Moja njega kose

Već neko vrijeme sam jako zadovoljna izgledom svoje kose, što možda zvuči čudno, no nakon ljeta i svakodnevnog pranje izgledala je jadno i suho, a sada se napokon to promijenilo! Ima nekoliko razloga zbog kojih se to moglo dogoditi, od promjene načina prehrane, uzimanja vitamina, pa do upotrebe drugih sredstava za njegu kose. U ovom članku ću se orijentirati samo na ovo posljednje.

Prije 8 mjeseci na Šminkerici sam napravila sličan članak, a ovo će biti njegov update, manje-više sve isto radim, samo s drugim proizvodima.

Za početak moram reći da sam se uspjela priviknuti i u svoju neku rutinu uvesti pranje kose svaki četvrti dan (dva puta tjedno). Prije svakog pranja kose, najčešće preko noći (ili na barem sat vremena prije pranja, dok radim nešto drugo) stavim velikodušnu količinu  Macadamia ulja  za kosu na dio kose od uha prema vrhovima i smotam ju u punđicu. Već sam spominjala da sam ga kupila u jednom frizerskom salonu u Crikvenici, za 200 kuna. Odmah nakon kupovine sam ga koristila skoro svakodnevno nakon pranja kose (tokom ljeta), sve dok jednog dana nisam primijetila da mi kosa  izgleda prilično masno (ne mislim na tjemenu, već je samo bila nekako teška i čudna)  i prestala s time, nakon čega se sve vratilo u normalu, na svu sreću.

Nakon nanošenja ulja/maske slijedi naravno pranje kose. Trenutni omiljeni proizvodi za pranje su mi L’oreal Elseve NutriGloss Crystal šampon i regenerator. Ovo su mi naj cool šampon i regenerator ikad, jer zamislite, imaju šljokice! Znam, totalni sam „sucker“ na to, i to nije uvijek baš najbolja opcija (budem vam uskoro nabacila jedna post da vidite moju sramotu ahhaha), no ovdje mislim da sam „pogodila u sridu“. Prije sam koristila neki njihov regenerator koji se ne ispire sa  shimmerom i bio je fenomenalan, no u zadnje vrijeme ga ne mogu pronaći u prodavaonicama, pa sam sretna i s ovim.

Šampon je proziran,a regenerator je svjetlo ružičaste boje.

Slijedi slikica kose prije nanošenja bilo kakvog proizvoda, osušena na zraku :D.

“Sada” kada sam kosu oprala i ona se na pola osušila( ponekad čak i do kraja), na zraku naravno (jako rijetko sušim kosu fenom, osim ako nije hića), na vrhove nanosim Schwarzkopfov tretman za suhe vrhove. Tu malu stvarčicu sam slučajno kupila, probe radi, i stvarno sam oduševljena. Prelijepo zagladi vrhove, pogotovo u onim danima kada nemate vremena peglati ili kovrčati svoju kosu. Tekstura mu je poput običnog regeneratora, a miris okej, kao i kod ostalih proizvoda iz ove linije.

Sada slijedi slika kose nakon nanošenja prethodno predstavljenog proizvoda na vrhove već osušene kose (malo bolji učinak bude kada ga nanesem na polumokru kosu).

Njega koristim u biti u kombinaciji s regeneratorom u spreju iz iste linije  bez kojega ne mogu zamisliti raščešljavanje kose.  I da, češljam ju dok je mokra i onda se suši prirodnim putem. I znam da to nije dobro i da se kosa lomi, otpada i slično, no vjerujte mi, ako se osuši takva čupava, katastrofa i posljedice češljanja iste su još veće.

