Paula’s Choice The Nude Mattes paleta sjenila

Nakon točno 4 mjeseca od kako sam je kupila – morala sam provjeriti svoj Instagram profil da vidim točno- dokaz je slika ispod , napokon smatram da sam dovoljno isprobala ovu paletu kako bih mogla napisati iskrenu recenziju.

Capture
Kao što vidite iz naslova, radi se o The Nude Mattes paleti sjenila – a razlog zbog kojeg je izazvala toliku pomutnju u make up svijetu otkriva već samo njezino ime! Ovo je jedna od rijetkih paleta u kojoj prevladavaju mat nijanse sjenila- točnije, paleta sadrži samo jednu nijansu koja nije mat.

Dizajnirao ju je Wayne Goss ,nama poznat kao genijalni make up artist s You Tube-a, u suradnji s Paula’s Choice i već samim time ova paleta je mnogo obećavala. Inače ne padam na proizvode koje dizajniraju ili reklamiraju „slavni“ , ali ovo je bilo stvarno posebno i drugačije i zato sam ju morala imati.

??????????????????????
DOSTUPNOST

Ovu paletu možete kupiti na Paula’s Choice stranici, po cijeni od 309,00kn. Cijena poštarine je oko 35 kuna, i paleta vam stiže idući dan na kućnu adresu, ako ste proizvod naručili dan ranije do 12 sati. Ako potrošite više od 390 kuna na njihovoj stranici, poštarina je besplatna. Dobra je stvar što postoji nekoliko načina plaćanja, a ja svakako preporučujem ono po preuzimanju! Dakle kada paketić dođe vi platite dostavljaču i svi sretni- čak i oni neiskusni u online kupovini, čak i oni koji nemaju Pay Pal, pa čak i oni koji nemaju otvoren bilo kakav račun u banci!

??????????????????????

AMBALAŽA

Paleta dolazi u papirnatoj kutiji iz koje izvlačite paletu čija je glavna ambalaža, opet nekako papirnata – možda i kartonska :D. Ne znam jeste li do sada već shvatili, ali nisam baš neki fan ambalaže…Previše me podsjeća na prvu Naked paletu koju sam već na sve strane lijepila… Nadam se da ovo neće biti njihova posljednja paleta pa će se s idućima popraviti i kvaliteta ambalaže.

??????????????????????
Uglavnom, previše je kartonska, ne smije doći u dodir s vodom (a znamo da kod se kod šminkanja svašta događa) jer je presvučena papirom koji se već sada na nekim mjestima počeo odvajati… S druge strane, ja ovu paletu koristim praktički na dnevnoj bazi jer se više ne znam našminkati bez nje, zamislite onda koliko je puta otvorena, gdje je sve stavljana i slično… Nadam se da će ambalaža izdržati dok ne izbace neku novu paletu koja će me toliko okupirati da zaboravim na ovu :D.

??????????????????????
Uz paletu se dobije i kist za nanošenje sjenila, i moram priznati da uopće nije loš :).

SJENILA

U ovoj paleti dobijete 12 sjenila, pa kada podijelite naizgled visoku cijenu s brojem sjenila dođete do prosječne cijene jednog Catrice sjenila. Istina, gramaža je nešto manja (svako sjenilo ima 1gram) ali recimo nema, nema toliki izbor mat nijansi, a i kvaliteta je diskutabilna – a i budimo realni, kada ste zadnji puta dokrajčili neko sjenilo? Od toga je samo jedna (treća po redu) nijansa shimmerasta. Mislim da je u ovoj paleti postignut i idealni omjer toplih i hladnih nijansi i da stvarno omogućava kreiranje velikog broja lookova i da ju mogu koristiti djevojke svih tonova i podtonova kože.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA??????????????????????SASTAV

Na slici ispod. Rok trajanja 12 mjeseci.

??????????????????????
TRAJNOST

Trajnost svih ovih sjenila generalno je odlična, s bazom i bez nje mi se isto ponašaju. Samo, uzmite u obzir da ja nemam problema s recimo masnim kapcima ili slično pa mi je većina sjenila okej postojanosti.

??????????????????????
TEKSTURA

Sva sjenila su prilično mekana, puterasta ali se dosta i truse. Doduše, to se više primijeti na samoj paleti nego recimo kod nanošenja na kapke. Jednom kada su sjenila na kistu čini mi se da su na „svom teritoriju“ i od onda pa na dalje se ponašaju odlično.
Moram priznati da sam imala malo problema kod swatchanja ovih sjenila…Naime, kada se pokupe prstom, na njemu je pigmentacija fenomenalna, ali se jako slabo i teško prenosi na kožu, čak i s bazom. Tu je jedino ona shimmerasta nijansa iznimka, jer se ona bolje nanosi prstom. Sve moje muke su nestale kada sam odlučila kistom napraviti swatcheve, i to je prvu pita da sam to tako radila pa će te vidjeti da su malo neravni i tako to, ali ako ništa, barem su realni :D.

??????????????????????
BLENDANJE

Ova sjenila se blendaju fantast čno, praktički sama od sebe dok ih još nanosim na kapak. Razvila sam neke nove, postepene tehnike za koje je ova paleta odlična i stvarno nemam apsolutno nikakvih problema s niti jednom nijansom.

PIGMENTACIJA

Pigmentacija je generalno gledano odlična. Jedini „problem“ su prve dvije nijanse koje su toliko svijetle da se jedva primijete na koži. Naravno, tu je manji problem pigmentacija, koliko je to pitanje same nijanse. Ostale nijanse su divne, lijepo i ravnomjerno se nanose, lako se blendaju i sve naj naj :D.

