Borba protiv mitesera

Već sam i sama sebi dosadna s onom pričom kako sam preko ljeta imala katastrofa kožu koja se jedva jedvice primirila prije vjenčanja i tako to pa vam neću ponovno pričati o tome. Uglavnom, dosta mi se mastila T zona (što mi se nikada nije događalo), a ja sam se o koži brinula kao i dok je bila suha, bez prištića i nečistoća i mislila da je sve okej. Dok mi se to nije odbilo o glavu i lupilo palicom i natjeralo me da promijenim svoju rutinu, barem dok se ne riješim mitesera, sitnih prištića i ostalih nečistoća koje su se nakotile kroz ta 3 kobna mjeseca.

Objasnit ću vam što sam radila kroz nekoliko koraka.

1. Prvo sam prestala isprobavati sve kreme, serume, sredstva za čišćenje lica. Dakle, svi proizvodi koje nikada nisam koristila su se vratili na policu za čekanje na neka bolja vremena.

2. Naoružala sam se proizvodima za koje sam znala da mi neće raditi novi nered na licu, koji su prilično blagi, a opet- djeluju. O tim proizvodima ću pisati malo kasnije.

???????????????????????????????
3. Zatim sam se bacila na dubinsko čišćenje lica. I tu ne mislim na nikakve preparate već na čisto, odvratno, nikako poželjno tiskanje mitesera. Znam da će se odmah dići galama oko ovoga, ali vjerujte, ne postoji sredstvo koje će vas riješiti ovih gamadi. Ako ste ga otkrili, molim da ga podijelite sa mnom! I ne, ne mislim na crne sitne točkice, već na one mitesere koji su malo izbočeni iznad kože i imaju tu crnu točkicu u sredini i totalno su neuništivi :(. Oni crni lagani se već i mogu ukloniti proizvodima koje ću vam pokazati u nastavku.

Moja priča o kozmetičarki  :

Kada sam prošle godina primijetila par takvih mitesera otišla sam kod kozmetičarke u nadi da će me ona riješiti tih nametnika… Mislila sam da ona ima super cool preparate i najmodernije tehnologije kojima će ih maknuti s mog lica- a završila sam ležeći na stolu boreći se da se padnem u nesvijest od bolova, suze su šljaštile na sve strane na kroz usta izlazili nekontrolirani piskutavi zvukovi. I još sam joj na kraju morala platiti negdje između 200 i 300kn (davno je bilo pa se ne sjećam točne cifre) za to što mi je radila i kasnije sam morala hodati gradom (jer sam imala još neke stvari za obaviti) nateknuta kao poslije kakve gadne plastične operacije i razmišljala da odem do odvjetničkog ureda i dignem tužbu za duševnu i fizičku bol ahahha. Na svu sreću, bila sam dovoljno pribrana da sam ispitivala sve što je radial prije kobnog tiskanja, pa to sada mogu podijeliti s vama.
Dakako, nakon ovog mog lijepo opisanog iskustva, shvaćate zašto mi je bio problem ponovno otići na kozmetički tretman, i pogađate- preuzela sam sve u svoje ruke!

4. Kako sada to radim:

Upozorenje: Do sada sam ovo radila nekoliko puta (najčešće jednom tjedno) jer nisam htjela da mi cijelo lice bude crveno i grozno, pa sam ih se rješavala postepeno. Nisu mi se pojavili novi miteseri, nisu se napravili prištići zbog čačkanja pa istima.

Prvo je potrebno kožu dobro očistiti od šminke i prljavštine. To najčešće napravim pod tušem, Neutrogeninim gelom za umivanje od grejpa. Nisam ga slikala jer ga vidite skoro u svakom postu koji ima veze s njegom lica, favoritima ili potrošenim proizvodima :D.

???????????????????????????????
Nakon toga lice očistim ovim Clean&Clear tonikom koji je opasan. Stvarno, peče za kožu i oči i nije dobar hahah. Na svu sreću to prestane nakon par sekundi, ali barem dobro znam da djeluje. Moja braća ga koriste cijeli pubertet i niti jedan od njih nema problema s prištićima i natjerali su i sve svoje prijatelje da ga počnu koristiti, pa čak i mene.

