Tjedan u slikama #4

Upravo sam shvatila da skoro mjesec dana nisam napisala ama baš nikakav post na blogu, a na Šminkerici i puno, puno duže… Moram priznati da iako sam bila zaposlena preko glave, nije mi to „glavni“ izgovor… Možda sam se malo zasitila svega, trebala odmor, kratak predah od svega i totalnu posvetu mom glavnom cilju :D. Znam da sam na moru recimo uz cjelodnevni posao i obveze stizala pisati po nekoliko članaka tjedno, no sada, jednostavno nisam imala inspiracije, a niti volje za pisanjem… Pokušavala sam donekle održavati neku komunikaciju s vama, tek toliko da me ne zaboravite, ali sada se nadam da ću se moći ponovno posvetiti onome što volim, obožavam i bez čega mi dani ne bi imali puno smisla… :).

??????????????????????

Naime, radovi na kući su u potpunosti gotovi ( još male, male mrvice su ostale koje dragi sam rješava…), napokon su sve stvari preseljene, namještaj sastavljen, grijanje radi, imamo sve utičnice, prekidače, plafonijere, kupaonicu, podove, stepenište- čak je i borić postavljen, kuća je okićena i sve je onako kako treba biti. Sada je samo preostalo iščekivanje dolaska svih prijatelja i rodbine, no to nije nikakav problem jer sada oboje uživamo u kuhanju večera, pečenju kroasana i raznih kolačića, čak i čišćenju našeg divnog doma :D.

Cilj nam je bio preseliti se prije mog rođendana (9.12.) i to smo i uspjeli… Doduše, kada smo se preselili nismo imali podove i stepenište, ali brzo smo to riješili :). Presretni smo što ćemo za naš prvi Božić u braku, biti i u svojoj kućici (stanu…kako god… radi se o potkrovlju kuće…pa sad kako si tko uzme :D).

Za početak sam vam htjela pokazati par slikica kako je izgledalo sve prije nego smo se preselili, tek toliko da ne bude prevelik raskorak između onoga što ste vidjeli u prošlom tjednu u slikama i ovog sada, pa ću vam u idućem postu pokazati kako sve izgleda kada smo završili s radovima. Naravno, ako vas uopće to zanima :).

Znači sav rigipis je postavljen, vrata su sva ugrađena i lagano smo krenuli sa bojanjem cijelog prostora u bijelo…Nekako smo se odlučili tu tu „boju“ jer je ipak sve prvi puta bojano, bit će još dosta kojekakvih preinaka i tako to, pa nam je najjednostavnije bilo ostaviti sve bijelo, pa kada budemo htjeli i odlučili se za boju, lako to popravimo :).

??????????????????????
Pločice su stavljene u kupaonicu :). I tu imam jedno malo upozorenje ako će te u budućnosti imati posla s renoviranjem ili sređivanjem kuće/stana/ kupaone… Prvo odaberite tuš kadu pa tek onda radite odvode, pločice itd… prema onome što kada zahtjeva…Nama je sve napravljeno od prilike, pa smo na kraju morali micati pločice, probijati glazuru,izolaciju i sve kako bi stavili drugačiji, niži sifon jer je kada koju smo htjeli pre niska i imala je odvod na krivom mjestu (tj.drugačijem nego što smo mi ostavili u pločicama). I da, druge kade nije bila opcija jer je ta koju smo pronašli bila idealna po svemu i već smo je bili naručili pa ono… :/ Doduše, nije to bio neki veliki financijski izdatak, ali je bila gnjavaža za majstore, stres za nas i tako to…

??????????????????????
Napokon je stavljen i pleksiglas na zid od garderobe…To smo napravili kako bi ipak imali malo svjetlosti u hodniku, koji smo pregradili, a kroz garderobu nam je sada izlaz i na terasu, tj. Kroz spavaću :).

??????????????????????
Uz vrata nismo dobili nikakve lajsne pa smo morali izvoditi neke gluposti oko njih .. ( s nekom drugom smjesom su zatvorili pur pjenu oko vrata u obliku lajsni bla, bla nemam pojma točno…) jer ih nismo htjeli ekstra kupovati…barem ne ove godine…Pe eto, još jedna sitnica na koju biste možda trebali obratiti pažnju :).

??????????????????????
Ugradili smo halogenke u strop. U dnevnoj će biti s potenciometrom, a u kuhinji obične , samo iznad radne ploče jer mi je nekako glavno svijetlo iza leđa pa da ipak vidim što radim dok kuham :D.

??????????????????????
Dragi i ja smo sami lijepili lajsne u kupaonici :). Nije da smo nešto prezadovoljni, ali solidno je ispalo (i još svi misle da su i to majstori radili :D).

??????????????????????
Sve smo fino počistili i sada je počelo ličiti da će tu nešto biti, tj. Da će netko živjeti tu.

??????????????????????
Nakon finalnog čišćenja, počeli smo s postavljenjem laminata. To smo radili ja i tata sami i mislim da smo napravili odličan posao. Prvo smo krenuli od dnevne sobe, zatim prešli na spavaću i garderobu, odmah nakon smo riješili i dnevnu, a za hodnik smo morali čekati da se prvo postavi stepenište, pa je to išlo na kraju.

??????????????????????
U kupaonicu su nam montirali sve elemente, čak i police u tuš, držače za wc papir i ručnike i sve sve :). Imali smo stvarno drage majstore :).

??????????????????????
Obožavam ovaj kupaonski blok…Kada se sjetim koliko smo tražili nešto takvo, koliko stvari smo htjeli kupiti prije nego smo ga našli…ajme,… 😀

??????????????????????

