Max Factor Facefinity 3 u 1 tekući puder

„Za dobrim konjem prašina se diže“ ili tako nešto, poznata nam je uzrečica, a bome, oko ovog novog Max Factor pudera, digla se poprilična prašina. Pitanje je samo je li to samo dobar marketinški trik ili je ovaj puder stvarno vrijedan tolike buke.

Max Factor kaže da bi ovaj tekući puder trebao biti primer, tekući puder i korektor u jednom. Osim toga, sadrži i SPF 20, a zaštitu od sunca ne smijemo zanemariti niti zimi, stoga, nije na odmet.

MF Facefinity 3u1 tekući puder na našem tržištu dolazi u 5 različitih nijansi (ali ja bih dala ruku u vatru da sam kada sam ga kupovala vidjela još dvije svjetlije nijanse, no dobro). Imena nijansi redom su:

  • (40 Light Ivory, )
  • (45 Warm Almond, )
  • 47 Nude,
  • 50 Natural,
  • 55 Beige,
  • 75 Golden,
  • 80 Bronze.

Ja na žalost nemam sliku svih nijansi, no gotovo u svakoj drogeriji imate testere za ove pudere pa ih možete na licu mjesta isprobati. Nijansa koju sam ja kupila i koristim je prva/treća po redu, 47 nude.

Što se ambalaže tiče, zaštićena je prozirnom folijom, pa se ne morate bojati da ga je netko otvarao prije vas, i to u količini od 30ml i po cijeni od 99,90 kuna.  Sama ambalaža je staklena, s pumpicom i zlatnim detaljima koji na prvu izgledaju skupocjeno, no zapravo se jako brzo upackaju i ne daju se više baš dobro očistiti. Pumpica dobro dozira proizvod, no malo me smeta što nije sistem kao na Color Adaptu, da se dno diže i ništa proizvoda ne ostaje u ambalaži. Ovako će uvijek ostati malo pudera na dnu i stjenkama do kojega nikada neću moći doći, ako uopće i dođem do dna za 12 mjeseci koliko je rok trajanja ovom proizvodu.

Sam puder je srednje gustoće i skroz mat finisha (nakon što se potpuno osuši na licu) no malo me smeta miris koji me podsjeća na boju za zidove, no naravno, nakon nanošenja se taj miris više ne osjeti.  Čini mi se i da je na „vodenoj“ bazi (definitivno ne sadrži ulja), te bi stoga bolje odgovarao normalnoj, masnoj ili pak mješovitoj koži (moja je suha), jer koliko god ja mazuckala svoju kožu prije nanošenja pudera, on uvijek istakne  suhe dijelove lica (recimo oko nosa ili usta- za sada). To me naravno baš ne oduševljava, no ako ga nanesem pomiješanog s kremom na te dijelove, situacija bude malo bolja.

Što se tiče nanošenja, ono je prilično jednostavno. Najbolje funkcionira nanošenje prstima ili pak nekim mekanijim kistom za puder (ja koristim RealTechniques expert face brush). Ne suši se brzo pa imate  vremena dobro ga razmazati i prvi i drugi i treći put :). U povjerenju, ja ga nanosim samo dva puta- prvi puta preko cijeloga lica, a drugi puta samo na kritične dijelove- brada, podočnjaci i nos. Nakon sušenja daje potpuno mat izgled ,  traje cijeli dan i ne mijenja boju nakon sušenja .  Primijetila sam i da prilično zagladi kožu, čak i na dodir pa mi se eto i to sviđa :). Prekrivanje mu je srednje do odlično, ovisno o količini proizvoda i broju slojeva koje nanosite. Slojevito nanošenje omogućava postizanje i prirodnog i prilično zacementiranog lica, ovisno o vašim potrebama i preferencijama.

Na slikama ispod možete vidjeti kako ova puder prekriva. Ja sam pokušala/uspjela prekriti vodootpornu plavu olovku za oči čak i jednim slojem.

