My wedding – Tjedan dana prije velikog dana

Dan D se opasno približio i slijedi za točno tjedan dana…Točnije, iduće subote u ovo doba ću vjerojatno biti udana i puštati zmajeve u ponoć :D. ( da , ovo pišem u subotu 21.9.2013. pred ponoć, a vi će te čitati idući da, u nedjelju…).

Moram vam priznati da sam sada već jako,jako uzbuđena, 100 puta dnevno me zaboli trbuh od nervoze i nemam pojma kako ću preživjeti TAJ DAN!

Sada je sve spremno i čeka me samo kićenje crkve i restorana dan ranije, te dovršavanje centralnih dekoracija za stolove što će te vidjeti u posebnom članku.

E, ovako…U pomandere koje ste vidjeli u prošlom članku sam ubacila ljubičaste „cvjetove“ i napokon su postali onakvi kakvi su trebali biti i pre sretna sam s njima. Jedva čekam da vidim kako će izgledati na klecalima u crkvici.

??????????????????????
Složila sam cvjetove od salveta koje će kao dekoracije stajati u dubokim tanjurima. Složila sam ih do pola i spremila u kutiju, a na dan D će se samo rastvoriti u posložiti. Ove prozirne kamenčiće u sredini sam u biti lijepila jer su bili kao polukrugovi, pa sam uzela jedan prozirni i jedan mat(da se manje kližu po salveti) i spojila ih.

????????????????????????????????????????????
Ispod dubokog, tj.na plitki tanjur doći će običnije svjetlo ljubičaste salvete.

??????????????????????
Napokon su i lampioni za zahvalnice do kraja završeni. U njih sam polijepila svijeće i ubacila par kamenčića koji su mi ostali nakon lijepljenja.

??????????????????????
Na zahvalnice sam ispisala rukom tekst i privezala ih za lampione. Na poleđini još piše mjesto i datum vjenčanja.

??????????????????????
Revere sam naručila od prijateljice iz osnovne škole koja se u međuvremenu počela time baviti i moram reći da sam prezadovoljna! Predivno su napravljeni, nigdje se ne vidi ljepilo, ne vise konci, ništa nije zapackano – sve u svemu, vrijede svake kune! Ako ih želite naručiti, pronađite ih na njihovoj Facebook stranici, pogledajte sličice i kontaktirajte ih.

??????????????????????
Ja sam uzela revere za muškarce, narukvice za žene, posebne narukvice za kume i mame, te poseban veći rever za mladoženju i malo manje za kumove i tate :D.

????????????????????????????????????????????
Mislim da nisam spominjala, ali kupili smo i prstenje i to baš onakvo kakvo sam htjela! Nakon što smo obišli gotovo sve zlatarnice u Rijeci i shvatili da je ponuda očajna, da trebamo naručiti nešto što vidimo u katalogu, platimo odmah 6-7-8 tisuća kuna i onda čekamo mjesec dana da stigne…Što nije dolazilo u obzir! Napokon smo u zlatarni Zaks pronašli ono što smo tražili, no cijena nije baš ona koju smo bili spremni izdvojiti za prstenje, pa smo ipak odlučili još malo pogledati dalje i pogodite- imali smo pravo! U maloj staromodnoj privatnoj zlatarnici Sophia smo pronašli identično prstenje za upola manju cijenu i recimo da je to bilo dovoljno da ih odmah kupimo! Prstni su rađeni po mjeri, naravno, i bili su gotovi za manje od tjedan dana…Nadam se da će biti kvalitetni i da nismo nasamareni…

????????????????????????????????????????????

Što se tiče mog svadbenog outfita, mislim da napokon imam sve što mi treba! Haljinu sam iznajmila u salonu vjenčanica Nikolina u Osijeku. Ondje je definitivno najveći izbor, najpovoljnije su cijene, a tete koje ondje rade su najljubaznije i najuslužnije prodavačice koje sam ja u životu vidjela! Mislim da pomognu svakoj mladoj da pronađe idealnu haljinu, učine sve da joj ugode i olakšaju TAJ dan. Tako su i meni iznajmile vjenčanicu dva tjedna prije, gratis sam dobila jednu haljinu za curice i sve ostalo što mi treba za taj dan.

