Šalabahter za pisanje recenzija

Svakodnevno mi u inbox stižu poruke s pitanjima i namjerno ih neću navoditi u ovom postu da ne bi netko nešto krivo shvatio ili se uvrijedio, ali jedno od prilično čestih i meni interesantnih pitanja je – „Kako napisati dobru recenziju?“ ili „Kako ja pišem recenzije?“.

??????????????????????

Kao što rekoh, to je meni vrlo zanimljiva tema pa sam odlučila cijeli ovaj post posvetiti upravo tome! Dakle, u nastavku će te čitati o tome kako ja pišem recenzije. Vjerojatno nije najispravniji način, ali da sve blogerice rade po nekoj šabloni, mislim da to više ne bi bilo to. Po vašim komentarima sam zaključila da su moje recenzije okej i da iz njih dobijete sve informacije koje vas eventualno zanimaju, tako da mislim da sam kompetentna da napišem ponešto o ovoj temi koja početnicima može poslužiti i kao svojevrsni šalabahter pri pisanju istih.

1.KORAK – FOTOGRAFIRANJE PROIZVODA

Fotografiranje proizvoda čim ih kupim ili dobijem. Apsolutno sve što ima makar maleni potencijal da dobije svoju recenziju ja fotkam i spremam u poseban folder koji se zove BUDUĆE RECENZIJE.

??????????????????????

Ja volim na blogu imati fotke netaknutih proizvoda, što je ponekad vrlo teško jer znaju proći dani dok ne uhvatim idealno vrijeme za slikanje, a to znači da za to vrijeme ne smijem dirati proizvode. Teško je, ali mi na kraju uvijek bude drago kada obrađujem slike.

Pozadina i što fotografirati
Što se tiče fotografiranja, tome posvetim dosta pažnje. Ako nisam u mogućnosti imati neku lijepu pozadinu na fotkama, uvijek se odlučim za nešto jednostavno poput crne ili bijele podloge. Proizvod fotografiram sa svih strana, otvoren, zatvoren, obavezno sastav ili nekakav tekst ako je na njemu. Dobro je ponekad neki proizvod poslikati i pokraj nekog drugog ili recimo u ruci kako bi čitatelj stekao dojam o veličini proizvoda o kojem pišem. Slike ponekad jako varaju i nebrojeno puta sam se razočarala s veličinom pojedinih proizvoda. Volim slikati i teksturu proizvoda, te kako on izgleda na koži recimo neposredno nakon nanošenja, pa kada se upije.

Kod dekorativne kozmetike su mi vrlo bitne i slike na licu. Osobito recimo za pudere, rumenila, bronzere i highlightere – bez toga mi je recenzija nepotpuna. Ruževi isto tako – volim i slike izbliza da se vidi njegova tekstura na usnama, ali bitno je i uslikati cijelo lice da se vidi kako određena nijansa ide uz određeni ton kože i slično. Što se tiče sjenila, linera, maskare – sa sjenilima napravim nekakav look uvijek ako mogu- mada, i swatch na ruci može proći ako je realan i popraćen tekstom s opisom performansi pojedine nijanse. Maskaru mi je obavezno slikati na trepavicama – prije i poslije…

??????????????????????

Watermark
Obavezno na svoje fotke stavite watermark ili nekakav svoj logo ako ga imate. Ja dosta dugo nisam to radila jer nisam smatrala da su moje fotke dovoljno dobre da bi ih netko ukrao, ali gadno sam se prevarila! Očito su za neke ljude bile dovoljno dobre, a ja nisam mogla ništa protiv toga. Watermark možete staviti preko cijele fotke, negdje ga sakriti ili pak staviti u neki kut fotografije kao što to ja radim jer ne volim da me nešto ometa dok gledam sliku. Svjesna sam da je pomoću izrezivanja fotografija moguće maknuti watermark, ali ako ja imam fotku s watermarkom lako je dokazati koja je original, ako dođe to toga.

Isto tako, postoje i razni kodovi koji se mogu ubaciti kako bi se onemogućilo kopiranje teksta i slika s vašeg bloga, ali opet uz Screen shot je sve to bezvrijedno, tako da se tim dijelom nisam niti zamarala.

