Moja kosa kroz godine

Hej curke 😀

Kao što sam vas na fejsu već obavijestila, za danas sam vam pripremila malo smiješan post. Radi se o mojoj kosi i frizurama kroz cijeli moj život 😀. Slike iz  nekih razdoblja su netragom nestale , a vjerujem ne bez razloga. Uglavnom, neću baš za svaku frizuru znati točno razdoblje, ali budem vam objasnila što budem znala :D. Očekujte malo teksta i puno slikica i pripremite si kokice i sokić :D. I oprostite za mutne ove stare slike, već su stare, skenirane, izrezane i slično..

Nisam našla nijednu svoju sliku dok sam bila beba, a da nisam ili gola ili da mi se  vidi kosa, koje sam imala, i bila je tako svjetlo smeđa. Zato kao prvu slikicu stavljam ovu na kojoj imam  dvije godine i imam kratku valovitu kosu.

O

Ova slika je s proslave mog 4tog rođendana. Tu već imam dugu kosu i šiškice. I kosa mi se lagano izravnala.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovo je slika iz prvog osnovne. Kosa mi je potpuno ravna i imam šiške od pol glave , ne ponovilo se nikad više :D.

O

Na ovoj slici pirim svijeće za moj 8. Rođendan. Kao što rekoh zamrzila sam šiške i glavni đir su mi bile ove trake za kosu koje sam imala u svakoj mogućoj boji.

O

Eh ovo je slikano kada mi se mali brat rodio, što znači da tu imam 11 godina. Šiške su napokon malo duže, a kosa mi je malo nerealno tamna na ovoj slici.

O

Slika je slikana na kraju 8.og razreda, znači tu negdje sa 14 godina. Ovdje imam pravih nekoliko plavih pramenova koje mi je mama stavila kada je bojila kosu.

O

Sada krećemo u srednju školu, razdoblje najglupljih dužina i boja :D. Ovo je kraj prvog razreda, i iako se na slikama ne vidi (osim možda ovog tamnijeg djela na vrhovima), u biti mi je unutarnji sloj kose obojan u tamno crveno.

O

Nakon toga sam dala pramenove i ispali su sivi i užasni, pa sam se obojila u plavo, tj, neku boju meda, a dužina je od prilike ista.

DSC04485DSC03313DSC02860

Sa oko 16 godina sam se ošišala na kraće i skoro cijelu godinu sam imala tu frizuru.

DSC00136

Kada mi je počela dosađivati plava kosa, obojila sam ju u svjetlo smeđe – koja uopće nije bila smeđa ali je meni nakon plave kose to bio veliki šok :D.

DSC04525

Tu nekakvu čudnu boju sam imala i tokom trećeg srednje i na maturalcu.

DSC05113_edited

Nakon toga ne znam što mi došlo i obojila sam se u tamno smeđe. I takva sam bila dok nisu ukinuli čokoladno zlatnu nijansu Palette boja za kosu.

DSC06139Silvester1 265

U među vremenu sam uspjela uništiti svoju dugu kosu šišajući je na „repove“ kod neke mutave frizerke i dobila sam jednu od najgorih frizura ikada. Kosa mi je bila turbo kratka i imala sam par dugih pramenčića koje sam uglavnom nosila u pletenici… To je bilo prije jedno 5 godina.

DSC00751

Kada su ukinuli tu boju, pokušala sam s drugom, i ispala skoro crna! Prvi puta u životu i izdržala sam svega dva dana s tom bojom . Tu mi je već malkoc narasla kosa pa sam se uspjela ošišati slično kao tamo s onom plavom kosom i 16 godina.

Photo-0069

Odmah reći dan otišla sam na pramenove da ju malo posvijetlim. Nije baš da sam bila oduševljena ali bilo je bolje nego prije.

Photo-0253Tu negdje sam si i umislila da želim kratku kosu pa sam si radila neku glupu frizuru da izgleda kao kratka :D.

DSC01016

I onda sam ju napkon pustila na miru i šiške su se unormalile nakon katastrofičnog šišanja (kod frizera…da se razumijemo!)

