Beauty Blogger TAG

Kao što vidite iz naslova ovog posta, danas će te čitati jedan tag post :). Tagirale su me Šminkoholičarke i ovim putem im se zahvaljujem :).

cats
Da ne duljim previše,krenimo na pitanja i odgovore.

1. Zašto si počela pisati blog i koliko dugo se baviš ovim poslom?
Mislim da sam već 100 puta odgovorila na ovo pitanje, ali okej, bude ponovno :). Blog sam počela pisati da bi prestala biti dosadna na Šminkerici jer sam u to vrijeme imala toliko volje i ideja da sam pisala i nekoliko postova na dan i morala sam ih negdje objaviti – odluka je bila logičana. Blog sam počela pisati krajem rujna 2012. Godine, znači već dvije i pol godine imam svoj blog, a za Šminkericu sam počela pisati godinu dana ranije.

2. Koji su bili prvi blogovi koje si redovito pratila?
Prva je bila Šminkerica. Moram priznati da sam ostale blogerice primijetila tek kada sam počela pisati svoj blog i malo više pratiti tu „scenu“ jer sam do tada bila orijentirana na strane You Tuberice.

3. Koji je bio prvi proizvod koji si kupila čitajući pozitivne recenzije blogerica? Je li proizvod opravdao tvoja očekivanja?

Prvi proizvod koji sam kupila isključivo zbog toga što su ga hvalile naše blogerice je bila Artdeco baza za sjenila. Od tada rijetko što skuplje od 20 kuna kupujem bez „konzultiranja“ s kolegicama :D. U to vrijeme je ta baza i više nego opravdala moja očekivanja.

4. Navedi pet stvari koje su ti najdraže kod vođenja beauty bloga.

1. Dijeljenje mojih iskustava s mojim čitateljicama i općenito pisanje o proizvodima koje volim :). To me opušta i veseli, a u danima kada nije takva situacija ni ne pišem.

2. Volim komunikaciju sa svojim čitateljicama. Malo me u zadnje vrijeme bedira što vas sve manje i manje komentira na blogu, ali zato vas jako puno šalje poruke u inbox na Facebook stranici i meni osobno je to najdraži način za komunikaciju s vama. Drago mi je ako mogu ikako pomoći, i isto tako uvijek volim čuti vaše mišljenje i preporuke.

3. Drago mi je što sam od kada blogam upoznala nekoliko predivnih cura s kojima mogu i na privatnoj razini razmjenjivati iskustva o kozmetici. Žao mi je samo što većinu njih uspijem vidjeti samo jednom godišnje :D.

4. Neću biti licemjerna i praviti se da ne volim besplatne kozmetičke stvarčice, jer volim i to je još jedna super stvar kod bloganja, naravno, jednom kada se dođe do toga! Isprobala sam hrpetinu stvari i uštedjela puno novca zbog toga. Istina je da ne dobijem uvijek ono što želim, što mi odgovara i da je rizik to sve staviti na kožu i čekati reakciju – ali na kraju, kada sve zbrojim i oduzmem definitivno je bilo puno više odličnih proizvoda od onih koji nisu odgovarali. Ti koji mi nisu odgovarali često su vrlo brzo našli drugi dom i opet svi sretni :).

5. I posljednja odlična stvar kod bloganja je to što cijelo vrijeme učim nešto novo, svaki dan je novi izazov. Bilo da se radi o tehničkim stvarima, proizvodima, sastojcima, kompanijama, odnosima s drugim ljudima (čitateljicama, kolegicama pa i suradnicima)…

Mislim, nemojte biti u zabludi…Iako se prema van čini da je sve okej, manje-više, nije uvijek sve tako divno i prekrasno. Ima tu strašnih suradnji, prijetnji,odnosi među nekim blogericama su napeti i svašta se događa i moram priznati da se ja radije držim dalje od toga svega- onako kako sam i počela. Iz svoje sobice, kreveta, pišem i uređujem svoj beauty kutak na prostranstvima interneta i ne obazirem se previše na druge jer ono što se sazna pričajući s pojedinim ljudima uglavnom nije lijepo i u trenu me učini loše raspoloženom, a to mi ne treba i nikako nije dobro za moj blog.

