10 u 10 tag by LMF

Jedna od mojih najdražih blogerica izmislila je ovih 10 fantastičnih pitanja i napravila vlastiti TAG :). U svom postu me tagirala da ga ispunim, pa ga nikako nisam mogla ignorirati, zapravo, nisam ni htjela jer sam jako željela odgovoriti na ova pitanja! Klik ovdje da pročitate kako je Ivana odgovorila na njezina pitanja!


1. Kada bi se pružila prilika da kreiraš jednu liniju kozmetičkog proizvoda, što bi to bilo? 

To bi bila vjerojatno rumenila. Nekidan sam shvatila da nemam niti jedno kakvo bih baš htjela i nekako nemam niti ideju koje bih kupila jer me svaka nijansa razočara i nije to –to….Želim svjetlije baby pink rumenilo , hladnog pod tona s malo sedefastog odsjaja. Prije mi je taj efekt davalo Bourjois 95 Rose de Jaspe, no u zadnje vrijeme uopće ne izgleda kako bi ja htjela…

2. Moraš odabrati: Doživotni besplatan odlazak kod kozmetičarke na manikuru/ugradnju noktiju ili besplatan doživotni odlazak u frizerski salon. 

Pa iskreno, niti jedno od ovoga mi nije od životne važnosti i mogla bih preživjeti bez oboje…No, ako baš moram birati, to je onda vjerojatno frizerski salon. Ipak mi je više stalo do moje kose koju tu i tamo treba podrezati…Ali o noktima se stvarno mogu brinuti i sama jer nisam zahtjevna po tom pitanju, a koliko puta sam imala gelirane nokte mogu nabrojati na prste jedne ruke…

3. Kada bi mogla, što bi promijenila u kozmetičkoj industriji?

Pokušala bih spriječiti/ukinuti testiranja na životinjama. Nisam neki veliki zagovornik toga i kupujem kozmetiku tvrtki koje to čine jer je dostupna, pristupačne cijene i neki od mojih omiljenih proizvoda su od takvih tvrtki. Ali, ako bi se to moglo promijeniti, tj. pronaći neki način koji nije puno skuplji od ovog koji sada koriste, definitivno sam za.

Vjerojatno bih učinila i sve brandove dostupnima u svim zemljama u kojima postoji bilo kakvo zanimanje za njih i ujednačila bih cijene istih :D.


4. Imaš vaučer od 1000 kuna. Moraš odabrati hoćeš li ga potrošiti na preparativnu ili dekorativnu kozmetiku?

Stara ja bi vjerojatno kao iz topa ispalila : DEKORATIVNU :D. Ali, nakon suočavanja s realnosti u kojoj nisam pretjerano ulagala u njegu kože, dolaženja do saznanja da nisam više balavica i da bi se trebala početi brinuti za lice dok mi nije vratilo :D, mislim da bih ipak tih ekstra 1000 kuna uložila u dobru čistilicu, kremu i serum za lice i točno znam kome bi se obratila da mi pomogne u odabiru :D.

5. Na poslovnom si sastanku. Žena s kojom vodiš razgovor ima ruž na zubima i odlijepila joj se napola umjetna trepavica. Hoćeš li joj skrenuti pažnju na to ili ćeš izignorirati sve zajedno?

Sigurno bi to ignorirala, ma koliko me smetalo ili mi bilo smiješno. U takvim situacijama ne volim mijenjati temu, zvučati kao da previše zagledavam ili se pravim  pametna- i da, ne želim da ode na wc i bude tamo pola sata pokušavajući sanirati štetu i pri tome izgubi samopouzdanje ili misao ili nešto treće :/. Rekla bih joj nakon što završimo sa službenim dijelom razgovora/sastanka.


6. Tebi draga i bliska osoba ti je poklonila užasno skupi i luksuzni ruž za usne, no nijansa ruža ti ne stoji nimalo i nijansa je u najmanju ruku ružna i ništa ti se osim pakiranja na tom ružu ne sviđa i nema šanse da nosiš taj ruž. No dva tjedna kasnije sa tom se osobom dogovoriš za piće i zadnji SMS od te osobe glasi: Nadam se da ćeš nositi svoj novi ruž večeras? 🙂 Što ćeš napraviti?

