My wedding – Part 4 – Kupovina dekoracija

Kao što sam i obećala, danas post o svemu što sam do sada kupila za vjenčanje :). Moje ideje se možete prisjetiti u ovom postu,  a ukoliko vas zanima koju vjenčanicu bih mogla uzeti, pogledajte ovdje! Dobro, nisam uračunala to što sam uplatila akontaciju za vjenčanicu i što je dragi kupio odijelo i sav potreban accessories :D. Kada sam već kod toga, moram se požaliti da je on birao to sve duže nego što je meni trebalo da kupim sve što sam do sada kupila :D. Četiri dana za redom smo hodali po gradu, oko 8 sati na dan da bi si on pronašao sve što mu je trebalo, da mu se sviđa i što je najbitnije – da mu je udobno!

Odlučio se tamno plavo lagano sjajno odijelo, bijelu košulju i srebrnu široku  kravatu. Nije htio ništa jako svečano i tako to jer ćemo ipak imati male svatove i tako to, a i nije se osjećao dobro u ničem što je bilo previše fancy :D.

Okej, vratimo se sada na poantu ovog posta.  Kupovala sam uglavnom stvarčice koje će mi trebati kako bi dekorirala restoran, s time da većinu stvari imam, a neke sitnice još trebam kupiti i naručiti, no na svu sreću imam još vremena :D.

Započeti ću s nadstolnjacima koje ste već vidjeli, no nisam znala ništa posebno o njima, ali sada sam saznala. To je zapravo dekorativna paučina i kupila sam je u lokalnoj knjižari. U jednoj roli ima 10 metara, a metar je koštao 6kuna. Uzela sam ukupno 5 roli, za 8 velikih stolova (koji će biti složeni u kocku, ne u redove) i na svaki stol će ići dvije trake. Stolnjaci će biti nježno krem, gotovo bijeli svilenkasti i jako lijepo idu uz ove nadstolnjake. Ako vas zanima kako izgleda odmotana ova rola, zavirite u ovaj članak.

??????????????????????

Iduće što sam kupila je tkanina koju ću omotati oko stupova i staviti na prednju stranu stola za kojem ćemo sjediti ja, dragi i kumovi.  Ulovila sam ju na turbo sniženju u Jysku, jedan bunt je bio 20 kn, a sadrži 5 metara! Nije bilo sve u jednoj boji, no vjerujem da ću i ovako uspjeti sve iskombinirati da bude lijepo.  Na žalost nisam pronašla takvu i ljubičastu, pa se moram baciti u potragu :). Kao i obično, sve preporuke su dobro došle :).

??????????????????????

Naravno, odmah nakon Božića bacila sam se na kupovinu lampica za bor koje su tada bile na sniženju. Nisam ih htjela vaditi sve iz kutija pa sam uslikala samo jedne, ali ima ih ukupno 6 komada + jedne što vise kao prema dolje, za naš stol :D. Ostale će biti omotane oko stupova na terasi, ispod tkanine.  Bile su po 100kn u Pevecu :), vanjske su pa se ne moram bojati ako se malo zaliju i tako to.

??????????????????????

Kada sam već kod stupova, nekidan sam u Pevecu uzela ove buketiće umjetnih ruža, od po 9 komada za samo 19 kuna po buketiću. Te ću ružice razdvojiti i ići će vjerojatno isto na stupove o kojima cijelo vrijeme pričam :D.

??????????????????????

S eBaya sam naručila balone, u nekoj bisernoj i ljubičastoj boji kojima mislim napraviti nešto na zidu iza nas, mladenaca. Ne znam koja im je cijena bila… Ova druga pakiranja balna sam kupila u Offertissimi, za nekih 10tak kuna mislim…

??????????????????????

Nekako ne volim one fore tipa živjeli mladenci, aranžmani od cvijeća i tako to pa sam si smislila nešto običnije, a opet zanimljivo…   Inspirirala me ova slikica :D.

197318_158794644277046_1021763728_n

Kada sam već kod mladenaca, nisam mogla odoljeti ovoj figurici s mladencima :D. Ne vjerujem da ću ih stavljati na tortu, ali morala sam ih kupiti jer su mi presimpatični :D. Našla sam ih u Offertissimi za samo 17kuna!

??????????????????????

Ondje sam pronašla i ljubičaste plutajuće svjećice koje ću vjerojatno staviti u male čaše s vodom na pod uza zidove…No to još nije definitivno. Paketić je bio 12 kuna mislim…

??????????????????????

I da, skoro zaboravih. Ondje sam pronašla i ove male teglice od kojih ću napraviti lampione i u njih ću staviti svijeće.

??????????????????????

Na svaki stol će ići po tri komada, različitih dimenzija da bi dobila na dinamici :D. Cijene su bile između 5 i 8 kuna, s time da je 5 bila ova najmanja, ova srednja 6kn , a najveća je bila 8 kuna. Ovih u sredini sam kupila duplo više kako bi u njih stavila ljubičaste svijeće,  na njih privezala papirić na kojem će biti zahvalnica i sve to lijepo spakovala s nekim keksićima ili tako nečim u vrećicu koju će te vidjeti ispod.