DSC03163

DSC04284

S vremenom i pramenovima, moja kosa je postala plava, pa sam ju cijelu obojila u tu boju, opet.

DSC03302DSC02047DSC02015

Vrag mi nije dao mira jedan dan sa šiškama i sama sam si ih odrezala i požalila istog trena. Nakon toga je slijedilo je nošenje šiški prema gore barem jedno tri mjeseca.

DSC01243

Nakon toga sam se opet obojila u neku svjetlo smeđu boju.

DSC02514

A nakon toga, ponovno u plavo….

DSC00522DSC00835

I onda sam napokon  odlučila da više ne želim plavu kosu, i postupno sam  izrast bojila u tamniju boju, sve dok nisam došla do svoje prirodne boje i onda sam ju pustila više od godinu dana na miru.

16

Počela sam pisati za Šminkericu, i odmah tamo negdje u 2-3 mjesecu prošle godine sam  se opet obojila u svjetlo smeđu i prekrila moj teško stečeni „prirodni“ ombre. I požalila iste sekunde, odvratno sam si izgledala s tom bojom.

OO

S vremenom mi se boja isprala pa sam izgledala kao da imam crvenu kosu.

OO

U ljetu sam odlučila sama napraviti ombre na kosi, i na šminkerici imate tutorial kako sam ga radila i u biti od onda nisam radila ništa s kosom i danas je ovakva kakva je.

OOO

Uglavnom, to bi bilo to :D. Koje razdoblje vam se najviše sviđa?

87 comments

  1. Najljepše ti stoji tamno smeđa, prekrasno se ističu oči, predivna si sa dužom smeđom, mada nije loše ni tamnija plava.Meni si tad bila ljepša nego u pravoj plavoj ili ombre. Mislim da se možeš vratiti tamnijim tonovima (ali ostavi dužu kosu) ako te pukne želja,bez bojazni,kao na slici 15 i 20 🙂

    Sviđa mi se

  2. Smedja definitivno nije tvoja boja. Po meni ti najbolje stoji skroz plava kosa i to sa gustim siskama, na onoj slici u bez jaknici, iako se tebi ne dopadaju. I zadnje dve fotke sa sadasnjom bojom su super, bas ti je dobra kosa. Samo se drzi duge kose.
    Ja sam krajem proslog ljeta eksperimentisala sa kosom i od prirodno crne dosla do svijetlo smedje i iako su mi mnogi hvalili tu boju, bas kao sto i ti kazes- to nisam bila ja. Plus sam izrast imala za 7 dana jer mi brzo raste i to me strasno zivciralo tako da sam opet tamno smedja i konacno sretna sa bojom. Priroda nekad promasi sa bojom, a nekada je ipak najbolje drzati se svoje boje.

    Sviđa mi se

  3. U sustini svako ko je eksperimentirao kao ti se boji promjena, a ista sam ti! Bojala sam kosu u skoro sve boje kose, pramenove, ravne siske, siske na stranu, krivo rezane siske, repovi, stepenasta, ravna kosa….mislim da nisam nista propustila!
    I onda sam se odlucila da pustim svoju boju kose i zaboravila sam kako je izgledala… Tako da te u potpunosti razumijem da ti je tesko da se odlucis…. I boja i oblik frizure ti je lijep i moderan…

    Sviđa mi se

  4. Mislim da je važno da znaš! ne pišem nikad komentare, al moram ti reći da kad sam listale slike, skro si mi super izgledala sa smeđim nijansama, i plava prirodna ti lijepo stoji. najbolja si na 4 slici odozdola s podignutom kosom.

    Sviđa mi se

  5. 11 slika od dole.. jeli znaš koja je to boja… ja imam skroz plavu skoro bijelu kosu i namjeravam se obojati u neku tamno plavu ili svijetlo smeđu… a tvoja boja na toj slici mi se baš svidjela

    Sviđa mi se

  6. Kako ti imaš savršenu kosu. Toliko si je bojala i mijenjala frizure i opet je tako gusta i sjajna i prelijepa. I baš ti kosa brzo raste, sigurno si jako ponasna na svoju kosu.

