Makeup Revolution Lock & Load paleta

Potaknuta postom / recenzijom kolegice blogerice odlučila sam i ja napisati recenziju još jedne Make up Revolution palete sjenila. Stalno mi je bila u podsvijesti jer me dugo već neki jeftini proizvod nije tako ostavio bez riječi kao paleta o kojoj upravo čitate.

Ime ove palete je Lock and load, a može se nabaviti u još tri kombinacije. Cijena joj je 4 funte ili 46 kuna na PP , a može se kupiti u web shopu Pink Panda ili na MUR web stranici. Ako vas zanimaju detalji oko poštarine, vremena čekanja paketa i slično, kliknite ovdje jer sam o tome već pisala kada sam recenzirala neku drugu paletu.

??????????????????????
Ambalaža:
Rekla bih da je ambalaža ovog proizvoda njegov jedini minus. Kao prvo, ova paleta je iznenađujuće malena…Vidjela sam hrpu njezinih slika, ali nikako si nisam predočila da je zbilja tako mala…sve dok je nisam uzela u ruku ili usporedila s njihovom normalnom paletom. Ili bilo kojom drugom paletom.

??????????????????????
Druga stvar je to da je ova ambalaža prilično loše kvalitete. Izrađena je od jako tanke plastike i drži se na par zubaca koji samo čekaju malo grublji zahvat da popuste. Ne želim ni razmišljati o tome što bi se dogodilo ako bi slučajno dotaknula pod :D.
Općenito je vrlo tanka, lagana i klimava u ruci.

??????????????????????
Mislim da je sasvim nepotrebno spominjati ove mini aplikatore koji dođu uz paletu :/. Možda su nekome od koristi, ali moji su odmah istog trena dobili noge :).

??????????????????????
Paleta sadrži sve zajedno 16 sjenila, a od toga su dva za obrve. Sve zajedno teže 5,7 grama. Od toga su dvije + dvije za obrve mat nijanse, još dvije su neke polu mat, a ostale su shimmeraste i sedefaste.
Treba se potrošiti u roku od 12 mjeseci.
Tekstura:
Tekstura mat sjenila je prilično praškasta, nešto tvrđa i ona se truse poprilično. Sedefasta sjenila su puteraste teksture, prilično mekana i ako se uzimaju prstom ili plosnatim kistom stvarno se minimalno truse.

??????????????????????
Pigmentacija:
Ovo je stvar koja me oduševila na kvadrat. Većina nijansi u ovoj paleti je iznimno pigmentirana, izuzev prve bijele nijanse i svih mat nijansi. Doduše, ove za obrve lijepo služe za sjenčanje pregiba kapka i zapravo su na kapcima pigmentiranije nego na mojim swatchevima i mogu se nadograđivati.

??????????????????????
Ostalim nijansama je dovoljan samo lagani dodir da dobijete najbolje od njih. Svi ovi swatchevi su napravljeni bez apsolutno ikakve podloge, baze, korektora, tekućeg pudera praktički istog trena kada je paleta dospjela u moje ruke. Dakle, nema onog gornjeg sloja koji nije pigmentiran i slično.

????????????????????????????????????????????
Trajnost:
Trajnost je sasvim zadovoljavajuća, čak i bez baze, mada, u 90 % slučajeva ja sam ova sjenila nosila s bazom. Sjećam se na primjer da mi je trebalo dosta vremena čak i da skinem sve te boje s ruke.

??????????????????????
Nanošenje:
Na kapke se ove nijanse nanose jednakom lakoćom kao i na ruku. Dovoljno je stvarno minimalno proizvoda, a dobije se nevjerojatna pigmentacija koja se s lakoćom prenosi na kapak. Isto tako, većina boja se vrlo lako blenda. Ove jako tamne boje se malo ne ravnomjerno blendaju pa ih je najbolje nanijeti preko neke druge svjetlije nijanse i blendati postepeno i nadograđivati do željene tamnoće.

??????????????????????
Miris:
Nema baš neki poseban miris, osim po klasičnim praškastim proizvodima za šminkanje koji nemaju miris :D.
Sastav:

Možete vidjeti na slici ispod.

??????????????????????
Zaključak:
Povoljna i lako dostupna paleta koja sadrži većinu super pigmentiranih sjenila s kojima je lako raditi i poneku lošiju nijansu s kojom treba uložiti malo više truda. Sve to zajedno je upakirano u prilično nekvalitetnu ambalažu, koja na kraju ipak nekako služi svrsi.

Kako vam se čini ova paleta? Mislite li da vrijedi taj novac? Biste li ju htjeli imati?

*PR PROIZVOD

4 comments

  1. I mene je šokiralo kako je Disappear till tomorrow mini paleta od MUR mala naspram ovih velikih :/
    Ambalaža je skroz bezveze i bolje bi bilo da se ne otvara prema gore nego na stranu, kao stranica knjige.
    No, zato je pigmentacija odlična….

    U ovoj paleti mi najviše sviđaju prve 4 nijanse i s lijeve i desne strane (gornjih 8). ovo sjenilo za obrve oker boje mi je skroz nepotrebno, mislim da nitko nema takve obrve….

    Sviđa mi se

  2. Imam Hot Smoked paletu od MUR, i slažem se da se mat sjenila baš truse. Ova sjajuckava su za razliku bolja i samo zbog njih palete vrijede i više novaca nego što koštaju 🙂

    Sviđa mi se

Komentiraj