HyMy by Petra

Danas za vas imam jedan malo drugačiji post. Znate da sam osim u make up i šminkanje, zaljubljena i u modu, a ona ne funkcionira bez modnih dodataka! Upravo zbog toga, htjela bih vam predstaviti djevojku koja sama izrađuje fenomenalne modne dodatke, kojima ne samo možete osvježiti svaku kombinaciju, već vas mogu inspirirati i za nove. Od kada sam naišla na njezinu HyMy by Petra  stranicu na Facebooku nije prošao dan da nisam pogleda neku od njezinih divnih fotografija još divnijih proizvoda.

slika (41)

Torbice koje izrađuje su nešto najsavršenije, pogotovo one neutralne, ali isto tako uz par dodataka može ih pretvoriti u nešto što liči kao da vam je dobacila neka manekenka s modne piste :D. Naušnice, narukvice i ogrlice će sigurno plijeniti poglede, a ono što me najviše očaralo (osim torbica) su svakako ukrasi za kosu (you know me :D) koji će ovo proljeće i ljeto zavladati na ulicama :).

slika (36)

Sada slijedi mali intervju u kojem je Petra odgovorila na neka moja pitanja, i svakako se potrudite sve pročitati jer su odgovori vrlo poučni i zanimljivi. Na kraju posta vas očekuje jedno malo/veliko iznenađenje :D.

slika (30)slika (25)

Za početak nam reci nešto malo o sebi.

  • Moje pravo ime je Petra Šimenić, živim u Višnjevcu, prigradskom naselju Osijeka. Studentica sam 3. godine Učiteljskog fakulteta u Osijeku. Imam 21 godinu i volim sve što vole mladi.

slika (24)

Čime se baviš u slobodno vrijeme, ako ga uopće imaš?

  • Moje slobodno vrijeme je zapravo moj posao. Biti student mi je trenutno primarna stvar u životu i nastojim da mi ništa ne utječe na nju, a izrada modnih dodataka se događa u slobodno vrijeme. To naravno ne znači da nemam prijatelje ili društveni život uopće. Volim otići u dobar provod s prijateljicama, pogledati dobar film u kinu, ispijati kave i pročitati dobru knjigu. Sve se to da izbalansirati, ne smatram se osobom koja savršeno iskoristi svaku minutu u danu, ali uvijek postoji mjesta za nadoknadu ako nešto ne uspijem odraditi u vremenu kada to trebam.slika (27)slika (31)

Kako si došla na ideju da počneš izrađivati sve te stvarčice?

  • Izradom modnih dodataka sam se počela baviti još 2010. godine. Tada se dogodio modni bum broševa/ruža od tkanine. To je bilo vrijeme kada su svi obilazili krojačke radionice i tražili ostatke od neke košulje, majice ili haljine.. Tako sam i ja krenula. Prvo sam izrađivala isključivo za sebe no već nakon par dana broš je poželjela i prijateljica, pa njezina prijateljica itd.
  • slika (33)slika (32)

Imaš li uvijek inspiracije za rad? Kada nemaš, kako si pomogneš?

  • Volim gledati modne fotografije, pretraživati po internetu neke strane modne časopise, čitati domaće i strane modne blogove. To mi je jako dobra podloga za moj rad. Ne kopiram direktno neku stvar koju vidim na slikama, ali nekako se moja ideja nadogradi na to sve i nastane jedna sasvim nova stvar. Teško je i meni samoj objasniti inspiraciju, ponekad mi se čini da sve što izrađujem imam negdje u glavi, samo treba nešto da potakne da ideja prijeđe u realizaciju.
  • slika (35)slika (26)slika (1)

Od kojih materijala najčešće izrađuješ stvari i kako ih izabireš?

  • Materijala je koliko i izrađenih stvari-neprebrojivo! Torbice su od eko-kože, alkantare iliti brušene kože, neki djelovi na torbicama su od tkanine s ušivenim šljokicama ili su od čipke, koristim razne metalne komponente za izradu nakita, akrilne i biserne perlice, razne privjeske, lance, kamenčiće.. Za izradu šalova, broševa i remenja koristim tkanine različitog sastava. Također, ove zime su jako popularne trake za kosu koje izrađujem od umjetnog krzna.
  • slika (29)slika (22)

Kako si hobi pretvorila u posao?

