Što kupiti dečku za Božić?

Ne znam baš kakva su vaša iskustva s biranjem poklona za dečka/tatu/brata, ali ja vam moram priznati da meni nema gore tlake od biranja idealnog poklona za nekog dečka. Zapravo, braću i tatu uvijek nekako riješim, ali za dečka mi je najteže izabrati. Nije da smo zajedno tjedan dana pa da ga ne poznajem,ne znam koji su mu interesi i slično, samo, uvijek mi se čini da ima sve što mu treba, a što se tiče želja, jako je skroman (za razliku od mene) i to mi uopće ne olakšava posao.

U posljednje vrijeme imamo taj nekakav prešutni dogovor da  vodimo jedno drugo u kupnju prije blagdana ili rođendana, odredimo neki iznos koji smo spremni izdvojiti i onda si druga osoba bira što želi ili treba. Moram priznati da mi je to u početku bilo strašno, bilo me stid, osjećala sam se neugodno i najradije si ne bih ništa niti uzela… Takve kupovine su u početku završavale kupovinom gluposti, poneke čak i suzama jer sam bila uzrujana što sam uopće to morala raditi … Nakon recimo trećeg takvog pohoda, malo sam se oslobodila ,postala opuštenija i u birala si stvari o kojima bih prethodno razgovarala s dečkom. Ista je stvar i s njime, i sada to stvarno dobro funkcionira, svatko dobije nešto što si je želio, bez rizika da će suprotna soba potrošiti puno novca na nešto što se suprotnoj eventualno neće svidjeti-  a vjerujte mi, i nakon godina i godina veze, nekad se to zna dogoditi…

Ako vi nemate ovakav dogovor s dečkom, evo nekoliko ideja što mu možete kupiti, tek toliko da vas malo spasim :D.

Prva stvar je čista klasika. Dobar kožni novčanik koji će ga služiti dugi niz godina je pametna investicija u stvar koja čovjeku uvijek treba. Naravno da model i boju možete prilagoditi njegovim preferencijama, štoviše, trebate misliti na to.

Osim novčanika, danas kada su tržištem zavladali turbo skupi mobilni telefoni, nema smisla da mu dopustite da ga slučajno ogrebe. Prikladna kožna futrola za njegovog ljubimca ne može biti na odmet.

Pogotovo ako uz nju dobije i još neku zgodnu silikonsku maskicu. Hint- eBay, cijena im je sitnica naspram ovih kod nas, a kvaliteta jednaka 😀

Još jedna džepna stvarčica, namijenjena uživaocima ne baš zdrave navike. Zippo upaljač je lijep prigodni poklon za onoga tko ga treba, pogotovo ako je sklon gubljenju onih jeftinih plastičnih. Onaj koji dobije od vas će posebno čuvati, pogotovo jer može biti prilično skup za takvu jednostavnu napravu, a i težak je pa će lako zamijetiti kada mu ispadne iz džepa.

Tople zimske kape, rukavice i šalovi za ovo doba godine su nam neophodni. A dečki, koliko god glumili da im nije hladno- lažu. Nisu oni drugačije napravljeni od nas cura :). Sve u svemu, neki lijepi kompletić (ili barem da je sve iste boje) ne bi bio loša ideja.

Kad sam kod odjeće, moj dečko obožava trenerke i nikada nema ništa protiv toga da mu kupim neku :). Nije posebno izbirljiv, voli i skuplje za šetnje ilitivam javnost, i jeftinije pamučne za po kući- bitno samo da mu je udobna i ne prekratka (nogavice).

Mislim da ne možete pogriješiti niti pri kupovini ručnog sata- osobito ako dobro poznajete njegov ukus. Raspon cijena među satovima je stvarno ogroman, i mislim da se da pronaći za svakoga ponešto.

Ako vaš dragi ima i svog limenog ljubimca, dakako onoga na četiri točka, nije loša ideja kupiti mu ni poneku stvarčicu za njega. Recimo novi i kvalitetni gumeni “tepisi”, ratkape, možda čak i zimske gume (barem dvije hahah, ako ih već nema), neki zgodni mirisi za auto ili cijeli set za njegu automobila (pranje, poliranje, stakla, spužvicu, mirise i slično).

Kako bi se mogao dobro brinuti o svom ljubimcu, ali i kako bi mogao donekle održavati kuću potreban mu je alat. Nije baš da treba biti profi i da mu treba sve što vidite u Baumaxu, ali neke osnove treba imati pri ruci, osobito ako više ne živi uz svog taticu pa ne može skoknuti u njegovu garažu. Može se za pristojne novce pronaći raznih setova, koji se čak daju lijepo i upakirati. Samo, možda je dobro upozoriti dragog na to što ga čega, barem mu natuknuti, da se ne razočara kada ga pod borom dočeka kofer pun alata.

