My wedding – Make up

Došao je red na post o make upu koji sam nosila na vjenčanju. Znam da bi bilo logično da je taj post išao prvi, sli iskreno, za njega mi je trebalo najviše vremena. Nisam imala niti jednu normalnu sliku lica na kojoj se vidi make up kako sam ja naviknula, pa sam tri dana tražila neke slike koje mogu iskoristiti u tu svrhu, a da nisu retuširane…Možda neka i bude, ali budete vidjeli razliku :D.

834

Na svu sreću, imala sam sav make up koji sam koristila na vjenčanju u posebnom koferu koji sam tada nosila sa sobom, pa se barem nisam morala mučiti tražeći i odvajajući još i to :D.
Već sam spomenula da sam na taj dan šminkala još i kumu, mamu i jednu prijateljicu i sve to sam napravila s time što sam imala uza sebe :D. Nekako su svi bili začuđeni time…bili su nervozni i tako to- ali, svi osim mene!

???????????????????????????????
Ja sam dobro znala kakav make up želim, znala sam da ga mogu napraviti u petnaestak minuta i da neće biti greške. Da bi to sasvim utvrdila napravila sam i probu koji dan prije. To je onda izgledalo ovako.

????????????????????????????????????????????
Sada ću nabrojati proizvode koje sam koristila i to redom kako su išli na lice.

Prvo sam stavila MUA Undress your skin primer na lice. Ne znam koliko je učinio da make up dulje traje, ali lijepo matira kožu. Pogotovo jer ja uvijek prije šminkanja stavljam kremu, i onda ako ostane malo viška sjaja ovaj primer ga sakrije.

???????????????????????????????
Odmah za tim sam na usne stavila Labello lip butter kako bi do kraja šminkanja bile spremne za nanošenje mat ruža.

???????????????????????????????
Za tekući puder odlučila sam koristiti Vichy Aera Teint i to najviše zbog nijanse koja mi je u tom trenu najviše odgovarala. Htjela sam staviti Facefinity, no niti jedna nijansa koju sam imala nije mi odgovarala… Nanijela sam ga RT bockalicom.

???????????????????????????????
RT crease brushom sam nanijela Bourjois korektor na podočnjake i još neke nepravilnosti na licu i dobro ga izblendala.

???????????????????????????????
Sigma F30 kistom sam nanijela Essence transparentni puder preko cijelog lica, a manjim RT setting kistom sam ga pažljivo nanijela ispod očiju kako se korektor ne bi micao ili uvukao u borice oko očiju.

???????????????????????????????
Obrve sam sredila s ova dva sjenila. Maybelline kremasto sjenilo je fenomenalno i samostalno i kao baza. U ovom slučaju sam ga koristila kao bazu MUA sjenilu broj —. Obrve su izdržale i kišicu i znoj i brisanje rukom i veo preko lica i to sve do jutarnjih sati kada sam skinula make up.

???????????????????????????????
Lice sam konturirala MAC duom Bone beige & Emphasize. Nijansom Emphasize sam konturirala lice, a Bone Beige sam stavila na vrhove jagodica, nos, bradu i iznad gornje usne.

???????????????????????????????
Na obraze sam stavila moje omiljeno Bourjois rumenilo u nijansi 95 Rose De Jaspe. Mislim da se na njemu jasno vidi koliko ga nedostaje, tako da oko odabira rumenila nisam imala nimalo nedoumica :D.

??????????????????????????????????????????????????????????????
Na kapke sam prvo nanijela bazu za sjenilo koja je napravila da se ona ne miči čitav dan i noć.

???????????????????????????????
Zatim sam se bacila na nanošenje sjenila. U unutarnji kut oka sam stavila svjetliju nijansu iz Golden Rose duo sjenila u nijansi 310.

???????????????????????????????
Na ostatku kapka sam kombinirala nijanse iz Naked2 palete. Prvo je išla nijansa Half baked, pa Chopped, pa Snakebite. U pregibu sam ih izblendala s nijansom Tease.

???????????????????????????????
Na kraju sam na pregib kapka dodala još malo tamno smeđe nijanse iz Alverde quattro palete sjenila kako bi dobila više dubine. Ispod donjeg kapka sam stavila shimmerastu smeđu nijansu iz iste palete i spojila je s Golden Rose nijansom iz kuta oka.