  • Pod imenom HyMy by Petra stvaram malo više od godine dana. Mogu reći da sam od onda ušla u taj dio poslovnog svijeta. Kada sam stavila prve fotografije na stranicu, cure su počele „lajkati“ slike, slati poruke i tako se to i proširilo. Internet je čudo. U ovih godinu dana surađivala sam sa velikim brojem cura, slala sam pakete preko granice, stekla prijateljstva, divne suradnje i snimanja… Često je ovo više uživanje nego posao!
  • slika (42)

Koliko vremena ti treba da napraviš jedne naušnice ili torbicu?

  • Vrijeme izrade zavisi o samoj složenosti stvari koju izrađujem. Ponekad duže traje sama priprema dijelova za izradu naušnice nego sama izrada naušnice… Recimo da za naušnice treba oko 45 minuta, znači, samo izrada, ako se nešto lijepi pa se treba sušiti izrada se oduži i na sljedeći dan. Što se tiče torbica, rekord je izrada torbice za 30 minuta! Nisam imala namjeru tako brzo je završiti, bila sam uhvatila dobar tempo i pismo torbica je nastala u rekordnom vremenu. Otprilike za torbice treba oko sat vremena.
  • slika (43)

Poželiš li ponekad odustati od svega toga?

  • Nikad, ali baš nikad nisam pomislila odustati od ovoga. Niti razmišljam hoću li imati želju za odustajanjem. Od malena obožavam modne dodatke, šarene stvarčice, zveckanje narukvica.. Uvijek je trebalo nešto uz samu odjeću da budem kompletna. I drago mi je da sam pronašla način da osim sebe, mogu razveseliti i druge cure. Imam puno ideja za budućnost, ali sve to odrađujem nekim sporijim tempom. Sviđa mi se kako posao zasada ide pa da nešto ne pokvarim, bolje da ništa ne mijenjam. Jednostavno sam se u ovome pronašla. I inače u životu ne volim započeti neku stvar pa je ostaviti nezavršenom.. A na ovome području imam još jaaaako puno toga napraviti da bi ova priča bila završena.
  • slika (49)slika (48)slika (47)

Jesli li imala kakvih neugodnih iskustava u svom poslu?

  • Itekako. Više ni ne brojim cure koje rezerviraju stvari, uzmu moje privatne podatke za uplatu i više se nikada ne jave. To mi je u početku bilo jako ružno i bila sam užasno ljuta kada bi to napravile. Neke stvari sam uspjela srediti što se toga tiče: recimo, torbice, materijal za njihovu izradu je skup i u jednom navratu sam potrošila popriličnu svotu novaca na naručivanje materijala i kada su torbice bile gotove (sve torbice su bile naručene), niti jedna cura se nije javila da torbicu preuzme. Od onda za torbice prvo ide uplata, onda naručim materijal i zatim kreće izrada. I to odlično funkcionira. Za nakit se i dan danas dogodi da se cura ne javi, ali onda odlučim da s tim curama više neću surađivati. Smatram da si to smijem dopustiti. Tko to napravi prvi put, napravit će i treći i četvrti… Stvorila sam jedan krug stalnih „mušterija“, cure koje svaki novi komad nakita kupe upravo od mene i to je upravo ono što baca sjenu na neugodna iskustva. Naravno da se dogodilo da sam i ja nekoliko puta jednostavno zaboravila odraditi narudžbu ili nestane materijala pa ne mogu izraditi pa moramo tražiti drugo rješenje ili naručeni materijal ne dođe i slično.. Ali uvijek se pronađe neko rješenje. Bilo je nekoliko slučajeva kada se stvari pokidaju, ispadne perlica, otpadne lanac sa torbica, klipsa na naušnicama popusti… Stvorila sam neku komunikaciju sa onima koji kupuju od mene i uvijek kada se tako nešto dogodi izlazim u susret i popravljam štetu kako god je najbolje moguće. Cilj svega ovoga je jedno globalno zadovoljstvo i trenutno u tome poprilično uspijevam.slika (28)

Sada kada ste saznali svašta nešto o Petri i njenom hobiju, vrijeme je da vas obavijestim da smo vam pripremile nagradnu igru s prilično vrijednim nagradama za koje je zaslužna ni manje ni više nego Petra, i ja joj se zahvaljujem na tome!

slika (39)

Petra VAM je odlučila pokloniti jednu svoju torbicu i jedan ukras za kosu (kako će netko biti u trendu :D), što ujedno znači da ćemo imati dvije dobitnice. Kako se radi o vrijednim nagradama, tražimo od vas malo više angažiranja, a detalje će te vidjeti u pravilima.

