Dnevna njega lica i tijela – Ljeto 2013. :)

Ljeto nam je već naveliko stiglo, vrućine su navalile, a samim time i naša koža se ponaša drugačije nego inače. Dobro, barem moja se tako ponaša. Znate da je inače suha, vjerojatno i dehidrirana i da nije sklona prištićima, već smo kojekakvim osipima koje uzrokuje ili neka hrana ili neki proizvodi koje koristim po prvi puta i ne znam da mi ne odgovaraju.

???????????????????????????????

Sada se stanje promijenilo, pa je postala sklona prištićima, što zbog toga što se više znojim nego prije, što zbog činjenice da posljednjih mjeseci radim u kuhinji. Netko mora naučiti dobro kuhati i organizirati radnike u kuhinji kako bi jednog dana mogla zamijeniti oca, a realno, pored mog zaručnika i mame koja bježi od rada u kuhinji kao vrag od tamjana, te dva brata koji imaju dvije lijeve za kuhanje, logičan izbor bila sam ja! Dobro, ne bunim se previše, volim kuhati, volim zapovijedati i organizirati i dobra sam u tome tako da eto- win –win situacija! Osim za moju kožu očito!

Čim su počele veće vrućine ona se počela buniti i počeli su se pojavljivati prištići, čak i par potkožnih, a moje čačkanje po licu nije nimalo pomagalo da ih se riješim pa sam odlučila krenuti opako u borbu s nečistim licem kako bi vratila gotovo idealan ten kakav sam imala ranije! Osim detaljne izmjene prehrambenih navika, krenula sam opako i s nekim novim proizvodima. Doduše, većina tih novih proizvoda biti će u članku na Šminkerici, a ovo je samo uvod 🙂

???????????????????????????????

Svaki dan započela bih umivanjem mojim omiljenim laganim gelom za umivanje. Radi se o Neutrogena gelu za umivanje koji predivno miriše i fino me razbudi ujutro. Nije previše agresivan i ne isušuje mi kožu,  no imam dojam da ja odlično čisti i ovo mi je sigurno već 20-ta bočica ovog proizvoda od dana kada sam ga otkrila!

???????????????????????????????

Nakon umivanja volim kožu osvježiti i ukloniti još neke eventualne nečistoće Bioderminom micelarnom otopinom bez koje (blago rečeno) više ne znam živjeti :). Čim primijetim da je ima manje od pola kupujem novu jer si ne mogu priuštiti da budem bez nje niti jedan jedini dan!

???????????????????????????????

Kada je koža detaljno očišćena, namažem lice novim Nuxeovim fluidom koji obožavam! Daje koži predivan blagi sjaj, zdrav izgled i pre fini miris! Recenzija slijedi uskoro pa ako vas zanima, navratite ponovno za koji dan :D.

???????????????????????????????

Iako mi Garnier kremica koju koristim navečer dovoljno hidratizira kožu i tijekom dana (uz prethodno spomenuti fluid), treba mi nešto za zaštitu od sunca. U tu svrhu koristim Vichy kremicu s visokim zaštitim faktorom, a detaljniju recenziju možete pročitati na Šminkerici.

I to bi bilo to što se tiče njege lica, a sada ću vam pokazati kako njegujem tijelo :D.

???????????????????????????????

Otkako sam ponovno otkrila Balea gelove za tuširanje jednostavno sam opsjednuta s njima, a ovaj zeleni na slici miriše na Pina Coladu koja je moj omiljeni koktel :D. Mislim da dalje ne trebam ni pričati ahha! Ova dva mirisa su kroz ljetna , ne traju jako dugo na koži, ali za to imam neke druge proizvode :D.

??????????????????????????????????????????????????????????????

Volim se mazuckati i njihovim losionima za tijelo, ovisno o tome kojim se gelom za tuširanje kupam :D. Nisu pretjerano hidratantni, niti im miris dugo traje ali su povoljni, ima ih puno i mirisi su na prvu neodoljivi. Ovaj prvi ne slici sadrži i shimmere, pa njime ističem preplanuli ten tokom dana ako mi je žao koristiti Nuxe ulje sa šljokicama koje je ipak 20 puta skuplje od tog losiona, a rezultat (onaj vidljiv na koži) je manje-više isti!Ako znam da idem na plažu ili da ću biti duže vremena izložena suncu, obavezno se od glave do pete namažem ovom Nivea dječjom kremicom za sunčanje koju koristim već drugu godinu i odlična mi je (drugu sam kupila, ne koristim onu od prošle godine :D).

???????????????????????????????

I za kraj ću samo spomenuti po ne znam koji put, moju omiljenu Nuxe kremu za ruke :). Totalno me spašava kada su mi ruke suhe, ispucane, kada su cijeli dan po vodi itd :D. Totalno preporučam!

???????????????????????????????

Navečer imam potpuno drugačiji ritual koji se svodi doslovno na rifljanje  😀 lica i tijela,a  o tome će te moći čitati za koji dan na Šminkerici, budem vas obavijestila kada članak bude objavljen!

Mijenjate li vi svoju rutinu njege lica kada počne ljeto? Koje proizvode koristite?

22 comments

  1. obozavam ovakve clanke 🙂 super mi je ovaj garnier gel za umivanje od grejpa 🙂 mislim da cu nabavit jedan ovaj balein losion ili gel, mirise mi preko laptopa hehe

    Sviđa mi se

  2. Super članak 😉 Kako ti se čini ovo Lierac ulje? Razmišljam si kupiti neko svjetlucavo ulje za ovo ljeto a dvoumim se između Nuxea, ovog Lierac i Caudalie.. Nuxe mi miriši božanstveno, ovo zasad nisam probala. Ako stigneš, znam da si u gužvi, može neka kratka recenzijica ulja? 😉

    Sviđa mi se

  3. Zaželjela sam se vec takvih članaka od tebe. 😉 sviđa mi se tvoja njega lica i tijela, i sama koristim neke od ovih proizvoda i također obožavam baleine gelove za tusiranje..samo steta sto su le .

    Sviđa mi se

Komentiraj