    Sviđa mi se

  7. Prelijepa duzina i boja na najnovijim fotkama. Zar bas nista nisi radila na kosi od ljeta, izgleda mi svjetlija sad, a jako mi se svidja nijansa… neki color sampon ili 😉

    Sviđa mi se

  8. Plava…Al ne ona blondi blondi neg ova sad…Jako si lijepa plavuša….
    i tamno smeđe ti je super al duga! Kraca ti ne pristaje nekako-bar kak se meni cini …
    i slika iznad odlomka : Počela sam pisati za Šminkericu ; ti je SUPER (izgledas mi dost odraslije i ozbiljnije)…
    Ugl ova sad boja ti je super….i ona prirodna….sa prirodnim ombreom….
    Dugaaaa obavezno…Ne šišaj se micka 😉

    Sviđa mi se

  9. meni si najljepša kakva si sada, ne toliko zbog boje koliko zbog duzine kose, btw obozavam duuugu kosu 🙂
    gledajući ove tvoje fotke, ko da gledam fotke svojih frendica iz razreda i susjedstva koje su imale slicne takve frizure, boje….tocno se vidi kak smo sve htjele biti moderne u to doba, hehehe
    btw, lajk za traku, i ja sam je furala, a i za pirs (moja neprežaljena ljubav)

    Sviđa mi se

  10. Najljepsa si mi na slici br. 22 i 33, ako sam dobro brojila. Po meni ti savrseno stoji ona svijetlija nijansa crvenkaste ko da si riđa, ajme, svrseno. tako ti nekako lici ozivi i ti ga jos znas savrseno naglasiti sa sminkom. obozavam gledati ovakve postove i slike jer onda i sama dobijem inspiraciju da nesto napravim s kosom. suzana super si!!! e, da, kad ce clanak ‘sto nosim u torbi’? 🙂

    Sviđa mi se

  11. Odlican post, bas sam se zabavila gledajuci slike..na slici di slavis 8. rođendan vidim da imas traku kakvu sam i ja nosila dok sam bila tih godina, samo moja je bila ljubicasta. Tako da me to i nasmijalo 🙂 Uglavnom, meni je tvoja kosa najljepša takva kakva je sada, ali mi se sviđala i onakva ko crvenkasta..takva sam ja trenutno. 😉

    Sviđa mi se

  12. hahah ovo je bio baš super post 😀 bilo je tu uspona i padova…ah kao i svakome sa frizurom. npr mene je mama tjerala da se do 5. razreda šišam na kratko a kosa mi je kovrčava – najgora odluka moje mame. ona tamno smeđa sa pramenovima nekako najčudnije izgleda a home made šiške, jel ima osobe koja s tim nije pogriješila? hahah ova današnja boja ti je baš super i nemoj ju ni mijenjati još duuuuugo 🙂

    Sviđa mi se

  13. Suzana baš si prava šminkerica, iskreno ni jedna mi ne djeluje ko da ti ne paše, meni osobno si najljepša s onom čokoladno-zlatnom bojom s leđa slikana, mada ti i plavo odlično stoji!!! 🙂

    Sviđa mi se

  14. meni su najljepše tvoja sadašnja kosa, i onda kao “crvena” kad ti se smeđa boja isprala. ta mi je naj naj =)

    i pirs mi se sviđa =) na tebi izgleda slatko i zaigrano, i decentan je. ^^

    Sviđa mi se

  15. moram priznati da nisam jedna od onih koja kod osoba (ili na slikama) primijeti svaku sitnicu… i čitam komentare i mislim si “kakav pirs??” i idem ponovo pogledati sve fotke, i fakat – imala si pirs. 🙂 točno takav je imala i moja sestrična. ona je bila oduševljena s tim, a ja joj nisam imala srca reći da meni to zgleda ko ružan bijeli prišt. uvijek bi nekak skrenula s teme jer ne mogu lagati, a nisam joj ni istinu htela reći… nemoj si ga više stavljati. dok si bila djevojčurak, ajde de. al sad si dama, a damama ne stoje bijeli prištevi nasred nosa. 😉

