Maybelline mini colorama- Stara verzija

Hej ljudi 😀 Ovo je samo jedan brzinski post 😀 Možda ste već vidjeli u raznim drogerijama da su nam stigli novi Maybeline colorama lakovi za nokte. Na Šminkerici imate već i recenziju istih, evo je ovdje.

Kao što to obično biva kada je stari proizvod zamijenjen novim, stari ide na akciju/rasprodaju. Upravo to se dogodilo i s ovim Maybelline mini colorama lakovima za nokte. Kako sam već imala par komada, i još nekoliko sam ih uhvatila na tom sniženju, definitivno moram podijeliti svoje dojmove o njima dok ih još uopće ima za kupiti.

O

Možete ih pronaći u košaricama na pultovima DM-a na primjer. Cijene su im trenutno između 9 i 11 kuna,ovisno o nijansi, a bili su preko 20 i to za 7,5 ml proizvoda. Rok trajanja im je navodno 24 mjeseca, ali očito i duži :D.

O

Ambalaža im je eto, takva kako ju vidite. Nema nikakvih iznenađenja. Poklopac je od  malo mekše plastike, a sam kist je prilično tanak i malo dužih dlačica, što za mene osobno nije baš najsretnija opcija.

O

Također, u ambalaži nema one kuglice koja služi da se lak ne bih zgusnuo, no unatoč tome svi su preživjeli dugo vremena kod mene, i to je razlog zašto sam ih još kupila.

O

Sastojke ovih lakova ako vas zanimaju možete pročitati na slici ispod.

O

Uglavnom, ja imam pet različitih nijansi, i svaka je posebna biljka, pa ću ih tako nekako i rasporediti. Prve tri (žutu, rozu i tirkiznu) nijansu imam dugo, a ove druge dvije sam nedavno kupila.

Za početak evo kako ovi lakovi izgledaju na noktima sa samo jednim nanesenim slojem.

O

Prva nijansa neka bude ova žuta, broj 100- Urban Lemon

O

Ova nijansa je totalno mat, sa sjajnim finishom. Ovu nijansu imam već više od tri godine i još uvijek je u odličnom stanju. Sama tekstura laka je prilično rijetka, pa unatoč priličnoj pigmentiranosti ne prekriva baš najbolje u jednom sloju. Pri nanošenju uglavnom ostavlja crte po noktu, obzirom na teksturu i tanki kist, no već u drugom nanosu se sve popravlja i nokat bude pokriven u cijelosti. Trajnost ove nijanse nije baš nekakva, recimo da jedno 2 dana može izdržati netaknuta na noktima.

Ova roza nijansa je broj 26 i zove se Candy bar i baš tako nekako i izgleda.

O

U stvarnosti je malkoc tamnija nago na ovoj mojoj slici. Isto je mat sa sjajnim finishem.  Ovaj lak je malo gušće teksture, no svejedno mu je potrebno dva sloja da potpuno prekrije nokat. Kako je malo gušći nemam toliko problema niti s nanošenjem, a mislim da se to vidi i s bočice na kojoj je očito da ga pola nedostaje (što je kod mene rijetkost). Isto tako, i trajnost mu je malo duža nego kod prethodnog, sigurno 3-4 dana izdrži i ovu nijansu toplo preporučam.

Treća nijansa je ova  tirkizno zelena boja koja baš nije ispala onako kako sam si ja zamišljala. Nijansa je broj 95- Green Park i isto je mat sa sjajnim završetkom.

O

Ova nijansa je još rjeđa od one prve i samim time se teško nanosi, i još je k tome jako slabo pigmentirana. Potrebno joj je barem tri sloja kako bi  bila nosiva, i na kraju uopće niti ne izgleda jako lijepo na noktu. Traje nešto od prilike kao ona prva nijansa, ali nisam ju puno niti nosila pa nisam baš 100% sigurna. Ova me boja sveukupno razočarala.

Oh, ovo je moja najdraža nijansa ovih lakova. Radi se o nijansi broj 105- Urban Orange.