2.KORAK- ISPROBAVANJE I TESTIRANJE

Prvo moram reći nekoliko riječi jer sam primijetila kod nekih novih blogerica nekoliko bitnih grešaka kod recenzija. Kao prvo, smatram da bi svaka blogerica prije nego što krene s pisanjem bloga trebala imati iza sebe neko iskustvo i dosta isprobanih proizvoda različitih cjenovnih rangova kako bi uopće mogla ocijeniti i procijeniti neki proizvod.

??????????????????????

Iskreno, smiješno mi je kada neka curica napiše da joj je super „nećurećiimebranda“ BB krema, koja dođe 25 kuna, dostupna je samo jedna nijansa koja baca na crvenu, uzrokuje joj prištiće i nije baš trajna na licu… WTF?! Kontam da nam svima odgovaraju različiti proizvodi i da nismo svi iste platežne moći – ali nije mi jasno kako netko može proizvodu uz takav opis dati pozitivnu ocjenu!
Obavezno treba napomenuti ili ponoviti kakvu kožu vi imate i što je njoj potrebno. Ne reagiraju svi proizvodi jednako na svakom tipu ili vrsti kože.

PREPARATIVA
Svaki preparativni proizvod testiram minimalno mjesec dana ako mi odgovara, tj. Ako mi se u prvih par dana ne pojavi neki osip ili ne primijetim da mi ne odgovara. Tih prvih par dana ili bolje rečeno, što je duže moguće koristim samo jedan novi proizvod kako bi lakše mogla procijeniti djeluje li proizvod ili ne. Dakle, provjerena svakodnevna rutina + jedan izmijenjeni proizvod što duže vremena.
Bilo bi dobro imati i slike prije i poslije uporabe nekog proizvoda, ali tu i ja failam, ali se nekako izvlačim na to da dosta često gledate moje lice pa znate s čime se borim 😀 i ako mi nešto pomogne hvalim taj proizvod do besvijesti :).

??????????????????????

DEKORATIVA                                                                                                                                                                                                                                 Što se tiče dekorativne kozmetike, ona mi je nešto lakša za recenziranje jer dosta brzo mogu procijeniti proizvode. Doduše, i ovdje svi imamo neke svoje preferencije, a iz dolje navedenog će te shvatiti koje su moje i kakve proizvode ja smatram dobrima! Vi morate zanti što vi preferirate i na tome bazirati svoju recenziju i naravno, obavezno to napomenite u tekstu, jer možda čitetaljica traži nešto drugačije.

TEKUĆI PUDER/BB KREMA

  • Prva razlika je u tome kakvo prekrivanje puder ima. Za one s full prekrivanjem je normalno da su malo teži, na primjer i to je mi je skroz okej ako je to ono što želim. Za svaki dan preferiram srednje prekrivanje, dok recimo onima sa slabim prekrivanje ne vidim uopće svrhu…
  • Druga stvar je baza pudera, a ona može biti vodena, uljna ili silikonska. Ja osobno preferiram prve dvije. Vodenu jer volim kako funkcionira u suradnji s hidratantnom kremom, a uljne općenito.
  • Tekstura im može biti vodenasta, srednja, gusta, može biti mousse u teglici ili baš stvarno u pjeni!
  • Nanošenje, trajnost na licu pod određenim uvjetima- najbolje navesti u satima.
  • Finish može biti mat(matt) ili polu sjajan ili sjajan (dewy).
  • Zatvara li pore, uzorkuje li prištiće…
  • U koliko nijansi je dostupan…

??????????????????????

PUDER U PRAHU

  • Bitna je njegova tekstura i još bitnije – kako on izgleda na koži nakon nanošenja.
  • Također, bitno je da matira kožu i koliko dugo traje to matiranje, te kako izgleda ako ponovno napudrate lice njime.
  • Kako imam problema s nijansama, najradije odabirem onaj transparentni.

RUMENILO/BRONZER/HIGHLIGHTER

  • Meni osobno je najbitnija pigmentacija i tekstura kod ovih proizvoda. Bitno mi je da su dobro pigmentirana i da imaju jako finu teksturu koja se lako nanosi i blenda na licu
  • Također, vodim računa i o finish (ja volim mat ili lagano sedefasti finish kod rumenila, bez šljokica, kod highlightera ekstra finu teksturu i sedefasti finish koji izgleda prirodno, a opet primjetno, a od bronzera preferiram one mat, dok one sedefaste koristim kao highlighter tijekom ljeta – šljokice u bronzerima izbjegavam u širokom luku)
  • I naravno, trajnosti na licu

SJENILA

  • Bitna je pigmentacija, tekstura, trusi li se, kakav finish imaju
  • Kako se nanose kapke, kako se blendaju i koliko traju
  • Nakupljaju li se u pregibu kapka, blijede li tokom dana
  • Kakva su s bazom, a kakva bez nje

??????????????????????

