MUA Glamour nights paleta

Prva MUA paleta koju ću recenzirati je, kao što vidite u naslovu, paleta s imenom Glamour nights, em zbog toga što je to upravo ono što nas sljeduje narednih dana, em što me neke boje u njoj neodoljivo podsjećaju na Božić – zlatna, zelena i crvena .

O

Ovu paletu možete kupiti na MUA web stranici, a vrlo često imaju razne akcije i popuste. Recimo, trenutno možete dobiti Artiste Collection paletu (vrijednu 6funti) ukoliko potrošite više od 6 funti. Također, kada na svojoj Facebook stranici dođu do 50 000 fanova, popust će iznositi 50% i imat će besplatni shipping, a to je ono što ja čekam za svoju iduću narudžbu, pa eto, budite dobri, i lajkajte im stranicu kako bi što kraće morala čekati :D. Cijena  joj je inače 4 funte, a isto toliko od prilike je i njihov shipping.

O

Eh sada, što se tiče same palete i sjenila u njoj.

Veličina ovih paleta je onako, baš taman da stane u ruku, a svako sjenilo je veličine kovanice od jedne kune, što je dostatno za prilično dugu upotrebu. Ukupna težina svih sjenila u paleti je 9 grama.

Većina nijansi u paleti je prilično shimmerasta i mekana tekstura tih sjenila me užasno podsjeća na ona u Naked paletama ili pak u L’orealovim Infallible sjenilima, nešto su između kremastih i lagano presanih sjenila u prahu. Ako ih malo jače stisnete prstom, mogu ček krenuti i izlaziti van iz svojih „spremišta“. To bi bile nijanse 2,3,4,6,8,9,11 i 12– kao što rekoh –većina. One se vrlo lako nanose, blendaju, a imaju i divnu pigmentaciju čak i bez ikakve baze. Prilično su dugotrajne na očima (meni traju bez baze otkad ih stavim, pa sve do skidanja) i na to stvarno nemam zamjerke. Ove nijanse se slabo, gotovo nimalo ne truse i meni su definitivno najdraže u cijeloj paleti.

O

Druga vrsta sjenila u ovoj paleti su mat sjenila sa sitnim česticama glittera u sebi. Inače moj najomraženiji tip sjenila jer te čestice obično završe svugdje osim na kapku, a to je slučaj i s ovim nijansama. Na svu sreću ima ih samo dva, i to broj 5 i broj 7. Boje su same po sebi prilično pigmentirane,i taj shimmer kao što rekoh, niti ne završi na kapcima pa izgledaju prilično nosivo i za dnevne kombinacije, pogotovo ova nijansa broj 5 (siva boja). Trajanje na kapcima im je nešto kraće nego prethodnima, no dobar primer bez muke rješava taj problem.

Treća vrsta sjenila u ovoj paleti su totalno mat sjenila. Mat nijansa je prva, bijela i deseta, ljubičasta. Pigmentacija im nije baš idealna, no primijetila sam da ukoliko recimo noktom malkoc izmrvim sjenilo, pigmentacija postaje odlična, kao što možete vidjeti na swatchevima, i to bez baze!! Trajanje im je okej uz bazu za kapke.

Nijedno od ovih sjenila se ne trusi previše i to me ugodno iznenadilo za sjenila ovog cjenovnog ranga :). Nemaju nikakav poseban miris, a rok trajanja im je 12 mjeseci od otvaranja. Sve u svemu, jedna odlična paleta, više nego pristupačne cijene i vrlo zanimljivih i pigmentiranih nijansi.

Sastojke sjenila nadam se da možete iščitati sa slike ispod.

O

I za kraj, swatchevi, bez ikakve baze! Nijanse nemaju nikakva imena pa sam ih ja označila brojevima, kako bi se svi zajedno lakše snalazili :D.

O

Za kraj ću vam malo detaljnije opisati neke nijanse.