???????????????????????????????
Kada sam sigurna da je lice totalno čisto, krećem s parenjem. Najčešće to radim s običnom vodom koju zakuham u kuhalu za vodu i istresem u neku posudu. Stavim glavu iznad nje i prekrijem je ručnikom :). To radim 10-15 minuta.

Nakon toga lice obrišem Bioderminom micelarnom otopinom, sačekam par minuta da dođem k sebi o topline i krećem s tiskanjem gadova. Najbolje je uzeti dvije papirnate maramice, složiti ih tako da dobijete prilično oštre i čvrste vrhove (onako u špic) i njima tiskati mitesere. Ako nikako ne možete tako, onda prstima- samo se pobrinite da su vam ruke totalno čiste i dezinficirane prije nego krenete s „poslom“.
Ja se trudim koristiti maramice, no za neke tvrdokorne to nije dovoljno, pa moram uprljati ruke.

???????????????????????????????
Kada sam gotova s tiskanjem mitesera, uvijek napravim piling Garnier 3u1 sredstvom za čišćenje lica i opet ga očistim Clean& Clear losionom.

???????????????????????????????
Poslije ovakvog mučenja kožu moram dobro nahraniti jer ovi proizvodi dosta isušuju. Ne toliko piling koliko losion, no svejedno. Kako inače ovo radim navečer, uvijek koristim bogate, masne i hidratantne kreme koje mi istog trena daju osjećaj olakšanja. Najčešće su to Becutan ili Nivea plava klasična. Nanesem ih u debelom sloju i odem na spavanje.

??????????????????????????????????????????????????????????????

Što se tiče svakodnevne njege lica, znači na dane kada kožu ne tlačim tiskanjem radim sljedeće:

  • Ujutro se umivam Neutrogena gelom za umivanje spomenutim na početku i stavim laganiju kremicu, kao na prijem Bepanthen. Ona ne samo da super hidratizira kožu, već ne ostavlja niti masan trag, jako brzo se upija u kožu i djeluje protuupalno.

???????????????????????????????

  • Navečer šminku skinem istim gore spomenutim gelom za umivanje, lagano se umijem Garnier 3u1 gelom/pilingom i očistim lice Clean&Clear losionom, te namažem lice Niveom ili Becutanom.

Ostalo mi je još samo par komada koje moram riješiti, a onda se nadam da ću se moći vratiti svojoj rutini njege lica i samo održavanju onoga što sam postigla.

Nadam se da sam sve objasnila kako spada i možda malo pomogla ako imate ovakvih problema. Ako imate kakvih pitanja, savjeta ili prijedloga, pišite dolje.

Sve što sam ovdje napisala je temeljeno na mom vlastitom iskustvu i za mene funkcionira, no ne mora tako biti i s vama. Ako vi imate bolji ili djelotvorniji način, slobodno ga podijelite sa mnom / s nama.

Kako se vi borite protiv mitesera? Idete li kozmetičarki ili same to rješavate?

41 comments

  1. Mene zanima samo jedna stvar. Borim se vec 6 meseci sa licem, prvo su bile bubuljice a sada su ostali mitiseri na celu. Iz nekoliko puta sam ih istiskivala i samo me zanima, oce li prestati da se pojavljuju ili ne? Toliko me muce da ne mogu ni da kazem da li vidim promenu ili ne jer ludim od njih, ali me zanima oce li jednog dana prestati, hocu li ih ocistiti sve jedno za svagda?

    Sviđa mi se

  2. Svi se žalite na čelo i bradu…kod mene su miteseri na obrazima skroz do uha i dolje prema bradi ispod vilice, čistim i tiskam sama sve bez problema ali se oni opet pojave za jedan dan. osjetim ih pod prstima kao male kvržice iako ih ne vidim osjetim pod prstom i tu di osjetim da je kvržica istisnem i uvijek izađu mali crvići. ALi mi je problem što ne znam koju kremu staviti…svi spominjete hidratantnu ali za koji tip kože? kad stavim za masnu kožu peče me lice i još više isuši, a ujutro kad se probudim masno lice. Ja uopće ne znam koju hidratantnu kremu da stavim da mi se lice ne zateže, i što staviti da sprječim ponovno nastajanje prištića nakon tiskanja??? help…i da, ja vam nisam tinejđer, nisam imala ovakvih problema prije…imam 36 godina.