???????????????????????????????
Za crtu tušem koristila sam ova dva tuša. L’orealovim sam napravila cijelu crtu, no nisam htjela riskirati s repićem, pa sam njega napravila Catriceovim Dating Joe Black linerom koji mi ne zadaju glavobolje po tom pitanju, a jednako dugo traje!

???????????????????????????????

Maskara koju sam koristila je moja omiljena Max Factor Materpiece maskara o kojoj te uskoro malo više čitati.

???????????????????????????????
Vodootpornim duo ljepilom nalijepila sam umjetne trepavice. Koristila sam Red Cherry 747M trepavice koje su se odlično uklopile. Nisu bile previše duge, taman su dodale volumen i malo dužine da upotpune cijeli look.

???????????????????????????????
Na kraju sam samo na donji „waterline“ stavila bijelu olovku za oči.

???????????????????????????????
Za usne sam oduvijek znala da želim koristiti Macov Please me ruž, ali ga nisam mogla nabaviti. Ili je bio rasprodan, ili mu je cijena bila vrtoglavo visoka uglavnom…Tamo dva tjedna prije vjenčanja (kada sam već odustala za potragom) jedna cura je objavila da ga prodaje jer njoj nije nijansa kako je mislila da će biti i ja sam ga iste sekunde ugrabila :D. Tako da eto, ipak sam na vjenčanju nosila ruž koji sam dugo htjela i koji je bio savršen odabir za tu priliku.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Sve u svemu, make up je izdržao prilično dobro obzirom na  to da sam stvarno plesala kao luda, užasno se uznojila u vjenčanici i tako fuj :D. U biti, samo sam se dosta zasjajila…To se dobro vidi na ovim slikicama koje su slikane oko 5 ujutro…

??????????????????????
Eh da, dok ne zaboravim..Kada sam skinula veo, na njegovo mjesto sam stavila predivnu bijelu ružicu koju mi je napravila draga Flower Power. Na žalost nemam neku lijepu sliku frizure gdje se vidi, pa ste opet osuđeni na fotkicu od prije…

????????????????????????????????????????????
I to bi bilo to…Sada slijedi brdo slikica na kojima možete vidjeti make up i mene sve :D.

743744718794809825757730834727
Kako vam se sviđa moj svadbeni make up? Što biste promijenili?

P.S. Klik an ružičasta slova odvest će vas do recenzije spomenutog proizvoda!

17 comments

  1. Predivna ❤ 🙂
    Zanima me gdje si našla ovu "post-ceremony" haljinicu? 🙂 Izgleda jako udobno za cjelonoćno plesanje nakon obreda 🙂

    Sviđa mi se

    • ma na kraju sam dala izgelirati svoje nokte i malo ih produžiti,te napraviti frenš, no nisam bila zadovoljna pa ih nećete vidjeti…
      kasniej sam ih dava dana turpijala da ne budu tako debeli i lopatasti…i tek onda mi je bilo srce na mejstu….- samo što je vjenčanje već bilo prošlo 😦

      Sviđa mi se

  2. Ja bi jedino da si u clanku u ovoj paletici boje oznacila jer ja ju nemam I kad citam nista mi ne znace imena tih nijansi a I dalje ne znam koje su.
    Inace sve je bilo lijepo.

    Sviđa mi se

  3. jako lijepo nanesen puder i konturiano lice i rumenilo, ali ja bih stavila manje bijelog sjenila u unutarnji kut oka. ne znam koliko si se zagledala, http://pokit.org/get/?bf7fd69b89ee17db3e607b91ae57f1a9.jpg jesil baš ovako htjela ili je slučajno tako ispalo, ali mi se ovo stvarno čini previše, baš je otišlo ispod oka i nije uopšte u liniji sa tamnijim sjenilom u vanjskom kutu.
    al dobro..davno sve prošlo, al pitala si šta bi promijenili, evo ja bi ovo 😀

    Sviđa mi se

  4. Krasan ti je make up i ništa ne bi mijenjala, savršeno ti stoji i svaka čast što si ga napravila za 15 minuta i što nisi bila u strci i pod stresom. Fotke su ti predivne, sve mi se sviđa, od vjenčanice, do naušnica, make upa, frizure, ma sve! Šaljem ti pusu i puno sreće u braku ti želim 🙂

    Sviđa mi se

Komentiraj