Čarobne četke za raščešljavanje kose

Kao što sam i obećala, danas čitate usporedbu tri popularne četke za kosu, i nadam se da ćemo do kraja moći zaključiti koja je najbolja i koja se najviše isplati!

??????????????????????
Znate da ja imam poprilično dugačku kosu, ali možda ne znate da su i njene vlasi prilično tanke i to omogućava savršeno petljanje :D. Kada nosim šal ili vuneni kaput s raspuštenom kosom treba mi vojska da raščešlja kosu od ispod! Kako je moja kosa oduvijek ista, borim se ovim „problemom“ cijeli život…Naravno, postoje razni proizvodi koji pomažu, u raščešljavanju, ali još nisam pronašla neki koji bi spriječio petljanje. Zapravo, više ga ni ne tražim, i svoje sam vrijeme usmjerila na traženje najjednostavnijeg rješenja za otpetljavanje kose.

??????????????????????
Čim su ove popularne četke došle kod nas, nisam se dvoumila niti sekunde i odmah sam nabavila jednu bila je to Macadamia četka i od tada koristim samo četke za kosu ovog tipa.

??????????????????????
Da se razumijemo, ja sve tri ove četke za kosu koristim (jedna je u kupaoni, jedna u spavaćoj i jedna u dnevnoj:D) ovisno o tome gdje se nalazim kada želim počešljati kosu, a to činim par puta na dan ako mi je raspuštena.
Iskreno, ja nemam favorita, svaka je dobra u nekom dijelu posla, ali ih bez problema mogu koristiti i za svakodnevno češljanje. Obične četke su mi se znale i same zapetljati u problematične dijelove, dok ove to rješavaju u 3-4 poteza. Nisam primijetila da mi se kosa više lomi s njima, baš naprotiv. Definitivno su dugotrajnije nego obične četke za kosu. Ne uzrokuju mi elektricitet u kosi kao obične četke. Lakše se čiste od kose i lako se operu četkicom, brzo se suše.

Pogledajmo sada malo neke različitosti među njima!

MACADAMIA NO TANGLE BRUSH
– Može se kupiti u odabranim frizerskim salonima i boljim ljekarnama
– Cijena joj je od 90 do 100 kuna, ovisno gdje kupujete
– Koristim ju oko 3 godine – cijela je ishabana i slova su nestala s nje, zupci su se malo iskrivili
– Mekoća zubaca od 1-5 => 4
– Različite veličine zubaca -2
– Model s drškom
– Kvaliteta materijala izrade –dobra
– Najbolja mi je za proći kroz kovrče nakon uvijanja figarom jer je jako nježna

AUSSIE DESSATA BRUSH
– Vjerujem da se može kupiti ondje gdje su dostupni Aussie proizvodi, ali je ja osobno nisam vidjela nigdje
– Cijena joj je oko 100kn
– Oko 6 mjeseci ju imam – još uvijek je kao nova
– Mekoća zubaca od 1-5 => 2
– Različite veličine zubaca -3
– Bez drške
– Kvaliteta materijala izrade odlična
– Odlična je za raščešljavanje mokre kose zbog čvrstih zubaca

HELLO BEAUTY DETANGLING BRUSH

????????????????????????????????????????????
– Može se kupiti u Bipi
– Cijena joj je oko 70 kuna
– Koristim ju oko mjesec dana – izgleda kao nova
– Mekoća zubaca od 1-5 => 3
– Različite veličine zubaca -2
– Model s drškom
– Kvaliteta materijala izrade vrlo dobra
– Odlična za suhu kosu i svakodnevno češljanje

– Dolazi u nekoliko šarenih varijanti, s točkicama i sa zebrastim uzorkom

ZAKLJUČAK:
S obzirom na to da između ovih četki stvarno nema nekih značajnih razlika, ja bih najradije kupila ovu u Bipi jer je najpovoljnija cijenom i najlakše dostupna, a nudi isto što i prethodne dvije. Aussie četka najbrže i najbolje raščešljava i suhu i mokru kosu i čini mi se da je najbolje izrađena, a ovu od Macadamie ne bih ponovno kupila jer ju je teško pronaći!!