 

Da bi bila sigurna da neće ništa proviriti, nanijela sam još jedan sloj puder i utapkala ga kistom- učinak, još bolji.

 

I na kraju, evo i moje bolesne face :D. dakle, uzmite u obzir da izgledam par puta lošije nego inače (jače crvenilo, podočnjaci, ispucane usne…-koje u biti puder neće srediti, ali ajde, neka sam ja to vama rekla).

 

Na slici ispod sam nanijela samo jedan sloj pudera i to prstima (ovo nanošenje i na ručnik slobodno smijete preskočiti) :).

Na ovoj drugoj slici sam puder nanijela na kritične dijelove, koje sam spomenula ranije u tekstu, i to kistom.

 

I za kraj, jedna slikica da vidite kako izgleda kada se potpuno osuši (jer sam na prethodnim slikama bila nestrpljiva sa slikanjem pa se sva sjajim), kako funkcionira s ostalom dekorativnom kozmetikom i slično.

 

Da rezimiram, mislim da u ovom cjenovnom rangu nećete naći bolji puder za normalnu/masnu/kombiniranu kožu. Meni se toliko sviđaju njegove prednosti da ću ga nastaviti koristiti iako ne odgovara u potpunosti mojim potrebama (zapravo, potrebama moje kože).   Ukoliko tražite raznolik proizvod za svakodnevnu upotrebu po prihvatljivoj cijeni, svakako isprobajte ovaj tekući puder.

Kakva su vaša iskustva s ovim puderom? Koji je inače vaš favorit među puderima?

41 comments

  1. Ne znam na kojem postu da napisem, pa cu ovdje, ideja za novi post, a to je kako su nekad nase mame i bake se sminkale, sigurno je da su imale jako malo preparata za sminkanje, sjecam se da je mama koristila ruz i za obraze, znam da je postojao onaj zeleni ruz, koji kad se nanese pocrveni i jako je trajan bio, mislim da je turski bio, obrve su garavile takodje na razne nacine … 😀

    Sviđa mi se

  2. Mama mi je uvijek govorila da ne stavljam pudere, da koza ne moze da dise, sto je istina, i eto poslusala sam je, jedini put kad sam stavljala puder je bilo za maturu, ovako inace ne, jednom sam samo kupila Niveinu toniranu kremu i jednom dvaput stavila i poslije pet minuta obrisala, imam svijetao ten, cak ne volim ni rumenilo stavljati, imam nek kuglice za nijansiranje i samo mi stoje… Maskara, ruz/sjajilo, sjenila, olovke, eyelineri, sve to dolazi u obzir na lice, ali nekako pudere ne volim.

    Sviđa mi se

  3. Ajmee,prelijepa si bez šminke 🙂
    A zadnja slika me oduševila!
    Kupila sam prije tjedan dana Revlonov ColorStay tekući puder..i mogu reći da sam nakon toliko traženja, napokon našla svoj savršeni puder 🙂
    Ali čini mi se i da je i ovaj Max Factorov odličan 😀

    Sviđa mi se

  4. Novi sam veliki fan Šminkerice i tebe same, sve pohvale i moram priznati da otkad čitam sve vaše postove poprilično mi se povećala kolekcija lakova za nokte, tuševa i to posebno gel linera, četkica za šminku, ma svegaaa (pogotovo lakova za nokte 😉 ) što se ne sviđa baš mom novčaniku ali ja zato uživam 😀 o svakom postu imam sto komentara ali kad najčešće čitam na mobitelu nekako mi se ne da tipkati…
    Što se tiče ovoga, u potrazi sam za novim puderom, dosad sam koristila samo običnu hidratantnu kremu kao podlogu i MF Creme puff no vidim da mi jako isušuje kožu i sada tražim bolje rješenje. Mislila sam kupiti ovaj novi puder, ali sad kad si napisala da nije baš za suhu kožu ne znam baš… Imaš li neki prijedlog za tekući puder koji bi bio idealan za suhu kožu i da ima sve ove ostale kvalitete? Hvalaaaaaaaa :*

