Make Up Revolution Essential Mattes Paleta

Kao što sam jučer najavila na svojoj Facebook stranici na kojoj se nadam da me pratite :D, danas je napokon na redu recenzija ove MUR palete sa svim mat sjenilima. Napokon sam ju isprobala dovoljno puta da mogu sa sigurnošću reći neke stvari, a i da nisam, neke od vas bi me vjerojatno napale negdje jer nikako da objavim recenziju – koju bih realno mogla sklepati od svih objašnjenja i poruka o ovoj paleti koje vam tjednima pišem u inboxe :D.

??????????????????????
Bez brige, neću to napraviti, nego krećem odmah s recenzijom i to za moj pojam malo preglednijom, nadam se da će vam se svidjeti ovaj mali novitet u mojim recenzijama.

Gdje kupiti:
Ovu paletu sjenila možete kupiti na Make Up Revolution službenoj stranici koja je bazirana u UK, tako da se ne morate bojati carine. Cijena joj je 4 funte (manje od 40kn), a poštarina iznosi od prilike isto toliko, a paketić stiže za od prilike tjedan dana. Ako vam je to dugo ili komplicirano, možete je naručiti i sa stranice Pink Panda, gdje je par kuna skuplja.

Ambalaža:
Kao što sam rekla kada sam prvi puta predstavljala ove palete i sam brand, ambalaža ovih paleta je malo drugačija nego kod paleta sličnog cjenovnog ranga, recimo MUA, Wet’n’Wild… Ova paleta je puno veća od onih kod MUA, čvršća, kompaktnija i sve u svemu čini se dosta kvalitetnijom – mada su sličnosti bez rasprave tu. Poleđina je gotovo identična, kao i ovaj spužvasti dvostrani aplikator, koji je doduše nešto duži…ali to je sve tu negdje.
Isto tako, sadrži i više proizvoda nego MUA palete (9 grama). Ovdje dobijete 14 grama proizvoda, raspoređenih u 12 nijansi sjenila proizvedenih u Kini.
Trebala bi se potrošiti u roku od 12 mjeseci od otvaranja, mada čisto sumnjam da je to moguće ali dobro :D.

??????????????????????
Sastav:
Možete ga pročitati na slici ispod.

??????????????????????

Tekstura:
Kao što sam već rekla, ovo je paleta koja sadrži isključivo mat sjenila i to je stvarno istina. Sva sjenila su poprilično mekana i lako se kupe kistom – ali…tek kada uklonite gornji sloj…Ja sam doslovno morala izgrebati gornji sloj i to samo jer sam njušila da ovo moraju biti dobra sjenila. Pokazat ću vam kakva su bila u početku na swatchevima (mislim, nije da nisam vidjela i gore, ali ono… :)).
Ova sjenila se dosta truse, osobito tamnije nijanse kod kojih je to i najizraženije.

??????????????????????

Pigmentacija:
Pigmentacija im je sasvim pristojna, a posebno su me iznenadile svjetlije nijanse koje su sasvim dobro izražene, tako da čak i dvije koje na prvi pogled izgledaju isto, imaju malo razlike u podtonu (mada ne vidim svrhu dviju toliko sličnih nijansi u jednoj paleti :/). Vidjela sam čak i neke usporedbe s UD Naked Basics paletom sjenila (što se tiče prvih par nijansi…) i mogu vam reći da se jako dobro drže i u tom odnosu.
S uporabom baze za sjenilo situacija se mijenja na još bolju, tako da definitivno i odgovorno tvrdim da za 40 kuna, tj. Cca 3,33kn po sjenilu definitivno ne možete nigdje pronaći nešto bolje i pigmentiranije.

??????????????????????
Nanošenje:
Sve nijanse se lijepo nanose na kapak, uz uvjet da otepete višak proizvoda s kista , inače bi se mogla boja dobro nanijeti i po ostatku lica ahahah. Vrlo lagano se blendaju, mada se znaju u blendanju dosta izgubiti, pa je potrebno boju nadograđivati.
Već sam snimila jedan tutorial s ovom paletom, pa će te to moći vidjeti u narednim tjednima :D.