    Sviđa mi se

    • ma meni je taj prvi koji ne ovim slikama bio bzvz,ali nisam ga smijela vadit, poslije sam kupila manji, zlatni i taj je bio okej, samo eto, bleh, prošlo me to… imam još na pupku, ali to ne znam kako ću skinit :/ jednom kad sam ga mijenjala ga nisam mogla vratiti od prve i toliko sam se uzrujala da sam plakala hahha imam ga već 8-9 godina i ni ne sjećam se kako je ne imati ge…

      Sviđa mi se

  16. meni se jako sviđaju sve boje koje si imala i sve frizure, imaš prelijepo lice, tako si puna elana i kad bi se više njih ugledalo na tvoj entuzijazam svijet bi bio ljepši… samo naprijed! uživam čitati tvoje postove…

    Sviđa mi se

  17. joj bas se vidi kako si se kroz godine dosta promjenila u licu 🙂 meni se apsolutno sve frizure svidjaju,mislim da ti jos plava najbolje stoji ali i pramenovi na smedjoj kosi 🙂 mogu ti rec da ti kratka kosa odlicno stoji,pogotovo ovi istanjeni repovi na duzoj kosi,takodjer sam imala puno frizura i dosta sam toga isprobala od jako duge,preko bob friza pa sve do kratke,bojanje,pramenovi,pa cak i ovo kad cekas dok se mama boja da ostavi malo 😀 sad sam si iskreno najgora s frizurom,ako je pustim,usko lice pojede kosa,ako je peglam ostecujem je,ak se osisam e onda mi je mrsko odrzavat i namjestat frizuru,nikad ne znam namjestit kao kod frizera i onda se razocaram…sjecam se kad sam jednom otisla kod frizerke na samo skracivanje vrhova a onda mi je ona rekla kako uopce nemam nikakav oblik kose sto je bilo i istina,kad sam dosla kuci i pocesljala se stajala je samo kosa do ramena,skracenih vrhova i siskica u istoj duzini kose koje sam po prvi put u zivotu uspjela pustit 😀 tad sam pomislila da mi stvarno treba promjena sem bezlicne kose koju konstantno vezem u rep jer ajmo realno sve mi volimo dugu kosu ali sva frizura je vezanje u rep,rajf ili podizanje kose u pundjicu tako da ipak treba od kose napravit nekakav oblik,da imas friz

    Sviđa mi se

  18. zamiljiv post. jetim se sebe i svih svojih faza koje sam prije prolazila. sad imam dugu kosu koju ću morat obnovit sa novim bojanjem jer sam i ja radila ombre i to u rujnu

    Sviđa mi se

  19. svaku boju si dobro nosila, ne bih mogla odlučiti koja ti je najbolja, a koja najlošija frizura. zapravo, meni osobno se nikad nije sviđala smeđa kosa sa svjetlim pramenovima, a i ti si, vidim, podlegla trendu. 😀 sve ostalo – super! i sa šiškama i bez! al znaš kaj me iznenadilo? da nema minivala! ili skroz kratke frizure. kak to? nikad nisi poželjela imati kovrčavu kosu?
    ja svakih nekoliko godina stavim minival jer mi prilično prirodno stoji (i onda me svi pitaju zašto si ravnam kosu, kad mi ovak dobro stoji…) jer mi je to najlakše održavati.. nikad nisam bila plava. htjela sam, al to ipak ne bih bila ja. strah me da mi se ne bi dopalo (i imam prilično guste tamne (ne i debele jer ih tanjim) obrve i imam fobiju da bi plava kosa ružno izgledala na te moje obrve. pa se ne usudim..

