MUA Undress me too vs. UD Naked 2

Stvarno ne znam što mi je trebalo toliko dugo da natipkam ovu recenziju, tj. Usporedbu naked 2 palete i Undress me too palete, ali evo je napokon ovdje. Sličnu usporedbu sam radila s Naked paletom, na Šminkerici, a na nju se možete prisjetiti  klikom ovdje.

???????????????????????????????

Još davno sam stavila tease sliku na svoju Facebook stranicu, pa ste po njoj mogli zaključiti o čemu se radi. Naime, s ovom paletom nije slučaj kao s prethodnom, i na žalost MUA paleta je nešto lošije kvalitete nego UD Naked 2 paleta, što je u najmanju ruku i za očekivati obzirom na deseterostruku  razliku u cijeni.

???????????????????????????????

Cijena Naked palete sa poštarinom i carinom bila je gotovo 500 kuna, a za MUA paletu trebate izdvojiti 40tak kuna ako ne računate poštarinu. Što se tiče količine, sjenila u MUA paleti teže 0,8 grama po komadu  puta 12 komada, što  iznosi 9,6 grama ukupno, a u Naked paleti svako sjenilo teži 1,3 grama ili 15,6 grama ukupno što je gotovo duplo više.

???????????????????????????????

Što se tiče ambalaže, MUA paleta dolazi u plastičnom pakiranju, klasičnom za njihove palete, no ovaj puta u bijeloj verziji. To uvelike doprinosi ljepšem i kvalitetnijem izgledu, no nekako mi se cjelokupna kvaliteta čini jednakom i ne može se uspoređivati s Naked 2 paletom koja je metalna, čvrsta, s pravim ogledalom i kistom koji vrijedi kao tri MUA palete.

???????????????????????????????

Ovaj puta i MUA paleta je dobila imena sjenila pa će usporedba biti nešto bolja :D.

Tekstura sjenila je ponovno vrlo slična. Neobično mekana, poput L’oreal infallible sjenila, barem što se tiče shimmerastih sjenila.  Ona su manje-više jednako i pigmetirana, no pigmentiranost mat sjenila se ne može nikako uspoređivati. Srećom, ima ih samo tri od dvanaest  pa to i nije neki problem.

Što se tiče trajnosti, nanošenja i blendanja , sva sjenila su vrlo dobra u obije palete. Izuzev ovih mat nijansi koje mi nisu sjele baš, osobito ove iz MUA palete.

Krećemo s prva tri sjenila.

Nijanse su redom:

Naked, devotion, shy – foxy, halfbaked,bootycall.

page

Prva nijansa je totalno mat, prilično slabo pigmetirana kod obije palete. Kod naked 2 je moguće dobiti malo više boju ponovnim nanošenjem.

Druga nijansa se malo razlikuje u nijansi, no pigmetiranost je prilično dobra kod obije.

Treća nijansa se isto malo razlikuje ovako na swatchu, no na kapku se ta razlika uopće ne primijeti.

Fieri, lavish,dreamy- chopper, tease, snakebite

page1

Nijansa chopper je daleko intenzivnija i pigmentiranija od nijanse Fieri iz MUA palete, no možda će se nijansa Fieri nekome više svidjeti  jer je je chopper u biti duplić iz naked 1 palete.

Na tease se jasno vidi razlika, lavish je puno slabije pigmentirana no potpuno jednaka nijansa.

Snake bite, ista stvar.

Tranquil,exposed,reveal – suspect, pistol, verve

page2

Tranquil i suspect se malo razlikuju u pigmentaciji, ali i u nijansi. Tranquil je dosta svjetlija.

Exposed i reveal su prilično vjerne kopije, možda zericu svjetlije no dovoljno blizu da budu dupe za nijanse iz naked 2 palete.

Wink,obsessed,corrupt – YDK,busted,blackout

page4

Wink je vjerna kopija ydk nijanse, no preostale dvije su nešto slabije pigmentirane.

Sve ovo što sam rekla možete vidjeti na swatchevima. Većina ovih nijansi koje su slabije pigmentirane mogu postići željenu pigmentaciju ukoliko koristite primer  za kapke, nanosite ih mokrom tehnikom ili ukoliko stavite deblji sloj sjenila. (ja na swatchevima nisam koristila nikakvu podlogu ili primer). Gornja sjenila su MUA, a donja su iz Naked 2 palete.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Nekako mi se unatoč svemu čini da je MUA Undress me too paleta svejedno vrlo vjerna kopija Naked 2 palete i da je se isplati kupiti ukoliko ne želite/ ne možete kupiti UD Naked 2.

Što vi mislite?

Realno, kada bi pogledali swatcheve samo MUA palete, ne čini se  loše…

???????????????????????????????

32 comments

    • poštarina ti je 4.95 funti 🙂 znači izašla bi te 9 funti paleta, ali ja bi ti preporučila da uzmeš više stvari da ti se isplati ta poštarina jer je ona jednaka bez obzira na broj stvari 😀 a i sad imaju besplatni shipping ako potrošiš više od 20 funti 🙂

      Sviđa mi se

  1. ne želim biti bezobrazna, ali daj pripazi malo na pravopis. no hard feelings, ali izgleda iznimno neprofesionalno i amaterski.
    inače, jako zanimljiva recenzija 😀

    Sviđa mi se

  2. Odlicna je recenzija, jedino sam se gubila kod tri po tri poredjenja jer nisam znala koji je naziv za koju senku. Eventualno da si napisala na slici, pa da se ne vracam stalno gore dole 😀
    Inace mi se dopadaju obe, ali ne podrzavam davanje gomile para za jednu paletu, pa zato za sada radije biram MUA senke. Za te parice, zaista su 90% kvalitetne, ali se kao i kod drugih senki, uvek nadju jedna-dve koje nisu bas najbolje.

    Sviđa mi se

  3. uf naravno naked je naked i stvarno se vidi da je kvalitetna, s obzirom na cijenu i bolje joj je, ali nama smrtnicima/patnicima koji ju si ne mogu priuštiti, ovaj MUA definitivno nudi alternativu, ne naravno sad baš ono da su si upotpunosti u rangu, ali baš to što ti veliš, isplati se uzeti, dostojna je zamjena samo da je malo pigmentiranija. negooo, respect za rezenciju tj. usporedbu, stvarno je detaljna!

    Sviđa mi se

    • hvala, mislim da sam sve rekla…ali nekako me bilo strah jer sam već pisala ovakvu sličnu usporedbu pa da se ne ponavljam, a opet je i ovdje trebalo reći što i tamo …uf 😀 ehheh ,drago mi je ako je an kraju dobro ispalo 🙂

      Sviđa mi se

  4. Super recenzija i usporedba! Trenutno imam samo Undressed paletu i skroz sam zadovoljna, stalno je u upotrebi. 🙂 Drugi put kad budem naručivala s MUA stranice uzet ću i ovu Undress me too paletu. Istina, Naked 2 mi je možda za nijansu ljepša, al cijena je stvarno too much (bar za mene) 😀

    Sviđa mi se

  5. odlično!! ja mislim das e isplati uzetimua kao nemaš para za ud i to je to… dostojna zamjena za kao što si i ti rekla 10 puta manje novaca

    Sviđa mi se

  6. ma može i ova od mue 😀 nije puno lošija i mislim da se mogu svi isti lookovi kreirat, a i na kraju svega, odlična neutralna paleta za svaki dan

    Sviđa mi se

Komentiraj