    Sviđa mi se

  3. Au sestro al’ si ti teška za održavanje… Nadam se da ti lice neće nadrljati kroz deset godina od tolikog maltretiranja kože… jer jedna moja poznanica odlazi svakodnevno kod nekog kvazi dermatologa i maltretira kožu stalno raznim kremama i hemijom, ona je ubeđena da lepo izgleda a u stvari lice joj je toliko upropašćeno i možeš kratere na licu da joj izbrojiš od proširenih pora. Jezivo… Neću da te plašim, ali ponekad se zapitam da li od svih tih silnih mackanja raznim hemijama imaš više štete nego koristi, probala sam i ja i ne videh ništa revolucionarno osim što su mi ojadili džep i napravili veće sr… Ja sam više za prirodnu varijantu pre, nego da i dalje lice upropašćujem njihovim ‘čarobnim’ kremama koje začepljuju pore… Želim ti puno sreće i nemoj im mnogo verovati na reč jer je sve to više mrtvo slovo na etiketi i samo dobra reklama da ti uzmu pare nego što će baš da ih bude briga da tebi bude bolje, jer uostalom njima industrija na našim mukama cveta, zapamti to.

    Sviđa mi se

  4. Curke jeste li ikada pokušale prirodnim načinom npr kupusom? =) Možda smiješno zvuči, ali kupus je savršen za potkožne prištiće. Stavite na prištić par tanjih listića kupusa i prekrijete ga s nečim da stoji, npr. flasterom najbolje navečer prije spavanja, ujutro skinite i vidjet ćete da je kupus odradio svoje- izvukao sadržaj. Takav prištić više nećete morati istiskivati. Isprobano i učinkovito!! =)

    Sviđa mi se

  5. Jesi li ikad razmišljala o laganom kućnom kemijskom pilingu kiselinama? Prouči malo AHA i BHA kiseline (za mitesere su konkretno BHA – salcilna, dok su AHA glikolna, mliječna, itd pogodnije za brisanje flekica, pora, bora, osvježavanje lica). Meni bi Bepanten i Becutan/Nivea bili puno preteški i instant bi oprištavila od njih. Zato svoje pore i mitesere držim pod kontrolom sa salicnom i laganim hidratantnim kremama preko dana, 2x tjedno dobra glinena maska, 2x tjedno mehanički piling i zaista imam minimalno posla sa istiskivanjem.

    Sviđa mi se

  6. Ja imam masnu kožu sa umjerenim acne vulagaris. Evo što meni pomaže: navečer pranje sa effaclar gelom ili prebrisati sa bioderma sebium micelarnom otopinom, a nakon toga bioderma sebium serum ( jakooo mi paše koži unatoč tome što sadrži 15% glikolne kiseline); ujutro prebrišem sebium micelarnom i stavim effaclar duo. Ne volim nikakve maske niti pilinge jer sam shvatila da mi je kožd bila užasno nadražena i osjetljiva kada sam koristila ovo dvoje, bilo kupovne proizvode bilo one u domaćoj radinosti. Sada mi trenutno sama glikolna kiselina radi piling.

    Sviđa mi se

  7. znam 2 cure koje su imale puno lice (nos, čelo, brada, obrazi) velikih upaljenih prišteva, ono bijelo, gnojno, a okolo sve crveno,obje su otišle par puta kozmetičarki na čišćenje (svaka svojoj, iz različitih su mjesta) i lica im izgledaju super,
    ispod sve te sile prišteva krile su se fakat jako lijepe cure,
    s druge strane moji su bili manji i ne toliko upaljeni, nikad nisam imala prišteve po obrazima, već čelo i nos, otišla sam kozmetičarki na čišćenje, i kooooooma, lice mi je smrdilo (ili mi se to uvuklo u nos) po nekoj žešćoj kemiji, sve što nije bilo crveno je pocrvenilo, a znate ono kakao si vidiš sam prišteve koji drugi uopće ne kuže, ona je vidjela pod povećalom i svijetlom i one koje ja nikad nisam vidjela i samo istiskujući mi iziritirala cijelu kožu uzduž i popreko i iduća 2 tj sam bila kao rudolf crvenog nosa, rekla sam nikad više, istisnem si ih i sama bez da si to naplatim 200/300kn…

