My wedding- “Protokol” 1. dio

Kao što sam i obećala, danas će te moći vidjeti kako je izgledalo moje vjenčanje. Što, kada i kako se radilo, uz pokoje objašnjenje i naravno, sve potkrijepljeno s brdom slika!

Za početak moram reći da sam samu salu počela pripremati u četvrtak. Stavili smo lampice na stupove, sve obložili tilom, „obukla“ sam šest visokih barskih stolova u bijele stolnjake i stavila na njih mašne (koje su bile ranije pripremljene). Do tada su apsolutno sve dekoracije bile spremne za stavljanje na stolove, nadstolnjaci izrezani na mjeru, pripremljene čak i trakice kojima će se vezati na rubovima…Sve-sve -sve :D!

001
Dakle, za subotu mi je ostalo jedino uređenje stola za mladence jer je on bio pod suncobranima, a u petak je padala kiša i tako (da, samo nas je u subotu zaobišla 😀 , mada je malo sračkala dok smo se slikali, ali na svu sreću, vrijeme nas je poslužilo da nije moglo bolje) pa da mi se sve ne uništi. Sad su objašnjenja gotova i krećem s rasporedom dana D.

003043045049
Prvo sam ujutro u pola 10 imala dogovoreno za frizuru. Obećala sam frizerki da ću sama oprati kosu i nakovrčati je, jer ruku na srce njima treba 100 godina za to, a i ne odrade mi to baš kako treba pa sam odlučila to napraviti sama (a i uštedjela sam na vremenu provedenom u frizerskom salonu). To sve znam jer sam tjedan ranije išla na probnu frizuru, sa slikom koju sam vam pokazala u ovom postu. Nisam bila previše zadovoljna kako je ispalo…Nije bilo ni slično kao na slici, brzo se raspalo, bilo je previše spljošteno i neuredno – i da,još sam morala i platiti 100 kn i gubiti vrijeme dok se frizerka vježba na meni :/. Sve u svemu, da skratim priču, taj dan sam došla s jasnim željama što treba biti drugačije na frizuri i bila sam gotova za pola sata i izašla sam jako zadovoljna iz salona. Frizuru su inače radile cure iz salona Sunny day u Crikvenici.

??????????????????????
U pola 12 su trebale biti gotove torte u Tošu, a kako sam ja bila ranije gotova, stigla sam popiti i kavicu. Kada su torte bile gotove, krenuli smo prema restoranu i to je bilo to od grada- više se nisam morala vračati.

401Na slici je samo mladenačka torta jer ostale jednostavno nismo stigli niti otvoriti…

Ondje sam sredila stol za mladence, nešto na brzinu čalabrcnula od kiflica, pršuta, kulena i francuske salate koji su stajali na onim barskim stolovima i otišla na spremanje! Za sve ostalo bila je zadužena djevojka mog brata koja je sredila stolove točno onako kako sam si ja zamislila, nabacila neke svoje ideje okolo i nemam pojma kako ću joj se zahvaliti za sve što mi je pomogla! Dok nisam sišla nisam ništa znala što se događa, a kada sam vidjela da je sve savršeno kako sam htjela, skoro sam počela plakati :D.

235
Za vrijeme dok smo se dragi i ja zajedno spremali u apartmanu iznad restorana, gosti su se lagano skupljali dolje. Pili aperitive ( gumene bombone natopljene u votki :D) i mezili. Kako je dragi bio ranije gotov on se spustio dolje, družio s gostima i odradio svoj fotosešn s kumom :D. (Oko 15h popodne su došli fotografi). Usput su i poslikali stolove, dekoracije i sve prije nego su gosti posjedali.

686
Za to vrijeme sam ja stigla našminkati prijateljicu, kumu, mamu i sebe ( o tome ću opširnije u nekom drugom postu) . Na brzinu sam navukla haljinu, koju su mi malo pogrešno zakopčali :D. Prvo je trebao ići jedan dio što se kopča kao grudnjak, pa neko platno preko, pa onda vezice od korzeta, a kod mene je bilo prvo platno, pa taj neki čudni dio, pa vezice :D. Na svu sreću, ne vidi se na slikama i to mi je bilo tak nebitno pa se nisam previše živcirala.

287
Kada sam se obukla, došla je gore fotografkinja i slikala mene samu, pa s kumom, pa s mamom i tako…Dok nije došlo vrijeme da siđem , što je bilo oko 16:30h.

