MUA ruževi

Već vam dugo obećavam ovaj post, i nakon nesretnog slučaja u kojem su mi se poklopci s imenima nijansi ovih ruževa pomiješali, gotovo da sam odustala od njega. No kako ste me i dalje ispitivali u vezi njih, morala sam se malo potruditi i nekako sam uspjela odgonetnuti koja je koja nijansa i 99% sam sigurna da su sve točne :D, ako nešto slučajno i jest krivo, nemojte me odmah razapeti :D. Ima ih 10, tako da mi je to bio cjelodnevni posao :D.

                                                           O

Općenito o ovim ruževima imam uglavnom riječi hvale, 8 od 10, plus cijena od 1funte- What can i say !??! Iako sam već brdo puta ponovila, kvaliteta ovih ruževa varira od nijanse do nijanse, i to ću vam bolje objasniti uz svaku pojedinu nijansu. Sama ambalaža je okej izgleda, no već pri prvom dodiru će te shvatiti da je prilično jeftina. Poklopac lako puca pri padu na pod (check), problemi oko naziva imena na tom glupom poklopcu (check), stalno odvrtanje i zveckanje donjeg dijela ambalaže po kojem vidite nijansu ruža(check)… Mada, ova zadnja stvar je zapravo jako dobra i korisna pri traženju određene nijanse u moru ruževa. osim toga, unutra je pravi ruž, pa ako vam ponestane omiljene nijanse, uvijek možete prokopati dno ruža u potrazi za ne baš zanemarivom količinom ruža :D. Samo, ne znam je i i taj dio uključen u gramažu ovog proizvoda koja iznosi 3,8grama hahah. Svi ruževi imaju sasvim pristojan miris nekog jako blagog parfema i uobičajenog mirisa šminke.

O

I da, našli su još jedan način da mi otežaju traženje nijansi. Kada sam dobila ruževe bili su umotani u prozirnu foliju, i neki od njih su imali na toj foliji naljepnicu s nijansom, koju sam naravno bacila. Ali to ne znači da oni nemaju ime, naprotiv, imaju dva, jer je ispod bila još jedna naljepnica- dakako, s drugačijim imenom! Bilo je dvije takve, a sigurna sam samo da su nijansu broj 14, preimenovali u broj 16… Ne znam što im to treba značiti, samo napominjem da se ne bi iznenadile :D.

O

Sve nijanse se lako nanose na usne i solidno dugo traju na usnama. Također, nisam primijetila da mi je niti jedna od ovih nijansi isušivala usne. Jedino su možda ove shimmeraste nijanse malo manje hidratantne od ovih ostalih, no to nije ništa čudno niti alarmantno.

O

Dakako, ove ruževe možete pronaći na njihovom web siteu ili pak u drogerijama diljem UK :D. Samo, kladim se da u drogerijama nemaju onako kul popuste i akcije kao na stranici, a njih možete pratiti dakako, putem njihove Facebook stranice koja se velikom brzinom približava broju od 50 000 članova, a time i velikim popustom od 50% i besplatnom poštarinom, koja inače iznosi skoro 5 funti.

O

Uglavnom, krenimo mi na sve ove divne nijanse ruževa (jedva čekam popust da naručim sve koje još uvijek nemam :D). Nemojte se molim vas buniti što ima puno slika, mislila sam se da će vam biti lakše ukoliko vam pokažem nijanse pod različitim osvjetljenjem i iz različitih kutova, jer više niti sama ne znam koja boja je najvjerodostojnija :D. Znam da je glupo ovo što sam rekla, ali je istina, na svakom svjetlu izgleda drugačije (na usnama mislim), a na njihovoj web stranici neću niti spominjati hahaha :D.

O

Krećemo s prvom nijansom, a to je nijansa broj 1. U ambalaži i na slici na webu izgleda prilično tamno i očekivala sam da će biti takva i na usnama. Dakako, kao što vidite na slikama, očekivanja mi se nisu baš ispunila, no neću se previše buniti jer je i ovo lijepa zagasito crvena nijansa. Ovo je mat nijansa sa sjajnim završetkom koji daje stvarno divan i pun izgled usana. Boja je vrlo pigmentirana i obzirom na to prilično dugo opstaje na usnama. Ja sam oduševljena ovom bojom.

