Calvin Klein Sheer Chic Collection

Hello ljudi 🙂

Napokon sam se oporavila od gužve i došao je red na prvi ovogodišnji post. Za početak vam želim poželjeti sve najbolje i najljepše u ovoj godini :).

Drugo, htjela sam godinu započeti s nekim zanimljivim člankom, poput haula, no neke stvari mi još nisu stigle pa ću morati još malkoc sačekati s time.

Da ne duljim s mojim blesavim pričama, krenimo na moj rođendanski poklon koji sam dobila od prijateljice koja mi je naredila da moram napraviti recenziju toga što mi je kupila :D. Tako da eto Suzana, samo za tebe :D. I da, jedna od najboljih prijateljica mi se zove isto kao ja :D.

??????????????????????

Mislim da ste svi primijetili ove Calvin Klein setove koji se mogu pronaći u DMu , pa… sigurno od prošlog ljeta, ako ne i duže. Dolaze u raznim kombinacijama njihovih lakova i ruževa (po netu sam vidjela čak i kombinacija sa sjenilima, ali mislim da njih nije bilo kod nas), a onaj koji sam ja dobila se sastoji od dva ruža za usne i jednog laka za nokte.

??????????????????????

Cijena ovog seta je bila oko 100 kuna, a trenutno je i na sniženju i pa se može pronaći za 60tak kuna, što mislim da je vrlo pristojna cijena za ono što dobijete.

??????????????????????

Krenut ću s ruževima. Oba su crvena, no nijanse su im prilično drugačije. Količina u kojoj dolaze je 3,5 grama, što nije ni previše, ali ni premalo. Kada ih vidite u kutiji imaju prozirni poklopac kako biste mogli vidjeti boje, ali uz njih dobijete i klasični crni poklopac s kojim ruž dobivam profinjeniji izgled. Dakako, ako preferirate vidjeti boju ruža kada ga tražite, prozirni poklopac je izvrsno rješenje obzirom da nigdje dalje na njemu ne možete vidjeti točnu boju nijanse.

??????????????????????

Sama ambalaža  mi je pomalo čudna. Na prvu izgleda skupocjeno i profinjeno, no već pri prvom dodiru možete osjetiti da se proizvod unutar nje trese, što nikada nije pretjerano dobar znak. No, da se razumijemo, ruževi još uvijek stoje na mjestu, nisu puknuli ili se uništili, tako da može biti da sam ja malo paranoična. Sviđa mi se što im je rok trajanja 24 mjeseca od otvaranja, što je u biti prilično dugo za ruževe.

Na ambalaži nema nikakvih drugih oznaka osim CK na vrhu poklopca i naziva ruža, proizvođača i slično, na donjem dijelu ruža.

??????????????????????

Prva nijansa je 31115-Sinful i to je ova svjetlija nijansa.

???????????????????????????????

Ona u ambalaži izgleda kao klasična tamnije crvena nijansa, no ono što dobijete na usnama je nešto potpuno drugačije. Ovo mi jedna od najljepših nijansi crvene koju sam vidjela. Ima narančasti podton,koji je teško vidjeti u samome ružu ili u swatchu na ruci i to vjerojatno neće svakome laskati. Boja je vrlo pigmentirana i lako se nanosi, pogotovo kistom, kako ja volim nanositi crvene ruževe. Tekstura ovog ruža je pomalo čudna. Kada ga nanosim, čini se poput normalnog malo masnijeg ruža, no nakon što nekoliko puta onako usne skupim da razmažem ruž, čini si se kao da se počne topiti i postaje prilično vodenast na usnama. To se lako može vidjeti na slikama swatcheva, jer na rubovima usana ulazi u porice/borice i kao da curi van usana.

???????????????????????????????