6. Što si naučila od kada pišeš blog?
Naučila sam dosta toga što prije nikada nisam radila :). Fotografiranje, uređivanje slika, editiranje videa. Općenito hrpu stvari o kozmetici, ponešto o sastojcima, koži, kosi… Naučila sam kako napraviti i urediti blog, kako komunicirati sa suradnicima, kako se nositi s lošim komentarima i općenito lošom atmosferom u tom svijetu.

7. Što se kod tebe promijenilo od kada pišeš blog?

Promijenilo se to da sada imam manje slobodnog vremena i u biti puno češće sam online nego ranije. Manje se družim sa svojim prijateljima iz stvarnog života i što uglavnom mi to zamjeraju jer ne razumiju koliko mi bloganje znači. Zapravo, mislim da većini nije točno ni jasno što ja to uopće radim i koliko vremena to oduzima.

Pazim koje proizvode kupujem, uvijek čitam recenzije prije kupovine, danima gledam swatcheve na netu ako nešto naručujem online…

Kada nešto kupim to prvo stoji dok ne uslikam za blog, pa dok ne snimim video, a tek onda isprobavam.

Ponekad kupujem stvari samo zato jer nekog drugog zanima recenzija , a ponekad samo zato jer mi treba još koja nijansa da recenzija ne bude dosadna i da vam bolje mogu dočarati nešto.

Manje pričam o kozmetici ljudima koje ona zapravo i ne zanima :D.

Imam puno više kozmetike nego prije i uopće mi ne pada na pamet prestati ju kupovati.

8. Imaš li neki savjet za sve one koji namjeravaju pisati beauty blog?

Pa i nemam baš. Što se mene tiče, neka svatko proba…Na čitateljicama je da biraju i na kraju o njima će ovisiti koji blogovi će opstati. Hrpi cura sam pomogla da naprave svoje blogove, ima čak i par postova na tu temu na mom blogu pa ih slobodno možete potražiti i saznati nešto više ako vas to zanima :).

Na kraju, želim vam samo reći da budete svoje jer je vaš blog samo VAŠ i na njemu možete objaviti što god želite. Nemojte se ograničavati i svrstavati u kategorije. Uvijek pišite o onome što biste i same voljele čitati, i isto tako se trudite oko svakog posta, čitatelja, suradnje i kolegica do kojih vam je stalo!

Tagiram sve blogerice koje još nisu napravile ovaj tag. Iskreno nisam sigurna ima li uopće još koja da ga nije napravila :D.

10 comments

  1. Evo, ja te redovno citam i moje frendice s posla, ali ne komentiramo, uz klincadiju nemamo kada. Samo pisi, super ti ide, pratim te jos od sminkerice i zaista si jako napredovala. Sjecas se svog klimavog tusa na prvim slikama na sminkerici? 😀

    Sviđa mi se

  2. Pišite o onome što biste i vi htjeli čitati – već sam to negdje kod tebe pročitala! Odličan savijet i vidiš kako je kod tebe super upalio! samo nastavi tako dalje, super si!

    Sviđa mi se

  3. Super si, volim da citam sve sto napises, pre nego kupim neki proizvod prvo konsultujem tvoj blog, odlicno radis posao, nasatavi tako 🙂 pozdrav iz Srbije. Dina.

    Sviđa mi se

  4. Hočeš molim te staviti na yuotube neki video sa šminkom za maturalnu? ja imam uskoro maturalnu večeru i nemam pojma kako da se našminkam 😀 ili složi neki post s lookovima za koje misliš da bi bili prikladni za tu prigodu, ako već imaš neke od prije…to bi bilo super! puusaa

    Sviđa mi se

  5. jaoooo sjećam se kako si obožavala tu artdeco bazu za sjenila :)) ma svi su je obožavali, a sada nitko ne priča o njoj više 😦 šteta…

    Sviđa mi se

Komentiraj