??????????????????????
SWATCHEVI

Da rezimiramo :D. Dugo nisam radila swatcheve, a kistom ih nisam radila nikada pa su malo grbavi, bit će bolje drugi put. Ovi su rađeni s malo tekućeg pudera kao podlogom, dakle, bez klasične baze za sjenila i kistom za nanošenje sjenila.

??????????????????????

??????????????????????
Pa krenimo s gornjim redom u kojem se nalazi prvih 6 sjenila. Usput, ovdje sam naišla na „problem“ s imenima nijansi. Naime, na njihovoj stranici se prvih šest nijansi zove ovako: Chantilly, Light Cream, Shimmering Shell Pink, Caramel, Café au Lait, Chestnut , dok su na poleđini palete napisana imena koja će te vidjeti u nastavku.

??????????????????????
Cream
Najsvjetlija nijansa od svih, prilično bijela. Odlična kao Highlighter ispod obrve.

Beige
Druga po svjetlini nijansa, malo više „vuče“ na žućkastu boju. Dobro služi kao nevidljivi highlight ispod obrve, kao početno sjenilo na kojem će se blendati ostale nijanse i slično. Ja ju volim i kao nijansu preko cijelog kapka za neutralne lookove ili kada želim da se čini da uopće ne nosim sjenilo.

Pink sugar
Ovo je jedina shimmerasta nijansa u paleti. Ne sadrži nikakve krupne glittere, već je vrlo fine teksture. Predivno izgleda samostalno, ali može se miješati i s prethodne dvije nijanse za drugačiji izgled highlightera, isto kao što se može nanijeti i preko tamnijih nijansi i tako potpuno promijeniti njihov izgled.

Cafe au lait
Ovo je predivna hladnija nijansa koja odlično izgleda u pregibu, ali je odlična i za konturiranje jer ima tu neku prirodnu boju sjene. Često je koristim kao prijelaznu nijansu ili pak u vanjskom kutu oka za svaki dan.

Tan
Svjetla topla nijansa idealna za pregib kapka i daljnju nadogradnju. Odlično izgleda uz plave i zelene oči i meni osobno je jedna od najviše korištenih nijansi.

Chestnut
Tamnija topla nijansa s kojom najčešće „produbljujem“ prethodnu nijansu.

Sada krećemo na drugih 6 nijansi :). Fotka je ista kao i prethodna, samo ju ponovno stavljam radi lakšeg snalaženja.

??????????????????????

Clay
Clay je po meni jedna onako neutralna smeđa nijansa koja se predivno nadopunjuje sa svakom nijansom. Definitivno je jedna od onih nijansi koje bi svatko trebao imati u svojoj kolekciji.

Plum Taupe
Samo ime govori o ovoj nijansi :D. Pomalo je neobična, ali svakako se vidi bordo ljubičasti ton. Divno pristaje uz zelene oči.

Gunmetal Grey                                                                                                                                                                                                                        Ova nijansa malo odskače od ostalih u paleti. Skroz je siva, onako ni pretamna ni presvijetla…Jedna od omiljenih nijansi za dnevni smokey eyes :D.

Chocolate                                                                                                                                                                                                                            Prava bogata čokoladno smeđa nijansa,relativno toplog podtona.

                                                  Coffee                                                                                                                                                                                                                                         Još jedna tamno smeđa nijansa, ovoga puta u nešto hladnijoj verziji.

Onyx                                                                                                                                                                                                                                  Posljednja, mat crna nijansa kakvu svi uvijek trebamo. Vrlo je pigmentirana i bogata.

ZAKLJUČAK

Predivna paleta za svakodnevnu upotrebu. Sve boje se lijepo međusobno nadopunjuju i uz ovu paletu vam ne treba puno drugih neutralnih paleta, mada, svaku može nadopuniti! Kvaliteta sjenila, pigmentacija, blendanje, trajnost i sve kod ovih sjenila je neosporno, isto kao i činjenica da se dosta truse, no to se događa pretežno u samoj paleti pa ne strahujem da će mi padati na lice. Lako je dostupna i može ju kupiti svatko tko želi – sjetite se da dolazi sezona poklona pa ju možete i ubaciti na listu želja :D.

Jedina loša stvar je ambalaža za koju se bojim da bi se mogla uništiti ako ju nastavim korisiti ovim intenzitetom. Doduše, tu uskače i kist za nanošenje sjenila koji je odličan u svojoj ulozi pa malo i izvlači ovu negativnost.

Kako vam se čini ova paleta? Treba li vam? Volite li više mat ili shimmerasta sjenila?

16 comments

  1. Kupujem!
    Boje koje volim i najcesce koristim, mat su, dobro su pigmentirana..uistinu je tesko pronaci paletu slicnih karakteristika. Za nju prvi put cujem i hvala ti na tome 😉

    Sviđa mi se

  2. sjenila stvarno divno izgledaju, moglo bi se reci da je savrsena mat paleta, ali naravno da uvijek se mora nesto zeznuti pa tako u ovom slucaju je problem sa ambalazom. mene kod kartonske ambalaze zivcira to sta se brzo prlja i onda se tesko cisti, da ne govorimo kako se prije raspadne, stvarno su trebali napraviti ambalazu kao sto imaju naked 2 i 3 palete

    Sviđa mi se

  3. prvi put cujem za ovu paletu i cim sa vidila tvoju recenziju i vidila da su to sve boje koje inace koristim tj, tražim ih ,a dosad nisam slicno u Hrvatskoj (da je dostupno) nasla ..naručih odma. nadam se da cu biti zadovojna 🙂

    Sviđa mi se

  4. Vise volim shimmeraste, sljkocaste sjenke cak i po danu. Jedino za pregib koristim mat. Artdeco imaju 0,8 grama, tako da je sasvim pristojna kolicina, da se potrosi u roku! Jako dobri svočevi,kao i uvijek. 🙂

    Sviđa mi se

Komentiraj