??????????????????????
Dakle, haljina je tu.

??????????????????????

Dobila sam uz nju bolero, šal, veo i podsuknju što mislim da se sve podrazumijeva. Haljina uživo je woow, ali na slikama je još više wow! Mislim da cirkoni na gornjem dijelu haljine najviše dođu do izražaja kada okine blic :D.

??????????????????????

Veo je isto jako efektan i na kraju krajeva sam se odlučila za veo koji je dug kao i haljina, da ne bude komplikacija.

??????????????????????
Imat ću tri male curice, dvije će bacati latice, a jedna će nositi prstenje…I znam da ne treba toliko, no imam dvije male sestrične koje jedva čekaju sve to, isto kao i malu od moje kume i najbolje prijateljice koja isto ne može dočekati vjenčanje i nošenje prstenja tako da nisam mogla niti jednu razočarati…

??????????????????????
Košare za revere ću još malo ukrasiti nečim ljubičastim :D, isto kao i jastučić za prstenje na koji ću učvrstiti koji rever na sredinu, tek toliko da se uklopi, zbog slikanja i tako to…

????????????????????????????????????????????
Uz to sve, dobila sam i ukrase za kosu i ogrlicu koje ne znam hoću li koristiti ili ne, ali da imam za svaki slučaj.

??????????????????????
Uz vjenčanicu sam dobila i jedne divne naušnice koje ne mogu izbaciti iz glave, no ne idu mi uz moju vjenčanicu pa sam ih stavila na djevojačkoj večeri, a to ste vidjeli u ovom postu.

??????????????????????
Naušnice koje ću nositi, kao i torbicu, napravila mi je HyMy by Petra i stvarno sam prezadovoljna! Sve je napravljeno točno onako kako sam zamislila, ići će savršeno uz vjenčanicu! Torbicu vjerojatno neću stalno nositi sa sobom, no morala sam imati nešto u čemu ću držati stvari za prvu pomoć :D.

??????????????????????
Od buduće svekrve sam dobila ogrlicu koju ću sada morati nositi na vjenčanju, mada, iskreno, uopće nisam imala namjeru nositi još i ogrlicu. Na svu sreću, nije jako upadljiva i samo se jako lijepo sjaji pa mislim da to sve skupa neće biti „to much“.

??????????????????????
U Lidlu sam kupila i savršeni grudnjak za ispod vjenčanice, a već sam se uplašila da neću pronaći ništa normalno. Jednostavno nisam htjela dati preko 200 kuna za neku glupost, i onda sam pronašla ovo malo blago za 60tak kuna. Vrlo je čvrst, ima plastična pojačanja i jako sam zadovoljna kako izgleda ispod haljine.

??????????????????????
Što se tiče cipela, za sada sam ostala pri mojim Aldo nude cipelama s otvorenim prstima kakve sam i željela.

??????????????????????
Vatrogasci i policija su obaviješteni o proslavi i lampionima koje ćemo puštati.

Torta je naručena i biti će na tri okrugla kata, prekrivena onom bijelom masom koja nemam pojma opet kako se zove i sitnim kuglicama od iste između svakog kata. Od naprijed će biti složeno pravo cvijeće, nekako od prilike kao na slici ispod.

hydrangeas Sugar flowers sedona Wedding cakes com
Što se tiče menija, i on je smišljen da zadovolji manje više sve ukuse i da se udovolji svim gostima, a o tome mislim da ću napraviti posebni post, naravno, ako želite i ako vas zanima.

Odlučila sam se za šminku i frizuru, napokon! Šminka će biti kao na ovim slikama :D. Lauren je koristila manje više sjenila iz Naked palete koju imam, pa mislim da neće biti problem rekreirati ovaj look, samo što ja neću na waterline staviti crnu olovku, nego vjerojatno bijelu i možda će ići neki drugi ruž na usne.

hqdefault??????????????????????

