MUA LINERI

U ovom postu predstavit ću vam tri vrste MUA linera koje trenutno imam. Neki su me oduševili više, neki manje, a više o njima možete vidjeti u nastavku posta. Ima ih još puno, link je ovdje ako vas zanima.

Započeti ću s olovkama za oči. One su dugo vremena bile jedini eyelineri za koje sam znala, i po mojim saznanjima, vrlo dugo postoje općenito. Nije mi jasno kako se stotinama godina nije otkrila savršena formula za olovke za oči? Ako i jest, zašto je ju onda sve tvrtke ne proizvode po istom „receptu“?  Prvo ću pisati o olovkama po 1 funtu, sa šiljilom na poklopcu/čepu.

O

O

Rok trajanja im je 6 mjeseci. Ambalaža – hm, poklopac je užasan, jako lako puca jer već ima nekakve procjepe po sebi. Što se pak šiljila tiče, ono je odlično- vjerovali ili ne. Ja osobno nisam mogla vjerovati da to funkcionira, i moram priznati da je najbolje šiljilo za tanke olovke koje trenutno imam :D. Na svu sreću poklopci obije olovke su još u solidnom stanju i jako pazim na njih samo zbog šiljila! I da, ako vas zanima, možete „šiljiti“ i druge olovke njime, nema apsolutno nikakvih problema. Super je oštro, olovka klizi kroz njega i jedina mudrost je procijeniti pravi trenutak da izvučete olovku van! Što se tiče težine, ona ne piše, no jasno je vidljivo da su sasvim jednake veličine kao i ostale olovke za oči. Prilažem sliku mojih drugih olovaka da vidite o čemu pričam :D.

 O

Srebrna olovka je Intense Glitter Eyeliner u nijansi Silver Sparkle i ona jednostavno jest samo olovka s puno glittera u sebi. Sama po sebi je totalno prozirna, a jedini trag koji ostavlja je srebrni glitter koji dosta krupan, pogotovo na kapku. Dobra stvar je što je dosta masna i može poslužiti kao podloga za glitter koji vrlo dobro veže i drži na sebi. Trajnost joj je uz bazu začuđujuće dobra, no imajte na umu da vam to kažem ja koja nemam masne kapke ili nešto slično! Koristila sam ju nekoliko puta u te svrhe, za izlaske i savršeno je poslužila! I da, osim za kapke, ovu olovku možete koristiti i na usnama, barem tako piše na njihovoj stranici :D.

OO

Tirkizna olovka spada u Intense colour eyeliner pencil, a točna nijansa zove se Turqouise. Nemam pojma što je samnom i tirkiznim olovkama jer ih samo gomilam, a vrlo rijetko koristim! Ovu do sada nisam niti koristila osim u svrhu isprobavanja. Boja je vrlo pigmentirana, sadrži čestice shimmera i zbog toga se lijepo presijava na kapku. I dosta dugo traje na kapcima uz neku bazu, čak se i ruke prilično teško skida! Na „waterlineu“ je slabije vidi i manje je trajna i u te svehe ju sigurno neću koristiti.

O

Na swatchevima možete vidjeti sve što sam rekla do sada. Nisam pretjerano očarana ovim olovkama, no za tu cijenu, ne mogu se puno žaliti, osobito za ovu tirkiznu nijansu. Što se prve, srebrne tiče, nisam niti čitala kako spada što je to i u biti sam očekivala klasičnu srebrnu olovku za oči jer sam nedavno potrošila jednu koju sam ranije koristila!

Sada krećemo na drugu vrstu eyelinera, i to onih tekućih! Nedavno sam na Šminkerici recenzirala nekoliko crnih tekućih linera, a sada je došao red i na one u boji ( još mi ostaju samo glitter :D).

O

Trenutno imam dva linera u boji i oba su MUA Liquid eyelineri. Cijena im je također 1 funtu, a količina 3,1ml. Rok trajanja ovih linera je 6 mjeseci od otvaranja. Što se tiče sastojaka, oni su tako sitno napisani da ih ja iskreno ne vidim pročitati, mislim, možda bih i uspjela, ali stvarno mi se ne da „kidati „ oči na tome!

O

Koliko vidim, sadrže nekoliko vrsta alkohola i očito je to razlog zbog kojeg me malo peckaju kapci pri nanošenju ovih linera- a čini mi se da je to slučaj s većinom tih jeftinijih linera. Što se tiče kistića na ovim linerima, oni su jako precizni i omogućavaju savršeno nanošenje. Čim sam ih isprobala, morala sam ih očistiti da vidim kakva su ovo mala čuda, i moram priznati da sam se prilično iznenadila- radilo se gumi! Aplikatori mu im gumeni s malo imitacije nekakvih dlačica gumenih, nadam se da će te vidjeti na slikama!

O

O

Ambalaža im je malo smiješna (barem meni) mislim vidite na slikama, no bez obzira na to lijepo leži u ruci i omogućava lijepo i lako nanošenje. Gornji dio je načinjen od tvrđe crne plastike, a donji od prozirne i mekanije plastike koja se sigurno neće  brzo raspasti.