OOO

OOO

Iduća nijansa je broj 2. Ova nijansa je shimmerasta, ali, iako nisam pretjerani fan ovakvih ruževa, ovo je jedan od onih koji mi se stvarno sviđaju. Shimmer je vrlo sitan, ne osjeti se na usnama, a daje im divan sjaj i neobičan izgled. Hladnog je podtona i zbog toga mi savršeno odgovara ova tamnije prljavo ružičasta boja. Na usnama traje sigurno 2 sata bez popravljanja, čak i ako pijete nešto :D. boja je prilično pigmentirana obzirom da se radi o shimmerastoj nijansi.

OOOOOO

Sljedeća nijansa je broj 3, i ne, neće ovako ići u nedogled :). Ovo je još jedna shimmerasta nijansa, ali ovaj puta dosta slabije nego u kod prošlog ruža. Radi se o divnoj breskvasto- ružičastoj nijansi koja pristaje mnogim djevojkama. Lijepo je pigmentirna i lako se nanosi, a trajnost joj je ista kao kod prošlog ruža.

 OOOOOO

Sada smo na nijansi broj 4. Ova nijansa je moje prvo razočarenje jer sam obzirom na prethodno isprobane nijanse imala velika očekivanja od nje. A ovo- imala sam balzame koji su bili pigmentiraniji od ovog ruža… Mislim, na swatchevima možete vidjeti o čemu pričam. Možete ga nositi umjesto nekog balzama jer mi se čini da lijepo njeguje usne, a i ne mogu poreći da i ovakav slabašan lijepo izgleda na usnama, čisto da ne bude bačeni novac.

OOOOOO

Uh, došli smo do nijanse 5. Ovo je najgora od svih nijansi koje imam. Mislili ste da pljujem po  prethodnoj? Čekajte samo ovo ahha. Mislim, u ambalaži ova boja izgleda sasvim pristojno, dao Bog da je kao ova gore, ali nije! Ovo je užas u pakiranju od ruža, eto što je to. Ima odvratan okus na usnama, a o izgledu neću ni pričati. Pigmentiranost je ravna nuli, a neravnomjerno raspoređene šljokice koje ostavlja na usnama (još i satima kasnije, nakon skidanja) nisu za uporabu ni na karnevalu! Ukoliko ne volite hodati okolo sa šljokicama na usnama ne naručujte ovu nijansu.

OOOOOO

Uopsić, skačemo na nijansu broj 10 (dakle,sve ove između mi nedostaju :(). Ovo mi je jedna od dražih nijansi. Tamno crveno smeđa nijansa s najfinijim srebrno-zlatnim shimmerom u sebi koja vrišti jesen :D. Ali ja ju nosim i po zimi :D. Predivna mi je ova nijansa, mada mislim da možda bolje pristaje starijim ženama,ali nije me briga … Ova se nijansa izuzetno lako nanosi (mislim, sve se, ali ova je posebna), i ne zahtjeva puno pažnje oko rubova usana kao ostale tamnije nijanse. Srednje je pigmentirana i traje na usnama jedno pristojno vrijeme.

OOOOOO

Iduća nijansa je broj 12. Ponovno se radi o shimmerastoj nijansi, no ovaj puta u pitanju je topla i nježna narančasto-ružičasta nijansa. Trajanje na usnama joj je solidno, isto kao i pigmentiranost. Sviđa mi se ova nijansa jer je totalno svakodnevna, ide uz svaki make up i mislim da je jedna od najviše nošenih u cijeloj mojoj kolekciji. (bez obzira što su mi neke nijanse možda ljepše 🙂 ).

OO

OOOO

Ponovno krećemo redom, a sada je red na broju 13. Ali ne nesretnom, na svu sreću :D. Ovdje se radi o predivnoj žarko crvenoj nijansi , koja je kao što vidite mat, sa sjajnim završetkom, i to mi savršeno odgovara kod ovakvih boja. Idealno je pigmentirana, divno se sjaji na usnama, dugo traje kao i prva predstavljena i jedina muka s njom vam može biti pokušavanje da je nanesete na usne što savršenije :D.

