Riješite se brčića- brzo i bezbolno!

Danas sam napokon imala akciju uklanjanja brčića nakon skoro dva tjedna od kada sam prvi puta isprobala proizvod o kojem danas čitate. To sam podijelila s vama na Facebook stranici, pa točno znam da se to dogodilo 28.1. :D. Sve u svemu, ovdje će te imati prilike vidjeti moje predivne brčine, koje sam definitivno trebala ranije riješiti, no nikako nisam mogla uhvatiti dnevno svjetlo, slobodno vrijeme i volju :D.

??????????????????????
No kako god, danas se to dogodilo i imate priliku vidjeti to iz prve ruke hehehe. Inače sam koristila Čupko trakice s voskom, no naišla sam na ovu kremu koja je bila na akciji i morala sam je isprobati.

Dakle, koristila sam ovu Čupko kremu za depilaciju namijenjenu osjetljivoj koži koja NIJE NAMIJENJENA UPORABI NA LICU. Ja imam osjetljivu kožu, no ova krema mi nije uzrokovala nikakve nuspojave ili osip ili nešto…Podnijela je to čak i bolje nego uobičajeno čerupanje!

??????????????????????
Kupila sam je u Bipi za nekih 12-13 kuna, no mislim da joj je inače cijena između 20 i 25 kuna, a dobijete tubicu od 100ml. Znači da ako je koristite isključivo na licu, ona može trajati jako dugo! Ja sam ju do sada dva puta koristila, a ne vidi se ni da sam je načela.

Sastav ove kreme za depilaciju možete vidjeti na slici ispod. Definitivno biste trebali napraviti alergijski test prije uporabe ove kreme, osobito ako ju mislite koristiti kao što ja to radim… Doduše, kamikaza u meni redovito preskače te stvari, ali vas molim da budete malo strpljiviji.

????????????????????????????????????????????
U kutijici dobijete kremu, špatulu za nanošenje kreme koju ja u biti koristim za uklanjanje kreme s lica i uputstva.

??????????????????????
Kod ove kreme iz dna duše ne volim njezin miris, koji se u biti niti ne može nazvati mirisom jer to nije ništa drugo nego smrad. Neću ulaziti u detalje. Prvi put je to bilo nepodnošljivo, valjda jer sam se prvi puta susrela s time. Danas sam već bila spremna pa sam ga malo bolje podnijela, no svejedno sam izašla na svježi zrak dok sam čekala da krema obavi svoje.

??????????????????????
Nanosim ju direktno iz tubice, na malo nakvašeno područje iznad gornje usne u prilično debelom sloju i samo malo razmažem tanjim krajem špatulice ako je negdje potrebno. Ispričajte moje ispucale usne, kožu punu crvenih točkica i slično, tek sam se bila probudila kada sam ovo slikala i sva sam još bila natečena i fuj :D.

??????????????????????????????????????????????????????????????
Ja sam ju držala na sebi 10tak minuta, možda malkoc manje, ali nikako se ne preporučuje da je držite na koži dulje od 15 minuta.

???????????????????????????????
Nakon tih desetak minuta skinem s špatulicom koju nakon svakog poteza obrišem nekom papirnatom maramicom ili ubrusom da mi ne bi palo negdje i završilo na nekom dijelu lica koji ne želim depilirati ili bla bla…neki scenarij.

??????????????????????????????????????????????????????????????
I na kraju rezultat :D. Nema više niti jedne dlačice, no nekako mi koža izgleda kao da sam se obrijala britvicom i ne sviđa mi se to baš… Doduše, kontam si da to i je ono što ova krema radi, odstrani dlačicu za onoliko koliko viri izvan kože… S druge strane, koža mi je nekako potpuno glatka, nema niti jedne zaostale dlačice kao kod čupkanja… Nekako mislim da ću se ipak vratiti staroj provjerenoj metodi…

I da, što se tiče „trajnosti“ ove metode, po mojoj procjeni tjedan do deset dana bi se moglo izdržati od tretmana do tretmana, odnosno dok dlačice ne narastu ponovno dovoljno…

Nekako mi se ova cijela recenzija svela na uspoređivanje ove dvije metode :D.

Želite li vidjeti i recenziju Čupko trakica ili vam je ovo dovoljno gadosti za neko vrijeme? Što vi koristite za uklanjanje brčića?

38 comments

  1. ja koristim čipko trake, ali one velike, i jednostavno ih režem škarama na trakice širine 1-1,5 cm, koliko mi je široka nausnica, i onda to prerežem vertikalno na pola. ta jedna polovica mi je dosta za jedno čupanje, i traje mi paket fuuuuul dugo, sve se počupa, a točno mogu regulirati širinu i dužinu koja mi paše =)

    Sviđa mi se

  2. nažalost, kreme za depilaciju i britvice su identična stvar. :/ uklanjaju ti dlake samo s površine.. vrati se čupanju pod hitno dok nisi dobila prave brkove!

    Sviđa mi se

  3. Kao i svako imam dlačice, ali ne primijete se toliko, pa ih ne diram.

    Vjerujem da je ČUPKO krema dobra, jer koristim njihov hladni vosak za depilaciju za potkoljenice i super mi je, puno povoljnije od npr. Veet traka za depilaciju, ovako teglica traje za 2 do 3 depilacije, jedino sto trakica praznih moram kupiti, ali to uzmem jednom godisnje- 100 kom.