LINER

  • Najbitniji mi je kistić i njegove performanse
  • Odmah nakon toga je njegova pigmentacija
  • Trajnost, odnosno, otpornost na kapcima

RUŽ

  • Ja volim pigmentirane, mat ili satin finish ruževe
  • Boja se vidi iz aviona i trajati dugo na usnama
  • Ne volim stalno popravljati ruž, ne volim kada se razlije ili curi van usana
  •  Ne volim ni kada je previše suh i teško se nanosi recimo…
  • Treba pronaći zlatnu sredinu :D.

SJAJILO

  • Ja volim sjajila u boji, znači trebala bi biti:
  • Pigmentirana
  • Lako se nanositi,
  • Ne biti ljepljiva- a opet, biti dugotrajna.
  • Ne bi se smjela razlijevati preko rubova usana

3. KORAK – AMBALAŽA

Meni osobno vrlo bitan čimbenik i uvijek ju treba uzeti u obzir kod ocjenjivanja proizvoda jer u ona čini i do 50% cijene proizvoda. Isto tako, ona bitno može povećati ili smanjiti prodaju istoga i ni sami nismo svjesni koliko ona utječe na našu odluku o kupnji. Bitno je da je ona čvrsta, da se lako otvara i zatvara, ali opet, ne pre lako da se ne bi događale nezgode. Treba biti trajna, od kvalitetnog materijala i sa svim potrebnim podatcima o proizvodu. Ovisi naravno o čemu se radi, ali sigurno postoje ambalaže koje preferirate, i znate zašto volite baš njih! Recimo, puderi s pumpicom vs. Puder u plitkoj staklenci ili bez pumpice. Isto, nema smisla uspoređivati ambalaže HE proizvoda s ambalažom proizvoda iz drogerija. Na kraju, nemojte zaboraviti prvotnu namjenu ambalaže – da štiti i čuva proizvod, te da olakša njegovo korištenje. Ne bi smjela odmagati :D.

????????????????????????????????????????????

4.KORAK –CIJENA I GDJE KUPITI

Bez ovog dijela nemojte niti pomišljati na pisanje recenzije. Uvijek trebate provjeriti cijenu, ako treba čak i na par mjesta i pitati proizvođača preporučenu maloprodajnu cijenu. Eventualno treba napisati ako gdje ima kakav poput na proizvod o kojem se piše ili gdje se može pronaći povoljnije. Bitno baratati informacijama, znati pomoći i čitatelju pružiti kvalitetnu i točnu informaciju i to na vrijeme.
Podrazumijeva se da znate i napišete gdje se taj proizvod može kupiti.

Cijenu proizvoda ne treba previše komentirati, eventualno usporediti recimo omjer cijene i kvalitete. Ne vrijedi uspoređivati cijene HE i LE proizvoda, niti je to pošteno prema proizvođačima istih. Ako naiđete na nekaki dupe, odnosno proizvod po performansama i boji jednak nekom skupljem proizvodu, ali po puno nižoj cijeni, to je dobro istaknuti.

I nemojte misliti da je baš uvijek skuplji proizvod i bolji!

5.KORAK- SASTAV

Već sam spomenula da bi on trebao biti dio svake recenzije- a izliku tipa, pa neka si Googlaju ako iz zanima ostavite negdje dalje. U velikom broju slučajeva čitatelj dođe na vaš blog upravo radeći to i ako mu pružite sve informacije na jednom mjestu, popraćene solidnim fotografijama velika je vjerojatnost da će te dobiti još jednog novog čitatelja koji će se vratiti.
Ja volim sastav slikati, ali možete i ga i prepisati. Ako znate ponešto o sastojcima, možete napisati koju riječ o svakom i obrazložiti zašto nešto je ili nije dobro za vašu kožu. Osobno volim pročitati kratki osvrt jer uvijek naučim nešto novo, ali ja osobno još uvijek ne raspolažem dovoljnim znanjem da bih mogla nešto pametno napisati na tu temu.

??????????????????????

