Konturiranje proizvodima u kamenu

Jučer sam napokon uspjela objaviti novi video koji je zapravo bio vrlo tražen, pa se nadam da će vam se svidjeti!
Radi se konturiranju, ali onako recimo nekoj varijanti koju možete prakticirati dosta često jer je jednostavna i brza. Nisam htjela raditi klasični Kim K look jer je meni to za svaki dan malo „too much“, ali ako želite, mogu napraviti i takav video, kao za posebne prilike.

??????????????????????
Isto, već sam dobila jednu poruku u smislu da je lako postići „takav izgled“ kada proizvodi koje koristim dođu xxx kuna…Malo me to zateklo, i zapravo nisam znala što bih odgovorila, osim da se i s puno povoljnijim proizvodima može postići isto, i to sam i radila sve do prije nekoliko mjeseci.


POVOLJNIJI (DOSTUPNI KOD NAS) PROIZVODI ZA KONTURIRANJE:

PUDERI ZA KONTURIRANJE
BeautyUK ultimate contour pallete – kremasti
L’Oreal glam bronzer- za brinete
Essence rumenilo u nijansi 40
NYX rumenilo- Taupe

BRONZERI
Sleek Face contour kit – meni osobno mat bronzer, ali nekome može poslužiti i za konturiranje
Essence sun club za plavuše- all over shimmer for eyes, face and body
Essence sun club za plavuše- mat bronzer
Elf Healthy glow Bronzing powder – sedefasti finish
Elf blush and bronzer duo – 025
MUA –rumenilo u nijansi broj 6 – sedefasti finish, dosta se presijava

HIGHLIGHTERI
Ružičasti – MUA Undress your skin,Alverde mono sjenilo u nijansi 09 nude rose i Essence soo glow- kremasti, MUA pearl mono sjenilo u nijansi 22, Sleek duo – highlighter strana

Žuti– Golden rose duo sjenilo u nijansi 310, MUR sjenilo u nijansi illuminate,MUA pearl mono sjenilo u nijansi 1

Brončani– L’Oreal glambronze trio za brinete, Essence sun club all over shimmer, određene nijanse

Neutralni – Catrice sjenilo Velvet matt u nijansi 010 i svjetla nijansa iz Essence paletice Secrets of the past – base shadow – ove dvije nijanse su gotovo mat, ali kada se izblendaju na koži daju vrlo suptilan sjaj i općenito posvjetljuju kožu i odgovaraju svim tonovima kože!

I ❤ makeup ima predivne highlightere, one u obliku srca :).

Nemojte zaboraviti da se može se pronaći i puno sjenila koja mogu biti dobra za ove namjene, ne morate odmah otrčati i kupiti sva tri proizvoda. Pretražite svoju kolekciju, možda pronađete nešto fantastično!

Vjerujem da ih ima još hrpetina, pa ako znate koji proizvodi su još dobri za ovu namjenu, pišite ih u komentarima!Sigurno će nekome pomoći!

Isto tako, odgovor na pitanje zašto se ne može konturirati bronzerom…Može se, kako ne bi moglo, samo je pitanje kako će to izgledati :P. Čak ni neke makeup kompanije ne rade razliku između pudera za konturiranje i bronzera, pa nije ni čudno da ni neke djevojke/žene ne znaju razlike!

Najveća razlika je u biti u nijansi i u finishu koji takav puder ostavlja! Tu stupa na snagu vaš zdrav razum 🙂.

??????????????????????
**Puder za konturiranje bi trebao obavezno biti MAT i HLADNIJE NIJANSE, odnosno na licu bi trebao djelovati kao sjena. Naravno, ovisi i o vašem tonu kože, pa nijanse mogu varirati, ali narančasti, topli smeđ i i zlatni tonovi nikako nisu poželjni.

Bahama mama puder koji ja koristim je idealan za moj ton kože koji je u stvarnosti topliji od onoga kako izgleda na videu i na slikama. Imajte na umu da je ovo sve slikano i snimano pod umjetnim „day light“ svjetlom koje je dosta jako i boje nisu 100% realne, ali svejedno, tehnika je ista!

**Bronzer je tu da naglasi vašu preplanulu put, zagrije lice i da mu još koji stupanj dimenzije. On može u stvari, biti nešto toplije nijanse, ali opet ne treba pretjerivati. Može biti i blago sedefast ili shimmerast, ali opet je naglasak na BLAGO jer njega nanosite praktički po cijelom licu i ne želite izgledati kao disko kugla!

??????????????????????
Zadnja stvar koju bih željela naglasiti, a nisam to spominjala u videu (zapravo jesam, isto kao i gore navedene stvari, ali mi se klip izgubio u procesu 😦 ) jest da postoji i nekoliko vrsta highlightera. Nazivi koje ću ja koristiti su vjerojatno izmišljeni i prilagođeni hrvatskom jeziku, ali nadam se da će te prema opisu shvatiti i čemu govorim.