Prva nijansa je broj dva i to je ova tirkizna. Sama po sebi je vrlo lijepa, svjetla i dovoljno upadljiva i obzirom na malu količinu najfinijeg shimmera lijepo se sjaji. Lako se nanosi, lijepo stoji i sve je to za 5, ali ova boja ostavlja trag iza sebe. Slična stvar kao s Essence superfine eylinerom, samo u plavoj boji! Za lijepo vidljivu i potpuno prekrivanje potrebno je dva sloja, ali uz onakav kist to stvarno nije nikakav problem! Trajnost mu je u redu, ništa spektakularno, nekoliko sati će izdržati na svakom kapku.

OO

Druga nijansa koju sam ja isprobala je broj 3. Radi se o predivnoj bakreno-zlatnoj boji koja ima shimmerasti finish! Ova boja na svu sreću ne ostavlja nikakve tragove, a puno duže traje na kapcima od prethodne! Također, prekriva u jednom sloju i stvarno predivno izgleda na očima! Budem uskoro radila nekakav look s njime pa će te vidjeti! Od svih ovih linera mislim da je ovaj najbolji i ovu nijansu definitivno preporučam svima jer ne mogu zamisliti boju očiju uz koju ova boja ne bi lijepo pristajala!

OOI na kraju swatchevi ove dvije nijanse 🙂

O

Kako vam se čine ovi lineri? Jeste li možda isprobali koji njihov liner?

P.S. Ispričavam se na lošim fotkama. Napravljene su čim sam kupila proizvode i do sada nisam uopće doživila koliko su loše. Nisam ponovno slikala jer mi nema goreg od slika “načetih” proizvoda i tome pribjegavam samo pri inzistiranju 😀

23 comments

  1. Airy, moram ti službeno zahvaliti što si mi otkrila mua proizvode, danas mi je došao paketić svega i svačega, ja sam jednostavno preoduševljena, jedva čekam 50% i free shipping da sve pokupujem do kraja:)

    Sviđa mi se

  2. prosli put nisam uzimala ni jedan eyeliner u boji al mislim da cu sad na 50% uzet….mislim 4 kune…aj nek se gomila doma….haha…a ovaj tirkizni je bas lijep-mislim boja…
    uzela sam crni vodootporni prosli put i nije da me odusevio -kad vucem crtu on ko da razdvaja tu crtu(vidi se koza)….pa moram vise put ponovit crtu tak da zaprvo neznam ni sama kako bi ocjenila kvalitetu…ostajem pri svojem gel eyelineru a ovi ostali nek se opet gomilaju haha,…
    vidim imas L’oreal bijelu….ja dobila za božić od dečka,i ta olovka je genijalna…nek se mi ostale bijele sakriju nekamo 😀

    Sviđa mi se

  3. upadam kao padobranac ali znam da mi ti jedino mozes pomoci 😉 pocela sam narucivati stvari preko ebaya i sad jedno malo glupo pitanje 😉 Da li ja moram nakon plaćanja poslati poruku seleru da sam platila da mi posalje ili mu nista ne saljem,odnosno on automatski salje kad vidi uplatu na adresu navedanu na paypallu?i drugo pitanje je da li mi on treba poslati neku potvrdu na mejl da je poslao i cijenu placenog artikla ili to moram traziti od njega?hvala unaprijed na odgovoru

    Sviđa mi se

    • ma nikakve poruke ne moraš slati, vidjet će on sam, i nakon od prilike dva dana od uplate će ti poslati…imaš tamo uz proizvod male ikonice, prva ti postane obojena kad platiš, druga kad pošalje… što se tiče drugog, prvo dobiješ mail od pay pala i onda od njega, prvo da je zaprimio narudžbum, a drugu kad ti pošalje…ne moraš se ništa briniti 🙂

      Sviđa mi se

  4. Dvoumila sam se da li da uzmem taj bakreni liner. Sad mi je žao što nisam, ali ima vremena… Ja sam uzela 3 njihove 3in1 Contour Pencils (Black, Auburn i Sage) i jako sam zadovoljna (baza obvezatna) jer im oblik doista olakšava nanošenje. Jedina mana je što mi ne ostaju na waterlineu, no iskreno, i neke puno skuplje olovke ne surađuju s mojim uber suznim waterlineom pa i nije toliki nedostatak.

    Sviđa mi se

    • imat ćeš sad priliku na 50% 😀 ja bi htjela pronaći crnu olovku koja se s gornjeg waterlinea neće preslikati na donji 😀 ali to je nemoguća misija 😀

      Sviđa mi se

  5. Ja sam kupila njihov tekući tirkizni (bar sam ga nazivala tirkiznim dok nisam vidjela tvoj, hehe, moj je više zelenkast recimo), shade 1 i nije dobar, nažalost. Prerijedak je zbog čega se neravnomjerno raspoređuje po kapku, a ako stavim i drugi sloj počne se ljuštit 😦
    Tako da je, nažalost, neupotrebljiv. Ali ovaj tvoj bakreni mi djeluje puno bolje, mogao bi mi se naći u košarici 🙂

    Sviđa mi se

    • pa u biti, taj prvi je tirkizni, a ovaj moj je plavi- samo što mi uz taj sjaj vuče na tirkizno…:D totalno je čudno to s nijansama kod njih, sve ovisi o tome… 😀 jedna nijansa jednog proizvoda bude fenomenaln,a a druga ubi bože, i po ničemu ne možeš odgonetnuti u čemu je stvar….

      Sviđa mi se

    • je, da 🙂 kao što rekoh u tekstu, plavog je potrebno barem dva sloja za dobro prekrivanje, a ova bakreni prekriva u jednom sloju i to fantastično 😀

      Sviđa mi se

Komentiraj