PRAVILA:

  1. Prvo što trebate napraviti je složiti outfit, obući ga i slikati se (i ne, ne mora vam se vidjeti lice ako ne želite).
  2. Trebate otići na Petrinu stranicu, lajkati je  i ondje izabrati neki modni dodatak (bilo što) za koji mislite da bi savršeno išao uz vaš outfit. Tada si skinite njegovu sliku i na bilo koji način (izrezati,smanjiti …) je umetnite u sliku s vašim outfitom.
  3. Tu sliku tada trebate zalijepiti na zid moje stranice, koju isto tako trebate lajkati. Uz sliku (ili u komentar ispod nje) stavite svoje ime pod kojim pratite naše stranice, i e-mail adresu pod kojom pratite moj blog.
  4. Obavezno trebate pratiti moj blog.
  5. Trebate share-ati objavu o ovoj nagradnoj igri s moje stranice.
  6. Što se tiče izbora dobitnica:
  •  dobitnicu prve nagrade (torbicu) biram ja osobno ( prema onome kako mi se sviđa kombinacija, fotografija, način kako ste umetnuli dodatak, dosadašnjem „zalaganju“ na mojoj stranici i slično)
  • dobitnica druge nagrade biti će djevojka koja će dobiti najviše VAŠIH  lajkova. Obzirom da će slike biti na mom zidu, svi će te imati pristup „glasanju“.U obzir će se uzimati samo cure koje budu igrale fer (svako preveliko odstupanje u broju likeova biti će diskvalificirano (tipa sve imaju oko 50 i 100 i onda se pojavi netko sa 1000) , ako primijetim da je netko „molio“ za lajkove, share-ao svoju sliku 1000 puta i slično, isti slučaj!)

Nagradna igra traje do kraja ovog mjeseca, znači do 31.1.2013. godine, s malom mogućnošću prilagodbe u slučaju nekih okolnosti.

POKLON1.

Poklon1

POKLON 2.

Poklon2

Ništa cure, uključite maštu, odjeću, lajkiće i sve što imate i trebate i bacite se na posao. Jer mislim da će vam se stvarno isplatiti!

SRETNO!!!!

18 comments

  1. aaaa presretna sam!…puno hvala, isplatio se uložen trud, jedva čekam da mi dođe torbica:))
    vidim da ste napisali da su poslani mailovi dobitnicama ,ali ja ga nisam dobila? …možete li ga ponovno poslati,rococo_october@hotmail.com ,eto maila još jednom

    Sviđa mi se

  2. […] Nemam pojma zašto, ali gotovo u svakom outfitu koji mi se svidio nosim ove smeđe čizme iz Deichmanna koje dođu preko koljena, a platila sam ih 250kn prošle jeseni. Valjda jer sam malo mrzava ovu cijelu zimu hhaha:). Osim njih, ovdje nosim bijelu vestu/tuniku iz Takka koju sam ulovila na super sniženju za 50kn. Hlače su zapravo one moje tajice/traperice iz Lidla (70kn). Remen koji nosim sam dobila uz neku haljinu. Uz ovaj outfit bi ja najradije nosila HyMy torbicu koju vi možete osvojiti u mojoj nagradnoj igri . […]

    Sviđa mi se

  3. Petra ima krasne stvari, i rado bih se igrala jer već par mjeseci “kupujem” torbu, a onda na kraju nikad nemam novaca za nju jer su važnije režije, hrana, pas… , al nemam se baš ni s odjećom za pohvaliti i nemam nikakvu kombinaciju koja bi bila dobitna.. Svim drugim curama želim puno sreće! Petri želim puno uspjeha u radu! Svaka čast na ideji, Suzana.. 😉

    Sviđa mi se

  4. mrzim ovakve postove jer onda odem pregledavati te stranice i ne mogu se kontrolirat jer mi je sve prekrasno i završim u luđačkom šopingu :D:D:D
    ženo tvoj blog nije dobar za moj novčanik!
    a ova torbica na drugoj slici jooooooj kako je divna 😀
    ma sve mi je predivno…

    Sviđa mi se

  5. Ajme stvari su joj predobre!
    Petra, svaka čast! Želim ti svijetlu karijeru a sad se bacam na promatranje tvog page-a i razmišljam o tome da se uključim u nagradnu igru 🙂
    Airy i tebi hvala na ovom postu 🙂

    Sviđa mi se

Komentiraj