Catrice Camouflage Cream korektor 010 Ivory

Postali ste već lagano nestrpljivi i postavljate mi puno pitanja u vezi Catrice Camouflage korektora, pa sam odlučila malo požuriti s recenzijom, iako ste ga već vidjeli u akciji u mojim tutorialima na You Tubeu.

Usput, ako niste vidjeli, live je i moj prvi make up tutorial, odnosno GRWM video u kojem sam hrpu stvari morala izbaciti (jer je bio predugačak) pa se sveo u biti samo na šminkanje :D. Zavirite :).

Da se vratim sada na recenziju.

Koristim ovaj proizvod zapravo već par mjeseci i još uvijek nisam na čisto što mislim o ovom proizvodu. Ne znam ni zašto uvijek tražim od sebe da svaki proizvod svrstam u grupu valja ili ne valja, ali u zadnje vrijeme mi to sve teže i teže ide od ruke :D.
Na sreću, do sada sam shvatila na koji način se treba koristiti, na kojim mjestima i slično, pa već znam što ću vam reći, sa svim za i protiv argumentima :).

??????????????????????
Ambalaža ovog proizvoda je od lagane tanke plastike, služi svrsi, vrlo je mala i praktična za uporabu.
Sadrži 3 grama proizvoda, a cijena mu je oko 25 kuna. Može se kupiti u svim drogerijama koje drže Catrice kozmetiku – poneke DM prodavaonice, Muller, Kozmo…

??????????????????????

Dostupan je u tri nijanse – 010 Ivory ,020 Light Bege i 030 Rosy Beige. Nijansa koju vidite u ovoj recenziji je ova prva, 010 i radi se o najsvjetlijoj nijansi koja na mojoj bijeloj ruci izgleda tamnije nego što stvarno jest :). Lagano je žućkastog podtona, ali se vrlo dobro stapa s podlogom i postaje nevidljiva, tako da vas to ne treba brinuti.

Tekstura ovog proizvoda je dosta tvrda, ali nije suha i u dodiru s prstom postaje mekša. Dosta je gusta, bogata i pomalo masnjikava, ali ako je koristite u malim količinama i dobro izblendate, ne bi trebali imati problema s „težinom“. Ja je preferiram nanositi kistom i blendati spužvicom, mada mi se ponekad dogodi u žurbi da to učinim i prstima i jednako dobro funkcionira na oba načina.

??????????????????????
Prekrivanje koje pruža ovaj proizvod je vrlo dobro i ovisno o tome koliko će te se potruditi da nešto prekrijete. Laganije podočnjake i crvenilo prekriva bez ikakvih problema.

Na slikama ispod sam pokušala prekriti vodootporni tuš.

??????????????????????
Na srednjoj crti su dva nanosa korektora, a na zadnjoj je samo jedan lagani sloj. Mislim da je jasno vidljivo kako je prekrivanje odlično, no ovdje korektor nije dobro izblendan i vidi se da samo stoji na koži i da se uopće nije stopio i definitivno ne želite da vam bilo koji dio lica izgleda tako!

??????????????????????
Na slici ispod sam prekrila vene na ruci koje recimo prilično vjerno prikazuju boju podočnjaka, barem mojih, kada ih imam.

??????????????????????
Takvo što i uz potpuno blendanje jednog tankog sloja ovaj korektor uspije prekriti bez ikakvih problema.

??????????????????????
Kada sam već kod toga, moram reći da ga ja u zadnje vrijeme koristim samo za prekrivanje manjih crvenila na licu – uglavnom ožiljaka od prištića ili aktivnih prištića. Ožiljke prekrije u jednom nanosu, a za ove aktivne mi je ponekad potrebno i dva sloja, sve ovisi o tome koliko su intenzivni.

Na području oko očiju ili na većim dijelovima lica (osim ako nije neophodno :D) ga ne volim koristiti jer mi se čini da isušuje moju već suhu kožu :/. Osim toga, naglašava i suhe dijelove kože i izgleda ružno i neprirodno na koži koja nije dovoljno hidratizirana prije nanošenja podloge.

??????????????????????
Ponekad (mislim baš u ovom zadnjem tutorialu) ga stavim na obraze da prekrijem crvenilo, recimo nakon tuširanja ili umivanja, ali izbjegavam to raditi ako baš ne moram.

Trajnost mu je solidna ako ga fiksiram transparentnim puderom, ali bez njega mi ponekad crvenilo „probije“ korektor i postane vidljivo, manje nego prije nego sam ga uopće nanijela, ali ono, vidi se više nego u početku nanošenja…

I na kraju, danas sam na licu odlučila koristiti samo ovaj korektor da ga malo bolje vidite u akciji.

????????????????????????????????????????????
Na pola lica sam stavila tekući puder, a na drugu polovicu nisam. Na slikama se vidi kako prekriva, kako se ponaša, što naglašava, kako se stapa s kožom, a kako s tekućim puderom. Uživajte :D.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Sastojci:

Nijansa 010:

korekro

Nanijanse 020 i 030:

nijanse 020 030

Jeste li isprobali ovaj proizvod? Kako vam se čini?

12 comments

  1. joj,odličan je i preodličan ovaj korektor! svima preporučam!!
    i da usput napomenem, preprepreprekrasna si! ova “naslovna” fotografija ti je vrh…
    odlično šminkaš, svaka ti čast, gleedam stalno tvoje tutoriale, ali mislim da nikad neću uspjeti sebe tako našminkati 🙂

    Sviđa mi se

  2. recenzija ti je zbilja odlicna!
    jedino, imam malu primjedbu, ne razumijem zasto stavljas toliko pudera i svega i svacega na lice, bez pudera si neprepoznatljiva..to mi je zao jedino.. lijepa si i bez toliko toga 🙂

    Sviđa mi se

  3. ja sam je danas kupila, svi je hvale a treba mi nesto za toplije dane i dane kada mi se neda stavljat puder na cijelo lice.. evo vec sam ju isprobala i zadovoljna sam za sad 🙂 xoxo

    Sviđa mi se

  4. Mac ruž je preediivan 🙂 No, na njihovoj stranici izgleda dosta tamnije, jel to nije vjerodostojan njihov prikaz ili se ovdje čini svjetliji :/ ?
    Odličan je makeup u videu 🙂 Po pitanju Catrice Camouflage, nemam neke tamne podočnjake,ali gornji dio jagodičnih kosti ili donji sljepoočnica nzm ni ja (i uopće sve kosti lica) je izražen i ne može to sakriti,malo ublaži i to je to, inače za prištiće i neko crvenilo mi je super 🙂

    Sviđa mi se

  5. ja imam i obožavammmmm, premda sam si slučajno kupila pretamnu nijansu 😦 onu 2. po redu no kad isblendam sve to bude super. ja recimo to nanesem onim essence kistom za blendanje i onda izblendam sa malim flat top kistom i to se oooodlično stopi. iako sam i ja primjetila da se dobrano koža mora hidratizirati na kritičnija mjesta no s obzirom na prekrivanje to mu mogu oprostiti. sve u svemu ja sam prezadovolja 🙂

    Sviđa mi se

  6. Odličnu si recenziju napisala, jako detaljnu i opširnu. Svaka čast! Ja bih samo nadodala da imam stvarno jako tamne podočnjake, i ova kamuflaža mi je rješila taj problem. Jedina ih uspije upotpunosti prekriti. 😀

    Sviđa mi se

Komentiraj