OOOOOO

Sada smo na broju 14 (ili broju 16, ko će njih znat…). Dakle, naručila sam nijansu broj 16 i ona je pisala na vanjskom omotu ovog ruža, a kada sam ga otvorila, na njemu je pisalo (i još piše) da je nijansa broj 14. Sve u svemu, ova boja je isto lijepa, mat s ne tako sjajnim završetkom. Pigmentiranost ove nijanse je solidna, mada sam ja mogla odraditi malo bolje posao i bolje ju nanijeti kako bi to vidjele, no znam da mi vjerujete i na riječ :D. A i pred kraj sam bila već malo umorna pa nisam primijetila, nemojte zamjeriti. Ova svjetla boja nešto kraće traje na usnama od tamnijih.

OOOOOO

I za kraj, nijansa broj 15. Ovo mi jedna od najdražih nijansi. Izgleda kao klasična nude nijansa, no pomalo vuče na toplu narančastu boju što sve zajedno čini da mi usne ne izgledaju kao u mrtvaca kada ju nosim. Nažalost, nešto kraće traje na usnama od tamnijih boja, no nije ju problem popraviti, čak i bez ogledala. Dobro je pigmentirana za ovu boju i lijepo sjeda na usne. Uglavnom, ja hepi :D.

OOOOOO

I evo, napokon sam došla do kraja…đizzz :D. Nadam se da sam vam sve uspjela objasniti što bi vas eventualno zanimalo, ali ako imate kakvih pitanja slobodno pitajte!

Koji ruž vama izgleda najljepše? Koju nijansu bi si prvu kupile?

46 comments

  1. ja sam napokon dobila svoje, prvo sam se morala svadjat s njima i napast ih, i ta moja nijansa 2 nema veze s ovom tvojom i super mi je ,puno je jaca i puno vise malina-pink i to s minimumom shimmera! nevjerojatno.

    Sviđa mi se

  2. najviše mi se sviđaju nijanse 13 i 14, ali ova koraljna(14) mi je stvarno posebna. Ne volim kad kad naručim neki ruž preko kataloga ili neta pa kad mi stigne, nije boja onakva kakvoj sam se nadala, a ovi su stvarno prekrasni:)

    Sviđa mi se

  3. Ja zasad imam nijanse br. 3 i 12. Moja 3, nije ni priblizno slicna tvojoj-moja je jarko fuksijasto pink,kremast i potpuno mat. A drugarica ima 15 koji takodje ne izgleda kao taj na tvojoj slici-njen je roskasto/koralan,ali onako izapran, a ima i 16 nectar koji je zapravo taj tvoj 14, koji bi trebao biti bare nude nijansa. Bas su neozbiljni, primjetila sam im vec ranije ta fulanja sa pakovanjima, i iskreno malo sam i u strahu sta cu u ovoj sad narudzbi od danas dobiti. A narucila sam : 1,4,6,7,8,opet 12( on mi je najljepsi pa u rezervu) 13,15
    Skoro sve i jedan 🙂

    Sviđa mi se

    • ahhah gadna je ta lijenost, samo, ja kad si moram nešto kupiti, išla bi pet puta do banke 😀 i onda sam si napravila mpay, mobilno bankarstvo preko kojeg si prebacujem novac s tekućeg na devizni račun i više me ništa ne može zaustaviti, dobro, osim manjka novca na tekućem 😀

      Sviđa mi se

  4. 14(16) i 15 su mi najljepše… ostalima nisam impresionirana, ili imam nešto slično =P ali kad bude popust uzimam palete i lip boom-ove LMK i it’s a situation =)

    Sviđa mi se

  5. Super post, svaka čast, baš se vidi da si se potrudila, a slike su bombon
    Ja sam naručila nijanse 4, 13 i 15 i sve su dosta drugačije od tvojih nijansi, pogotovo nijansa 15, kod mene je to prava naranđasta koja užasno izgleda na usnama, osjećam se da izgledam ko Nicki Minaj kad ju stavim xD
    Očekujem još jedan paket (koji sam naručila još krajem 11 mj a nikako da stigne) pa ćemo vidjet ostale nijanse, a kad bude popust od 50% kupit ću ih još. Ionako za pola funte, i da su ne znam kako loši, valjaju xD
    Sve u svemu drago mi ej da sam naletila na MUA i to zahvaljujući tebi (pročitala sam na šminkerici tvoj članak) i sigurno ću još stvari kupovati.