Ako je vaš dragi još uvijek dijete, mislim znamo da neki nikada ne sazriju, stoga se ovome neću ograničavati na godine, jer nema smisla, uopće. Svi dečki vole igrice, bez obzira koliko su mladi ili stari, ali ako imaju slobodnog vremena, igrat će igrice. Možda nije loše da mu kupite PS Vita ili neku sličnu prijenosnu igricu pa da odigra te igrice recimo u busu, na putu k vama ili u školu ili na faks ili na posao (ali nikako ne ako vozi :D), ili u krevetu prije spavanja.

Ako obožava igrice, ne možete pogriješiti niti kupovinom najnovijeg izdanja njegove omiljene igrice (koje, pretpostavimo, još uvijek nema). Štoviše, bit će vam i više nego zahvalan na tome. Samo, odredite kada je vrijeme za igru :D.

Naravno, ni bilo kakva oprema/dodatci za računalo nije isključena. Bilo da je to nešto što mu stvarno treba, ili ste samo naišli na nešto jako slatko i simpatično, mislim da s time ne možete puno pogriješiti.

Brijači aparat je nešto najbolje i najpametnije što sam ikada kupila svom dečku i nije mi žao niti kune. Njegova koža se preporodila otkad ga koristi (nema više sitnih prištića uzrokovanih britvicom), češće se brije i uživa u tome. Može to raditi dok gleda tv, dok je na kompu, čak i dok šeta po dvorištu. Ovo je možda u početku bio više poklon za moje zadovoljstvo, jer najviše volim kad je svježe obrijan, no s vremenom ga je i on toliko zavolio da se više niti ne sjeća kada je upotrebljavao klasičnu britvicu. Mali savjet- izaberite one skuplje i kvalitetnije, nećete požaliti.

Naravno, osim nekih materijalnih poklona, dečku možete pokloniti na primjer masažu. Svi dečki vole masažu, a ako vi niste profesionalac u tome, teško da možete postići nešto više od maženja. Stoga je ovo dobra ideja, samo, pobrinite se da ga masira muškarac…ahhaha.

Osim masaže, možete ga odvesti i na koncert omiljene grupe. Ovo je možda otrcano, ali svakako pali. Nije da to treba biti neka skupa ulaznica za koncert godine, mislim, valjda znate što vaš dečko voli. Recimo, Opća opasnost često ima koncerte, odličan su bend, sve pjesme vjerojatno znate, a ulaznice su uglavnom simbolične cijene.

Ista stvar je i s ulaznicama za neke utakmice, bilo nogomet, bilo što drugo.

I za kraj ono najslađe- kućni ljubimac. Ima ih puno vrsta, ali nekako mislim da sa psom ne možete pogriješiti. Naravno, ne trebate mu kupiti prvog slatkog maltezera ,ili nedajbože čivavu koji vas pogleda okicama.

Kupite mu „pravog“ velikog psa kojega ga neće biti stid prošetati i kojim će se ponositi. (i onog kojeg mu vi neće ukrasti 🙂 hm, ili možda ipak hoćete… )

Ako slučajno već niste vidjeli, na Šminkerici će uskoro biti moja blagdanska lista , pa slobodno zavirite tamo za koji dan. Ako slučajno dobijete poriv da mi nešto darujete, rado vam budem ustupila svoju adresu hahaha 🙂

Kakvi su vaši planovi za blagdane? Jeste li već započeli kupovinu poklona ili čekate 5 do 12?

