MUR Awesome Metals Foil Finish Sjenilo – Pure platinum

U zadnjem tutorialu na You Tubeu koristila sam ovo sjenilo koje je postalo vrlo poznato zbog toga što je kopija Stila Metal Foil Finish sjenila koje je 3-4 puta skuplje (32$). Tako da ako vas zanima kako se nanosi i izgleda polu uživo, bacite pogled na video, na od prilike 5.57min 😀

Općenito:

Ova sjenila dostupna su u 5 nijansi.

“Magnificent Copper”
“Black Diamond”
“Pure Platinum” – u ovoj recenziji
“Emerald Goddess”
“Rose Gold”

Možete ih kupiti na Make up Revolution stranici po cijeni od 4  funte. Količina sjenila koju dobijete je 1,5grama, a treba ga potrošiti u roku 8 mjeseci.
??????????????????????
Ambalaža:

??????????????????????
Ovo kremasto sjenilo je pomalo specifično jer dolazi s popratnim stvarčicama, poput metalne pločice za miješanje sjenila s tekućinom koju također dobijete.

Sama ambalaža kremastog sjenila je poprilično obična i načinjena od ne baš pretjerano kvalitetne plastike, no za sada se dobro drži. Nadam se da se neće brzo uništiti.

Metalna pločica je poprilično velika i čvrsta, te može služiti i za miješanje ili jednostavno istiskivanje nekih drugih stvari (tekući puder, korektor…).

??????????????????????
Tekućina dolazi u bočici od mekane plastike i može se stiskati. Ima vrlo tanak dio kroz koji tekućina izlazi pa ju je lako dozirati, ali definitivno izgleda manje luksuzno od iste kod već gore spomenutog branda.

Uporaba:

??????????????????????

Mala količina sjenila se izvadi iz ambalaže i pomiješa s kapljicom tekućine. Najbolje se miješa prstom i to na sredini pločice gdje su ugravirana slova jer ona pomažu da se ova dva proizvoda baš dobro pomiješaju.

??????????????????????
Po meni se na kapak najbolje nanose prstom, i potrebno je prvo odstraniti višak proizvoda s prsta i to najbolje povlačenjem tog istog prsta preko tih slova.

??????????????????????
Ako se odjednom stavi prevelika količina proizvoda na kapak prilično je teško s njom raditi, pa je pametnije nadograditi boju još jednim slojem ako je potrebno.

Tekstura:

Tekstura ovog kremastog sjenila je vrlo mekana i neobična. Ne sadrži veće čestice glittera u sebi, ali kada pažljivo proučim tanji sloj sjenila na koži vidi se sićušni shimmer koji se opet pri debljem sloju ne vidi. Pod prstima mi se čini čak i pomalo masnjikava, no jednom kada se u takom sloju nanese na kožu ne mrda više s mjesta.

Tekstura tekućine je vrlo rijetka,a pod prstima je masna i podsjeća me na ulja za vrhove kose koja se mogu kupiti u drogerijama…

??????????????????????

Nanošenje:

Dio sam već pokrila u ostatku recenzije, ali bih samo htjela još reći da se ovo sjenilo vrlo lako blenda neposredno nakon nanošenja. Kada se fiksira više se ne može mrdati…

Pigmentacija:

Bez miješanja s tekućinom

Pigmentacija ovog sjenila dok se ne pomiješa s tekućinom je jako dobra, ali mi se čini da se pomalo neravnomjerno nanosi i što više pokušavam popraviti situaciju, ona biva sve gorom. Stvar se pogoršava ako dodam još jedan sloj, ali na mjestima na kojima se to ne dogodi stvarno ima efekt metala!
Kada prođe malo vremena sjenilo se fiksira za kožu i ne mrda nikamo!

??????????????????????
Kada se pomiješa s tekućinom…

…ne događa se da na nekim mjestima ne prekrije dobro, da se povlači po koži i slično. Sjenilo bude malo rjeđe teksture i prekriva totalno cjelovito i bogato i daje dojam kakav obećava.

Nakon nekog vremena sjenilo i dalje možete micati i razmazivati i to mi se ne sviđa :/. Pomalo je ljepljivo pod prstima i nije baš postojano i zbog toga ga ja preferiram nositi zapravo bez miješanja s tekućinom.

??????????????????????
Trajnost:

Kao što rekoh gore, dulje traje kada se ne koristi ova tekućina koja se dobije uz sjenilo. Efekt metala/folije moguće je postići i bez te tekućine, tako da je što se mene tiče ona ovdje totalno suvišna!

Ako se koristi tekućina, sjenilo postaje ljepljivo, razmazuje se po kapcima, ne fiksira se nikada i nakuplja se u pregibu- a stvarno nisam mislila da ću to ikada doživjeti :D.

Sastav možete vidjeti na slici ispod.

??????????????????????

Zaključak:
Solidan proizvod ako se koristi samostalno. Super je pigmentiran, a ima i mogućnost nadogradnje. Trajan je na kapcima i stvarno se vidi iz aviona :D. Ja ću si definitivno kupiti još i Rose Gold nijansu jer sam si nju potajno priželjkivala :D.  Na swatchevima se vidi da zapravo i nema neke velike razlike kada se sjenilo nanosi sa i bez tekućine, pa s obzirom na to da su mu performanse bolje bez nje, mislim da ću ga ubuduće uvijek tako upotrebljavati. Ako mislite uzeti samo ovo sjenilo i tome pribrojite poštarinu, ovo sjenilo je sve samo ne jeftino, tako da uzmite i to u obzir kod moguće kupovine.

Kako vam izgleda ovaj proizvod? Mislite li da je vrijedan kupovine? Za što biste ga vi koristili?

*pr proizvod

7 comments

Komentiraj