1.  Mat bijela nijansa, slabije pigmentirana, više se trusi nego ostale nijanse, no obzirom na rijetkost pojave ove boje u bilo kakvim paletama, svaka čast!

2.  Shimmerasta tamno ljubičasta nijansa, pigmentirana, ne trusi se, lako se nanosi i blenda.

3. Tamnoplava sedefasta nijansa, također vrlo pigmetirana. Malo se trusi pa treba paziti pri nanošenju.

4.  Turbo shimmerasta srebrna nijansa, postaja, pigmentirana, ne trusi se.

5.  Mat siva nijansa s malo sitnog glittera koji ne ostaje na kapku kako bi trebao. Uz nadogradnju sjenila i dobru bazu moguće postizanje jako dobre pigmentacije.

6. Sedefasta topla smeđa nijansa s glitterom, prilično je mekana, lako se nanosi, dugo traje, ne trusi se, neobična je.

O

7. Tamno siva, rekla bih gotovo crna mat nijansa s mrvom glittera koji se na kapku ne vidi. Vrlo je dugotrajno na kapcima.

8. Neobična nijansa zlatne boje. Vrlo shimmerasta, lijepa na kapcima. Malo se trusi.

9.  Predivna shimmerasta šumski zelena nijansa. Kupila sam je i u mono izdanju, pa mislim da ne moram više govoriti :D.

10. Svjetlija mat ljubičasta. Jedna od lošijih u paleti.

11. Crvena shimmerasta nijansa koja nakon nanošenja izgleda kričavo ružičasto. Ova nijansa me zbog toga malo razočarala jer je paleta naručena samo zbog te boje, koja u biti uopće nije onakva kakva se čini. Pigmentacija, nanošenje, blendanje, trajnost, sve 5 :D-

12. Klasična boja šampanjca, vrlo shimmerasta i lijepa. Ne trusi se i divno izgleda u unutrašnjem kutu oka.

O

Jeste li već naručili koji MUA proizvod? Kako vam se čini odnos cijene i kvalitete njihovih proizvoda?

 P.S. ove posljednje dvije slike ne idu redom kojim ih opisujem 🙂

13 comments

  1. Ja trenutno u posjedu imam jednu MUA paleticu – Poptastic, slična je Makeup Revolution matte brights samo šta su kod nje više shimmer-asta sjenila 🙂 jako mi se sviđa pigmentacija, postojanost i lako se blenda. Uglavnom, jako pozitivna iskustva. Od ostaloga imam MUA undress your skin tekući puder, te baze za kapke i cijelo lice 🙂 sa bazama sam također zadovoljna, puder nije loš samo ga još nisam krenila aktivno koristit (moram potrošit prethodni) pa još nemam nekih jakih utisaka 🙂 ali mi se čini ok. Lagan je.

    Sviđa mi se

  2. ja sam isto narucila hrpu sminke sa MUA i cekam 50 % da narucim jos vecu 😀 negdje si napisala da si kupila maskaru za funtu, kakva ti je ta maskara? što nikako ne bi preporucila da se kupi od njih?

    PS: Obozovama tvoje clanke, super pises samo naprijed 🙂

    Sviđa mi se

  3. Da, naručila sam i ovu paletu (također zbog crvene koja na kraju nije crvena, ali nema veze, imam BFTE i Sugarpill crvene). Također sam si naručila i Undressed, Heaven & Earth paletu, mono sjenilo br. 12 (predivna copper/zelena duochrome nijansa) i 3 Contour olovke (crnu, Auburn i Sage). Obzirom na činjenicu da su ovo jeftina sjenila/olovke, ja sam jako zadovoljna. Primer mi je must, a kad radim s nekim nijansama, prvo našminkam oči, a tek onda stavim puder jer tih sjenila bude svugdje. No, sve u svemu, ja sam zadovoljna.

    Sviđa mi se

Komentiraj