20 comments

  1. Super post, super ideje, ali nakon što sam svaku pročitala u glavi sam zamislila kvačicu – ili sam mu tako nešto već kupila ili već ima! S obzirom da sam s dragim već 7 godina, za rođendanske poklone smo uveli prije koju godinu isto što i ti i tvoj dragi – imaš budžet i biraj što želiš. A Božić, Uskrs, Valentinovo, godišnjice u tom “materijalnom” pogledu preskačemo… Jednostavno ispada da si svakih mjesec i pol do dva moramo međusobno kupovati poklone što je zaista frustrirajuće s obzirom da kao studenti nemamo vlastitih primanja pa nam sve prohtjeve plaćaju roditelji… Tako smo uveli neki “običaj” da blagdane i godišnjice obilježimo i proslavimo ili nekom romantičnom večerom (koja se može izvesti i za vrlo malo novaca preko web stranica tipa kolektive, ponude dana, kupi me i sl.) ili odemo (ako je lijepo i toplo vrijeme) negdje u prirodu i napravimo mali izlet ili ono što je meni i najdraže, skinemo film,napravimo si kokice ili kanapeiće, zavučemo se pod dekicu i uživamo. Kad si zaljubljen, nema ljepšeg poklona nego provesti blagdan,godišnjicu, rođendan… u zagrljaju voljene osobe! A da se taj zagrljaj razlikuje od ostalih i da vam taj dan ostane u pamćenju samo treba malo mašte, a mašta ne košta ništa! Dakle, ako već i kupujete darove, kupujte ih od srca i ne opterećujte se time! Nemojte pretjerivati s cijenama i sebe dovoditi u takve situacije da morate mjesecima skupljati za poklone – parfemi, šminka, odjeća… sve je to potrošno, ali sjećanje je ono što traje!
    Volite se i neka vam, kao i meni mom dragom, godišnjica/Božić/Valentinovo budu svaki dan!

    Sviđa mi se

  2. super post! joooj daaa, dečkima je uvijek najteže kupiti dar :/ mi smo 2 god zajedno,ali ponekad mislim da sam sve moguće ispucala.darivamo se za rođendane, Božiće, Uskrse, Valentinova, godišnjice, još on mene i za Sv Nikolu jer mi je tad imendan 😀 i ideja je ponestalo. već je dobio i košulje,džempere,parfeme, za valentinovo sam pekla kekse u obliku srca,pisala pjesme…ma nema što nisam. ove god sam mu za rođendan (koji dolazi) kupila jaknu i kapu,za Božić ću majicu i još neku sitnicu i to je to 🙂

    Sviđa mi se

  3. Joj sad si me zainteresirala jer ni ja još neznam što ću mu kupiti.. isto mi se nekad čini da već sve ima.. znaš možda gdje se mogu kupovati igrice? Čula sam da se Footbal Manager neće krekirati ove godine očito i onda neće biti moguće skinuti igricu na webu preko torrenta, pa me baš zanima cijena i gdje se može nabaviti.
    Još jedan odličan članak draga, baš uživam čitati te :))

    Sviđa mi se

  4. Dosta stvari koje si navela su malo skuplje, ali opet ima za svakog ponešto. Pas mi je možda velika obaveza, tu treba pripazit. Dečko bi trebao imati i uvjete za držati ga, vremena za šetanje i brigu (veći psi traže par sati šetanja svaki dan), hrana, keksići/nagrade, oprema, cijepljenja, njega mjesečno dosta koštaju, a ako ideš kupovati rasnog onda nije ni tako jeftino. Baš svaki dan šetam sa susjedom i njenim engleskim setterom i razgovaramo kolika je to obaveza i koliko novca se potroši. Sestra je na poklon od muža kad je rodila dobila maltezera, što je u početku bilo so cute, ali uz dijete to je kao još jedno dijete. Nemoj me krivo shvatit, ja volim pse, oni zauzvrat pružaju toliko topline i ljubavi, i oduvijek sam ga htjela, ali nakon ovog ću dobro razmisliti kada ću ga nabaviti. Više sam za ovu opciju što je netko predložio kornjačice ili zlatne ribice (akvarij, pjesak i ribice su me došle oko 150kn) Dečko i ja smo zajedno ove zime 5 godina, živimo udaljeni 800km i nama je svaki susret obično razlog za darivanje 😀 Dosta razgovaramo o njegovim i mojim interesima, tako da obično zna točno što želim, kao i ja za njega. Ako nisam sigurna onda ga upilam da mi kaže što želi/treba i kupim mu to. Imao je samo jedan gaf do sad, na početku veze kad mi je kupio pircing iako ga ne nosim 😛 (Prijatelj ga je uspio uvjeriti da se to sad nosi i da je to broš, haha…) Aparat za brijanje mi je pun pogodak i ako ga možete dečku priuštiti – go for it, kupite nešto kvalitetno. To je preporod za dečke 😀 (sorry, raspisala sam se)

    Sviđa mi se

  5. Ja sam svom za rodjendan kupila ribice. Spominjao ih je par puta ranije i stalno govorio da kad bi ih uzeo ne bi ih uzimao bez pumpe za vodu pa nisam ni to zaboravila. Kako sam bila na maturalcu donijela sam mu skoljke sa plaze iz Spanije i Italije pa je i to ubacio 🙂
    A sad ne znam sta cu. Skontao je foru pa sad spominje kornjace :DD