    Sviđa mi se

    • hahhah imam fobiju od ovih ruževa ahahha 😀 Ja sam ih u biti skontala preko Mone, Cat eye… čim sam vidla njene prve paletice odma sam si naručila svašta hahha i vas zatrpala postovima 😀

      Sviđa mi se

  6. Super post, svaka čast, baš se vidi da si se potrudila, a slike su bombon 😀
    Ja sam naručila nijanse 4, 13 i 15 i sve su dosta drugačije od tvojih nijansi, pogotovo nijansa 15, kod mene je to prava naranđasta koja užasno izgleda na usnama, osjećam se da izgledam ko Nicki Minaj kad ju stavim xD
    Očekujem još jedan paket (koji sam naručila još krajem 11 mj a nikako da stigne) pa ćemo vidjet ostale nijanse, a kad bude popust od 50% kupit ću ih još. Ionako za pola funte, i da su ne znam kako loši, valjaju xD
    Sve u svemu drago mi ej da sam naletila na MUA i to zahvaljujući tebi (pročitala sam na šminkerici tvoj članak) i sigurno ću još stvari kupovati.

    Sviđa mi se

    • I ja sam narucila krajem 11.mjeseca i jos cekam,pisala sam im,pisala i PayPalu,sve mi se cini da ga necu docekati.Citala sam na sminkerici da je neka cura na carini vidjela radnice kako se tamo sminkaju i jos se smiju..A nista im ne mozes,jer paket nema tracking number da se moze pratiti gdje je,oni to znaju i debelo koriste!Uh,odmah sam se razbjesnila..Inace,super post,ruzevi su prekrasni!

      Sviđa mi se

  7. Hvala za ovaj članak, točno to mi je trebalo jer cu narucivati ruzeve cim bude 50 % i cini mi se da cu uzeti sve i gotovo…osim ovog sta ostavlja sljokice posvuda kako si napisala hehe 😉

    Sviđa mi se

  8. Super recenzija 🙂 Bas si biram nijanse za sljedecu kupovinu. Da si barem i sve ih zajedno swatchala i slikala, bilo bi preglednije (koja je tamnija, svjetlija i to)

    Sviđa mi se

    • pa da, zato nikada nije dovoljna jedna slika 😀 muka mi je kad vidim neke slike po netu i onda uzmem svoj proizvod i kontam si kak ta nijansa uopće uživo ne izgleda tako…

      Sviđa mi se

  9. Ja imam i 14 i 16 i niti jedan mi ne izgleda mi kao ovaj tvoj :/
    Mislim da su mi podvaliti neki žnj ruž bod brojem 14. Sama riječ “bare” bi trebala označavati neutralan ruž, ne?
    A ja dobila neonsko roza.

    Sviđa mi se

    • hahhah, neznam što da drugo nego da se smijem 😀 ali lijepa je i ta tvoja nijansa… možda su se zbunili s onoliko narudžbi i pomiješali sve 😀

      Sviđa mi se

  10. da tvoja 14 je 16, ja imam broj 4 koji mi dobro dođe kao balzam jer od boje nema ni b 🙂 i broj 16 koji moram paziti kako nanosim jer 2 sloja su jako jaka, boja se hvata i u 1 sloju 🙂

    Sviđa mi se

  11. Mislila sam da je 14 ona super nude koju pikiram, ovdje vidim tvoju 14/16 i zaključim da je to ipak 16 što imaš. I onda skrolam do 15 i vidim da je to nude boja aka 14. Kaaaaaaaj?! Pojest ću se kad budem naručivala 😀 Mada mislim da ćemo ići na sigurno i uzeti 14, 15 i 16. I držat palčeve da mi ne pošalju krivo -.-

    Sviđa mi se

Komentiraj