Kerastase Discipline linija za njegu kose

Zapravo, ja nisam niti dobila cijelu liniju već samo masku i „leave in“ sprej jer sam njih najviše željela isprobati. S Kerastase maskama sam uvijek oduševljena, a sprej je bio novitet za mene, pa hajdemo se odmah baciti na recenziju kako biste i vi saznali što mislim o ovim proizvodima.

??????????????????????
Ova linija je dizajnirana kako bi pomogla ženama da kod kuće dovedu u red svoju kosu koja je zbog raznih tretmana , svakodnevnog stiliziranja ili bojenja postala neukrotiva. Kosa reagira na sve vanjske utjecaje i u trenu se nakovrča, naelektrizira ili pak opusti. S linijom proizvoda bi tome trebao doći kraj!

Sada malo o mojoj kosi. Ne znam znate li ili ne, ali prije nekih 2 mjeseca sam odrezala jedno 20cm kose i sada sam ostala sa stvarno zdravom, ne bojanom (osim još malo na vrhovima) kosom koja više ne zahtjeva ni upola onoliko njege kao prije!
Više se ne petlja i nemam isušene vrhove, ali svejedno sam primijetila neke pomake od kada sam počela koristiti ova dva proizvoda. Dakle, šampon nisam imala pa ne znam kako bi se ponašao i kosu sam prala sa svojim uobičajenim šamponom.

MASKA DISCIPLINE MASKERATINE MASKA ZA KOSU – 200ml,321kn

??????????????????????
Masku sam na kosu nanosila jednom tjedno, odnosno svako drugo pranje i jednom mjesečno kao tretman.
Kada masku koristim kao tretman stavim stavljam ju na suhu kosu, dobro ju umasiram u cijelu kosu, skroz do tjemena i zatim na glavu stavim aluminijsku foliju. Jako privlačno, znam :D. Foliju malo zagrijem sa sušilom za kosu jer tako sve dobre stvari iz maske lakše prodiru u kosu. To držim minimalno pola sata, a ako mogu onda i duže. Poslije toga normalno operem kosu šamponom i to mi je sasvim dovoljno!

??????????????????????
Kada bi je koristila nakon pranja, držala bi je samo par minuta i to na dijelu kose od uha prema dolje i isprala samo s vodom.
Od kada sam počela koristiti ove proizvode primijetila sam da mi moj uobičajeni regenerator za kosu uopće nije potreban, štoviše, da mi kosa čak i ljepše izgleda kada ga ne koristim, čak i u dane kada ne koristim ni masku.

??????????????????????
Ne sjećam se kada sam zadnji puta mogla oprati kosu samo sa šamponom :D. Ali, to nije jedina prednost korištenja ovog proizvoda! Moram priznati da više ne moram praktički ni češljati kosu, osim neposredno nakon pranja, odnosno prije sušenja!

??????????????????????
Zamislite da se ujutro probudite i kosa vam nije zapetljana nego je svaka vlast na svom mjestu i samo ju je potrebno malo rukom „poravnati“ i spremni ste za dan. Čak i kada sam češljala kosu ujutro, ona se nije naelektrizirala i postala grozna, a to mi je uvijek bio problem!
Od kada koristim ovu masku vidim da mi je kosa snažnija, svaka vlas je samostalna, jaka i na svom mjestu. Kosa je mekana, podatna i svilenkasta na dodir, te izgleda sjajno!

??????????????????????I naravno da to nije sve! Ovaj proizvod je upakiran u predivnu ambalažu u boji ružičastog zlata koja je trenutno jedna od najpopularnijih i meni osobno najljepših boja, a može se pohvaliti i predivnim mirisom koji se na kosi zadržava sve do idućeg pranja.

SASTAV:

??????????????????????

FLUIDISSIME „LEAVE IN“ SPREJ ZA KOSU-150ml, 254kn

??????????????????????
Mislim da je tom mirisu uvelike pridonijela uporaba ovog proizvoda kojega nanosim nakon pranja kose i još tu i tamo između pranja ako osjetim potrebu.
Ovaj losion za kosu može se nanositi i na suhu i na mokru kosu, a služi za „anti – frizz“ njegu. Pomaže u tome da kosa ostane ukroćena, smanjuje mogućnosti lomljenja i pomaže pri stiliziranju. S ovim sprejom usput štitite kosu od topline i to je razlog zašto ga ja nanosim nakon pranja (u zadnje vrijeme sušim kosu sušilom). Čini mi se i da se tada kosa puno brže osuši, a kao što rekoh, upotrijebim ga još i dodatno kada želim nakovrčati kosu.
Šprica savršeno funkcionira i raspršuje proizvod u finim česticama koje se rasporede po kosi i ne čine ju vlažnom, što je posebno dobro kada sprej upotrebljavate prije korištenja vrućih alata na kosi.