Stavila bih ruž. Ne postoji nijansa koja se ne može „napraviti“ da izgleda barem okej, jednom :D.  Ne volim povrijediti ljude s nekim takvim banalnim stvarima, a stvarno ne vidim što bih mogla dobiti da toj osobi kažem da mi se on ne sviđa- sigurno neće pohitati i kupiti mi drugu nijansu :/. Možda bih rekla nešto tipa divan je, mada ja više volim—name it— boje , uglavnom, nešto na tu foru.

7. Koji je najčudniji kompliment koji si dobila na račun svoj makeupa?

Najčudnije mi je bilo kada su me ranije optuživali da fotošopiram kožu i da nije moguće da je tako čista, da nemam proširene pore i što već sve ne… Dobro, ja sam to shvatila kao kompliment, mada nije trebao biti i rečen je više u nekom uvredljivom tonu :D. Svaki puta kada sam nešto i radila s kožom ( opcija beauty shot na fotiću) uvijek sam to napomenula u članku, i znam da se to nikome nije svidjelo i nikada to više nisam radila.

8. Makeup look zbog kojeg se osjećaš kao milijun dolara (i više:))?

Bilo koji uz umjetne trepavice, doduše, pri ovome ne mislim na one plastične 10 kom za 10kn s eBaya 😀 . Nemam pojma zašto, ali one toliko naglase oči, uljepšaju čak i najobičniji make up, ma čak da ne stavim niti mrvu sjenila na kapke, opet bi mi se činilo da izgledam dobro! Najčešće uz taj look idu nude usne i sedefasti odsjaj na obrazima :D.

9. Najbolji beauty citat koji si pročitala/čula/vidjela?

Hm, nešto vezano uz to da ljepota dolazi iznutra, da niti brdo šminke ne može sakriti ružnu dušu ili tako nešto :D. Otkad mi je lapi došao s popravka nemam nikakve starije slikice koje su bile na njemu, pa tako niti te s citatima…

10. Koje je, po tvome mišljenju, ultimativno beauty pravilo kojeg bi se svi trebali pridržavati?

U sekundi mi je na pamet palo toliko stvari da bih mogla napisati cijeli post na tu temu…

Definitivno pravilno čišćenje kože – prije svega skidanje šminke. Nakon toga, hidratizacija kože izvana i iznutra + pravilna prehrana.

Što se tiče baš make upa, ja uvijek krećem od besprijekorne podloge /tena jer mi bilo koji make up, na katastrofa  nanesenom puderu, krive boje ispod kojeg proviruju prištići i podočnjaci  izgleda bezveze. Ne kažem da  svaki dan hodam s tri tone pudera i korektora, ali ako već ulažem sat vremena u make up na očima, onda se prije pobrinem da mi i koža izgleda najbolje što može taj dan!

Tagiram ove cure da naprave tag:

http://www.cydoniamakeup.com/

http://cateyemakeup.wordpress.com/

http://mikkasmakeupbox.com/

http://www.anaviglam.com/

http://petitecherieblog.blogspot.com/

http://alittlemakeupobsessed.blogspot.com/

http://agirlinberlin.com/

http://eyedetoxx.blogspot.com/

Ovo su blogerice čije bih odgovore ja voljela pročitati :D. Nadam se da nisam tagala nekoga tko je već ispunio ovaj tag… I da, budite slobodni i svi vi koje nisam tagala, a vidite ovaj post da ga ispunite!

A kako se vama drage čitateljice , neblogerice, čini ovaj tag? Slobodno mi u komentarima napišite što biste vi u nekim od ovih sutacija napravile…U čemu se slažete samnom, a u čemu ne?

11 comments

  1. uživala sam čitajući! odlična pitanja u tagu i još bolji odgovori! totalno se slažem sa svime, pogotovo s onim da treba sve brandove dovesti u hrvatsku …

    Sviđa mi se

    • što je tu smiješno? meni se koža drastično poboljšala kada sam izbacila slatkiše, masnu hranu(prženu) i gazirana pića zamijenila običnom vodom !! malo sam promijenila prehranu i dobila savršen ten!

      Sviđa mi se

  2. hoćeš napisati članak sa svojim omiljenim blogericama? znam da si još prije dosta dugo to spominjala pa si odustala, a sada vidim da to svi rade, pa me baš zanima koga ti pratiš…

    tag je odličan, i ja volim lmf 😀

    Sviđa mi se

Komentiraj