Gingerbread Hot Chocolate

Kontam si da vam slijedi mali overdose mojim člancima :D. Nadam se samo vam neću dosaditi :). Uglavnom, danas sam s vama htjela podijeliti svoj najdraži recept za vruću čokoladu s đumbirom. Ja ju pravim gotovo svaki dan, za desert ,umjesto kolača koji su mi se doslovno zgadili.

??????????????????????

Ovakva vruća čokolada mi da dovoljno slatkoće da utažim želju za slatkim, ali i osvježenja.

Uglavnom, da ne lupetam bez veze, pogledajte kako to izgleda.

??????????????????????

Za početak, nekoliko stvari koje će vam trebati:

  • Instant kakao (meni osobno bolja opcija od one s pravom čokoladom)
  • Mlijeko
  • Cimet
  • Đumbir, jedan komadić

Ja sam pravila za tri šalice, što znači da sam ulila nešto manje od 8dcl mlijeka u posudu i stavila na plin da se lagano grije.

????????????????????????????????????????????

Kad se mlijeko malo ugrijalo, stavila sam 8 velikih žlica kakaa u mlijeko i sve dobro izmiješala. Želite da ovo bude slično čokoladi, ne kakau :).

??????????????????????

Nakon toga sam dodala pola velike žlice cimeta.

??????????????????????

I na kraju sam naribala komadić đumbira. Ribajte najbolje direktno u posudu kako ne bi gubili njegov dragocjeni sok i obavezno postružite sve s ribeža. Što se količine tiče nisam sigurna koliko je to bilo grama, ali eto, toliki komadić od prilike, mada, možete i više i manje, ovisno kako volite.

??????????????????????

Sada sve dobro miješajte sve dok mlijeko ne zakuha.

??????????????????????

Kada zakuha, pustite da se napravi pjenica. Moja je skoro pobjegla van posude :D. Nakon,  ovoga vaša bi čokolada trebala biti više gusta od običnog kakaa, a opet dovoljno rijetka da je lako možete piti.

??????????????????????

Na kraju, prije serviranja u šalice procijedite vašu vruću čokoladu kako vam naribani djelići đumbira ne bi smetali pri uživanju u ovom toplom napitku :).

????????????????????????????????????????????

I naravno, ne zaboravite gricnuti kojega Gingerbread mana  🙂

??????????????????????

Koji je vaš omiljeni zimski napitak?

9 comments

  1. Toliko truda oko šalice čokolade koju popijem za 5 minuta haha,svaka čast!Meni je vruća čokolada dobra u kafićima,naravno moram uvijek napomenuti da gušću naprave inače dobijem kakao.Onda sam kupila sebi par kesica i kao napravit ću ja kući i jedno jutro probam,a ono gusto aaa blaa.Neću ni da govorim na šta je podsjećalo 😀 od tad mi se zgadila i sad samo rijetke napitke pijem hahah.Svako jutro Nescafe 2 u 1,brdo šećera i nešto slatko uz to, šta nađem u kući 😀

    I sladak ti je taj snjegović joooj :$,skloni ga od topline da ti se ne istopi haha 🙂

    Sviđa mi se

Komentiraj