Frizura će biti kao na slici ispod :D. Flower Power mi je poklonila divnu ružicu koju ću staviti u kosu za dan D, a dan kasnije, za slikanje sam mislila sam nakovrčati kosu i raspustiti je – nešto kao što sam napravila za djevojačku…

svecane-frizure-za-vjencanje-2012-2013-12
Za manikuru sam odabrala dva-tri lakića za nokte umjesto umjetnih, gelirala ili nečeg trećeg jer znam da bi mi se od toga nokti oporavljali mjesecima… Za nokte na rukama odabir je pao na Essie- Bond with whomever, te dva laka sa srebrnim šljokicama. Mislim da će napraviti neku kombinaciju s tim lakićima, samo nisam 100 posto sigurna što… Na noktiće na nogama ide ovaj tamniji lak, Essie – Bahama mama kojeg obožavam na kvadrat!

??????????????????????
Imam i neke ideje za slike, kao na primjer držanje ove slike stare šest godina- ovaj puta smo ja i moja kuma u obrnutim ulogama :D. I da, trebam samo kupiti novi okvir :D.

??????????????????????

Isto mi se sviđa i ova fotka, samo moram nabaviti prskalice :D.1174634_619927704721804_1189833649_n

Sve u svemu, drago mi je što sam ostala vjerna svojim prvotnim željama što se tiče gotovo svega! Kada pogledam svoj prvi članak o vjenčanju, do sada nema puno odstupanja od originalnih ideja :D.

Jeste li već preživjele svoj dan? Ako jeste, kako!? Molim savjete 😀 Mislite li da mi je štogod promaknulo?

26 comments

  1. Zdravo!
    Ja sam tek nedavno pocela pratiti tvoj blog.
    I sama se udajem uskoro pa mi je ova tema prilicno zanimljiva.
    Mozes li mozda poslat link za tutorijal ili staviti sliku kako se rade cvjetovi od salveta!
    Pliz pliz pliz 🙂

    Sviđa mi se

  2. Predivno si sve organizirala i jako mi je drago što si zadovoljna sa svime, sviđaju mi se prsteni i ja bih točno takve sa tim srcima željela kad se budem udavala. Što se tiče ogrlice budeš vidjela kako će to izgledati kad budeš obučena u haljinu, nafrizirana, našminkana i to pa ako bude dobro izgledalo s ogrlicom stavi ju, a ako ne stavi je sutradan il kad se presvučeš..eto, toliko od mene, lijep pozdrav i želim ti da ti tvoj dan bude najljepši na svijetu kako i mora biti svakoj mladoj i ne zaboravi nas počastiti sa pokojom slikicom s vjenčanja…puseee 😉

    Sviđa mi se

  3. Sve je divno, ali prstenje je woooow 🙂 Posebno se divim što si sve sama smislila,čak i ukrase, većina bi ipak kupila gotovo što se nudi. Sretno vam bilo taj dan (i po planu) i uvijek! Uživaj još koji dan u pripremama, to je san svake cure 😉

    Sviđa mi se

  4. masa koja ide preko torte se zove tičino masa, i samo da te upozorim ako je jako dobro ohlađena prilično je tvrda pa računajte na to kad ćete ju rezati da treba fest stisnuti :))
    ja sam se udala sad 3.8. i sve je bilo kako smo htjeli, samo polako i opušteno, jedino vi znate kako što želite da izgleda i ako je vama dobro, svima treba biti
    ako ti ne paše svekrvina ogrlica nemoj ju nositi i stavi je dan nakon svadbe, ili ako ćeš se presvlačiti iza ponoći (znam da si spominjala da bi se presvukla) bolje tako nego da se živciraš radi jednog glupog lančića

    uživaj
    ipak udajemo se jednom
    i treba ti biti jaaaako lijepo
    i obavezno nabavi rezervne ravne nežuljajuće/razgažene cipele za kasnije
    ja imam još šljive na nožnim prstima jer se nisam prezula na vrijeme 😀

    Sviđa mi se

  5. Ti si to sve isplanirala do savršenstva i nema se više ššto reći. A naušnice su mi pre pre prekrasne. Jedino me zanima dal ina za naručiti nešto slično njima po nekoj razumnoj cijeni? Kiss i drži se

    Sviđa mi se

    • to ćemo vidjeti tek kada sve prođe, nadam se da će sve proći u redu i da će biti savršeno kako sam i zamislila 😀 pa vjerujem da ima, raspitaj se malo kod cura koje izrađuju nakit 🙂 pošalji im slikicu i mislim da ti svaka to može napraviti, ovisi samo o cijeni…

      Sviđa mi se

  6. Jedino ne kužim zašto bi MORALA nosit onu ogrlicu? Ne misliš li da bi moglo biti sve skupa malo previše (i naušnice i cvijet u kosi i ogrlica)?

