Olival hranjiva maska i piling s uljem smilja

Danas vam ponovno pišem jednu pomalo podijeljenu recenziju. Naime, radi se o dva proizvoda iz iste linije, no nisu mi oba baš jednako dobra, pa ako vas zanima o čemu se radi, nastavite čitati!

Radi se o novim Olival proizvodima s uljem smilja koji se reklamiraju kao prirodni proizvodi, a ako zavirite malo u sastojke (čak ako ste i laik po poput mene po tom pitanju), možete primijetiti da su najvažniji sastojci stvarno prirodni. Plus toga, ne sadrže parabene i nisu testirani na životinjama!

??????????????????????
Ambalaža ovih proizvoda je klasična, ima poklopac koji NIJE na odvrtanje i meni je to dovoljno da kažem da je funkcionalna i jednostavna za uporabu. Kada bismo gledali sa strane privlačnosti dizajna, moram priznati da mi vjerojatno ne bi zapeli za oko. Sadrže 75ml proizvoda, a cijena im je oko 30 kuna po komadu. Možete ih kupiti u drogerijama i većim marketima, stvarno su lako dostupni proizvodi.

??????????????????????
E sada malo detaljnije o pojedinim proizvodima.

Prvo piling.

Nježno je narančaste boje s tamnije narančastim česticama koje su zapravo mljevene koštice masline i marelice. Tekstura mu je poput nekog bogatog losiona, nije masna, no lijepo klizi po licu i ne isušuje ga. Da, dobro ste čuli, ne isušuje moju već ionako suhu kožu lica.

Što se tiče uporabe, preporučuje se korištenje dva do tri puta tjedno za masnu i normalnu kožu, a jedanput tjedno za suhu kožu. Nanosi se na vlažno lice, malo umasira i zatim ispere.

Ja ga koristim svaki dan pri večernjem tuširanju (nakon što sam skinula šminku jedinom fenomenalnim proizvodom o kojem ću vam uskoro pisati). Sigurno mislite da sam malo luda što sam ovo rekla, ali ovaj je piling toliko blag, da ne osjećam apsolutno nikakve posljedice! Zrnaca nema previše, tek toliko da malo osvježe kožu nakon cjelodnevnog nošenja make upa.

Prvih par dana korištenja su mi počeli izbijati sitni prištići i prvo sam mislila da se radi o nekakvoj alergiji, no brzo su prošli. Radilo se zapravo o čišćenju kože jer neko vrijeme nisam koristila nikakav piling ili dubinsko čišćenje lica.

Osim toga, i nakon toga, nisam imala nikakve druge reakcije na ovaj proizvod. Dobro, osim glatke, sjajne, očišćene i čak i pomalo hidratizirane kože :).

Ima ugodan miris koji se ne zadržava dugo na licu.

Sastav je na slici ispod.

??????????????????????
Idemo sada na masku.

??????????????????????
Prvo što primijetite kod nje je puno intenzivniji miris nego kod pilinga. Meni iskreno nije baš previše ugodan, ali nakon nekog vremena na licu naviknem se.

Druga stvar je boja ove maske- ona je sivo zelene boje zbog dodatka zelene gline, a osim nje tu su i drugi odlični sastojci – med i kamilica!

Tekstura joj je dosta gusta, sadrži kojekakve čudne čestice u sebi, a nakon što odstoji na licu neko vrijeme ne osuši se baš skroz do kraja pa nema niti osjećaja zatezanja , guljenja, kidanja i slično – samo se ispere običnom vodom.

Preporučuje se nanošenje u debljem sloju i držanje na licu 10tak minuta. Za to vrijeme, med bi trebao obnoviti kožu, kamilica bi trebala smiriti i ublažiti oštećenja, a glina bi trebala odstraniti mrtve stanice kože. Ulje smilja tonizira kožu i sprečava nastanak bora – dakle, ova maska bi trebala imati i anti age efekt :D. Uz to – velikim slovima piše HRANJIVA MASKA…

To je bila većina stvari koje pišu na samoj ambalaži. A sada je red da ja napišem što mislim o ovoj maski, no s obzirom na to da ste već pročitali da me piling oduševio, pogađate što slijedi :D.

Daleko od toga da želim reći da ova maska ne valja, naprotiv. Čim mi nije izazvala alergijsku reakciju, prištiće, peckanje i crvenilo, već je na pola puta da bude dobra.

Problem je u tome što ja nisam primijetila ovaj efekt hranjenja i hidratiziranja kože! Iskreno, piling mi bolje hidratizira kožu od ove maske…

Dakle, nije loša, ali ne funkcionira kao hranjiva maska na mojoj suhoj koži i točka. Dobro, plus onaj miris s početka koji mi se baš ne sviđa = sigurno je neću potrošiti do kraja.

S pilingom sam već na kraju i da me već ne čeka novi proizvod za testiranje, vjerojatno bih kupila ovaj proizvod i sama.

Sastav

??????????????????????
*Proizvodi su ustupljeni na recenziranje, ali unatoč tome zadržavam pravo napisati svoje iskreno mišljenje o istima.

Jeste li primijetili ove proizvode na policama? Preferirate li prirodne proizvode ili ste zadovoljni i s klasičnim drogerijski proizvodima? Kako vam se sviđa ovaj spoj?

14 comments

  1. meni je i maska sasvim okej, mada, kao što kažeš nije baš jako hidratantn, ali recimo da funkcionira! Ja sam probala i one proizvode za tijelo i baš su i super! isprobaj ih 🙂

    Sviđa mi se

  2. e kada će onaj članak što si obećala, jedan dan s tobom ili tako nešto? baš me zanima što radiš svaki dan … hahha znam da je glupo ali znam da si obećala nekoj curi, pa ono…

    Sviđa mi se

  3. Dakle,peeling it is !
    Taman tražim nešto da mi očisti ovo prhutanje nosa,obraza i područja iznad obrva,tako se osjećam bljakasto kad imam išta na licu s ovakvim stanjem :/

    Sviđa mi se

  4. probala sam ih kada sam vidjela da su sve blogerice dobile 😀 meni su okej proizvodi, ali ništa posebno- ne padam previše na te “prirodne” stvari…

    Sviđa mi se

Komentiraj