Ukoliko mi se slučajno dogodi da moram kosu sušiti sušilom  ili ju pak želim kovrčati (a peglala ju nisam već više od godinu dana) obavezno koristim Got2Be Guardian Angel  sprej za toplinsku zaštitu kose. Vjerujte mi, to što piše da je za feniranje i peglanje, ne znači ništa :). Kovrče mi drže s njime jednako kao i bez njega, tako da, ne bojte se. Mislim, ne znam koliki je pravi učinak ovog proizvoda što se tiče zaštite kose, ali ne bi provjeravala i isprobavala, vjerujem da radi :). Ovo je prvi sprej za zaštitu od topline koji mi se u biti i sviđa, od pakiranja,mirisa koji brzo hlapi, pa do najvažnije činjenice da ne lijepi kosu (što je bio problem sa svim njegovim prethodnicima).

Uh, skoro sam na kraju. Imam osjećaj da ovaj puta imam manje proizvoda kojima njegujem kosu :). Uglavnom, na redu je silikon za kosu. Znam da će te svi sada vikati na mene- to ti nije dobro, uništavaš si kosu, to ti neće pomoći dugoročno, on daje samo privid zdrave kose bla,bla,bla… I što je najbitnije, slažem se ja s vama, ali mislite li da on  može naškoditi mojim ionako već prilično dugo mrtvim vrhovima? Pa ja mislim da ne. Može im kratkoročno pomoći da izgledaju bolje, a to mi u biti i jest cilj… Barem dok ne dosegnem duljinu kose koju želim, onda ju budem održavala zdravom, sada se samo pravim da je sve okej :). Od svih ikada isprobanih, ovaj Olivalov je definitivno najbolji za moju kosu. Cijena mu je oko 50 kuna i traje mi jako dugo. Ja ga obično nakon što mi se kosa osuši nanesem na vrhove i stavim kosu u urednu punđu sve dok ne moram nekamo krenuti.

Nakon cca pola sata nakon što sam kosu držala tako, evo kako ona izgleda.

 

Ja sam jako zadovoljna :D.

I da, za kraj jedan proizvod kojeg sam nedavno odlučila isprobati. Ne toliko iz potrebe već iz znatiželje- Batiste šampon/sprej za suho pranje kose. Probala sam si zamastiti kosu prstima i tako to da vidim radi li i iskreno, nisam bila baš oduševljena niti mirisom niti učinkom, a tome je možda pridonijelo i to što mi je malo uletjelo u usta. Ne znam. Uglavnom, rekla sam da kosu perem svaki četvrti dan od prilike, pa sam u biti našla namjenu za ovaj proizvod. Tamo treći dan (moja kosa se ne masti, molim lijepo, samo je malo bljuć, možda spljoštena iliti ne baš friško oprana) , ja sebi ovo fino našpricam po tjemenu (ne baš previše) razbarušim prstima i počešljam i onda dobijem malo volumena na tjemenu. I to je u biti sve (to je možda na kraju i dovoljno:)),no čisto sumnjam da se netko s ovime može izvući od pranja kose :D.

 

I za kraj, evo još jedna slikica svih ovih proizvoda na hrpici :).

To bi bilo to? Koji su vaši omiljeni proizvodi za njegu kose? Znale li još kakve šljokičaste proizvode za kosu da mi preporučite?

49 comments

  1. Šampon je odličan, ja inače imam dosta frćkavu kosu, ali kad perem sa elseve šamponom i sušim fenom, bude skoro skroz ravna što je za mene ideala. Plus budu pune ruke sitnih šljokica, a kosa je mekana i sjajna. I imam još jedno pitanje za kraj, jesam li jedina kojoj šampon i regenerator miriše po bombonima? 😀

    Sviđa mi se

  2. Ja sam shvatila da je mojoj kosi najbolja njega šampon i susenje na zraku. Divna je i sjajna no najgore je sto mi se užasno masti. Jedno vrijeme mi je pomagao šampon znj klase iz Kozma, Ph 0 zbog tetovaže koju sam napravila iza uha no i to je ishlapilo te sada ludim oko toga a niti suho pranje mi nije pomogao.