6.KORAK – PITANJE NA KRAJU

Probajte potaknuti razgovor s čitateljicama, pitajte ih što misle o nekom proizvodu i jesu li ga isprobale… Meni je vrlo bitan taj dio razmjene iskustva s čitateljicama, pa čak i među samim čitateljicama i puno sam naučila tako. Nije da su blogerice najpametnije na svijetu i da znaju apsolutno sve i da samo njih treba slušati, tu smo da razmjenjujemo iskustva, pričamo i raspravljamo o proizvodu o kojem se piše i tako svi zajedno naučimo nešto novo.

7. KORAK – KONSTRUKTIVNE KRITIKE

Trebate se naučiti nositi s njima i shvatiti ih u pravom smislu. I ne, ovdje ne mislim na uvrede upakirane u konstruktivnu kritiku, već ono da trebate naučiti osluškivati želje svojih čitateljica. Ne uvijek i ne 100% jer ipak morate ostati svoji, ali opet dovoljno da dobiju ono što žele i trebaju. Postoje kritike iz kojih se itekako nešto može naučiti i poboljšati sam sebe. Ja sam kroz sve moje vrijeme bloganja (sada već debelo više od dvije godine od kada sam počela na Šminkerici) puno toga promijenila na prijedlog čitateljica i te promjene su svaki puta rezultirale sve većim brojem novih čitateljica. Mijenjala sam blog, fotografije, način pisanja…Mijenjala sam pomalo čak i sebe, i nikada nisam požalila!

8.KORAK- PRAVOPIS

Meni osobno ovo nije toliko bitna stvar i bez stida mogu reći da nisam baš najbolja u tome! Postoje brojne cake u našem pravopisu i s obzirom na to da se od završetka srednje škole nisam susretala s njime, primjenjujem ono što sam do tada naučila i eventualno ispravim i zapamtim neke stvari na koje me netko upozori. Meni osobno je bitno da ja kažem što mislim i to na način na koji ja to želim reći. tj.onako kako bi ja to rekla nekome uživo. Kada bih primjenjivala sva ta pravila, većina stvari ne bi zvučala onako kako ja želim da zvuči u vašim ušima – a znate da je ponekad teško slovima dočarati neke stvari!

S druge strane, ipak pazim na neke osnove poput ije/je, č/ć , pazim da koristim riječi koje svi na području zemlje razumiju i uglavnom koristim riječi iz našeg jezika, odnosno izbjegavam riječi upitnog podrijetla. Engleske riječi koristim onda kada moram, kada ne znam drugu riječ ili ona engleska jednostavno bolje zvuči od naše, i to mi je bitno da piše ispravno, isto kao i ime proizvoda koji recenziram!
Svjesna sam da i u ovom tekstu vjerojatno ima hrpa pogrešaka, ali što je tu je, ima ih i na većim portalima, novinama, knjigama! Dogodi se i učenijim ljudima od mene, pa mi nemojte zamjeriti!

Za sve provjere postoji stranica koja se zove Hascheck.com na kojoj možete provjeriti sve hrvatske i engleske riječi u svom tekstu.

Mislim da sam rekla većinu toga što sam mislila reći u ovom postu, no kada bih ga ponovno čitala, vjerojatno bih još nešto nadodala i ovom tekstu ne bi bilo kraja… Recite mi ako želite da pišem o još nekoj sličnoj temi, ili ako želite da neku od ovdje nabrojanih stavki možda još malo bolje pojasnim ili detaljnije obradim.

Kako vam se svidio ovaj tekst? Jeste li naučili štogod novoga?

45 comments

  1. Hej, super post, stvarno mi je mnogo pomogao, jer u zadnje vrijeme iako nije baš moja tema na blogu, pišem poneku recenziju. Pa ukoliko poželiš pogledati komentirati, ili savjetovati ponešto, pogledaj moj blog, bila bi veoma sretna ukoliko bi se mogle posavjetovati oko nekih stvari. 🙂 Hvala ti puno na ovom postu. 🙂

    Sviđa mi se

  2. Manjkav pravopis i pogreške u pisanju pokazatelji su razine kvalitete koja određenog blogera zadovoljava. Ista priča je i s fotografijama proizvoda. Loše tekstove redovito preskačem jer je trud uložen u pisanje teksta obično proporcionalan trudu uloženom u izradu recenziju. Ako su pogreške rezultat nedostatka vremena da se tekst još jednom pročita prije objave, rađe onda ne trošiti vrijeme na informacije do kojih sam čitatelj lako može doći – poput cijene, sastojaka i sličnog. Blogeri nisu info pult, a čitatelji nisu potpuno nesposobni.