??????????????????????

Zahvalnice će ovako izgledati, samo će na ovaj veći, ljubičasti dio biti polijepljen papirić na kojem će biti isprintana neka lijepa rečenica zahvale…

??????????????????????

Papirnate ukrasne vrećice sam pronašla u Kik-u za 5 kuna po komadu. Originalno sam htjela sve ove zadnje u redu, ali kako ih nije bilo dovoljno, morala sam pristati i na ova druga dva dezena :D.

????????????????????????????????????????????

Kada sam već kod dekoracija za stolove,  kupila sam i male cvjetiće koje ću skinuti sa žica i polijepiti na bijele grane koje će biti centralna dekoracija na stolovima. Kupila sam ih lokalnoj knjižari za 8 kuna po „buketiću“.

??????????????????????

Osim cvjetića, na te grane ću polijepiti i perlice, prozirne, biserne…svakakve…Nanizala sam ih na konac, po 7-8 komada i lijepiti ću ih da vise prema dolje, a gore na ljepilo će ići cvjetić :). Perlice sam naručila s eBaya, i nisu baš bile jeftine…Ali opet su jeftinije nego da sam ih bilo gdje kod nas kupovala…

??????????????????????

Kupila sam i staklene kugle-vaze koje ću napuniti sitnim bež kamenčićima i u njih utaknuti grane, samo ih nisam imala kod sebe da ih uslikam. Pronašla sam ih u lokalnoj „trinestici“ za samo 12 kuna po komadu :D.

okrugla-staklena-vaza-posuda-potpuno-slika-19027826

U Kiku sam pronašla i ove perlice i ružice nanizane na silk, bile su oko 15 kuna i još nisam odlučila gdje i što ću s njima no vjerujem da ću uskoro sve znati.

????????????????????????????????????????????

Ondje sam pronašla i ova drvena srca koja zapravo imaju štipaljkicu iza, cijena im je bila 8 kuna po paketu, no još nisam odlučila što ću s njima. Sviđa mi se ideja da njima prikačim neke sličice mene i dragoga po jednom zidu, no ta ideja je još u razradi.

??????????????????????

Na ovako nešto sam mislila…

clothespin-family-photo-hanging

U Offertissimi sam pronašla i ove plastične ljubičaste mini vilice koje će odlično izgledati na pladnjevima s mezom koji će tokom dana stajati onako na barskim stolovima, prekriveni bijelim stolnjacima s ljubičastom mašnom  :D.

??????????????????????

Kupila sam u lokalnoj trgovinici i one kuglice koje se pretvore u veće žele kuglice kada se napune vodom jer ih mislim staviti u jednu veliku staklenu vazu i nekako iza njih provući neke lampice ili tako nešto :). Previše ideja imam, sigurno već mislite da će to sve ličiti na cirkus hahaha. No budem vam poslije svega stavila slikice da vidite :D.

 ??????????????????????

I ti bi u biti bilo to :). Čim budem imala neke novosti budem vas obavijestila!

Ukoliko imate kakvih prijedloga i ideja slobodno ih ostavite u komenatrima, svakako ih budem uzela u obzir pri donošenju odluka!

Javite mi i o čemu drugom vezanom za vjenčanje bi htjele čitati jer mi ponestaje ideja 😀

44 comments

  1. vidiš ja kad gledam tvoj blog se grizem jer ja toliko ne radim a čini mi se da je moje prije tvog (3.8.?) ugl. mi smo u restorančiću, gdje će imati sve stoljnjake, svjećnjake, poljsko cvijeće za nas…
    ja sad zapravo razmišljam o pozivnicama i zahvalnicama i ne znam kakav tekst unutra sklepati ali ok…
    i zapravo sam i ja danas pljačkala ofertisimu :)))
    jer sam skužila da imaju male bočice za alkohol pa smo mi mislili potočiti našim gostima domaćeg višnjevca sa zahvalnicama :))
    (ko neki kroneri :))
    ja sam haljinu našla taj čas (u prvom salonu – ljubav na prvi pogled)
    nego mene muče cipele, daj mi to pomozi,
    jako mi se svidjela tvoja ideja da uzmeš nešto što ćeš moći kasnije obuvati, ono neke nude sandale, ali recimo nisam ništa našla da nije neka peturina na kojoj ne mogu ni u dućanu stajati a kamoli na cijeloj svadbi i plesati…gdje da cipele nađeeeem???