    Sviđa mi se

  6. ja ove godine hvala bogu nemam problema s tim, imam poklon br.1 i zamjenski poklon br.2, ukoliko ne uspijem nać br.1 xD Prvi poklon je nešto što je spomenuo jednom prijatelju u društvu da si je uvijek htio, onako spontano (fala bogu da sam slušala =P), a drugi je nešto što mu stvarno treba. tako da mi je ove godine mirno…. 😀

    Sviđa mi se

  7. u prvom poglavlju kao da si opisala mojeg dragog 🙂
    Malo me muče ti pokloni jer eto lovu šparam od đeparca budući da još uvijek idem u školu.
    Moj će ove godine uz pomć mojeg kuma koji radi tamo daleko u pustinji 😛 dobiti nargilu,planirala sam i zippo upaljač,al to mi je ipak više poklon za rođendan. Za Sv. Nikolu slušalice za mob u koje stalno bulji dok smo u tom jednom dučanu i toje to. Tati moram negdje nać neki jeftiniji novčanik,a brat je mali pa njemu nosi djed mraz poklone 😛

    Sviđa mi se

  8. Upravo takav članak mi je potreban sada,pošto se još uvijek dvoumim oko toga što da dečku kupim za Božić. Najrađe bi mu kupila njegov omiljen parfem, koji mu je taman pri kraju i za kojeg znam da ga obožava, al pošto sam trenutno nezaposlena mom novčaniku se to nikako nebi svidjelo. Pa sam si razmisljala da mu rađe kupim nešto što mu je stvarno neophodno kao npr. nastavci za Gilette Power Fusion i jos neke sitnice , znam da mu je to potrebno, ali isto tako nema novaca trenutno da si priušti. A što se tiče ovog dogovora nama to nebi uspjevalo jer koju god da cifru odredim njemu bi bilo neugodno da toliko potrošim na njega…a opet i meni bi bilo neugodno jer znam da bi on meni najrađe pokupovao pola dućana pa i da bas sutra nema za osnovne stvari..

    Sviđa mi se

  9. a baš sam htjela napisati neki slični post na svom blogu i budem, samo me još dodatno inspririrao tvoj članak 🙂 uglavnom, meni je isto nočna mora kupovati dečku i makar smo skupa 4godine, opet mi je koma… da ne pričam prošle godine…kupila sam mu sa ebay-a jastuk u obliku iphona jer je lud za apple proizvodima i baš mu je bil fora… još sam mu neke sitnice kupila, ali ostala sam manja od makovog zrna kad su mu starci kupili iphone zvučnik-radio koji je koštal cca 1000kn (što si kao studentica ne mogu priuštiti toliko novaca za božični poklon samo jednoj osobi) a njegove okice su bile tako slatke kad je to vidio…i sad vidim bilo nedavno na kolektivi (ne znam dal je još) slični takav proizvod ono za 150kn…reko onak – da super, baš superrrrrrrrrrrr -.-
    ove godine ću mu kupiti za svetog Nikolu šal, jer to baš i nema, a reko je da bi mu dobro došao pa smo se tu kakti dogovorili, a za Božić ću mu kupiti blotooth handsfree slušalicu za iphone jer puno putuje, a stalno drži taj mobitel u rukama, pa da mu olakšam vožnju 🙂

    Sviđa mi se

    • Znači moram obići i tvoj blog haha.I mene je AiryFairy pretekla al ipak sam napisala članak,taman me dobro podsjetila jer sam bila ulijenila.Lako je savjetovati drugima šta da kupe ali kad isprobaš sve ili su ti neke stvari nedoostupne baš zbog manjka novca onda treba upregnuti moždane vijuge i msilit nešto kreativno a koirsno,što neće skupljati prašinu.Tako da i ja kao i većina cura ovih dana vjerovatno,tražim neku dobru ideju za poklon.

      Sviđa mi se

  10. volim jedinstvene stvari,a i dobra sam u dizajniranju,pa je moj go-to poklon majica s printom kojeg sama složim 🙂 planirala sam složiti neke printove i staviti na Šminkericu ^^ mislim da u svakom gradu ima dućan koji printa na majice

    ja bi na popis dodala još i knjige 🙂 moj dragi voli čitati knjige,osobito kad se vozi vlakom.ima dosta “muških” knjiga,o zločinima,povijesnim legendama i slično.