867050871874051054056
Nakon toga sam stavila revere i narukvice na dragog, kumove i roditelje, malo se poslikala s njima i onda smo otišli na brzinsko slikanje odmah na mol ispred restorana za slučaj da idući dan ne bude dobro vrijeme (i dobro da jesmo jer bismo onda ostali bez slika :/). U jednom od idućih postova ću staviti slike s tog fotosešna koji je trajao praktički do polaska u crkvu.

065070071
Ondje smo krenuli oko 17:30h, da dođemo nešto ranije da se sve stigne organizirati i dogovoriti sa župnikom.

11471148157
Kada smo stigli, svi uzvanici su ušli u crkvu, a po nas ostale je došao župnik kada su se svi smjestili. Prvo su ulazile djeveruše koje su vodile mladoženju, za njima su išli kum i kuma, a posljednji smo išli curica (kumina kći) koja je nosila prstenje i ja i tata.

159Da, da, pred crkvom smo vezale prstenje na jastčić 🙂

1158

I da, jedva sam prošla kroz crkvu, malo sam rastepla pomanedere, al dobro :D. I onda smo sjeli na stolice predviđene za nas.

1681631641165
Vjenčanje je bilo pod misom i bilo je baš lijepo,svečano i što je najbitnije nije bilo previše dugačko.

175181184185190
Pred sam kraj smo se ispotpisivali na sve papire (ja sam malo zeznula prezime :D, mada su me i dragi i župnik upozoravali na to dok sam se potpisivala :D, ali eto, plavuša… 😀 ).

191
Nakon toga smo se još malo slikali u crkvi, sami i s rodbinom…

196198205206

Na izlazu iz crkve su bacili latice na nas (jer ih nismo smjeli bacati u crkvi…) i ovako je još bolje ispalo :D. Na kraju smo uslikali jednu zajedničku sliku, sa svim uzvanicima i to mi je jedna od ljepših slika!

214215217220
I tu završavam ovaj dio :). Sutra ću nastaviti pisati što se događalo kada smo stigli natrag u restoran!

223228Ako imate kakvih pitanja, pitajte 😀

29 comments

  1. Baš lijepo. Sviđa mi se sve po redu, čak su mi oči zasuzile. Ne znam zašto, ali vjenčanja me uvijek dirnu. Nemam pojma kako ću preživjeti svoje bez suza hehe. Jedva čekam dalje. I veselim se jer znam da kasnim pa imam još jedan post 🙂

    Sviđa mi se

  2. Sve predivno izgleda. Vjencanica je kao iz bajke. Zaista iznenadjuje kako si sve uspjela, da nasminkas i neke druge i sebe, i jos preuzmes i kovrdzanje kose, frizura je jako lijepa, prikladna, odijelo muzevo ne mogu komentarisati, jer je svako isto 🙂 , kravata odlicno pristaje. Puno srece vam zelim.

    Sviđa mi se

  3. Stvarno je sve prekrasno ne mogu se nadiviti kako ti je lijepa vjenčanica i ti u njoj,kao princeza,ma kraljica 🙂 jedva čekam postove o pripremi i make upu i svemu ostalomu 😀

    Sviđa mi se

  4. Divno, DIVNOOO! I ja sam se raznezila 🙂 Prelepa si bila, delujete svi tako srecno 🙂 Posebno mi je lepa slika kada izlazite iz crkve i gosti basaju latice po vama, predivan momenat 🙂 Jedva cekam ostale postove!

    Sviđa mi se

  5. Kao sto neko rece gore zasuzile su mi oci citajuci, i meni su takodjer iako je ovo nesto lijepo i sretno. 🙂 Divna si bila, i divno malo vjencanje. 🙂

    Sviđa mi se

  6. Prekrasno.. zasuzile su mi oči čitajući i gledajući ovo sve 🙂 🙂
    ovo sam negdje pročitala pa želim i Vama: Ne želim da Vam se ispune sve želje, jer onda ne bi imali što željeti. Ne želim da Vam se ispune svi snovi, jer nećete imati o čemu sanjati. Želim samo da Vam se ostvari onoliko koliko je potrebno da budete sretni. 🙂
    jedva čekam jošššš 🙂
    ps. najbolja mi je ona slike iz ptičje perspektive u crkvi gdje ti se vidi haljina super 😛

    Sviđa mi se

Komentiraj