    Sviđa mi se

    • ma pa ne…samo je jedna cura u mom razredu, danas moja najbolje frendica to napravila i svi smo naučili na njenim greškama 😀 kad sam htjela kovrčavu kosu samo sam si malo zgnječila kosu sa pjenom i ispalo bi super i bilo bi bzro gotovo, a kad bi oprala kosu opet bi bila okej 🙂

      a skorz kratka…htjela sam, ali mi starci nisu dali- to je bilo u modi tamo kad sam bila osmi razred (čak je cura pored mene na slici iz osmog razreda bila tako ošišana, al izrezala sam druge ljude sa slika pa ono…) sad mi je drago što nisam rezala kosu, bilo mi je mučno s onim do brade a ne na kratko 😀

      Sviđa mi se

  20. Prelijepa si. 😀 Super ti stoji plava boja i neke nijanse smeđe, u biti ne sviđa mi se samo ona boja što si napisala da si se ofarbala tako kad si počela raditi za šminkericu, ostalo sve mi je super.
    P.S. Stavi pirs opet, super ti stoji. (:

    Sviđa mi se

  21. Predobar post, baš sam uživala gledajući/čitajući 🙂 Po meni, tebi svaka frizura predobro stoji, a najljepše ti stoje šiškice (frizura kada si imala 16), a sad dok opet malo bolje pogledam, nije ni loša frizura (i boja) koju si imala kao 14-godišnjakinja. Bez uvrede, najmanje mi se sviđa boja kose (frizura je o.k.) kada si ju obojala u tamno smeđe pa nabacila svijetlije pramenove jer mi friz djeluje preumjetno. Kao neka perika, jel 😀 Takvu sam sličnu glupost i ja napravila te to smatram svojim najvećim promašajem u povijesti bojanja kose 😀

    Sviđa mi se

  22. Otprilike je tako izgledala i moja kosa u zadnjih par godina..sve moguće kombinacije plave i smeđe 🙂 Mislim da ti čokoladna najbolje ističe crte lica i make up, ali općenito mi se najviše sviđa ombre 🙂

    Sviđa mi se

  23. Jako zanimljiv clanak, bas sam uzivala 😀
    Najvise mi se svida ova zadnja plava, a i smeda izmedu plave i tamno smede pri kraju popisa 🙂

    Btw. prelatko si dijete bila 😀

    Sviđa mi se

  24. ajme, zadnja slika *_* famozna ti je kosa i izgleda baš zdravo i lijepo i sjajno ajme! 🙂 ja sam se bojala godinu ipo dana u plavo i onda 1.6. u smeđe i boja se preko ljeta isprala i kosa je posvijetlila od sunca i od tad je ne diram tako da je sad nekakva moja boja, gore nekako svijetlo smeđa a pri dnu plavkasta al oke sviđa mi se 🙂 jedini problem što imam jaaako tanku i rijetku kosu koja se brzo masti i moram je prati svaka 2 dana i to mi je užasno a o frizurama da ne govorim da ništa nemože izdržat duže od par sati na mojoj glavi -.- iiiii sve pohvale za članak kao i obično jedino malo razočaranje što mi na fejsu kad sam ti poslala inbox na stranicu sa savjetom u vezi vjenčanice nisi odg… al i dalje te pratim i jedva čekam nove članke!

    Sviđa mi se

  25. Najljepše ti stoji plava boja, iako mi se sviđaju i neke nijanse smeđe 🙂 Mogu primjetit da si dosta bojala kosu i eksperimentirala s bojama. Ja mislim da bi moja kosa otpala nakon toga. :/

    Sviđa mi se

  26. skroz simpatičan post 🙂 moram priznat da ti super stoje šiške – ali ove na stranu.. najviše mi se sviđa kako ti izgleda kosa trenutno, poprilično mi se svidjela i frizura sa 16 godina 🙂
    kako zapravo igranje sa bojom može učiniti razliku u izgledu osobe! ja se nekako nemam hrabrosti ofarbati jer mislim da bi oštetilo moju ionako suhu i tanku kosu, pa onda eksperimentiram sa dužinama iako moram priznati da mi je srce na mjestu samo kad je kosa baš duga! 🙂