O

Ova nijansa je malo drugačija od ostalih po tome što sadrži shimmer. I ne, ne radi se o groznom glitteru koji se neda skinuti, već finim sitnim zlatnim česticama koje daju notu posebnosti ovoj nijansi. Predivna je za jesen, pogotovo za razdoblje oko Noći vještica :D. Vrlo je pigmentirana, možete se „izvući“ samo s jednim malo debljim slojem  i definitivno moj fotić nije bio fer prema njoj – ako želite, bacite pogled na  članak o mojim omiljenim jesenskim lakovima, ondje se bolje vidi ova nijansa. Također, kao što se brdo puta pokazalo, lakovi koji sadrže ovakav tim shimmera dosta duže traje na noktima, tako da jedno barem 5 dana možete biti mirni. Svakako preporučam ovu nijansu, čak i ako ne volite narančastu boju (ni ja ju baš ne volim, ali sam se zaljubila u ovaj lak). Tekstura mu je srednje gustoće i nanosi se najlakše od svih ovih lakova.

I posljednja nijansa koju imam je ova mat tamno ljubičasta, sa sjajnim završetkom. Inače, nijansa je broj 52- Dark Plum.

O

Ovo je još jedna odlična nijansa koju obavezno preporučam. Ne traje previše dugo na noktima, ali obzirom da je tako tamna i pigmentirana prekriva u jednom sloju, pa ako ga budete morali i popravljati ili koji nokat ponovno bojiti, znate da će te biti brzo gotovi jer se jedan sloj jako brzo suši!  Tekstura mu je malo gušća od ostalih što omogućava lako nanošenje.

 O

I to bi bilo to, ukoliko vam je koja nijansa zapela za oko požurite u najbliži DM i opskrbite se ovim povoljnim lakovima dok ih još ima :D.

Koja nijansa vam je najdraža?

14 comments

  1. meni su ovi lakovi jedni od gorih po kvaliteti i trajnosti. znam da za tu cijenu i ne mozes ocekivati Bog zna sta ali meni su bas bas slabi.. imala sam tu Dark Plum , onda tirkiznu jednu ne sjecam se naziva i jednu u nijansi Ballerina koju sam kupila jer je tako prelijepo izgledala u bocici , neka krem- mlijecna boja ali na noktu je bila prozirna -.- i svi su mi se uzasnooo brzo gulili i skidali,cini mi se nakon par sati nosenja haha. Uglavnom cula sam da su ove nove ambalaze ujedno i kvalitetnije, pa morat cu probati neku 🙂 Meni ta Green Park bas slatko izgleda, i Orange je ekstra 😀

    Sviđa mi se

  2. volim ove lakove, najdivnija mi je ovdje candy bar 😀
    nego, nije mi jasno kako nešto može biti mat sa sjajnim finišom?
    mislim, nije ovo nikakva kritika, samo mi se čini da si krivo shvatila pojam mat?
    btw.tvoj blog mi je postao jedna od prvih stranica koje otvaram uz kavu na pauzi 😉

    Sviđa mi se

    • tako su mi na šminkerici čitateljice rekle da se kaže… znam ja jako dobro što je mat, ali et, uvijek se nađe netko da me ispravlja… mat su u smislu da nisu shimmerasti, ali ne i u smislu da se ne sjaje…u biti, pa vidite sa slika 😀

      Sviđa mi se

      • ma, Airy, ti si meni super, i nemoj si uzimati ovo kao kritiku jer to stvarno nije! Možda sam ja u krivu, ali ja sam uvjerena da je mat bez sjaja. evo, npr. postoji essence top coat s mat effektom, i kad se premaže preko bilo kojeg laka ostane samo boja, ali sjaj nestane, ostane onako baršunast finiš, ako me razumiješ.
        ako je mat je mat.
        ako je sjajni može biti bez shimmera ili sa shimmerom.
        isto, postoje puderi s matt efektom, baš da se ukloni sjaj s lica, što nema baš veze sa shimmerom nego sa sjajom masnije kože.
        evo, pročitaj ovaj članak: http://www.kremasica.com/saveti/teksture-lakova-za-nokte-kako-ih-prepoznati-i-koristiti.html

        i da ne duljim i ne potičem daljnju raspravu i uništavam ovaj divan post, nadam se da se ne ljutiš 🙂 ugodan dan! :*

        Sviđa mi se

        • ma ne ljutim se hahha, samo se naživciram kad me se stalno ispravlja, a nigdje nisam našla točan izraz, na sveki netko ima neki prigovor… kada sam govorila da su krem- onda su postali mat sa sjajnim finišem- mada to nema baš logike, ali ajde 🙂 budem pročitala članak pa me više nitko neće moć zezat 😀

          Sviđa mi se

Komentiraj