    Sviđa mi se

  8. Mislim da je ovo previše proizvoda i tlačenja kože. Treba manje pudera stavljati i rijeđe! Uvjerila sam se!Volim tvoje tutoriale,ali jako si lijepa i bez 2sloja tekućeg pudera i još u kamenu! Osobno,divim se kako oči šminkaš i fino složiš sa ružem i odjećom i čemu toliki puder..A Nivea i sl.teške kreme jutro poslije nanošenja bude lice jako masno,čak i moje suho u zimu,tako da mislim da nije dobro…

    Sviđa mi se

  9. previše proizvoda koristiš za lice, puno previše. možeš ti staviti brdo kreme poslije al sve to će ti doći kasnije na naplatu. imam i ja problema sa miteresima, stavljala sam čuda i čudesa na lice i pomoglo je, ali kasnije, puno gora situacija. ovi proizvodi su sve samo ne za pomoć. dovoljno je da samo popariš čisto lice, može i čajem od kamilice, pore se rašire, istisneš mitesere, napravi od rajčice kašicu i to utrljaj u lice, rajčica sužava pore i umi se hladnom vodom. priroda je uvijek bolja od kemije

    Sviđa mi se

  10. Odličan post a i sviđa mi se šta su cure komentrale kako one čiste lice.Sigurno ću isprobati neki d ovih savjeta.U pubertetu nisam imala problema sa miteserima a sad kad već imam godina znam mi lice na periode da potpuno podivlja što nije ni malo lijepo i baci me u totalni očaj.

    Sviđa mi se

    • To je zapravo i poanta blogova – razmijena iskustava i savjeti, ali ne jednosmjerni, jer daleko od toga da su blogerice najpametnije na svijetu i da sve svima odgovara… Ovako je super, ja nešto naučim vas, no puno više ja naučim od vas…

      Sviđa mi se

  11. Problem kojeg se tesko rijesiti, barem meni! ;(
    Ja u pravilu sama cistim lice, ali mi je frendica kozmeticarka pa znam jednom ili dvaput godisnje kod nje otici jer ona to bolje napravi.
    Sto se tice istiskivanja, preporucujem stapic za istiskivanje koji ima 2 strane- jedna za pristice, druga za mitesere.
    No, bolje pokusaj preko neta naci jer u Mulleru je podosta skup.
    Ja nakon ciscenja lica koristim cisti aloe vera gel i to preporucujem jer smanjuje crvenilo od ciscenja i hidratizira jako dobro!
    A u borbi protiv pristica i tih gadarija mi pomaze Avene Cleanance K, a za smanjivanje pora je jako dobra Biodermina Pore Refiner.
    Najbolja maska koja izvlaci apsolutno sve necistoce je od blata Crnoga mora- ali jako isusuje pa treba dobro hidratizirati nakon upotrebe.
    Isto, nakon ciscenja volim pospricati LRP termalnom koja je savrsena! Lice bude izuzetno meko i podatno, hidratracija izuzetna! 🙂

    Sviđa mi se

  12. Ovo što ti radiš koži nikako nije dobro. Za početak, da se osvrnem na kozmetičarke, nije mi jasno zašto neko ide plaćati nekome da mu bukvalno istiska mitisere po licu, kad već ako hoće da mu to uradi sturčno lice tu uslugu ima i u javnom zdravstvu. Mislim da svi imamo osiguranje i zdravstvene knjižice i samo otiđite do porodičnog ljekara koji će vas uputiti na kožno i tamo dobijete istu uslugu + vaš napredak prati ljekar -dermatolog, koji propisuje odgovarajuće kreme u zavisnosti od stanja kože. Ok, nećeš dobit uslugu istog trena kad uđeš, sačekaćeš pola sata ili sat, ali mislim da stvarno to nije toliki problem ako pogledaš koliko novca se uštedi.