To bi svakako mogla riješiti dobra olovka za usne, no sada trenutno testiram proizvod sam sa sobom. Samim time što postaje prilično vodenast možete zaključiti da se brzo skida s usana prilikom konzumacije jela ili pića ( i ovdje ponovno uskače olovka koja može spasiti situaciju). S druge strane, jako mi se sviđa sjaj koji ta „vodenastost“  daje usnama. Također, ova nijansa ima miris, pomalo voćni, citrusni rekla bih, koji se osjeti čak i nakon nanošenja (no ne stalno,i to prilično dugo) i nije da mi to smeta, ali samo napominjem.

Druga nijansa je 31143 Ruby Red i ona predstavlja tamno crvenu, ako ne i pomalo bordo boju, doduše, ne osobito tamnu.

???????????????????????????????

Također, za ovaj ruž vrijedi apsolutno sve isto kao i za prethodni + ovo što ću vam još reći. Ovaj ruž u sebi kao da imam nekakve grudice, i one se totalno osjete pri nanošenju i nemam pojma što bi one trebale predstavljati. Ne ostaju na usnama, ne mijenjaju konzistenciju ruža niti išta slično- i dakako, ne znam jesu li one tamo slučajno, ili pak namjerno.

???????????????????????????????

Kada ruž nanosim kistom nema nikakvih problema, osim što su vidljive čak i golim okom. Isto tako, ova nijansa ima potpuno drugačiji miris od prethodne. Miriše baš po make upu, i moram priznati da mi se miris onog prvog više sviđa, ako ruž već mora imati nekakav miris.

I na kraju, lak za nokte. Iskreno, on me najmanje oduševio, ili bolje rečeno, najviše razočarao. Nijansa  se zove Golden honey i mada nemam pojma kakve veze ima to ime sa ovom nijansom, ona mi je predivna, nemam nijednu sličnu.

??????????????????????

Osobno smatram gotovo nemoguće pronaći srebrnu ili zlatnu nijansu koja će se lijepo nanositi/dugo trajati/prekrivati u jednom do dva nanosa. Recimo da je ovaj lak za nokte ispunio jedan od ta tri uvjeta. Čini mi se prilično rijedak, što bi se doduše s vremenom moglo popraviti, no trenutno to jako otežava njegovo nanošenje.

??????????????????????

Naravno ne pridonosi ni njegov prilično tanak kist, pa to sve zajedno rezultira prilično neuredno i mislim da su crte koje ostaju nakon nanošenja prilično vidljive na swatchu. Moram pohvaliti samo pigmentiranost ovog laka, jer čak i jednim debljim nanosom uspijem prekriti nokat, i to je stvarno uspjeh. I da, trajnost…on gotovo da ne može preživjeti ni pranje ruku, pogotovo ako imate samo jedan sloj. Imam osjećaj kao da sam nokte nalakirala metalik markerom…

???????????????????????????????

I tužna sam zbog toga jer mi se boja stvarno sviđa i upravo mi je sinula ideja da bi ga mogla nanositi kistom nekog drugog laka za nokte, a za trajnost, možda Essence multi sparkling top coat to bude mogao riješiti 😀 . Budem vas izvijestila kako je to prošlo :D. I da, količina ovog laka za nokte je 10ml, a rok trajanja mu je 10 mjeseci.

???????????????????????????????

Zaključak. Sve u svemu mislim da su ovo vrlo solidni proizvodi drogerijskog ranga. U svakom slučaju više mi se sviđaju ruževi,i ne moram niti spominjati da sam ih nosila tokom čitavog prosinca. Ukoliko se možete dočepati ovog seta, pogotovo na sniženju, nemojte propustiti priliku.

Što vi mislite o ovim setovima? Kako vam se sviđaju i jeste li ih vi sami isprobali? Koja kombinacija vam se najviše sviđa?

5 comments

  1. imam samo jedno CK sjenilo koje mi je ujedno i najdraze sjenilo za svaki dan 🙂 jaka jako blijeda roza nijansa koja se stopi s kozom, nadam se da cu ga moc re-kupit kad ga potrosim 🙂 set je primamljiv ali posto ruzevi ne funkconiraju s mojim tankim usnicama sigurno cu nac neki drugi 😀 takoder sve najbolje 🙂

    Sviđa mi se

Komentiraj