    Sviđa mi se

  11. Čekam 5 do 12 pošto nisam pri parama sad,a i iskreno neznam šta bi mu kupila.Psa ima,auto nije njegov,a ove gluposti (bez uvrede za ikoga) poput maskica za mobitel i slično mislim da ga ne bi oduševile.Što se tiče kompjutera bavi se tim tako da ima sve potrebno (neke stvari za koje ja i neznam šta su i za šta se koriste 😀 ).Već sam pokupovala i magične šolje i narukvice i robe – to mogu zaboraviti više jer mi izbor često pane na robu pošto nemam inspiracije a ni para za nešto bolje.Tako da stvarno neznam štaću ove godine,i ja razbijam glavu uvijek kad njemu nešto treba i nekako šta god uzmem glupo mi je.Rado bi mu poklonila nešto skuplje poput trimera,sata npr. ugraviranog (iako je to više za godišnjicu) i sl. al nema se šuškavaca 😀 .Možda mu kupim neke moćne rukavice,malo bolje kožne futrovane.Jedino m ito trenutno pada na pamet.Znam da njih nema jer sam ih prošle godine mislila kupit al nisam našla.

    A što se tiče toga da određujemo iznos i idemo kupovati tako zajedno i mene bi bilo stid,s njim sam već više od 2 godine ali mislim da nikad neću doć do te faze.Možda jedino ako završim u braku s njim pa ostanem baš bez inspiracije,ali za sad se još ne predajem 😀

    P.S. ispričavam se ako sam slučajno ostavila dupli komentar (iako ga ja ne vidim),zeza me net malo.

    P.P.S onaj cuko smeđi je presladaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak ❤ joooj kako me geda,ja bi ga rado sebi da mogu :)))

    Sviđa mi se

  12. Čekam 5 do 12 pošto nisam pri parama sad,a i iskreno neznam šta bi mu kupila.Psa ima,auto nije njegov,a ove gluposti (bez uvrede za ikoga) poput maskica za mobitel i slično mislim da ga ne bi oduševile.Što se tiče kompjutera bavi se tim tako da ima sve potrebno (neke stvari za koje ja i neznam šta su i za šta se koriste :D).Već sam pokupovala i magične šolje i narukvice i robe – to mogu zaboraviti više jer mi izbor često pane na robu pošto nemam inspiracije a ni para za nešto bolje.Tako da stvarno neznam štaću ove godine,i ja razbijam glavu uvijek kad njemu nešto treba i nekako šta god uzmem glupo mi je.Rado bi mu poklonila nešto skuplje poput trimera,sata npr. ugraviranog (iako je to više za godišnjicu) i sl. al nema se šuškavaca :D.Možda mu kupim neke moćne rukavice,malo bolje kožne futrovane.Jedino m ito trenutno pada na pamet.Znam da njih nema jer sam ih prošle godine mislila kupit al nisam našla.

    A što se tiče toga da određujemo iznos i idemo kupovati tako zajedno i mene bi bilo stid,s njim sam već više od 2 godine ali mislim da nikad neću doć do te faze.Možda jedino ako završim u braku s njim pa ostanem baš bez inspiracije,ali za sad se još ne predajem 😀

    Sviđa mi se

  13. 🙂 hvala! ti uvijek znaš o kojoj temi treba pisati! 😉 ženama je lako kupiti (nemreš fulati s nakitom/ šminkom/ komadom odjeće), al muškima… pogotovo mojima koji su svi neki skromni i nikad se ne izjašnjavaju kaj im treba ili kaj žele..

    no budući da smo se ove godine svi u obitelji dogovorili da poklon za 1 osobu ne smije prelaziti više od 50kn, to još dodatno komplicira stvari.. ženskom dijelu familije sam naručila hrpu stvari s ebaya pa sam na njima malo ušparala, tak da bratu evo mogu kupiti majicu za 80kn (s printom kakvim želim), al za tatu sam još uvijek u nedoumici. sve kaj si napisala, on ima. i više od toga. sav alat kaj vidiš u baumaxu – ima. sve za auto, od sredstava za pranje i dodatne opreme do boja i lakova – ima. kravate, šalove, novčanik – ima. jedino kape nema jer to ne nosi, smešno mu stoji 😀
    pa sam mislila da mu nasnimim pjesme njegove mladosti, iz 70-tih. našla sam stranicu s listom tih pjesama i to mu budem definitivno poklonila.. al naspram drugih poklona, čini mi se premalo.. makar budem najviše vremena uložila baš za njegov poklon.. trebala bih pronaći još neku sitnicu, al ne znam kaj…

    Sviđa mi se

Komentiraj