    Sviđa mi se

  4. Koristila sam cupko trakice, i uvijek ih imam u ladici, a nedavno sam sa ebay-a narucila malenu stvarcicu (Facial Hair Epicare Spring Remover Stick Threading Epilator Tool Epistick Remove) i iskreno mi je malo draza metoda nego trakice, iako boli, imam osjecaj da je bol i iritacija manja jer ne povlaci cijelu kozu 😀 Ne volim depilacijske kreme jer kure dlake kemikalijama, a ustvari samo obriju dlaku.

    Sviđa mi se

  5. ja koristim čupko trakice za normalnu kožu i već sam dvaput s njima čupala brčiće, ali imam problem i ne znam šta ću – naime, dan nakon čupanja sam puna malih crvenih bubuljica, prištića, kako god -.- i znam da je zbog čupanja. mene zanima ima li netko neki savjet što napraviti da se bubuljice ne pojavljuju? 😦

    Sviđa mi se

    • imala sam isti problem. prije čupanja skinem šminku, očistim lice, napravim piling, počupam, namažem dosta melema i idem leći, koža je ujutro savršena.

      Sviđa mi se

    • dobro skini šminku i očisti kožu, te nakon čupanja opet očisti kožu (meni je najbolje uljem na blazinici, da se skine sav vosak), dobro isprei ulje gelom za pranje i namaži aloe vera gel….. to bi trebalo pomoći =)

      Sviđa mi se

  6. Ja imam blijed ten a tamne dlacice, divne li kombinacije :|, cupko trakice uvijek imam doma, al nekako ne uspjevam s njima sve pocupati ne znam koji je razlog tome, pa se onda hvatam pincete. S kremom se nebih usudila da nebi pocele rast deblje i gusce, jer se ostranjuju samo povrsinski.

    Ne vezano za temu, hoces li nas pocastit uskoro kojim outfit postom? 😉

    Sviđa mi se

  7. Cupanje voskom ili secernom pastom je po meni puno bolji izbor, kreme su jednake britvici. Ja da uzmem kremu i odstranim brcice imala bih ih natrag u roku od nekoliko sati, kakvih tjedan dana.
    A redovnim cupanjem dlake posustanu, barem malo, kad-tad.
    Cupanje nausnica kod kozmeticarke kosta 20-30 kn, to su dvije kave, dobar izbor za cure koje se ne usude same doma cupati. A bas Cupko ima super trakice za lice za one koje bi probale same.

    Sviđa mi se

  8. Hmmm ukoliko bi ovako nešto koristila prečesto bi se morala s tim bavit 🙂 Dakle,ostajem pri svojoj kleopatra šećernoj pasti koju koristim otprike svaka 3-4 tjedna 😀 Je da mrvicu zaboli al sam duže vrijeme na miru 🙂

    Sviđa mi se

  9. sad tek vidim koliko sam sretna što sam rođena kao plavuša i što mi je samo u ovih 20 godina života kosa potamnila ahahaha i inače imam jako rijetke dlačice pa nemam problema s nikakvim neželjenim dlakama koje bodu u oči, čak ni na nogama 😀 sad vidim kolika sam sretnica 😀 al moja sestrična zato isto muku muči s time i ona capari te dlake sa afrodita kremom za depiliranje. tako joj je kaže najbolje i najbezbolnije i dosta dugo izdrži. oko 15 dana otprilike

    Sviđa mi se

  10. Od nedavno koristim samo homemade šećernu pastu za SVE. Dakle, od pazuha, nogu, prepona, lica… I sve odlično funkcionira.
    Dosta sam dlakava pa sam duuugo bila u potrazi za najboljom metodom. Isprobala sam sve, od britvice, krema, voska, izbjeljivanja itd. Ovo mi sad najbolje funkcionira.
    Proces je sam po sebi dulji od brijanja (plus što još često moram prvo skuhati pastu) ali je i dugotrajniji. Ovo me posebno preporodilo za pazuhe koje sam prije mogla brijati svako drugi dan. A kako stalno treniram nisam na miru ni sad preko zime.

    Sviđa mi se

    • Imaš neki dobar provjereni recept? 🙂 Meni je super ta metoda, ali samo jednom sam uspjela skuhati pastu kako spada, svaki drugi put je bila ili pretvrda ili pretekuća i ništa od nje.. 😥

      Sviđa mi se

      • I ja sam isprobala 7-8 raznih recepata do sad. Ali u zadnje vrijeme se držim jednog:
        -400g šećera
        -50 ml vode
        -50 ml limunovog soka (cca 1 i pol limun)
        -1 jušna žlica meda

        -pomiješati šećer, vodu i limunov sok
        -kuhati na jako dok se ne pojavi pjena (cca 3 min)
        -dodati med i smanjiti na skoro najmanje
        -kuhati uz miješanje 20 – 30 min

        trik: ja pred kraj provjeravam na način da u jednu čašu stavim hladnu vodu i onda malo smjese sa kuhače stavim u tu vodu da je na brzinu ohladim i vidim je li dobra (dovoljno gusta itd), ako jest skinem s vatre, ako ne nastavim još malo kuhati
        Meni po ovom receptu uvijek uspije 😀

        Sviđa mi se

Komentiraj