuplji, ali vjeruj mi da vrijedi – kao prvo, imaju super svjetle nijanse, kao drugo odlično prekrivaju i malo ga treba pa dugo traje i na kraju, vrlo je dugotrajan na licu! Ako imaš problema s licem i želiš ih prekriti, ja ti preporučujem da ga isprobaš!

      Sviđa mi se

      • A mislila sam se dugo i oko njega,ali u mom gradu nema Revlon marke,tako da bi ga trebala s neta naruciti.A to je vec rizik jer mogu vrlo lako pogrijesiti nijansu,a nisu male pare u pitanju.I sta onda?Da se pridruzi ovoj ekipi na polici haha.A u biti i ne zelim tezak puder,primijetila sam da mi nekako bolje odgovaraju oni laganiji iako ne pokriju bas sve.

        Sviđa mi se

    • I ja sam prezadovoljna njihovim proizvodima, super je što im je praktički cijeli rang proizvoda odličan, nemaju puno proizvoda koji su ono loši ili ne baš, točnije, trenutno se ne mogu sjetiti niti jednog koji sam probal, a da mi se nije svidio!

      Sviđa mi se

  3. Nude Illusion obožavam i planiram mu posvetiti poseban post 🙂 A inače svima preporučujem Wet’N’Wild Coverall. Odličan drogerijski puder.

    Sviđa mi se

  4. Ne znam ništa, ja sam masnokožac 😀 Meni treba nek da ubije sve sto ima veze s uljima i da se ne sjajim ko disco kugla 😀 Easy match nije ni za masnu ocito, bar ne za moju..

    Sviđa mi se

  5. Nekako mi tamno djeluje ova nijansa Light beige od Catrice All Matt.. To mi možda jedino smeta kod Catrice pudera, jer su i najsvjetlije nijanse meni pretamne, tj. nisu mi pogođene ko najsvjetlije, barem u asortimanu kojeg ima u Hrvatskoj, ne znam jel tako i sa ostalima. Imam Nude Illusion i sama tekstura mi je savršena i finish koji ostavlja je naprosto divan, ali ga nosim jedino kada idem navecer van, po danu rijetko kad jer se vidi da mi nijansa nije dobra. 😦

    Sviđa mi se

Komentiraj