Flormar sjenilo 1 boja

Danas ponovno jedna recenzija. Kao što znate, Diva kozmetika je izabrala i mene među 10 blogera koji će idućih 6 mjeseci predstavljati njihove proizvode. Za početak sam se odlučila isprobati njihova sjenila. Danas vam donosim recenziju Flormar mono sjenila, a za koji dan i recenziju Gabrini trio paletice.

Za početak vam moram reći da njihove proizvode možete kupiti  na njihovom maloprodajnom mjestu u Garešnici, Kolodvorska 2, ili pak putem njihove web stranice. Dostava iznosi 28kuna za narudžbe do 100kn, a za iznad 100kn je besplatna (osim za otoke kada ostaje ista bez obzira na vrijednost).

Osim make upa, u ponudi imaju i proizvode za njegu kose i tijela, uređivanje noktiju, accessories i parfeme, no više o svemu pogledajte na njihovoj stranici, ja se bacam na recenziju.

Radi se o Flormar mono sjenilima,  po cijeni od 13,40 kn i količini od 5grama po komadu, koja dolaze u 25 različitih mat i shimmerastih nijansi.

???????????????????????????????

Ambalaža je jako dobra, od tvrde bijele plastike kojom se lako rukuje, odlično čuva proizvod na mjestu, te čak preživi i pad na pod.

???????????????????????????????

Na samom proizvodu i nigdje na stranici nisam pronašla sastav ovih sjenila. Također, imajte na umu da boje na stranici ne odgovaraju u potpunosti onima u stvarnosti.

???????????????????????????????

Ja sam si izabrala 3 nijanse, jednu shimmerastu i dvije mat, pa se budem bacila na pojedinačno objašnjavanje.

Nijansa 16

???????????????????????????????

Ovo je zapravo pastelno žučkasta boja, totalno mat efekta. Tekstura ovog sjenila je pomalo mekana, fina i obzirom na to zna se dosta trusiti. Obzirom na svjetlu nijansu to i nije neki problem. Sama pigmentacija je dosta dobra, čak i pri nanošenju s kistom (budem objasnila zašto ovo napominjem).

???????????????????????????????

Ovu sam nijansu izabrala u biti jer sam mislila da je shimmerasta, a boje šampanjca nikada dosta. Bez obzira što nije shimmerasta, može odlično poslužiti kao highlighter kada ne želite previše svjetlucavoga na očima. Njome također možete fiksirati i korektor na područje ispod očiju, jer  svojom bojom neutralizira plavo- ljubičaste podočnjake. Trajnost ovog sjenila na kapcima je pomalo teško procijeniti jer je prilično nevidljivo kada se izblenda, no nisam ni u jednom trenu primijetila da je „nestalo“ s kapka – imajte na umu da ovu nijansu nanosim kao highlighter ispod obrve i kako bi stopila sjenila.

Nijansa 19

???????????????????????????????

Ova nijansa je zapravo prljavo ružičasta, totalno mat i vrlo slične teksture kao i prethodna.  Pigmentacija ove nijanse je okej, mada na kapcima nakon blendanja ispadne dosta svjetlija nego što u biti je.

???????????????????????????????

Ja ju koristim za blendanje pregiba kada koristim neke zemljaste nijanse. Također, može poslužiti i kao blago rumenilo, osobito sada kada sam svjetlije puti. Trajnost ovog sjenila je dobra, osobito ukoliko koristite bazu za sjenilo. Ova nijansa se isto prilično lako nanosi kistom i lako se blenda.

Nijansa 21

???????????????????????????????

I dolazimo do jedne problematične nijanse, doduše, jedine koja je bila kakva sam ja htjela da bude, barem u ambalaži. Ova nijansa je shimmerasta tamno bordo nijansa koja savršeno ide uz plave i zelene oči i trenutno sam opsjednuta tom bojom. Tekstura je malo tvrđa nego kod prethodnih sjenila i pomalo čudna. Valjda je zbog toga ovu nijansu nemoguće kistom nanijeti na kapak.Na njemu aspolutno ništa ne ostaje čak ni nakon doslovnog poluminutnog trljanja kistom po sjenilu, a ono što i ostane, odmah završi ispod oka (jer ne mogu otresti kist jer bih onda opet ostala bez ičega na njemu!).

???????????????????????????????

No da ne bude sve tako crno, pokušate li recimo prstom nanijeti sjenilo na kapak, dobit ćete ovu boju u punom njezinom sjaju- kako, zašto – nemam pojma, ali sam bila presretna kada sam to shvatila! Kada boju nanesete na kapak lijepo se da izblendati kistom i s ostalim bojama i sve je u redu u biti. Na kapcima uz bazu traje sigurno nekoliko sati, tj.meni je trajala dok nisam skinula makle up.

 ???????????????????????????????

I za kraj swatchevi, za koje morate priznati da izgledaju prilično dobro.

 ??????????????????????????????????????????????????????????????