    Sviđa mi se

      • Hvala puno na odgovoru, kupila sam Lasting performance, nisam ga jos isprobala popravo ali cini se ok. I plus: (ja sretna kao malo dijete) kupila sam ga u MF paketu s poklonom Creme puff puderom u kamenu koji mi je uprwavo na izdahu, oboje za 95kn! Jeeeej 😀

        Sviđa mi se

  5. Puder ti lepo izgleda na licu tj. lepo prianja na kozu. Mene interesuje koja je to vodootporna plava olovka koju si koristila u ovom postu (na ruci)-prelepa je?

    Sviđa mi se

  6. Prekrivanje ove plave olovke je odlicno! Nisam mislila da ce to uspjet. Steta sto mi je malo preskup pa ga ne mogu bas priustiti sa svojim srednjoskolskim deparcom ;/

    Sviđa mi se

  7. Uh vidim da si za MF Second Skin napisala da ti je bio uzasan, a ja sam ga kupila prije nekoliko dana, za sad mi je manje vise ok, ali me interesuje šta tebi nije odgovaralo?
    I još jedno pitanje vezano za obrve…je l’ koristiš nešto posebno za rast i šta? (skoro sam počela da te pratim, vjerovatno si već pisala o tome ali nisam vidjela)
    Odlični su mi tvoji postovi, detaljnost, fotke, ma sve! 😉

    Sviđa mi se

  8. Po tvojoj recenziji mogu predpostavit da je pravo dobar,jel poput revlonovog??samo uvijek imam problem oko odabira nijanse,zelim ti puno uspjeha sa blogom:*:*

    Sviđa mi se

  9. Jel ti oksidira puder na licu?
    Imam problema s pronalaženjem odgovarajućeg pudera jer sam poprilično svijetla i uvijek samo kod Max Factora (okej, i kod Revlona) nađem dovoljno svijetlu nijansu, ali kojeg god stavim, nakon cca sat-dva lice mi je narančasto i tamnije nego prije. :/ Pa me zanima jel se to dešava i kod ovog.

    Sviđa mi se

  10. djeluje zanimljivo, MF puderi su mi uvijek izazivali pristice i zacepljivali pore pa nisam sigurna dali cu riskirati i s ovim.
    btw vidim da obrvice lijepo napreduju 🙂

    Sviđa mi se

    • ma joj još uvijek imam rupice na početcima obrva…ne izlazim iz sobe dok ih ne popunim….već lagano mislim da nikada neće ni počet rasti 😦 ne znam koje si MF pudere ranije koristila, ali ovaj je drugačiji od svih koje sam ja isprobala i svejedno nemam problema, ni s jednim…- zapravo, onaj secon skin mi je bio užas….al sve ostalo super 🙂

      Sviđa mi se

  11. prelepa si! da li su mnogo zacepljene pore posle nanosenja ovog pudeta? jel moze neki post kako negujes podocnjake i sta bi mi preporucila za prosirene pore na licu (od kozmetike, ne sminke) ?

    Sviđa mi se

      • shvatila bih i ovako 🙂 ne začepljuje mi pore, nije težak i masan na koži uopće 🙂 ja ti nikako ne njegujem podočnjake jer ih skoro niti nemam, isto kao i pore na licu… – koristim nivea pjenu za umivanje i balea aqua serum ujutro, a navečer neutrogena gel za čišćenje i becutan ili elocom(ako imam kakav osip) kremicu i eventualno nuxe ili bioderma micelarne otopine za skidanje jače šminke i to je stvarno sve… shvatila sam da mi koža bolje izgleda kada malo proizvoda koristim na njoj.

        Sviđa mi se

Komentiraj