CATRICE Velvet matt mono sjenilo

Nemam baš običaj pisati recenzije jednog jedinog mono sjenila, ali kada u roku mjesec dana izravnam trbuščić na nekom, onda to znači da zaslužuje poneku riječ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Radi se o Catrice sjenilu iz Velvet matt linije u kojoj možete pronaći u 6 različitih nijansi, a ja sam jednom prilikom dobila nijansu broj 010 i toliko se zaljubila u nju da danas čitate ovu recenziju.


NABAVA
Catrice proizvode možete kupiti u svim DM, Kozmo i Muller drogerijama s tim da Muller gotovo uvijek ima najbolji izbor i uvijek imaju najnovije proizvode u ponudi. Cijena mu je oko 30tak kuna.

AMBALAŽA
Načinjena od čvrste plastike, vrlo trajna i kvalitetna i već duže vremena izgleda prilično pristojno. Sadrži 3,5 grama proizvoda koji treba potrošiti u roku 12 mjeseci, a s obzirom na to da se može koristiti za više namjena, vjerujem da ću ga dokrajčiti i puno prije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naime, ovo sjenilo me neizmjerno podsjeća na bež sjenilo iz Essence paletice The secrets from the past koje sam koristila za iste stvari kao i ovo, a ta paleta je bila LE i mislila sam da nikada više neću pronaći ništa slično.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
TEKSTURA
Tekstura ovog sjenila je vrlo fina, pomalo mekana ili točno onako kako i ime ovog sjenila kaže- baršunasta. Na prvi pogled se čini da se radi o mat sjenilu, ali to je zapravo mala varka. Na koži ovo sjenilo ima najsuptilniji i najfiniji sedefasti sjaj ikada! Nema nikakvih šljokica koje bi golim okom mogli vidjeti.

PIGMENTACIJA
Je zadivljujuća ako uzmemo u obzir da se radi o ovako svijetloj nijansi. Ako se nanese u debljem sloju ili ako se nadogradi lako se postigne izgled kao što je u ambalaži, ali ako se lijepo izblenda dobije se najdivniji prirodni sjaj, recimo na vrhovima jagodica ili pak ispod obrve.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
NANOŠENJE
Lako se nanosi, minimalno se trusi i lako nadograđuje. Blendanje je toliko jednostavno da se čak i prstom lako obavlja.

NAMJENA
Ja ovo sjenilo koristim najčešće kao highlighter ispod obrve ili na obrazima, ali jako lijepo izgleda i preko cijeloga kapka naneseno u dva sloja ili pak preko cijelog kapka i pregiba u kombinaciji s tušem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
TRAJNOST
Kada se nanosi u debljem sloju primijetila sam da zna malo nestati s kapka, ali i kada nestane nešto intenziteta, svejedno dobro izgleda. Ja sam ga nosila bez baze za sjenilo gotovo svaki puta. Izblendano ispod obrve i na obrazima traje cijeli dan bez problema (testirano na 12+sati).

SASTAV

TALC, NYLON-12, MICA, DIMETHICONE, DIMETHICONOL STEARATE, CAPRYLYL GLYCOL, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, TIN OXIDE, HEXYLENE GLYCOL, PHENOXYETHANOL, CI 77163 (BISMUTH OXYCHLORIDE), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

SWATCHEVI
Iskreno, nisam uopće željela staviti sliku na licu jer je ono još uvijek užasno, ali ne želim biti loša blogerica ( kako su me par puta nazvala jer nisam stavila sliku lica u zadnje vrijeme) pa evo je. Imam ga na kapcima i ondje sam ga nanijela prstima pa je nešto intenzivnije. Također, stavila sam ga i ispod obrve, na vrhove obraza i nos, ali taj dio se puno slabije vidi, no vjerujem da će te i tamo uhvatiti nešto :).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
ZAKLJUČAK
Fenomenalno višenamjensko sjenilo u odličnoj, maloj i slatkoj ambalaži koju možete ubaciti u svaku makeup torbicu.Odlična pigmentacija, solidna trajnost, laka dostupnost i sve to po više nego prihvatljivoj cijeni. Doduše, ne mogu suditi cijelu liniju jer je ovo jedina nijansa koju sam probala, ali za nju dajem ruku u vatru :D.

*PR proizvod

Jeste li isprobali koje sjenilo iz ove linije? Koje nijanse vi imate? Kako se vama čine? Koristite li vi neka sjenila ovako, višenamjenski kao ja ili se uvijek držite onoga za što su proizvodi namijenjeni?

17 comments

  1. Super je sjenilo, ja imam iz te linije burgundy nijansu koja je predivna 😀 Samo da te upozorim, ne ubacuj to sjenilo ležerno u torbu jer užasno je osjetljivo, baš lako puca! Kad idem na neko putovanje ja ga čak obložim 😀

    Sviđa mi se

  2. Vidim da imas akne na istoim mjestima kao i ja ove zime, a nikad prije nisam imala problema sa aknama…rijesila sam ih se uz dercome gel i sona kremu…btw,sjenilo izgleda odlicno! sad ga i ja moram nabavit 😀

    Sviđa mi se

    • Ne znam na koje akne misliš po ovoj slici jer sam ih sakrila pozom 😀 ahhah Ali mene trenutno muči jako isušena koža i na granici sam da dobijem rozaceju i od toga su mi ove piknice po obrazima…mada, dogode mi se akne na čelu i bradi jer ih stalno kopam,a ne smijem koristiti ništa osim Biodermine micelarne i krema za hidrataciju na licu pa mi je teško boriti se protiv njih na bilo koji način :(.

      Sviđa mi se

Komentiraj