    Druga stvar, ok laik sam, ali i kao laik vidim da stvarno pretjeruješ. Zaista nema potrebe za ovolikim pranjima i tonicima koji ujedaju za lice, pa opet pranjima, pa opet nečim. Samo ispari lice ne običnom vodom nego s čajem od kamilice. Toplota će otvoriti pore a kamilica djelovati umirujuće za kožu. Zatim očisti lice tim svojim tonikom, (mada ja ti preporučujem klindamicin, on odlično dezinficira i ne ujeda i nema gomilu dodatnih hemikalija ) i istisni ti što imaš. Ako si istiskivala s dezinficiranim rukama i papirićima, nema potrebe da opet nešto dezinficiraš. Uzmi čisti peškir, smoči ga sa onim istim čajem od kamilice u uradi mehanički blagi piling sa peškirom. Zatim umivaj lice naizmjenično toplom i hladnom vodom kako bi povećala prokrvljenost lica i ubrzala njegov oporavak, tj. oporavak kože. Uzmi neku laganu hidratantnu kremu (potraži nešto s ekstraktom nevena jer je on odličan za regeneraciju kože). Možeš čak i koristit prirodnu mast od nevena ako negdje nađeš, jer iako je mast, prirodna je i sasvim se upija u kožu i ne ostavlja mastan trag. Nevjerovatno ali istinito, probaj pa ćeš vidit.

    I da se osvrnem još jednom na dezinficiranje, iako mnogi danas to nešto furaju u principu to nije dobro za kožu, isušuje je i uništava imuni sistem. Iako se svi trudimo uništiti bakterije koje nam štete, uništavajući njih uništavamo i one koje su prirodno odgovorne za uništavanje onih prvih. Tako da je ta dezinfekcija mač sa dvije oštrice. Nego, čini je što manje, samo eto kada trebaš raditi svoj tretman lica a inače je najbolje samo očistitilice od prljavština gelom, sapunom ili čime već i to je sve. Uzimaj dosta vitamina C koji pomažu jačanje imuniteta, i time ćeš imati višestruku korist, za koži i čitav organizam. Takođe za ‘dezinfekciju’ preporučujem i ulje čajevca. Dezinfekcija pod navodnicima stoji jer to nije ona klasična dezinfekcija ‘pobij sve bakterije’, ovo malo čudo nekako ubija loše bakterije i viruse i gljivice istovremeno, a s druge strane djeluje kao imunostimulans povećavajući razvoj bakterija koje prirodno štite kožu.

    Sviđa mi se

    • ja nisam znala da se to može riješiti putem javnog zdravstva…znam za neke ljude koji su zbog puno većih problema išli dermatolozima i tako to, ali zbog mitesera i nečistog lica ne vjerujem baš..

      Sve to ostalo što radim je u biti samo radi prevencije, znam da možda nije dobro, no to sam radila sada i tko zna kada ću opet morati i nisam htjela riskirati da mi se naprave velike bubuljice i akne i ostave mi ožiljke po licu.

      Definitivno ću prihvatiti neke tvoje savjete i nadati se da nikada više neću morati raditi koži ovo što sam radila proteklih tjedana 🙂

      Sviđa mi se

      • Ja sam to rješavala putem javnog zdravstva 😀 samo otišla porodičnom, rekla mu odjednom mi se to lice onečistilo zatražila uputnicu na kožno. Nisu bile bubuljice neke ogromne, već baš nešto slično ko što ti kažeš, ko mitiseri, al i brdešce oko mitisera i pokoja akna isto sitna; kad sam došla tamo, i čekala red, bilo je drugih ljudi, imala sam najčistije lice 😀 Dermatologinja mi je odredila kreme i terapiju, koja je bila ista ko što ti opisuješ, dođem, ispare mi lice, zatim očiste nečim i teta počne istiskavat sve što joj se nađe na putu 😀 zatim mi urade piling nekim čudom, ne znam šta je to bilo…nešto što se drži u nekoj boci i ona umoči stap vate u to i onda meni po licu samo pređe time, a iz toga se dimi 😀

