MUA fix mix :D

Danas vam donosim recenziju MUA proizvoda koji bi trebali poboljšati izgled i produžiti trajanje make upa na vašem licu. Radi se naravno i primerima i jednom fiksatoru, i svi od reda su pripadaju njihovim najnovijim  „izumima“.

???????????????????????????????

Sve ove proizvode možete kupiti na MUA web stranici. Poštarina iznosi 4,95 funte i često imaju razne akcije za koje možete saznati ukoliko lajkate njihovu Facebook stranicu.

Kako nanošenje make upa započinje stavljanjem primera na lice, njima ću i ja započeti ovu recenziju.

MATT PERFECT PRIMER

Prvi na redu je primer koji me nije nimalo oduševio, baš naprotiv, preživio je samo dok nisam napisala ovu recenziju a onda se morao naviknuti na život u košu za smeće.

???????????????????????????????

Tekstura mu je vrlo neobična, kao da je i sam po sebi mat i ne previše gladak i sklizak, mislim da se sa slike može vidjeti o čemu pričam.

??????????????????????????????????????????????????????????????

U početku mi se tekstura učinila sasvim dostojnom nekog primera. Boja je bila neobična i jedva sam čekala da ga upotrijebim, no već  nakon prve upotrebe sam primijetila da nešto nije u redu. Make up s njime ne izgleda nimalo dobro! Kada nanesem tekući puder na njega on izgleda muljavo, debelo, neravnomjerno nansen- u dvije riječi, cake face! Isprobala sam ga nekoliko puta, u različitim kombinacijama – s kremom, bez kreme ispod, manjom i većom nanesenom količinom njega samoga, ali i pudera i više se ni ne sjećam koja kombinacija je izgledala gore od koje.

???????????????????????????????

Svaki puta nakon njegova nanošenja sam završila sa skidanjem šminke, tako da nisam nit isprobala djeluje li na produljenje make upa. Samostalno malo matira kožu, čini je mekom i baršunastom, no kao što rekoh, to traje samo dok ne stavim tekući puder na njega. Dakle, za neku eventualnu samostalnu uporabu bi bio dobar. I ima ugodan miris :).

???????????????????????????????

Ambalaža je vrlo mala i lijepo stane u ruku, sadrži 15ml proizvoda čija rupica kroz koju izlazi sam proizvod je zaštićena folijom pa barem znate da ga nitko ranije nije otvarao. Cijena ovog primera je  4 funte previše.

???????????????????????????????

FLAWLESS SKIN PRIMER

???????????????????????????????

Drugi primer je iz Undress my skin linije i on je malo drugačija priča. Prozirne je boje, vrlo je sklizak, proziran i jako fine teksture.

???????????????????????????????

Ambalaža je staklena, s pumpicom,  što mu odmah daje ekstra 100 bodova kod mene! Općenito je puno luksuznijeg i kvalitetnijeg izgleda nego prethodnik. Gotovo bih rekla da niti ne sliči na neki MUA proizvod. Sadrži 15 ml proizvoda koje treba potrošiti u 12 mjeseci. Cijena ovom primeru je 5 funti što i nije tako puno obzirom da se radi o ozbiljno dobro proizvodu.

???????????????????????????????

Obožavam ga nanijeti neposredno poslije kreme na lice jer obožavam promatrati njegov efekt matiranja. Dok se koža (lica ili tijela) još onako sjaji od kreme ili recimo ulja, stavim malo na jedan dio ovog primera i odmah se vidi razlika.

Koža na tom mjestu postane baršunasta, glatka i jednostavno savršena podloga za make up koji ne izgleda loše, kao s prvim. Čak i samostalno izgleda dobro i kao da napravi nekakav „blur“ na koži, malo poravna neravnine i ujednači ten.

Upotrebljavala sam ga i na nekim curama koje sam šminkala i sve su bile zadovoljne make upom, svima je izdržao cijelu noć i navodno im se lice nije zamastilo.

To na žalost nisam provjerila na svojoj koži jer ona nije masna, no da make up traje- traje! Dakle, za ovaj primer svakako preporučam da ga kupite ukoliko vam treba takav proizvod.