*Aussie i Hallo Beauty četke su PR proizvodi, ovu od Macadamie sam sama kupila.

Jeste li vi isprobali koju od ovih četki? Koje je vaše mišljenje o ovim plastičnim četkama za kosu? Biste li ih isprobali ili se radije držite onih provjerenih?

13 comments

  1. u zagrebu se Macadamia može nabaviti u svim biljnim ljekarnama, ima je svugdje 🙂 neznam kako je u drugim gradovima. ja sam svoju platila 75 kn jer je bilo 20% popusta zbog otvorenja, i obožavam ju. planiram uzeti putni tangle teezer za putovanja i nošenje u torbi, ali inače ju nebih mijenjala ni za šta 😀

    Sviđa mi se

  2. Koristim Macadamia četku i Tangle Teezer i obje su mi podjednako dobre tj. odlične. Tangle Teezer radi praktičnosti koristim za putovanja, a s tobom svrhom sam je i nabavila. Razlika nije velika, obje fantastično odrađuju svoj posao, samo je Macadamia malo mekša i to je to.

    Sviđa mi se

  3. Imam Macadamiu i Bipinu. S obzirom na to da je Bipina po novom nekih 70 kn (54,90 je bila samo neka promotivna cijena) meni je onda Macadamia puno bolja. Zupci su puno, puno mekši, a i raščešljava mi puno bolje. Dok je bila značajna razlika u cijeni još i ajde, ali mislim da sada vrijedi dati tih 20ak kuna više za Macadamiu.

    Sviđa mi se

  4. meni je muž kupio makadamijinu kao poklon kad ja još nisam ni čula za to i stvarno sam se preporodila, prije sam plakala kad sam se češljala…umeđuvremenu sam odkrila tu četku i poslije nje arganovo ulje i sad sam onak vaaaaaau moja kosaaa…
    ali jedan mali problem s tom četkom i vidim da ga ti očito nemaš – njeno pranje i čišćenje…meni se dosta prlja, i ok plastična je pa ju gurneš pod vodu, ali nekako kao da mast kose (a moja se dosta masti) ostane na tim iglicama četke, i onda moram jedan po jedan taj zub čistiti i tak se napatim s tim…čime dakle čistiš četku?
    hvala ti 😀

    Sviđa mi se

  5. Ja sam kupila onu tangle tezeer i mogu ti reći da i nisam nešto oduševljena,ne znam,možda bi primjetila razliku kad bi se vratila običnim četkama,raščešlja se ona ne mogu reći,ali kao da sam to radila i s bilo kojom drugom četkom.Dvoumila sam se bila izmeđe nje i macadamie,točno bi sad kupila još koju da vidim hoće li biti razlike ali sumnjam da bi bilo 😀 no unatoč svemu mislim da se također ne bi vratila na običnu,praktična je i malo mjesta zauzima i što si rekla stvarno se lako čisti mislim da mi je to najveći plus jer ju mogu svaki dan fino oprati 🙂

    Sviđa mi se

  6. Moja kosa je kovrčava i strašna i kupila sam Macadamiu i oduševila se, toliko lako je počešljala ovu zbrku na mojoj glavi, da mi je to najdražih 92 kune potrošenih ikad!

    Sviđa mi se

  7. imam kovrdzavu kosu i vjecni problem sa rascesljavanjem jer se uuzasno petlja, ne pomaze ni regenerator jer na moju kosu cudno djeluje – moram staviti veliku kolicinu da bi mogla uopste rascesljati a onda ga jedva isperem i kosa bude bezivotna. Kad sam jednom kod frizerke ugledala i isprobala ove cetke rekla sam – samo mi ovo pomoci moze 😃 Tako da sam nasla Bliss detangling brush u dm ( ovako pise na kutiji haha), kostala je 13.90KM – oko 50 kuna i to mi je sad najbolja prijateljica sto se tice kose, lako rascesljavam, kosa minimalno opada ii sto je meni najbitnije ne treba puno preparata da stavljam na nju koji cesto naprave vise stete nego koristi. Veliko DA od mene 😁

    Sviđa mi se

Komentiraj