    Sviđa mi se

  3. Tema je odlična i voljela bih vidjeti ovakve postove i kod ostalih blogerki jer sam nova u svemu ovome i svaki savjet u vezi pisanja postova mi je koristan. Godinama sam bila samo čitateljka blogova i mislila sam da je lako napisati recenziju, ali kad sam sjela da pišem svoju prvu, provela sam za računarom puna dva sata, guglala, tražila savjete za recenzije na stranim blogovima, provjeravala slike, da li sam nešto propustila da kažem, ma milion stvari…
    Iskreno, tvoj blog sam prvo otvorila da pogledam kako si to ti uradila, jer sam ovdje pročitala pregršt dobrih recenzija i lijepo je sada čitati savjete samo o tome u odvojenom postu.
    Da sad ne dužim priču, veliki plus za temu posta i voljela bih možda čitati o tome kako raspoređuješ vrijeme oko bloga, s obzirom na to da radiš. Koliko vremena odvojiš za pisanje, imaš li već spremljene postove, imaš li neki red postavljanja, recimo jedan post o proizvodima za kosu, naredni preparativa, pa dekorativa, ili si spontana u pisanju i objavljivanju?

    Sviđa mi se

    • Eto, sada možeš spremiti ovaj post i pisati recenzije po nejmu dok ti to ne uđe u rutinu 🙂 Što se tiče teme koju si predložila, jako mi se sviđa ideja i čim me uhvati inspiracija po tom pitanju budem napisala post 🙂

      Sviđa mi se

  4. Odličan post, prepun dobrih savijeta. Ne pratim te dugo, i ne komentiram na svaki ali definitivno pročitam većinu postova i zaista su divni, pa čak i oni koji meni možda ne odgovaraju, ali su dobro napisani, opisani i stvarno paziš na detalje 😀 nisam ekspert ali svaka čast 😀

    Sviđa mi se

  5. Malo je reći da sam oduševljena ovim postom! Jako je koristan, pogotovo za nas koje smo tek počele pisati blog, te su nam ovakvi postovi od velike pomoći! Definitivno ću obratiti pažnju na ovo što si navela, u svom sljedećem postu/recenziji!

    Sviđa mi se

  6. Odličan tekst! Nadam se da će biti od koristi svim novopečenim blogericama (ali i starim :)) i pomoći da recenzije budu što kvalitetnije. Sa svime se slažem osim sa stavkom o pravopisu, ali to pripisujem tome što mi je to struka pa sam hiperosjetljiva na to. Daleko od toga da se i na mojem blogu ne mogu naći greške, naravno da mogu (učimo dok smo živi), ali kod nekih (i pritom ne mislim na tebe) su greške toliko brojne i očite da ne možeš da ih ne vidiš. Alergična sam pomalo i na tipfelere, al’ dobro 😛

    Sviđa mi se

  7. dobar dio ovoga radim i ja osim slikavanja ruzeva, sjenila i sličnog na sebi. to mi nije toliko problem kod maskara kao kod ostale dekorative. kako me nema tko slikat već sama ispadnem totalno bezveze a takve slike ne objavljujem.

    Sviđa mi se

    • pa ne znam, i ja se sama slikam :/ Okinem 200 fotki da bi dobila nekoliko dobrih… Meni je bitno imati fotku proizvoda na licu i nekako mi je to prešlo u normalu da se slikam tako…

      Sviđa mi se

  8. lijepo je kada netko ima toliko znanja i volje da napiše ovako koristan i odličan tekst! Svaka čast! Trebala bi se češće odlučiti na ovako nešto i pomoći drugima (ne kažem da već ne pomažeš drugima, već mislim da na ovaj tip pomaganja :D)

    Sviđa mi se

  9. odličan post! bi li mogla napisati post o tome kako ti slikaš i samo o tome? gdje, kako napraviš pozadinu, kako napraviš blur na slikama, koje fotiće koristiš, kako osvjetljenje koristiš i slično? to bi mi puno pomoglo…

    Sviđa mi se

  10. molim te da napišeš post kako biti dobra beauty blogerica i kako se promovirati u tom svjetu 😀 puno bi mi to pomoglo jer radim na blogu ….