    Sviđa mi se

  27. najzgodnija si mi dok si bila ofarbana sa Pantene čokoladno zlatnom nijansom … ta boja ti predivno stoji uz tvoju put… ali i današnja boja ti je prekrasna 😀

    Sviđa mi se

  28. Definitivno ti najbolje stoji plava boja. Slatko ti stoji i frizura sa šiškicama iz razdoblja srednje škole… Haha kako smo negdje iste dobi pretpostavljam da smo svi tada furali te šiškice, a sad ih više nitko koga znam nema… baš rijetko mi vidjeti osobu moje dobi da šiša šiške. Ja sam na početku srednje furala dugu kosu, pa sam je ošišala do ramena i otad furam tu dužinu uz različite modifikacije tipa šiške i repovi, jedino zadnje 2 god se šišam stalno u lagani bob bez šiški.

    Moja tiha patnja je pixie cut, ali nemam dovoljno hrabrosti jer mislim da mi ne bi baš dobro stajao, a i bojim se faze kad puštaš kosu ponovno…

    Ugl, najbolje ti stoji plava boja i drž se toga, nekako ti najprirodnije stoji…

    Sviđa mi se

  29. Iskreno,meni ti je ova crvenkasto zlatna odlicno stajala,bas ti je komplimentirala licu,osim toga ova zadnja je prekrasna i ombre 🙂 Koje proizvode koristis za takav prekrasan sjaj.
    Moja je postala jako oštra,a poprilicno je duga i ako ne stavim velike kolicine regeneratora nema sanse da ju mogu raspetljati,a ovako sjajna nije nikada..Imas koji savjet :)? Ja sam također bila plava kao curica,zatim je pocelo ici na svijetlo smeđe,da bi se na faksu nakon par tura s plavim pramenovima odlucila obojati kosu u najtamniju smedju sto mi je zapravo lijepo stajalo,a sada sam cokoladno smedja i razmisljam na vrhovima napraviti ombre s bojom meda,sto mislis :)?

    Sviđa mi se

    • imaš moj post o njezi kose tu na blogu i tamo ti sve piše što koristim 😀 a što se tiče ombre, definitvno, meni je to predivno, osobito na tamnoj kosi i ako je lijepo napravljen 🙂 ako budeš radila sama i imala kakvih pitanja pošalji inbox ili mail 🙂

      Sviđa mi se

  30. Sviđa mi se ovaj kratki bob s pletenicom, baš ti dobro stoji. 🙂 Al divna ti je kosa sad. Ja sam svoju od pola leđa morala odrezat na malo ispod ramena jer me frizerka spalila s blajhom, pa ju sad mazim i pazim i puštam opet. Sreća da je gusta i jaka i brzo raste. E btw, kud ode pirs? 😀

    Sviđa mi se

    • bila sam ga istrgnula ručnikom i nisam ga više mogla vratiti… ( a prije sam ga normalno stavljala i vadila, ugl.duga priča…) razmišljala sam da ga opet stavim, ali nekak mi je muka kad se sjetim koliko ću opet morat paziti na njega…

      Sviđa mi se

  31. Ova kraća frizura s pletenicom ti je jako lijepo stajala, baš mi se sviđa. 😀 Al sad ti je krasna kosa, duga. Blago tebi, ja sam kosu od pola leđa morala ošišati do dužine malo ispod ramena zbog frizerke koja me spalila s blajhom. 😦 Tak da ju sad pazim i mazim i puštam opet. 🙂 Sreća da je gusta i jaka i brzo raste.

    Sviđa mi se

  32. heheh 😀 sjećam se toga kada je i moja mama meni stavljala pramenove dok se bojala 😀 ja sam uvijek čekala kraj nje i sve daj mene malo hahah 😀 ali ona se bojala u mahagonij boju i ja imam tamno smeđu kosu pa to nije bilo tako vidljivo ali bitno da sam ja imala pramenove 😀 sviđa mi se kako ti stoji smeđa boja no ovo zadnje je ipak najljepše 🙂

    Sviđa mi se

Komentiraj