??????????????????????
Mislim da i on pomaže u tome da je kosa jača, snažnija i sjajnija, ali ga nisam baš puno samostalno isprobavala jer se nisam mogla natjerati da preskočim i jedno nanošenje maske :D.
Proizvod ne masti ,ne otežava kosu i nije ljepljiv ni na dodir, ali ni nakon uporabe recimo figara, što je znao biti čest slučaj s raznim sredstvima za zaštitu od topline. Jedino što ne mogu sa sigurnošću reći je štiti li ovaj proizvod kosu od topline za stvarno jer ga ne koristim baš toliko dugo, ali vjerujem da štiti.

??????????????????????
SASTAV (pošto se nije dao uslikati :D):
aqua/water, amodimethicone, tridecth-5, peg-40, hydogenated castor oil, polyquaternium-37, propylene glycol, dicaprylate/dicaprilate, glycerin, trideceth-10, phenyl trimeticone, phenoxyethanol, arginine, glutamic acid, ppg-1 tridecth-6, benzylsalicytate, serine, hydroxypropyltrimonium hydolyzed wheat protein, chlorhexidinedigluconate, benzyl alcohol, quaternium-87, 2-oleamido-1,3-octadecanediol, xylose, linalool, alpha-isomethyl ionone, geraniol, citronellol, cinnamyl alcohol, parfum/fragrance, c164902/2

??????????????????????
ZAKLJUČAK:
Definitivno se radi o odličnim proizvodima koji su mojoj kosi dali snagu, hidrataciju i sjaj te mi uvelike olakšali „održavanje“ iste. Sada mi je kosa toliko divna da jedva čekam da ponovno naraste 🙂 . Pomagali su kod stiliziranja kose i mislim i održavanju kose u tom stiliziranom stanju. S druge strane, nisu mi dodatno mastili ili otežavali kosu. Što mogu više tražiti?

Jeste li vi isprobali ovu liniju? Kakva je vama?
*PR proizvodi

16 comments

  1. Hej procitala sam dvije recenzije da Kerastase Nutritive i ovu, koju bi mi prije preporucila imam krutu kovrdzavu i suhu kosu koju farbam i peglam :)) Hvala unaprijed

    Sviđa mi se

    • Istina, jako su skupi, ali ja ih “šparam” i stvarno mi dugo traju… Recimo maska je toliko djelotvorna da je dovoljna sasvim mala količina (za razliku od nekih običnih drogerijskih s kojima ni da šaku stavim ne bi dobila isti učinak :).

      Sviđa mi se

  2. Slaba sam na Kerastase. 😀 Šampon za obojenu kosu koristim već gotovo godinu dana i ne mogu bez njega. Maska iz Discipline linije je zbilja odlična, no ja bih voljela da je mrvicu hranjivija.
    Morat ću isprobati i sprej. 😀

    Sviđa mi se

  3. Divna recenzija! Promatram tu masku već duže vrijeme i sad ću je sigurno kupiti. 😀
    Imam pitanje za sve cure koje koriste Kerastase. Koji je bolji proizvod za zaštitu od topline;nectar thermique ili ciment thermique? postoji i discipline keratin thermique i jednostavno se ne mogu odlučit! help! 🙂

    Sviđa mi se

  4. Divna recenzija! Baš promatram tu masku duže vrijeme i sad ću je sigurno kupiti. 😀
    Imam pitanje za sve cure koje koriste Kerastase. Koji je proizvod bolji za zaštitu od topline kerastase nectar thermique ili ciment thermique?također postoji i discipline keratin thermique,i jednostavno se ne mogu odlučit. help! 🙂

    Sviđa mi se

  5. Super recenzija, iskrena i s puno djmova, to najviše volim kod tebe jer se uvijek poistovjetim 😀 imaš istu kosu, kožu i boju očiju kao ja!

    Sviđa mi se

Komentiraj