  • Korektori posvjetljivači su korektori koji su nekoliko nijansi svjetliji od vašeg tena/tekućeg pudera. Uglavnom dolaze u tekućem ili kremastom obliku, i njima u biti ne sakrivate/prekrivate nepravilnosti na koži (jer bi ih oni još više naglasili), nego posvjetljujete određene dijelove lica. To je najčešće sredina lica (čelo, nos, područje ispod očiju, iznad usne i brada).
  • Iluminatori se mogu koristiti samostalno ili u kombinaciji s gore navedenim korektorom! Oni su u biti „korektori“ koji imaju slabu moć prekrivanja i lagani sedefasti odsjaj. Najčešće dolaze u obliku flomastera kroz koji se istiskuje proizvod ili olovke. Njih se nikako ne bi trebalo stavljati na nepravilnosti i podočnjake, ali poželjni su na mjestima gdje bi inače stavili highlighter.
  • Highlighter u pravom smislu riječi za mene je klasični sedefasti i lagano šljokičasti proizvod u kamenu ili kremi i to je ono što ja najčešće koristim! Ovakvi highlighteri su dobri i umjesto sjenila, a licu daju predivan sjaj koji mi ne može nadomjestiti nijedan od ova dva proizvoda gore.

Highlighteri mogu biti u nekoliko različitih tonova, kao i koža, pa tako imamo one s žutom bazom, zlatnom , brončanom, ružičastom i neutralnom. Ponekad ih možete uskladiti s rumenilom koje nosite, a ponekad i pri svakodnevnom šminkanju najbolje uz vaš ton kože!

Većina djevojaka, osobito na YouTubeu koristi sva ova tri highlightera pri svakom šminkanju, ali ja vam to iskreno ne bih mogla podnijeti, niti imam vremena sve to nanositi svaki dan.

Slična je stvar i s bronzerima. Prvo stave nešto kao primere, tipa tamniji tekući puder ili neki kremasti proizvod, pa to onda fiksiraju bronzerom ili puderom za konturiranje u prahu/kamenu. Nije to loše, ako ideš u neku pustinju na +50C snimati nešto na cijeli dan…Mislim da za svaki dan nema potrebe za tako teškom i kompliciranom šminkom!

U biti, mislim da sam sada rekla sve što sam htjela, evo linkić na video, pa pogledajte kako ovo izgleda u praksi! Ako vam se sviđa video slobodno se pretplatite na moj kanal, totalno je besplatno, a moći će te vidjeti svaki puta kada objavim novi video.

??????????????????????
Zapravo, imam još jedan mali trik kako možete ovo vježbati :). Ja vam gotovo svaki dan prije skidanja šminke (ako je nosim) isprobam nešto novo na sebi! Tako sam učila staviti liner, umjetne trepavice, pa i ovo konturiranje… pokušavam da vidim kako će ispasti, vježbam, a onda jednostavno to operem s lica! Nakon nekoliko pokušaja postanete profić :)! Samo, nemojte vježbati i isprobavati nove tehnike 5 minuta prije nego što trebate izići iz kuće!

Koje je vaše mišljenje o konturiranju? Jeste li ga ikada isprobale? Nosite li ga za svaki dan ili samo u posebnim prilikama?

26 comments

  1. Ti si meni tako slatka i sva draga. Htjela sam te pitati, ako mozes da pojasnis koja je bas razlika izmedju pudera za konturiranje i bronzera, tj moze li jedno zamijeniti drugo?😐😄

    Sviđa mi se

  2. j sam potpuno zazirala od ovoga, ali sada nakon ovog objašnjenja i savršenog videa sam postala opsjednuta i želim to svaki dan ahahahah

    btw sto si promjenila kod videa, odlično izgleda?

    Sviđa mi se

  3. ja sam starija žena i ovo se u moje doba nije radilo, ali kada vidim ovako mlade ženice koje se ovako divno našminkaju, baš sam sretna! predivno izgledaš, pišeš super postove a i postala sam ovisna o youtubeu zbog tebe 🙂

    Sviđa mi se

  4. pratim te već 100 godina ali nikada ništa ne komentiram, ali sada se moram oglasiti jer nemaš pojma koliko si mi pomogla!!! odmah sam u kolekciji našla neke proizvode i isprobala ih i ispalo je odlično!!!!!!!!!!! napokon više ne moram patititi zbog svoje okrugle face ❤ ❤ ❤

    Sviđa mi se

  5. Ja konturiram malo svaki dan 🙂 nekako mi je to ušlo u naviku… koristim neko catrice mat sjenilo + l’oreal bronzer i neko svjetlo sjenilo kao highlighter, ovisi kako mi se kada da i to mi super funkcionira.

    Sviđa mi se

Komentiraj