    Sviđa mi se

    • pa ako će te imati to sve, onda se nemaš što ni brinuti 🙂 Što se teksta tiče, najbolje ti je smisliti nešto svojim riječima, ja sam pregledala brdo primjera i sve mi je bilo bzvz i na kraju je dragi smislio lijepe normalne , ne previše srcedrapajuće tekstove i to je to 🙂

      što se cipela tiče, ja sam svoje kupila u Aldu, peta nije prevelika i imaju otvorene prste,i u boji kože su! Imaš sliku tu negdje u nekom haulu 🙂 Samo, muči me što ću imati dosta veliku vjenčanicu, a malo mi se izvuaju ako ih ne obučem na bosu nogu, pa se bojim da ne zapnem za vjenčanicu (neku od podstava) ili nešto i da mi se ne izuje cipela… Mislim da ću si gledati sad neke s remenčićem onako preko stopala, da mi budu malo stabilnije :/ a misla sam da sam- našla idealne cipele…

      u pittarellu ima lijepih, samo što je kvaliteta fuš… a u deichmannu je opet kvaliteta okej, ali nemaju nijedne cipele dostojne tog dana… ja mislim da ću se opet odlučiti za Aldo, a i tebi bi preporučila da si tamo najprije pogledaš 🙂

      Sviđa mi se

      • Necu nista praviti samo mozda neku zurku u kucnoj varijanti,i to mozda,vise sam za neki put mene i dragog znaci samo nas dvoje da se opustimo,nego da za dzabe jede i onaj koga znam i ne znam i da me posle ogovara jer boze moj ja,koja inace u tom danu ne bih znala gde se nalazim sto je i normalno jeli,nisam njemu i njoj posvetila paznju itd.Napominjem da nisam zelela hejtovati vec samo pisemo kao odrasle osobe svako ima svoj stav 🙂

        Sviđa mi se

  2. sad te moram pitat glupost ali jel ti nije bilo lakse nac restorancic bas za vjencanja koji sami imaju te ukrase,teme i tak to..ok shvacam da imate svoj restoran i u neku ruku je glupo da sad placas nekom drugom al ono,dok to sve pronadjes sta ti treba je muka a vjerujem da ces pred vjencanje bit jako nervozna i bit ce ti tesko to sve ukrasavat,slagat,treba imat zivaca za to a znas sta te sve jos ceka i na kraju kad sve prodje sta s ukrasima? bas sam u subotu bila u kik-u i nasla sam neke ukrase za kolace u obliku mladenaca,bijele punu vrecicu pa kao case za sampanjac isto ukrasi za tortu,bas je bilo predivnih a ove ruzice sam isto vidjele bijele sto vise mada mi to vise izgleda kao ukras za kosu

    Sviđa mi se

    • ma jok, to uopće nije bila opcija… da je, onda bih se vjenčala doma(u slavoniji mislim)! što se tiče pravljanja ukrasa i smišljanja, ja uživam u tome tako da mi to nije nikakav problem 🙂
      samo dekoriranje je meni odmor a ne napor, sve će biti napravljeno do toga dana, a večer prije ću samo sve posložiti po terasi i pripremiti i to je to..

      a kad sve prođe, dio ukrasa će dobro doći za restoran, dio za moju garderobu/sobicu za šminkanje, dio za moju kućicu….i tako, bez brige 🙂
      te ružice ću ja vjerojatno razdvojiti…

      Sviđa mi se

  3. ma želim sve detalje, kako si koji ukras napravila, zahvalnice, cvijeće, sve, baš sve 😀
    hahahahh ko neki ludi stalker, al stvarno mi se sviđaju tvoje ideje, želim vidjeti što više toga da se znam snaći jednog dana 😉
    hvala ti što misliš na nas :*

    Sviđa mi se

  4. hahaa de ajde ljudi, načekat ćemo se za slike! vjenčanje je tek na kraju devetog mjeseca! Ja uživam u ovim postovima vezanim za vjnečanje iako još ni ne pomišljam na njega! drago mi je zbog tebe airy!

    Sviđa mi se

  5. ahhaha preslatki su mi mladenci!!! i sve je super što si kupila, stavrno si pronašla povoljne stvari! jedva čekam da vidim kako će to sve izgledati

    Sviđa mi se

  6. sve si divno kupila 😀 ali imam jedno pitanje za tebe, koliko ti imaš pregleda bloga dnevno i kako i uspjela skupiti toliko pregleda? ja se trudim ali ništa od toga 😦 već razmišljam da odustanem od svega … i da, kako uspiješ dobiti sve te proizvode za recenziranje?

    Sviđa mi se

    • haha, pa ima toliko pregleda vjerojatno jer se ljudima sviđa to što piše, a i dokazala se na Šminkerici.
      ako imaš blog samo zato da dobivaš proizvode na recenziranje, onda čisto sumnjam da ćeš ikada postići toliki broj pregleda..

      Sviđa mi se

      • pa nisam ih uspjela skupiti, radila sam an tome mjesecima, a i šminkerica mi je dosta pomogla! ali činjenica je da se ljudi vračaju, a to znači da im je nešto ovdje dobro 😀

        što se tiče proizvoda za recenziranje, nije ih baš toliko koliko misliš :/ kod nas je to sve svedeno na minimum, a to što dobijem mislim da sam zaslužila svojim radom, trudom i zalagnjem 😀

        blog se ne piše da se zaradi ili nešto dobije, pišeš ga iz ljubavi! tek kada se to prepozna onda možeš očekivati nešto!

        Sviđa mi se

Komentiraj