Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Iskreno, nisam mislila da ću vam ikada tipkati post o ovoj spužvici, ali u zadnjih par mjeseci sam toliko opsjednuta njome da sada izgleda ovako:

?????????????????????? ??????????????????????
Mislim da vam je totalno jasno uslijed čega se ovo dogodilo ehhehe. I još dobro funkcionira i koristim je jer su ostale strane okej. Znate da ja obožavam kistove, imam ih hrpu za nanošenje tekućih pudera i mislila sam da ih ništa na ovom svijetu ne može nadmašiti u tom poslu. Kada je počela cijela ova pomama za Beauty Blenderima, naručila sam hrpu različitih s eBaya za probu. Tada još nisam znala razliku između fejkova i originala, ali kada su ti fejkovi stigli i kada sam ih isprobala znala sam da to nije to. Ponovno si nisam mogla opravdati kupovinu spužvice od 20+$, pa sam malo istraživala i otkrila da su ove RT gotovo jednake dobre i naručila si jednu :).

??????????????????????
Ja sam je naručila s iHerb.com za 6$, ali sada se može dobiti i set od dvije za 11$ koji si planiram naručiti čim dobijem prvu ovogodišnju plaću :D. Može se naručiti i s službene RT stranice, ali mislim da je i što se tiče poštarine ista stvar kao i na iHerbu.

Glavna razlika između ove spužvice i fejkova spomenutih na početku je u tome što ova spužvica stvarno naraste pod vodom i kada se iscijedi ostane takva velika dok se ne osuši – kao i pravi Beauty Blender. Kada se „napiri“ postaje jako mekana i flafasta i ugodna na koži.

??????????????????????
Iako sam ispočetka mislila da bi mi trebalo 100 godina da njome izblendam puder na licu, totalno sam se prevarila i moram priznati da je brže i jednostavnije nego s kistom. Kada naraste dosta je velika i ne treba previše poteza da se sve prekrije.

Prije svakog korištenja potrebno ju je namočiti i dobro iscijediti.

Kada se koristi spužvica koristi se isključivo tapkanje po koži, ne smije se „vući“ i tako razmazivati proizvod. Primijetila sam i da se na taj način puder bolje stopi s kožom, kao da su upije ili tako nešto. S druge strane, manje se naglašavaju suhi dijelovi lica jer spužvicom ne možete zaći ispod onih ružnih ljuskica i onako ih podići ili staviti puder ispod njih pa da se one još više vide. Sa spužvicom ih prekrijete i zabarikadirate :D.

??????????????????????
Ako imate suhu kožu, činit će vam se boljom opcijom i po pitanju hidratacije. Možda se čini smiješno, ali kada lice dodirujem tom mokrom spužvicom uvijek osjetim neko olakšanje. Doduše, znam da je voda i da ona brzo ishlapi s površine kože, ali taj trenutni osjećaj mi je super. Isto tako, imam dojam da teže pudere malo razvodni i učini ih lakšim na koži, što je uvijek plus. Ovdje konkretno mislim na dva pudera koji su mi trenutni favoriti zbog odličnog prekrivanja i dugotrajnosti – Revlon ColorStay i Manhattan Endless stay .

??????????????????????
Oba su dosta gusti, masni i bogati, a ove zadnje dvije komponente mi sada odgovaraju jer otkad je pravo zazimilo, koža mi luduje :D. Da ne skrećem s teme, dakle njih malo olakša, nanese ih u tanjem sloju, a ako je potrebno, nadodam još jedan na mjesta koja želim jače prekriti.

Volim je čak i za korektor, pogotovo okolo očno područje gdje gotovo da može zamijeniti prste :D.

??????????????????????Sa svakim puderom i ovom spužvicom mogu postići da mi koža s puderom izgleda gotovo kao da ga niti nemam, samo bolje. Neće naglasiti proširene pore, neće podići dlačice na licu i kao što sam već rekla, neće naglasiti suhe dijelove ( osobito u suradnji s ova dva gore spomenuta tekuća pudera).

Sada možemo krenuti i na nešto lošije strane ovog proizvoda i moja rješenja za njih.

Prva loša strana je što ova spužvica nešto teže blenda kremaste proizvode poput onih za konturiranje i korektora. Recimo Catrice Camouflage korektor uspije izblendati, ali traje sto godina i jednostavno se ne isplati. Za takve proizvode radije koristite kistove ili prste.

Druga loša stvar je ta što se ova spužvica užasno prlja, mislim nije niti čudno jer u biti jedan dio proizvoda i upije u sebe. Meni je osobno problem što imam samo jednu, a koristim je pri svakom šminkanju u zadnje vrijeme. Rješenje sam pronašla u tome da svaki put koristim drugu stranu, pa time dobijem od prilike tri šminkanja bez pranja. Već sam pričala kako mrzim s prljavim kistom nanositi puder, pa eto, ista mi je stvar i sa spužvicama.