        U početku sam išla na tretmane jednom mjesečno a kasnije u dva mjeseca i onda mi je sve to skupa dotužilo…desio mi se neki klik u glavi….u životu. To kada mi se lice onečistilo bila sam jako depresivna radi toga, jer imala sam i u pubertetu problema i sve i jednostavno više nisam mogla oko toga se ni brinut niti šta, nek bude lice kakvo hoće, nisam marila. Nisam mogla ni trošiti silne novce jer sve kreme što mi je doktoricala propisivala su bile jako skupe. Odbacila sam sve preparate i hemikalije koje sam koristila. Jedino što sam zadržala je:
        – A-Derma sapun (http://www.aderma.com/en/mon-corps/nettoyer-ma-peau-sensible/ultra-rich-cleansing-bar) jer mi nije nimalo isušivao lice kao sve ostale stvari (uopšte nisam morala trčat za kremom poslije umivanja zbog zatezanja kože),
        – Becutan kremu koju sam kasnije zamijenila prirodnom nevenovom masti,
        – Klindamicin za dezinfekciju, a i njega nisam koristila dugo, ne treba mi uopšte i
        – Benzaknen gel (http://1.bp.blogspot.com/-KZ5jZTA8fgU/TxiFjL0yBUI/AAAAAAAAAl8/9qZ0SQGN6ZM/s1600/4920708.jpg) koji sam stavljala samo na akne, ali sada nemam potrebe ni za njim.
        Uglavnom poslije tog klika…malo po malo…koža je postajala normalnija, i danas, nakon više od 3 godine od tog događaja, nemam apsolutno akne na licu, čak niti kad imam pms, niti većeg mitisera, samo su ostali oni ”normalni” sitni po T zoni i to je to. A prije toga sam se mazala svim i svačim, i uvijek su bile tu prisutne, nekad manje, nekad više, i eto nakon svega minimizirala sam broj proizvoda, okrenula se što prirodnijim preparatima i zdravoj ishrani i sad je sve ok.

        Sviđa mi se

    • Ja koristim Venusov gel za ciscenje lica i stvarno pomaze u borbi protiv pristica nakon toga stavim avonovu kremu sa zelenim cajem i krastavcima….navecer koristim puzzle kremu protiv akni i bubuljica i stvarno je odlicna!Nemojte samo previse hemije stavljati na lice jer nije dobro za vasu kozu 🙂

      Sviđa mi se

    • Svi spominjete hidratantne kreme ali nitko ne kaže koje to…za koji tip kože? meni je nivea isto preteška, imam masnu kožu…probala sam nivea za masnu kožu i nije mi dobra, stvar se pogoršala, sad sam uzela ZIaja za masnu kožu i dobila crvenilo po licu i još imam osjećaj da jako isuši kožu pa me sve peče—koju hidratantnu kremu kupiti?

      Sviđa mi se

  13. Ja imam perioda kad mi koža poludi, a najluđe što tijekom puberteta nisam imala neke probleme s miteserima ni prištićima. Nije ni sad strašno, ali imam tih razdoblja nekad. I uglavnom mi borba izgleda kao i tvoja. Jedino imam gel za umivanje od biobaze. I volim tu plavu niveu nakon takvog mučenja. Pomogne da mi se do jutra sve smiri. Kozmetičarki ne idem jer sam od frendica čula slične priče kao ova tvoja. I iskreno sad već imam predosjećaj da će mi kod vjenčanja lice biti ludo.

    Sviđa mi se

    • Pa ja nisam apsolutni niakda imala problema niti s jednim niti s drugim do sada… Ono prošle godine posliej ljeta nije bilo i približno kao sada, ali me svejedno smetalo jer sam naviknula imati totalno čisto lice…

      Sviđa mi se

  14. Ne idem kozmetičarki. Priču o tretmanima u kozmetičkom salonu sam toliko puta čula, da je to strašno, zaista, jer cure odu s malom bubuljicom, vrate sa puno većom, mislim šta reći, osim toga nemam puno povjerenja u sterilnost toga s čim rade, kao ni higijenu, iako na izgled sve izgleda možda čisto… A o cijeni da ne govorim, radije dam taj novac za preparate…