    Sviđa mi se

  11. Volim čitati tvoje postove i recenzije! kako sam nova u blogosferi, već su me neke kolegice uputile u tajne zanata, ali tema ovog posta je stvarno odlična! Zanima me u kojem programu obrađuješ slike? To je jako važno…ja osobno još ne znam raditi u phptoshopu, a mislim da je on najbolji za obradu slika. Pri tome ne mislim koristiti se sa njim da bi popravila ten lica, nedostatke itd (o čemu se dosta na blogovima pisalo) nego , općenito, obrada slike bilo koje kremice.

    Sviđa mi se

  12. Odličan post, sveć sam si ga kopirala jer planiram otvoriti blog! 🙂 Napiši post o tome kako ti slikaš proizvode i kako obrađuješ slike, koji fotoaparat koristiš i koji program za obradu…i za videe isto…kako snimaš i kako ih obrađuješ ako može

    Sviđa mi se

  13. imaš odličan blog i videe, svaka čast! gušt je čitati tvoje tekstove i gledati fotke i videe! Obožavam sve što ti radiš i totalni si mi uzor…ali to ionako već znaš 😀

    Sviđa mi se

  14. ja obožavam tvoje recenzije jer poslije njih ne moram ništa dodatno provjeravat! Oko svakog proizvoda si daš truda i sve lijepo opišeš, a k tome imam sličnu kožu i kosu kao i ti i u potpunosti ti vjerujem jer me nikada nijedan proizvod koji si ti preporučila nije razočarao!

    Sviđa mi se

  15. ja volim sve tvoje postove, između ostalog i odlične recenzije…ali moram priznati da mi fale outfiti, diy, postovi o uređenju kuće… Zanima me hoćeš li raditi neke psotove o trudnoći kada budeš trudna? I hoćeš li nam pokazati dječju sobu 😀 Ja sam sada u toj fazi pa bi baš voljela vidjeti…

    Sviđa mi se

  16. Odlično draga, baš mi je drago da si mi ispunila želju! od sada je ovaj post u bookmarksima za ubuduće 🙂 Pomoći će sigurno novim blogericama 🙂

    Sviđa mi se

  17. odličan post i ti si definitivno jedna od rijetkih blogerica koja s punim pokrićem može napisati ovakav post! definitivno će pomoći mnogima!

    Sviđa mi se

  18. s obzirom da nemam blog a i ne mislim ga pokretati prvo sam si mislila da li da čitam, no kad sam pročitala želim se i ja osvrnuti na ovu točku 8 vezanu uz pravopis, tj. gramatiku. što se tvog bloga tiče stvarno je ok, može i jednostavnija provjera je li nešto točno – a to je prebaciti tekst u word (vjerojatno ga većina tamo i piše pa prekopira na blog – ako se to može, znam da ja bi tako, jer mi je to logičnije, pogotovo ako radiš na više stvari od jednom, pa napišeš i imaš u pripremi da možeš objaviti ako znaš da kasnije nećeš imati vremena…)i u wordu se uključi opcija samoispravka teksta i riješen problem – mene osobno jako smeta kad dođem na blog gdje je puno č i ć grešaka, još na ije i je mogu koliko toliko progledati kroz prste, ali ako su neke riječi koje se svakodnevno koriste stvarno mi nije jasno, zato takve blogove ja preskačem jer onda više se koncentriram na te nepravilnosti nego na samu recenziju,
    što se tiče tebe i tvog bloga, meni je osobno jedan od najdražih, pratim ukupno 11 blogova, od toga je 1 modni i ostalih 10 vezanih u šminku, no jedino tvoj blog i blog od le makeup freak imam lajkano da mi dolaze obavjesti o svim novim postovima na mail, a ostale škicam kad stignem, što se mene tiče samo tako nastavi dalje, jer se vidi da voliš što radiš, osjeća se iskrenost u tvom pisanju a ako nekad i imaš neke riječi možda neobične upotrebljene jednostavno se kuži da je to dio tvog stila.
    pozdrav 🙂
    (i sori zbog romana)

    Sviđa mi se

    • Dobro, što se gramatike tiče – ja uvijek u Wordu pišem sve tekstove, ali ih još dodatno kopiram u Hascheck i onda tek na blog…i opet se potkradu neke greške…

      Hvala što pratiš 🙂

      Sviđa mi se

Komentiraj