Treća stvar je ta da se užasno teško pere i ako to pokušate s običnim sapunom, tekućim sapunom, deterdžentom za suđe, gelom za umivanje – 0 bodova! Doduše laže, isprat će se vanjski sloj, ali ono iznutra će ostati, a ako ste poput mene, to vam neće puno značiti. Ja sam u Mulleru otkrila CV dvofazni odstranjivač šminke koji dođe oko 11 kuna i iako nije nešto za lice, odlično pere ovu spužvicu.

Postupak: Smočim spužvicu vodom i operem je nekim pjenušavim gelom da uklonim sve vanjske ostatke šminke i potom je dobro ocijedim. Nakon toga u nju stavim malo ovog odstranjivača i lagano ga umasiram u spužvicu da počne djelovati i kada već počne kapati van u boji tekućeg pudera, počnem je jače stiskati da sve izađe i potom je ponovno operem gelom. To je u većini slučajeva dovoljno, ali kada nije ponovim još jednom postupak s dvofaznim odstranjivačem. Na kraju u čistu spužvicu stavim malo alkohola za dezinfekciju i ostavim koji trenutak i onda i to dobro isperem. Iako se čini kao dugotrajan postupak i sam ovaj odlomak je dosta dugačak, u stvarnosti to ne traje dulje od 3 minute.

Četvrta stvar je čuvanje ovog proizvoda. Osobit problem je dok je vlažan ili prljav od korištenja jer se uvijek bojim da se ne upljesnivi ehehe. Mislim nije zapravo ni smiješno jer bi poludjela da mi se to dogodi. Zbog toga ga najčešće držim na zraku u jednoj plastičnoj rupičastoj posudici. Ako ga ne koristim, a suh je, imam jednu keramičku posudicu s poklopcem i u tom slučaju stoji ondje. Naravno, i te posudice se trebaju redovito čistiti i dezinficirati.

Nadam se da sam u ovih 1000 riječi uspjela reći sve što sam htjela i što bi vas moglo zanimati, ali ako ipak nisam, slobodno pitajte u komentarima. Popravila sam se što se tiče odgovaranja na njih :P!

Koristite li vi ikada ovakve spužvice za nanošenje tekućih pudera? Jesu li vam bolje od kistova, ili su kistovi kod vas ipak pobijedili? Ja sam nekako još uvijek 50:50, volim i jedno i drugo i sve ima neke svoje prednosti i nedostatke, isto kao što i ne reagira svaki proizvod isto s obzirom na ono čime ga nanosim.

24 comments

  1. Ja imam spuzvicu od DM-a (Ebelin) i prezadovoljna sam. Mekana je, lagano se cisti i kosta nekih 2 – 2,5e. Imam je vec 6mj i jos uvijek ne pokazuje znakove raspadanja. 🙂 Uostalom, ja sam previse nestrpljiva da bilo sta cekam par tjedana i previse skrta za orginalni BB. 😛
    Ja je perem s Neutrogena Visibly Clear jer sam u par navrata skuzila da je jedino s time sve operem.

    Sviđa mi se

  2. I’m using the one from Oriflame, and I really LOVE IT, you can blend everything very easily , I use it for my catrice camuflage concealer and it works perfectly. Btw great review as always! 🙂

    Sviđa mi se

  3. Nisam probala spužvice još, tj. jesam H&M-ovu, no jednom i nisam shvatila uopće kako ju koristiti, plavuša šta češ 🙂 Ova RT spužvica mi izgleda odlično i svi ju hvale. Možda u slijedećoj iHerb narudžbi i ona nađe u košarici 🙂

    Sviđa mi se

    • ma stvar je u tome što ako spužvica ne postane mekana i ugodna na koži to uopće nije to i jako ju je teško koristiti. Osobno ne znam kakva je ta iz H&M-a, ali vjerujem da nije savšena! Između ostalog, ova RT je stvarno povoljna, a super je!

      Sviđa mi se

  4. a vidjela sam u nekom tvom videu da si je koristila pa sam se baš iznenadila kako dobro puder izgleda kada se nanese s njom, mada, kod tebe mi svaki make up divno izgleda!

    kada će neki novi video, fale?

    Sviđa mi se

  5. ja sam svoju prvo kupila u americi, onda sam narucila novu s iherb-a i moram ti reci da to nije to! Ta s iherb-a je puno hrapavija i meksa, poslala sam im sliku prave i te i vratili su mi novce! Novu sam narucila s realtechniques stranice i dosla mi je ista kao sta sam kupila u ulti! Ne mislim da su s iherba fejk ali su stvarno razlicite, a isti brend ista spuzva!
    Ja sam isto opsjednuta s njon, pogotovo za korektor 🙂

    Sviđa mi se

  6. Ja takve spuzvice prvo namocim u toploj vodi sa detergentom za sudje, a poslje je izribam sa sapunom za ves, isperem nekoliko puta, dok nije potpuno cista i “skripava” i do sada nisam imala problema sa ispiranjem nicega iz spuzve. Kad je skoro suha je spricnem octeniseptom, onako, za svaki slucaj 😀
    Ova akcija 2 za 11$ zvuci super, vjerujem da cu i ja sa prvom placom piknuti jedan par 🙂

    Sviđa mi se

Komentiraj