    Meni glina pomaže dosta, redovno je koristim, bar jednom sedmično, a najčešće dvaput, pomiješam je sa malo čaja od kamilice, dodam par listića ruzmarina koji podstiče cirkulaciju (ranije sam kupovala gotovu mješavinu iz Hemela, sad sama pravim, jer je povoljnije 😀 ) eventualno stavim kap dvije bademovog ulja, ko ima suvu kožu može i kačičicu… Držim dok se ne osuši, sat otprilike, ne pretjerano debeo sloj. Uz to je cijena povoljna, prirodno je, nema konzervanasa, parabena i sličnih supstanci koje mogu da izazovu iritaciju iz kupovnih maski za lice. Moj savjet je da uzmete glinu za unutrašnju upotrebu, iako ćete je spolja nanositi.

    Mislim da preko noći nije dobro staviti debeo sloj kreme i leći na spavanje, jer koža ipak treba da diše, regeneriše se, ja stavim i ostavim da se upije 10 minuta, ostatak na licu uvijek obrišem pamukom…

    Koristim blage preparate za umivanje, ovaj Garnier mi je prejak, Neutrogena gel s pumpicom mi je blaga i ok.

    Sviđa mi se

    • super, ajde, barem znam da ne pretjerujem 😀

      ja imam neku masku od gline, od neke prirodne kozmetike ali meni to toliko smrdi da se ne mogu natjerati da je stavim na lice :(.

      što se tiče kreme, ja mislim da se to meni brzo obriše od jastuk jer spavam na trbuhu 😀

      Garnier sam počela koristiti na preporuku mog mužića, i isprve mi je bilo grozno, no kasnije sam se naviknula i sada mi više ne isušuje toliko kožu…

      Sviđa mi se

  15. I ja ih istiskujem nažalost kod mene se ni ne vide neke promjene ima ih sve više i više,po licu i po čelu najviše,a neke ne mogu istrijebiti već mjesecima…totalno me izluđuju i baš se vide :S

    Sviđa mi se

  16. Idem u kozmetičarke, koja je stvarno stručna, ako mi se lice zacrveni puno ona mi uvijek ponudi puder, čak mi se lice očistilo i od “bijelih” otkad idem na tretmane, ne znam kada sam zadnji put imala neki veći prištić, a mitesera se polako rješavam i držim ih pod kontrolom maskom od aktivnog ugljena koju radim svako dva tjedna, kad se sjetim 🙂

    Sviđa mi se

  17. Inace ja sam kozmeticar i moram ti reci da se miteseri u kozmetickom salonu nemogu rijesiti drugacije osim istiskivanjem (ako izuzmemo ultrazvuk i sl. ali to ne spada pod klasicni treman lica). No nisam to htjela reci,samo savjet da se peeling radis PRIJE istiskivanja mitesera,nikako poslije iz razloga jer je koza iziritirana a ako ona zrnca od peelinga udu u poru moze se pojaviti akna i upala na kozi, npr kod aknozne koze se koriste enzimatski peelinzi bas zbog toga jer oni ne sadrze zrnca koja bi mogla uzrokovati upale i daljnje akne.

    Sviđa mi se

  18. Ja sama probam rijesit nekad bude uspjesno nekad prava katastrofa a odustala sam od svih iti malo jacih proizvoda jer mi je koža nenormalno suha i uzasno zateze i oko usana tj. na jednoj strani ispod donje usne cim malo bura zapuse vrhunski mi se ljusti kao i u rubovima nosa,i u tom donjem dijelu s etoliko dugo vec ljusti da mi je taj krug barem za nijansu tamniji od ostatka kože,izgubila sam nadu u svakom slucaju …. ://

    Sviđa mi se

  19. Ovo svakako moram isprobati, stalno se bezuspješno borim protiv mitasera, imam ih na području nosa, probala sam i istiskivanjem i raznim preparatima, ali mi za sad ništa nije pomoglo. Čula sam za to da se lice pari s čajem od kamilice, ali to još nisam isprobala, vejrojatno budem u skorije vrijeme, ali najprije ću isprobati ovu tvoju rutinu… 🙂

    Sviđa mi se

Komentiraj