Real Techniques SAM’S PICKS set kistova

Da vas odmah na početku upozorim, ovaj set više nije dostupan na regularnim stranicama, ali može se pronaći na eBayu i Amazonu po relativno razumnim cijenama.

Uglavnom, ovdje ima dosta kistova koji zaslužuju pažnju, a mogu se kupiti pojedinačno, set je još uvijek donekle dostupan i uvijek postoji nada da će ga vratiti u prodaju!

??????????????????????
Ja sam svoj naručila s feelunique.com za od prilike 23 funte, ali bolja opcija je iherb.com na kojem je bio 30$, ali uz poštarinu bi to bilo više od 160kuna pa sam se bojala carine…Long story short – idući set sam naručila s iherba i nisam platila carinu :D. RT kistove možete kupiti i na Pinkpanda.hr.

??????????????????????
U setu dobijete 6 kistova, i ako pogledamo sve zajedno, više se nego isplati kupiti ovaj set jer bi vas kupovina pojedinačnih kistova izašla duplo skuplje!

??????????????????????
Naravno, tu se uvijek povlači pitanje koliko nam zapravo trebaju svi kistovi koji se dobiju u nekom setu! To je uvijek relativno i ovisi od osobe do osobe i onoga čime se ona bavi i koliko se uopće šminka.

Kada pogledam ovaj set vidim da bi uz pomoć njega mogla našminkati cijelo lice i oči, ali ovo definitivno nije jedan od onih početničkih setova u kojem dobijete sve što trebate niti je tome namijenjen, ali opet, uvijek se možete snaći i s ovim setom se to svakako može!

Općenita kvaliteta RT kistova je skoro pa odlična! Iz seta koji sam kupila prvi su mi se pokidala dva kista, ali vjerujem da sam jednim dijelom sama za to kriva, tako da ne sušite kistove na vrućem radijatoru, NIKADA!!!

??????????????????????
Krenimo sada na pojedinačne kistove, evo što RT kaže za ove kistove:
Multi-Task Brush: za nanošenje pudera, rumenila i bronzera
Buffing Brush: idealno za nanošenje i raznošenje tekućeg i/ili mineralnog pudera
Setting Brush: za kontrolirano nanošenje pudera ili highlightera
Pointed Foundation Brush: za nadograđivanje (jače prekrivanje na željenim mjestima) tekućeg pudera
Essential Crease Brush: Mekani kist za lagano konturiranje
Fine Liner Brush: za precizno nanošenje tekućeg ili kremastog linera

Pogledajmo sada je li to sve stvarno tako :).

MULTI-TASK BRUSH

1

Ovaj kist je vrlo mekan i prilično velik. S jedne strane je tanji i to ga čini odličnim za nanošenje bronzera uz rubove lica. Također nije nikakav problem napudrati lice s njime, ali i staviti rumenilo. Malo je velik za rumenilo, ali ja jednim krajem nanesem rumenilo i izblendam ga s cijelim kistom i izgleda odlično! Dobar je i za blendanje bronzera, highlightera i rumenila na obrazima :D.

BUFFING BRUSH

3

Jedan od mojih omiljenih kistova za nanošenje tekućeg pudera! On se dobije i u Core setu, tako da sada imam dva :D. Mekan je, ali ima dosta dlačica koje malkoc duže nego kod Sigma kistova ovog tipa i čini mi se da ovi ljepše nanose i razmazuju puder.

SETTING BRUSH

2

Ovo je isto jedan od mojih omiljenih njihovih kistova. Samo njega koristim za nanošenje highlightera, a ponekad čak i za nanošenje sjenila preko cijelog kapka ili ispod obrve. Odličan je i za fiksiranje korektora ispod očiju ili oko nosa.

POINTED FOUNDATION BRUSH

4

Nisam baš neki ljubitelj ovog kista i nikada ne bih njime nanosila tekući puder. Dobar mi je za nanošenje kremastih, pjenastih ili tekućih proizvoda (koji dolaze u posudicama), ali ne volim njime razmazivati(blendati) proizvod. Može poslužiti i za nanošenje sjenila preko cijelog kapka.

ESSENTIAL CREASE BRUSH

5

Ovo je odličan kist za blendanje i precizno nanošenje sjenila u pregib kapka. Ako ga lagano držim može poslužiti i za nanošenje sjenila u vanjski V kapka. Njime se može nanijeti i izblendati i sjenilo na donjem kapku.

FINE LINER BRUSH

??????????????????????

I ovaj kist je isto solidan, ali ne upotrebljavam ga jako često. Obično koristim tekući eyeliner i uvijek kupim onaj za koji znam da ima kistić koji mi odgovara pa nemam potrebe koristiti kist za to… Ovaj kist koristim kada nanosim mokro sjenilo poput linera. Iako ne izgleda baš tako, vrlo je tanak i precizno nanosi to mokro sjenilo. Može poslužiti i za nanošenje sjenila na donji kapak ili u unutarnji kut oka!

I to je to, ako sam nešto zaboravila,a zanima vas, pitajte u komentarima :). Uskoro ću objaviti i recenziju Nic’s picks seta koji je još uvijek dostupan :D.

TMI – ponovno sam dobila nekakvu alergiju na licu i sutra konačno idem na testiranje kako bih saznala na što sam sve točno alergična jer me to već izluđuje! Morala sam odgoditi hrpu zanimljivih usporedbi i recenzija proizvoda koje vam moram pokazati na licu zbog toga pa će te malo čitati o nekim proizvodima o kojima možda ne bih ni pisala, jej i držite fige da napokon saznam što me to muči cijelo vrijeme :D.

Koji su vaši najdraži RT kistovi? Kako ste općenito zadovoljni njima? Kupujete li ih pojedinačne ili više volite ovakve setove?

6 comments

  1. Imam ovaj isti set i zanima me imaš li problema s pranjem buffing kista? Moj se ne može i ne da oprati. Ni micelarnom, ni sapunom, ni ničim za čišćenje – jednostavno uvijek ostanu žuti tragovi pudera u sredini. Već sam luda za popizditi i bacit ću ga u varikinu. Zanimljivo, onaj fejk buffing brush s ebaya se savršeno pere.

    Sviđa mi se

    • ponekad imam problema sa svim kistovima tog tipa, ovisno o tekućem puderu koji koristim…Revlon Colorstay je najtvrdokorniji :D. ja to lako riješim dvofaznim odstranjivačem makeup-a … s njime sve ode dolje, ali treba i malo upornosti 🙂

      Sviđa mi se

      • Najbolji tip za čišćenje kistova koji su upili kremaste proizvode-pomjesati sampon koji redovno koristis sa maslinovim uljem, malo protrljati po ruci i isprati, odma se sve skine, imam dva ova buffing kista i svaki put ih tako perem.

        Sviđa mi se

    • Ja svoj buffing brush prvo protrljam po Dove sapunu, zatim ga operem s nekim “jačim” šamponom (recimo protiv prhuti) i uglavnom već tada sve ode, a ako ne, još jednom prođem po sapunu i čist je. 🙂

      Sviđa mi se

Komentiraj