??????????????????????
Trajnost:
Već sam brdo puta rekla da nemam nikakvih problema s trajnošću sjenila, osim ako se ne radi baš o nekim turbo, ekstra lošim sjenilima- ali taj slučaj primijetim već pri nanošenju pa ih ni ne stavim :/. Nemam masne kapke, niti diram kapke kada imam makeup, tako da bez problema traju cijeli dan. Iskreno, nisam ih isprobala bez baze jer mi se sviđa kako izgledaju i kako s ponašaju s bazom, a koristila sam bazu istog branda.

Swatchevi:
I za kraj evo i swatcheva. Prvi swatchevi su swatchevi bez baze za sjenilo i prije nego li sam maknula gornji sloj sjenila.

??????????????????????
Ovi swatchevi ispod su rađeni s bazom za sjenilo, i mislim da je ovo najbolje što se može dobiti od ovih sjenila, i ja sam zapravo jako, jako zadovoljna!

??????????????????????
Zaključak!
Za 3 kune po sjenilu sigurno nećete pronaći bolja mat sjenila. Lako se blendaju, trajna su i predivno se ponašaju uz bazu za sjenilo. Raspon nijansi u paleti je dovoljan za veliku lepezu lookova, ima nekoliko svijetlih nijansi za highlight, par prijelaznih nijansi koje se mogu koristiti i za obrve. Ubacili su i crnu i tamno smeđu koje nam trebaju za svaki look, a našlo se tu i par „življih“ nijansi poput ove plavkaste i par ljubičastih :D. Za istu cijenu dobijete više proizvoda u kvalitetnijoj i većoj ambalaži kao kod MUA paleta…

Što vi mislite? Kako vama izgledaju ova sjenila? Biste li htjeli imati ovu ili neku drugu MUR paletu sjenila? Koristite li mat sjenila za svaki dan?

*PR proizvod

13 comments

  1. Upravo čekam svoju MUR paletu, naručila sam onu od 100 nijansi “Nudes and smoked” i nadam se da nisam promašila,da su pigmentirane boje..Možda previše očekujem,nadam se da nisu predviđena za djecu.Ako neka cura ima iskustva sa ovom neka se javi da ne diram previše i mijenjam ukoliko nije ok. Hvala unaprijed 🙂 Koju bazu za oči preporučuješ, mene dosad nije niti jedna baš impresionirala posebno? :/

    Sviđa mi se

    • kad ju dobiš možeš li nam javiti kakva ti je? Ja sam isto razmišlja da si kupim tu paletu ali mi je li-la (nisam sigurna u pigmentaciju previše te postojanost) 😀

      Sviđa mi se

      • Dobila sam je i probala sve nijanse na ruci bez podloge. Najviše je smeđih/zlatnih i po 6-8 nijansi sivih/crnih te plavih i zelenih i one su skoro pa sve jako pigmentirane i teže se skidaju i ne nastaju crte niti se truse,super su!.. Rekla bih da se i fino blendaju,takve izaražajne pigmentirane boje koristi ugl.Variola u tutorialima što mi je super,to sam htjela! Od 100,ima oko 8-10 mat svijetlih,puderastih koje se ni ne vide i slabo su pigmentirane. Što se tiče ljubičastih i bordo,onako su,bilo je i boljih,sama boja me nije impresionirala. Rozih ima manje i solidne su pigmentacije i teksture. Nema baš narančastih niti žutih što mi nekad zatreba za neku crtu/final touch..Ali sve druge boje dolaze u dovoljno nijansi da možeš umjesto puno blendanja nastavljati jedna na drugu a ima isti efekt kao blendanje što je meni plus i mislim da cure koje nisu iskusne sa blendanjem trebaju 🙂 Sve u svemu,koristit ću i nisam zažalila.Ako želi netko swatcheve neka ostavi mail pa pošaljem sličice,naravno ako se Airy slaže 🙂

        Sviđa mi se

  2. Lijepo izgleda paleta 🙂 Drago mi je što sad postoji prilično dobar izbor povoljnih paleta. Samo ih ja već imam stvarno previše pa ću se ovima samo diviti na drugim blogovima… :)))

    Sviđa mi se

  3. Sviđa mi se paleta i sve 5, mislim da je super raspon boja pigmentacije i cijene. Jedino što mi se ne sviđa su sastojci. Nikako ne volim paraben u svojoj kozmetici i probam ga što više izbjegavati. Mislim svatko voli nešto i poštujem to 🙂

    Sviđa mi se

Komentiraj