    Sviđa mi se

  3. Drage moje a dali ste znale da sve što nanesemo na kožu za samo 7min bude u našem krvotoku.nije reklama ali 10god sam frizerka i otvorila sam prvi eko salon u hr.nakon korištenja bio proizvoda kosa ponovno diše.pitajte za savjet

    Sviđa mi se

  4. Mozda samo tebi nije leglo koristenje tok Batiste dry shampona, ali inace to itekako spasava od pranja kose, cak i do 3 dana. Da li si ga drzala na dovoljnoj razdaljini? Kad naprskas na nekih 5*10 cm duzine od korena kose, ostavis par minuta i onda dobro iscesljas.
    Ja koristim dry shampone vec dugo i nekad znam da ne perem kosu po 6 dana. 3ci dan naprskam jer mi je malo pri korenu masna, sutradan stavim na pola duzine ili koliko treba a onaj 6ti dan znam da smotam kosu u pundju.

    Sviđa mi se

  5. Ja sam dobila tester ovog šampona i učinio mi se ok. Iako mi se miris sviđa malo manje nego kod trenutnog L’orealovog šampona koji koristim, ali kao što si rekla… ima šljokiceeee 😀 Tako da bih ga sljedeći mjesec mogla kupiti i malo koristiti za promjenu. I ovo ulje pikiram već dugo, ali uvijek kad dođe do toga da bih ga mogla kupiti savjest mi kaže kako je to previše novca. 😦

    Molim te reci mi vrijedi li tog novca? + kosa ti je PREDIVNA!!!

    Sviđa mi se

    • ma mislim, šampon je skroz okej, kao i svaki drugi iz te linije, a probala sam ih sve 😀 + šljokice hahhaha a gle, iskreno, sve ti to nekak dođe na isto, recimo ovaj silikon je 50 kuna – 30ml , a ulje je 200kn-125ml- a rade sve isto- učinak na kosi isti i oba sadrže štetne sastojke, ali djeluju 😀

      Sviđa mi se

  6. ja imam od batiste ovaj sprej za suho pranje ali za tamniju kosu. moram ti reci da mene spasava od svakodnevnog pranja kose tako da sam ju zadnjih mjesec dana pocela prati svaki drugi dan 😀 Niki (niki-veki.blogspot.com)

    Sviđa mi se

  7. Točno, uvijek dok tražim samo podrezati vrhove 1 cm vratim se kući bez najmanje 4 cm kose. 😦 Hmm..problem je što je moja kosa prirodno valovita/kovrčava a ispucali vrhovi onda izgledaju ko slama.

    Sviđa mi se

    • I feel you sister 😀 haha

      I ja imam čičkavu kosu i od kad znam za sebe suha je.Jedino što mi je pomoglo do sad je bila Makadamijina maska,baš se nakon prvog pranja osjetila promjena.Kosa mekana,definiranije kovrče i ne diže mi se kosa u nebesa kad prespavam već svaki dan imam normala firzuru.Jedini je minus što je skupa ali eto a meni 100ml jedva mjesec traje jer ja to volim dobro “nakrkat” na kosu :D.

      Sviđa mi se

  8. Prekrasna ti je kosa..ja se trudim svoju održavati zdravom no nažalost vec 2 mjeseca nakon šišanja vrhovi pucaju. 😦 Pošto je želim pustiti da naraste nikako mi nije opcija šišati je svaka 2 mjeseca..nemam pojma što napraviti :/

    Sviđa mi se

    • ma ja se ne šišam jako često jer iskreno, nakon svakog šišanja mi kosa izgleda gore nego što je izgledala prije i ne da mi se više živcirati.., tu i tamo sama podrežem malo vrhove, tak za oko 1 cm (što je u fruzerskom nemoguće dobiti) i to je to 🙂 kada ti malo ispucaju vrhovi probaj malo uvijati kosu (nikako nemoj peglati ) , neće ti se to toliko vidjeti pa ćeš moć malo duže izdržati bez šišanja 🙂