Nema nikakav poseban miris, ja ga gotovo niti ne osjetim osim ako baš,baš njušim 😀

PRO-BASE MAKEUP FIXING MIST

???????????????????????????????

I za kraj fiksator. Mislim da svi već znaju za fiksatore u spreju, Skandinavia (koja ih radi i za UD) ih je putem You tubea učinila vrlo popularnima, osobito među djevojkama s masnom kožom.

Dolazi u praktičnom plastičnom pakiranju s špricom koja omogućava vrlo laku i jednostavnu primjenu ovog proizvoda. Ima malo čudan miris (možda malo i po alkoholu…) koji na svu sreću vrelo brzo ishlapi.

Cijena mu je 5funti, a dobijete 60 ml proizvoda.

???????????????????????????????

Trebalo bi ga nanijeti na čistu kožu, prije nanošenja make upa, i nakon što nanesete podlogu na lice. Ja sam ga nekoliko puta isprobala na taj način, a nekoliko puta samo kao fiksator kada bi make up bio gotov.

Kada bi ga stavila nakon kreme i primera, isušio bi moju kožu, puder bi se grozno hvatao za te suhe dijelove, a tokom dana bi se puder jako vidio na suhim dijelovima kože. Ta opcija definitivno nije funkcionirala za mene, a realno,  ni treba mi to!

Situacija s nanošenjem ovog fiksatora nakon podloge je bila drugačija, no nikako ne bolja! Nekako sam imala osjećaj da imam masku na licu, da me sve zateže po licu i tako sam odustala od njegove upotrebe.

Kada sam ga koristila na drugima, sve je bilo u redu, tako da za sve ove nezgodne situacije krivim u biti moju kožu, no ukoliko imate normalnu ili masnu kožu, slobodno isprobajte ovaj proizvod.

Kako vi stojite s primera i fikasatorima? Koristite li ih uopće? Ako da, koje volite?

*PR proizvodi

25 comments

  1. […] Eh, počnimo sada s tutorialom. Kako je novogodišnja noć najluđa noć u godini, treba se pripremiti na ludilo, gužvu i jedino pogubno za make up –toplinu, odnosno znoj…Grozno zvuči, no u kafićima prenapučenim ljudima koji pokušavaju plesati, skakati itd…zna biti gadno… Ja sam zbog toga prije svega nanijela bazu za lice koja bi trebala držati sve na mjestu. Koristila sam MUA bazu za lice koju sam recenzirala ovdje. […]

    Sviđa mi se

  2. Taj prvi primer mi je katastrofa ! I jako je komedogen, bljak . Ja sam ga znala staviti na nos samo jer to mi je najveći problem i upravo sve što si ti rekla, PLUS, drugi dan mi se začepe sve pore i nastanu komedoni i bubuljice i BLJAK !

    Sviđa mi se

  3. Ovaj njihov fiksator imam i ja, s time da ga koristim samo nakon što nanesem kompletnu šminku, i meni se pokazao odličnim! Make-up drži cijelu noć, a osjećam da mi je lice nekako svježe i hidratizirano. Imam normalno do mješovitu kožu. Sve u svemu, zadovoljna sam njime 🙂

    Sviđa mi se

  4. odlična i korisna recenzija! drago mi je što još uvijek postoje blogerice koje su iskrene o proizvodima!!! jedino tebi i varioli vjerujem na riječ!!!!

    Sviđa mi se

  5. Ja imam užasno masnu kožu. Zasjajim se nakon max. 3h s bilo kojim puderom. Već duže vremena tražim dobar primer, tako da mi je ovaj članak dobro došao 😉 nadam se da će i meni izdržat ovaj drugi primer cijelu noć ili bar pola hahah. Imaš li još koji dobar proizvod od MUA za preporučiti, ono kad već naručujem 😀

    Sviđa mi se

  6. meni se najviše sviđa ovaj primeru u sredini 😀 izgleda fancy naspram ovih ostalih 😀 vjerujem da je i dobar, a razlika u cijeni je minimalna… budem ga probala

    Sviđa mi se

Komentiraj