    Sviđa mi se

    • samim njenim komentarom u clanku i ovim iznad mog moram se osvrnit,jako mi ruzno djeluje ovo “moram nosit ogrlicu” tipa “sad mi je i to navalila da nosim i kvari moje sve mora biti savrseno” opusti se,vjerujem da nije lako ali ja jos nisam vidjela mladu koja nije od svoje svekrve nosila neki komad nakita ili vec nekog bitnog od familije s mladozenjine strane,bar ja to smatram nekim obicajem,recimo ,moja tetka je kad su se moji bratici zenili a i moj rodjeni brat isto znala kupit svako mladoj prekrasan prsten kojeg je dala kad je mlada dosla pred kucu(eto kao ona ju je isprosila)uglavnom,sve manje vise imaju neku lijepu suptilnu zlatnu ogrlicu koja ne odudara od ostalog i koliko sam skuzila svi se vode tim da joj je to poklonila svekrva sto je jako lijepo i mislim da joj uopce nece pokvarit sve ovo sto je namjeravala stavit,frizura je lijepa,nausnice nisu odvise napadne mada uz takvu frizuru idu super:) hej mlada nije mlada ako nema bar cvijet u kosi ili neki lijepi detalj,pa ipak se udaje 🙂 ta ogrlica zapravo predstavlja neki vid postovanja izmedju vas 2 i jako je lijepo da ti je buduca svekrva poklonila jednu ovakvu ogrlicu,sigurna sam da ce biti odusevljena kad je bude vidjela na tebi 🙂 opet kazem treba bit opusten,imam utisak da si u prvom clanku o vjencanju bila sve nesto ustogljena tipa ” sve mora bit kako sam zamislila,pod konac ili cu se razocarat” a ipak mislim da si do kraja popustila i opet je sve ispalo kako treba…znam kad smo pripremali bratovo vjencanje koliko je blo strke ovo mora ovako,onako a na kraju jer sve ispalo odlicno,kasnije zaboravis na sve,bitno ti je da gostima bude prijatno da se lijepo zabave i provesele i uvelicaju vas dan a sve ostalo sta ako mi ne idu ove nausnice s ovim cirkonom i slicno neces se ni sjetit tad od uzbudjenja ,sretno!

      Sviđa mi se

    • Slažem se. Mislim da ne mora nositi onu ogrlicu, jer, po meni, bit će previše :-/ a pogotovo ne ako se ona ne bude dobro osjećala – sve samo da ugodi svekrvi. Nema mi to smisla. Mislim da će svekrva shvatiti ako ogrlicu ne bude nosila na dan vjenčanja, može je nositi bilo koji drugi dan… ne vidim u tome nikakav problem :S
      btw, svaka čast na organizaciji 😀

      Sviđa mi se

      • ma sve ja to kuzim ali svekrva joj nije poklonila ogrlicu neki drugi dan nego za vjencanje i dam se kladit da ocekuje i da je stavi al ono nista se ne mora u zivotu pa tako ni to

        Sviđa mi se

  7. Sad kad citam ovo i ja sam nervozna hahaha, sve to sam prosla i sama u svibnju, sve ti je prekrasno…
    Vjencanica je divna, jedva cekam slike s vjencanja!!!
    Neka ti je sa srecom !

    Sviđa mi se

  8. predivno prstenje. takvo nešto ćemo ja i moj dragi imat kad bude svadba. 😀 ajde neće biti jedini muški sa srčekima na prstenu. 😀 jedva čekam vidjet slike od dana D. lijepo se provedi, nemoj se živcirat, sve će biti ok. 😉

    Sviđa mi se

  9. Divno, divno predivnooo! Želim ti svu sreću svijeta na TAJ DAN D i da bude sve onako kako si zamislila a o željama za brak ćemo kasnije kad sva frka prođe 😀

    Sviđa mi se

Komentiraj