Drago mi je što ne pristajem na kompromise i svaki puta kada se dvoumim da nekome popustim sjetim se kako mi se sada sviđa kupatilo i koliko bi mi bilo krivo da smo stavili drugi blok, drugu tuš kadu ili da smo na kadu stavili običnu oblogu za kade umjesto mozaik pločica… :D.

????????????????????????????????????????????
Lagano smo počeli nositi gore stvari prije nego se počelo slagati stepenište, i dobro da smo to napravili inače ne znam kako bi progurali kutnu gore :D.

??????????????????????
Kuhinju ćemo ove godine imati improviziranu…Na žalost, nismo imali dovoljno novca da sve završimo i još kupimo i kuhinju koju smo htjeli i sve aparate za nju, pa smo se odlučili ovu godinu improvizirati s kuhinjom i sve ostalo srediti do kraja, a onda iduće godine uzeti kuhinju koju smo htjeli i sada mi je i više nego drago da smo tako odlučili.

??????????????????????
I u biti to bi bilo to…U među vremenu su samo postavljene plafonijere i utičnice i prekidači , te je unesen i sastavljen ostatak namještaja , no to će te vidjeti u idućem postu ove vrste :D.

Moram priznati da smo se zadnja dva tjedna ubili od posla, sastavljanja, čišćenja, ribanja, nošenja itd… Ruke su nam potpuno uništene, cijele u ranama trenutno ih liječimo kremicama, no sve u svemu, kada pogledamo oko sebe, previše smo zadovoljni onim što smo napravili i vremenskim rokom u kojem smo to uspjeli sve srediti i preseliti se :).

Naravno, puno su nam pomogli i roditelji (i braća i rodbina i prijatelji) koji su donirali neke stvari koje im nisu trebale, svoje vrijeme, novac i što je najbitnije, podršku i pomoć da sve što prije završimo i preselimo se i pokažemo svima da mi to možemo :D.
I tako, od golih zidova do useljenja u samo mjesec i pol dana :D. ( S tim da smo sve instalacije, mazanje i glazuru riješili prošle godine, da ne bude zabune :D).

Zanima li vas kako smo sredili kuću? Jesu li vam ovi postovi zanimljivi, poučni ili pak dosadni? Mislim, kako god, ovo je vjerojatno posljednji post s radovima na kući, ali dobro :). Ako imate kakvih pitanja i tako to, znate gdje se trebate obratiti :).

LP, :*

14 comments

  1. Meni su ovi postovi jako zanimljivi jer nekako osjećam kao da sve radim u kratkom roku nakon tebe pa skupim pametne savjete. Vidiš ovo za kadu i sifon i to mi nije palo napamet provjeravati ali baš bih mogla. Mi smo trenutno u fazi nakon izmjene nekih cijevi, postavljamo podno grijanje, i sad će uskoro izolacija, glazura i to pa pločice. A kadu još nismo kupili. Zidali smo i novi zid i tako će uskoro nadam se biti gotova kupaona. Kod mene malo duže sve traje jer mijenjamo i instalacije jer su stare. Nadam se da do lipnja kad je svadba bude sve gotovo, a onda ćemo nagodinu svoj prvi Božić u braku slaviti u našoj kućici ako bude sve kako je planirano. 😀 Vidiš da te kopiram.

    Sviđa mi se

  2. Svaki dan provjeravam jesi li napisala neki post, u slucaju da ne dodje obavijest na email hehehehe. 🙂 Super clanak, svidja mi se, a kupaonica je wow, prelijepo ste to uradili. I da, odlican posao sa laminatima!

    Sviđa mi se

  3. Jedva sam docekala tvoj clanak…Naravno da hocemo i konacni izgled stana,jos pitas:-)
    Sve vam je prekrasno i svaka cast svima,stvarno ste to brzo sredili,i sad cete lijepo uzivati u prvom bracnom Bozicu,bas super!!
    Uh,i nas ceka ovako nesto,a sve nesto odgadamo,mozda ovaj post ubrza stvari:-)Mislim,kupujemo mi stalno nesto za stan,ovaj mjesec smo se puno istrosili,ali bas se veselimo svemu sto smo kupili…Mozda da nam dodjete u pomoc,hehehe…

    Sviđa mi se

  4. Odlično mi je što imate i kadu i tuš, ali ja bih mozaik pločice postavila i po cijelom podu 🙂
    A garderoba kao prostorija postaje nešto oko čega ja neću pristati na kompromis! Koga mi zavaravamo s ormarima, pa u njih ništa ne stane xD
    Zanima me gdje i kako si organizirala nekakav beauty kutak, kako si se s tim snašla?

    Sviđa mi se

  5. Kako vidim bit će to jedno lijepo i uređeno mjesto za stanovanje, svaka čast kaj ste uspjeli u tak kratkom roku to sve napravit. Rado bih čitala još takvih postova, i baš me zanima sljedeći, da vidim kako to sve izgleda kad je finiširano. I da, obavezno jedan post sa sređenom garderobom 😉

    Sviđa mi se

  6. Meni se jaaako svida kupaonica 😉 a posebno mozaik plocice i veeelika kada! Imace volim gledati kako netko nesto ureduje 🙂 mozda dobijem ideju za nesto sto bi ja htjela kod sebe doma napraviti! Super ste to sredili svaka cast! A sad mozete napokon zasluzeno uzivati!
    Lp., Masa

    Sviđa mi se

  7. I mi smo trenutno u fazi završetka radova u potkrovlju tako da te potpuno razumijem što se tiče uloženog truda, vremena i novaca! 🙂 Baš mi se sviđa kupaonski blok, možeš li mi molim te reci gdje ste ga kupili?

    Sviđa mi se

Komentiraj