Zapravo, nisu swatchevi bili kraj :). Imam za vas i prikaz kako ova sjenila izgledaju na kapku + malo objašnjenje.  Dakle, preko cijelog kapka i na vanjski dio donjeg je nanesena nijansa  broj 21, pregib je ublažen nijansom 19, a ispod obrve je nijansa broj 16. U unutarnjem kutu oka sam koristila MF dip in srebrno sjenilo u kombinaciji s nijansom 16 da ga malo razblažim.

 ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kako je ovo moj prvi susret s Flormar proizvodima, zanimaju me vaša mišljenja? Što mislite da bih trebala isprobati od njihovih proizvoda, a što izbjegavati?

29 comments

  1. Airy, kako potaknuti rast obrva? Naime, imam podosta tanke obrve, kao posljedica nepravilnog čupanja.Sada sam naumila probati ” pustiti” obrve, međutim one jako sporo rastu :/..Bojim se da neće narasti a htjela bih gušće. Imaš li neki savjet?

    Sviđa mi se

    • hahaha mene pitaš koja muku mučim s btim već evo godinu dana?! meni apsolutno ništ nije pomoglo :/ strpljiva sam jako, ali sad mi je već preko glave…

      toliko sam očajna da sam ih počela mazat i s onom elocom kremom za koju je neko reko da svakodnevnom uporabom potiče rast dlačica…

      probaj s ricinusovim uljem, čula sam da je pomoglo mnogima, ali eto, meni nije…

      Sviđa mi se

      • Oki, pokušam s ricinusovim uljem, neznam, imam osjećaj da će mi biti kao i tebi – bezuspješna borba.Sada se toliko kajem jer sam previše stanjila obrve 😦

        Sviđa mi se

        • i ja se kajem, i baš sam na onom članku s kosom kroz godine skontala da sam ih u biti i jako rano tako na tanko počupala…ovo na kraju je još bilo i super kak sam ja to isprve napravila stručno ahahah, al ajde , još se nadam da će narasti 🙂

          Sviđa mi se

  2. ja sam isto uvjerena da sam ih vidjela u kozmu u importane galeriji, a sad je li to to ili ne nisam ziher jer je bilo u prolazu, ono što mene zanima je : kakav im je miris…smeta me jako ako je kozmetika preintenzivnog mirisa jer mi od toga suze oči.

    Sviđa mi se

  3. imam nekoliko njihovih mono sjenila, obožavam ih. imam i bazu za lice koja mi je odlična, i rumenilo koje je isto diiivno. stvarno su mi super i imam sve pohvale!

    Sviđa mi se

  4. Imam dosta Flormar proizvoda i svim sto imam sam prezadovoljna. Najbolja su mi njihova rumenila i veliki bronzeri u smedjem pakovanju,pretty ruzvi (jarko pink pakovanje) i Flormar supershine lakovi za nokte. Taman sam trebala neku sjenku sampanj boje,a da je mat, posto nisam uspjela naruciti MUA mat sjenilo br. 17, pa cu bas sutra da odem uzeti to Flormar jer je vrlo slab izbor mono sjenila u toj boji, a da su pristupacne drugstore cijene.

    Sviđa mi se

  5. imaju i sampanj shimmerasto sjenilo,ali je broj 14,ostala sjenila su isto odlicna,21 ja obozavam,iako imam smedje oci,i ja ga prstom nanosim.probaj i ona u mat varijanti,mislim da nose oznaku mono mat.teget plavo je divno,svilensto,ne trusi se a odlicno je pigmentirano.broj m03.crno m11 je najpigmentiranije crno koje ja posjedujem.
    Rumenila su im isto odlicna ,ona s oznakom p,preporucujem p112 i p115.ona terracota isto nisu losa,imam 43 i 23,koje koristim i kao highlighter.lakovi su odlicni,isto.ovisi od boje.tamniji obicno divni,jednoslojci i brzo se suse.ruzevi u crnom paknju,longwear,nijanse 37,14,12..
    Ne bih preporucila maskaru u rozom pakovanju,pretty lenghtening…nesto tako,nije mi radila nista osim sljepljivala trepavice.ne bih preporucila ni paletice od 5 sjenila,jako se truse a neke nisu ni pigmentirane.
    A,da,odlicne su zato one po 4 sjene,pretty quad,br 45 smedja i 43 ljubicasta.
    I diamonds eyeliner ,glitter efect u nijansi 107,obavezno pogledaj.to je divna bakrena nijansa.

    Sviđa mi se

  6. još se nisam susrela s Flormar proizvodima, no planirala sam uzeti neku od njihovih maskara u boji. jedino što me malo buni napisala si da se njihovi proizvodi mogu nabaviti preko weba i u Garešnici, a mislim da sam vidjela njihove police i u Kozmu, je li to isti Flormar il sam ih pomješala? i jako mi se sviđa bordo sjenilo i smokey koji si napravila s njime . Ako ga se može kupiti u Kozmu obavezno ga kupujem 🙂

    Sviđa mi se

Komentiraj