Avon Face Nourishing Green Olive Cleanser

Čini mi se da sam vam u predzadnjoj recenziji malo lagala, ipak će ovo biti zadnji recenzirani proizvod koji sam dobila na BBD :D. Obećavam da više neću ništa govoriti dok ne provjerim svoju bazu budućih članaka !

Uglavnom, neću previše duljiti, krećem odmah na stvar! Danas vam pišem o jednoj Avonovoj umivalici u koju nisam imala previše povjerenja, ali sam ju u nedostatku neke druge ubacila u tuš i na kraju krajeva cijelu potrošila, pa mislim da bih mogla napisati nekoliko riječi.

??????????????????????
Općenito:
Ovaj proizvod možete kupiti putem Avon kataloške prodaje od najbliže Avon Lady ili naručiti preko interneta. Cijena u najnovijem katalogu mu je 21 kunu, a dobijete 125ml proizvoda. Iz iste linije dostupne su još i krema i maska za lice.

Ambalaža:
Dolazi u običnoj plastičnoj tubici s čepom na odvrtanje, čega znate da ja nisam baš fan, ali dobro. S druge strane, taj čep nema na sredini onu izbočinu koja uđe rupicu na tubici i onemogući da proizvod iscuri zatvoren i zbog toga mi se dva puta dogodilo da mi je čep bio pun proizvoda i onda sam ga počela odlagati da bude polegnut, a ne da stoji na čepu – što na kutnoj polici u tuš kadi i nije baš previše praktično. Uglavnom, od tada nije bilo više incidenata :D.

??????????????????????
Namjena:
Ovaj gel za umivanje je namijenjen suhoj koži, a trebao bi hidratizirati, njegovati i zagladiti kožu kojoj je namijenjen. Znate da je moja koža upravo takva, po svemu sudeći, trebao bi odgovarati.

Tekstura:
Tekstura mu je srednje gustoće, totalno je prozirne boje i ne pjeni se baš nešto.

??????????????????????
Miris:
Ima nekakav blagi, ali ugodni miris koji ne mogu baš odrediti koji se stvarno ne osjeti jako.

Uporaba:
Nigdje nisam našla neke specifične upute, ali ja sam ga koristila jednom ili možda dva puta dnevno (ovisi kako koji dan). Nekako kada se tuširam imam običaj oprati lice, bez obzira nosim li šminku ili ne.

??????????????????????
Učinkovitost:
Ovaj gel je sasvim okej za oprati lice s malo šminke, recimo ako nosim malo pudera ili bb kremu i običnu maskaru, rumenilo i sređene obrve. Znači,bez problema ukloni ove stvari s lica! Ako pak imam neki teži/masniji puder koji je fiksiran, neki tuš ili olovku na waterlineu, vodootpornu masku i slično – e onda je situacija malo teža. Doduše, u tom slučaju prvo skinem maskaru i ostali makeup s očiju skupa s njom ovim Essence odstranjivačem vodootpornog makeupa, i par puta operem lice s ovim gelom za umivanje… Ali svejedno mi zna ostati podloge na licu, pa obavezno moram proći lice s micelarnom otopinom kasnije.

Zaključak – ovaj gel je dobar za umivanje čistog lica ili lica s vrlo malo šminke! Znači, ako ga namjeravate koristiti za skidanje šminke, preskočite!

Reakcije:
Nije mi izazvao nikakvo crvenilo, prištiće, osipe ni ništa slično. Nije mi čak ni isušivao lice baš previše, ali nisam baš osjetila ni nekakvu hidrataciju…
Oči me nisu pekle, niti su se crvenile nakon uporabe ovog proizvoda.

Sastav:

??????????????????????

Zaključak:
Ako vam treba neki blagi gel za svakodnevno umivanje , odnosno pranje lica pod tušem koji vam neće uzrokovati nered na licu ili isušiti kožu, ovo je dobar proizvod. Ako tražite nešto za uklanjanje teže šminke s lica, onda preskočite.

Koristite li gelove za umivanje lica? Čime skidate makeup?
Mijenjate li često ove proizvode ili imate jedan kojim ste zadovoljni i njega se držite? Jeste li isprobali ovaj proizvod?

*PR proizvod

10 comments

  1. ja sam nakon tvoje recenzije kupila onu ROC pjenicu i oduševljena sam njome! kako to dobro skida makeup, nevjerovatno!!!!! Definitivno dugo neću tražiti ništa drugo…

    Sviđa mi se

  2. hvala na iskrenosti 😀 ja imam toliko proizvoda iz avona, ali meni su svi upravo tako kak si ti opisala -li- la ništa spektakularno! više volim njihove make up stavrčice…

    Sviđa mi se

  3. Mislim da sastav dovoljno govori, parfem je puno ispred po količini nego ekstrakt maslinovog ulja… Tako da ne može se očekivati da djeluje iako se deklariše kao proizvod na bazi toga, a praktično je na posljednjem mjestu po sastojcima koji su poredani inače uvijek po količini.

    A i izbjegavam Avon gelove za umivanje otkad mi je jedan iz njihove kolekcije izazvao peckanje i crvenilo, iz kolekcije Clear skin, ali je on svakako jači nego ovaj gel, ali svejedno, nisam se usudila dalje isprobavati.

    Trenutno koristim samo micelarnu Avene, prvo se umijem obicnom vodom, onda očistim lice sa 2 tufera natopljena micelarnom. Ponekad zbog maskare i brzeg skidanja posegnem za Garnier mlijekom face &eyes, bez alkohola i mirisa. (plavo pakovanje)
    To je sve.

    Sviđa mi se

  4. da sasvim prosječna umivalica, slažem se da je za osobe koje ne pretjeruju sa šminkom, ali vjerujem da sastav maslinova ulja će predstaviti na dugoročne staze hidratizirano lice 🙂 meni se ne sviđa što sam imala od njega reakciju to da su me pekle oči ..

    Sviđa mi se

  5. Gelovi za umivanje lica su neizostavan dio moje rutine njege kože. Trenutno koristim Avonov Solutions za mješovitu kožu i sviđa mi se zasada iako sam tek par dana na njima. Prije njega sam bio na Clear & Soft gelu od Balea koji me u zadnje vrijeme počeo isušivati. Koristim i L’oreal Paris micelarnu vodu čisto radi osvježenja ili brisanja lica od korektora kako bih prikrio prištiće i sitne nepravilnosti poput crvenila i slično, a ne da mi se još započeti s jutarnjom ili noćnom rutinom njege kože. Nisam isprobao ovaj proizvod jer imam masno/mješovitu kožu, ali sam primijetio da mi se područje oko usana peruta pa da li je to znak da imam na tom području suhu kožu? U vidu T zone, čelo i nos mi se najviše sjaje dok je brada lagano perutava.

    Sviđa mi se

  6. Meni je Evellin 3u1 umivanje/maska/piling (ima mrvice za razliku od Afriditinog koji je los) ooooodličan!!! Vec sam par tuba potrosila i opet cu ga kupiti i takoder uz to koristim njihov tonik, to je linija za problematicnu kozu i isplati se probat a nije skupa. A za skidanje sminke sa ociju koristim isto evellin 😉

    Sviđa mi se

Komentiraj