      Sviđa mi se

  9. Kosa ti je predivna. Koliko god pokušavam paziti na svoju i održavati ju zdravom to mi nikako ne uspjeva, a ne mogu otkriti koji je razlog. Vec nakon 2 mjeseca od šišanja vrhovi popucaju. :(( Pošto bi ju htjela pustiti da naraste ne isplati mi se svaka dva mjeseca šišati.. :/

    Sviđa mi se

  10. prelijepa ti je kosa, boja sve 🙂 moja trenutno uzasno otpada, imas neki savjet po tom pitanju? koristim subrina recept protiv opadanja kose i cini mi skroz kontra efect

    Sviđa mi se

    • nemam baš iskustva s time, možda jer je jesen? ili ti to već duže vrijeme traje? ispada li odsvakud ili iz jednog ili više točnih mjesta (kao žarišta)? iskreno, ako ti se čini drastično, najradije potraži stručnu pomoć doktora, dermatologa ili slično…

      Sviđa mi se

        • Nemoj čekati da se nastavi idi odma,što prije saznaš koji je problem prije ćeš ga riješiti.Ja nisam obraćala pozornost na dugogodišnje opadanje kose da bi se na kraju ispostavilo da imam alopeciu.Znači od guste,jake kose,busena koji sam mrzila sam spala na prorijeđenu i ćelavu.Ee,šta bi sad dala da se vratim na onaj busen.Meni je rečeno da je do zuba,kad popravim prestat će opadati.Zube sam popravila kosa i dalje opada.Počela sam na svoju ruku piti vitamine,stavljat ricinusovo ulje i subrina recept losion proitv opadanja kose.Za sad ne vidim poboljšanja ali koristim tek 2 dana,bit će bolje valjda.Zato ti iz najboljih namjera govorim idi odma,nemoj dozvoliti da ti bude teško izdvojiti 5 min posla za svoje zdravlje

          Sviđa mi se

          • Redhead , rekla si da kosu peres svaki drugi dan sada, to je uzasno uzasno mala udaljenost od dana kada ti operes kosu tako da ti kosa i od tog pranja pada,probaj ju prati skavi 3-4 dan, ja ju tako perem i što ju više pereš to se više masti..

            Sviđa mi se

    • ProbaJ VICHY Dercos sampon, meni je fenomenalan, za 2 sedmice od pocetka koristenja, kosa mi je pocela rasti nenormalno, a prije toga mi je bas bas opadala.

      Sviđa mi se

      • I ja sam probala taj syoss srprej za zaštitu kose od topline i jedino što je dobro kod njega je ona boca :D.Sadržaj sam prosula a bocu koristim za prskanje kose vodom prije pranja,da mi je lakše rasčešljati i staviti ricinusovo ulje na nju.
        Nisam primijetila da mi je pomogao kosi kod peglanja,čak mi je još više gorila od njega,vjerovatno jer ima alkohola u njemu.Al eto barem mi boca služi za nešto,to mu je jedini plus 😀

        I većinom su podijeljena mišljenja oko syoss proizvoda,neki hvale njihove šampone,dižu ih u nebesa dok ih drugi pljuju.Ja sam probala samo 2 stvari,farbu i ovaj sprej navedeni.Farba najbolja od svih koje sam probala a sprej katastrofa!Frendica mi također šampone hvali,neki dan uzela 5 boca ne zna koji će izabrati :D.Ja baš ne preferiram ogromne ambalaže šampona,one litarske,dvolitarske npr. iz konzuma i slično odma imam dojam da su bezveze.Držim se provjerenog,alverde i baby blagih šampona.Da sačuvam ovo malo kuštravog na glavi što mi je ostalo 😀

        Sviđa mi se

  11. Kosa ❤ prva slika gdje je osušena samo na zraku mi je još najljepša.. moja izgleda skroz metlasto kad se osuši na zraku, a koristila sam/koristim iste proizvode kao i ti + maska svaki put…. kaže frizerka da je jednostavno takva..
    nego, htjela sam pitat koja je cijena Gliss Kur tretmana za suhe vrhove?

    Sviđa mi se

Komentiraj